Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Ulman napisał:

Jako zindoktrynowany prostak  uważasz że jak ktoś uważa PIS za debili i hołotę to musi  leżeć na ulicy i tupać. No cóż..... te miliardy na TVPis nie ida na marne 

@pafnucy to nie wybory. Dotknąłem drażliwego tematu intelektu PISowca. Pojecie samo w sobie jest sprzeczne wiec się denerwują.

Prostaka to sobie zrób i wychowaj jeśli potrafisz w co wątpię. Podałem tylko przykład intelektu zwolenników opozycji. I nie wmawiają wszystkim tego tvpis może ty oglądasz ja nie.

Musisz być naprawdę poważnie sflustrowanym dolodupcem.

19 minut temu, PRIMO napisał:

Chyba żal ci jest (jego jej) albo zazdrościsz popularności. 

A to co miał zrobić, złapać flagę i machać nią i udawać prawdziwego patriote jak większość Polaków a potem do zagramanicznego marketu kupować zagramaniczne artykuły?

Zdecyduj się czy jego czy jej. Bo jak narazie to są albo kobiety albo mężczyźni. Czy nie masz własnego zdania.??

A skąd wiesz że w zagranicznym sklepie są tylko zagraniczne artykuły? Wyjdź może z tej obory raz kiedyś i zobacz co tam jest. A jak rolnicy kupują zagraniczne maszyny czy nawozy to ci nie przeszkadza?? 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
26 minut temu, Ulman napisał:

Jako zindoktrynowany prostak  uważasz że jak ktoś uważa PIS za debili i hołotę to musi  leżeć na ulicy i tupać. No cóż..... te miliardy na TVPis nie ida na marne 

@pafnucy to nie wybory. Dotknąłem drażliwego tematu intelektu PISowca. Pojecie samo w sobie jest sprzeczne wiec się denerwują.

mówisz,masz

Opublikowano

Gdzie w tym poście jest jakakolwiek pochwała dla LGBT  i ocena ich intelektu?

12 minut temu, Denwer napisał:

Prostaka to sobie zrób i wychowaj jeśli potrafisz w co wątpię. Podałem tylko przykład intelektu zwolenników opozycji. I nie wmawiają wszystkim tego tvpis może ty oglądasz ja nie.

Musisz być naprawdę poważnie sflustrowanym dolodupcem.

Słusznie wątpisz. By wychować prostaka , musiałbym go jakimś pisowcom na wychowanie oddać bo sam nie dałbym rady.

SFRUSTROWANYM . Nie używaj słów których nawet poprawnie nie umiesz napisać. . 

Opublikowano
11 minut temu, Denwer napisał:

Zdecyduj się czy jego czy jej. Bo jak narazie to są albo kobiety albo mężczyźni. Czy nie masz własnego zdania.??

A skąd wiesz że w zagranicznym sklepie są tylko zagraniczne artykuły? Wyjdź może z tej obory raz kiedyś i zobacz co tam jest. A jak rolnicy kupują zagraniczne maszyny czy nawozy to ci nie przeszkadza?? 

Napisałem tak żebyś mógł sobie wybrać co wolisz chłopca czy dziewczynkę. 😎

A ty myślisz że zachodnie markety pozwolą sobie na to żeby były w nich polskie artykuły 🤨 chyba sam w to nie wierzysz. 

Tak przeszkadza mi to że rolnicy nie kupują polskich maszyn czy nawozów ale to jest już wina polityki rządzących bo nie ułatwiają polskim firmom rozwinąć skrzydła. 

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

wprost to z niego wynika ,gdzieś do kwy nędzy muszą być ci inteligentni oprócz ciebie ,bo ty to inteligentny z urodzenia ,więc jeżeli PiSowcy to debile i prostaki to LGBT muszą być per analogiam  ,,intelektualistami "najwyższej próby

Opublikowano

Ani to wina polityki, ani rządzących. W tym roku kupiliśmy dwa Ploegery, jeden do groszku drugi do fasoli. Ploeger przejął już co sie dało w Europie np BCMH. Mater Platta Matrota i Oxbo że o mniejszych nie wspomnę. Wyboru nie ma, bo skończyli się producenci. Nie da się nadgonić czasu. Nie ma szans na rozwijanie od początku. Teraz będzie czas tylko powiększania areałów uprawnych, albo wychodzenia z produkcji rolnej. Musza nadejść zmiany, To co dzieje się w tym roku wymusi tylko decyzję czy ktoś dalej bedzie sie bawił w uprawę, czy poszuka sobie roboty. Ceny nawozów to też wiele zmiennych. Tu najważniejszą rolę odgrywa liczenie kosztów. Pierdoły opowiadane o cudownych specyfikach,innowacyjnych otoczkach, super uwalnianiu przegrywaja konfrontację z suszą, brakiem opadów i wysoką temperaturą.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Ulman napisał:

Słusznie wątpisz. By wychować prostaka , musiałbym go jakimś pisowcom na wychowanie oddać bo sam nie dałbym rady.

SFRUSTROWANYM . Nie używaj słów których nawet poprawnie nie umiesz napisać. . 

Tyle ci zostało argumentów co wytknąć literówkę . 🤣😂🤣😂🤣 Lepiej zerknij na swoje posty inteligencie z chińskiej wolności 😂

16 minut temu, PRIMO napisał:

A ty myślisz że zachodnie markety pozwolą sobie na to żeby były w nich polskie artykuły 🤨 chyba sam w to nie wierzysz. 

Tak przeszkadza mi to że rolnicy nie kupują polskich maszyn czy nawozów ale to jest już wina polityki rządzących bo nie ułatwiają polskim firmom rozwinąć skrzydła

Wyjdź z obory to zobaczysz jednego z yttoberow buraczki kupisz w Biedronce na przykład.  @Rolnik1973 kupuję w Lidlu udaka z kurczaków polskich które hoduje i ubija polska firma. W tym samym lydlu masz wołowinę od Biernackiego  czy Sokołowa. Co ty bredzisz 

Polskie firmy nawozowe cały czas się rozwijają jak i firmy produkujące maszyny co ty bredzisz. 

Nasłuchałem się tego krzykacza ,,leppera2,, który robi takich naiwniaków jak ty w *uja

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, witejus napisał:

wprost to z niego wynika ,gdzieś do kwy nędzy muszą być ci inteligentni oprócz ciebie ,bo ty to inteligentny z urodzenia ,więc jeżeli PiSowcy to debile i prostaki to LGBT muszą być per analogiam  ,,intelektualistami "najwyższej próby

Jakieś pokrętne logicznie wywody. Dopowiadasz sobie jakiś dziwne rzeczy zgodnie z przekazem propagandowym PISu. Niestety ja uważam jedno i drugie za jednakowa swołocz i draństwo  i nigdzie nie znajdziesz pochwały dla intelektu margol czy LGBT chyba że jak każdy PISowiec będziesz sobie dopowiadał według własnych fobii.

@ Denver - to nie literówka tylko obce ci pojęcie i nawet nie wiedziałeś jak to poprawnie się pisze i wymawia. Nie dziwie się bo PIS największe poparcie ma w słabo wykształconych grupach.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

@Denwer Rysiu to jest Rysiu 😂😂😂😂😂😂😂 opakowanie polskie ale w środku zachód. 

Firmy nawozowe może i rozwijają się ale kosztem jakości swoich wyrobów. 

YT jedno wielkie dno a zwłaszcza ci pseudorolnicy. 😩

To za co go powiesili?

Opublikowano

Mirro co raz miej firm pozostaje na rynku bo choć inne nazwy to jeden koncern , na rynku samochodowym ile jest obecnie firm 3,4 ?  to co sie dzieje to jest sztuczna konkurencja nie mająca nic wspólnego z realiami .

Opublikowano
24 minuty temu, Ulman napisał:

Niestety ja uważam jedno i drugie za jednakowa swołocz i draństwo  i nigdzie nie znajdziesz pochwały dla intelektu margol czy LGBT

ale też nigdzie nie zauważyłem byś LGBTowców nazwał debilami i prostakami co nieustannie czynisz w stosunku do PiSu

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Ulman napisał:

@ Denver - to nie literówka tylko obce ci pojęcie i nawet nie wiedziałeś jak to poprawnie się pisze i wymawia. Nie dziwie się bo PIS największe poparcie ma w słabo wykształconych grupach.

Obce  to  jest  dla  ciebie.  Tyle  ci  zostało  czepianie  się  literówki.  Przestań  patrzeć  na  sąsiadów   tylko  weź  się  za robotę  to  może  przestaniesz  być  gołodupcem   zapatrzonym  w  Social  sąsiada.

Lepsze  głosy  słabo  wykształconych  ludzi  pracujących  ciężko  na  swój  kawałek  chleba.  Niż  głosy  ,,hołoty,,  która  głosuje  na  łopozycje 

117647708_3255684264453984_1598483412642

106901629_3149428205079591_6140135015882

27 minut temu, PRIMO napisał:

@Denwer Rysiu to jest Rysiu 😂😂😂😂😂😂😂 opakowanie polskie ale w środku zachód. 

Firmy nawozowe może i rozwijają się ale kosztem jakości swoich wyrobów. 

YT jedno wielkie dno a zwłaszcza ci pseudorolnicy. 😩

To za co go powiesili?

Wyjdź  z obory   to się przekonasz   że piszesz  bzdury  znam   syna  właścicieli  kurczaków   których  udka   kupisz  w lydlu    mają  swoje kurniki  jak i swoją  ubojnie. Masz jakieś  dowody  na  obniżenie  jakości  Polskich nawozów  ???.   ,,leppera2,,  ktoś  powiesił  ??? Pierwsze  słyszę 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

Ta tolerancja tych odszczepieńców społecznych co plują na twarz , przedziwnych opierzeniach , wy***rdolić na Sybir byłby przynajmniej tam z nich pożytek . To jak ten LGBT nasrałby komuś na podwórko to trzeba tolerować bo jest tolerancja nigdy to są  obłąkani ludzie .

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, witejus napisał:

ale też nigdzie nie zauważyłem byś LGBTowców nazwał debilami i prostakami

Bo tu wystarczy tylko z politowaniem pokiwać głową. 

Opublikowano
13 godzin temu, Ulman napisał:

Popluj sobie popluj...… jeździ i pali 4 litry ….. A może te 4 litry to nie na 100 a na 50km?

wytłumacz mi czemu nawet traktor np 100km jd mapowany na 135/140 pali mniej ?? 

13 godzin temu, Ulman napisał:

Popluj sobie popluj...… jeździ i pali 4 litry ….. A może te 4 litry to nie na 100 a na 50km? A miałeś subłofera i wzmacnacz?

nie 

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

wytłumacz mi czemu nawet traktor np 100km jd mapowany na 135/140 pali mniej ?? 

A zmieniasz mu doczepiane maszyny na większe?

Opublikowano
7 godzin temu, pafnucy napisał:

ludziom nie ą

zetorki12  słyszałeś o nowych wyłudzeniach ?? najezyko własnie na to co ty robisz ???   lepiej teraz nie poprawiaj bo werzną cie za przestępcy 

2 minuty temu, mirro napisał:

A zmieniasz mu doczepiane maszyny na większe?

nie 

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v