Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jego aktywność tutaj tylko polega na manipulacji dorabianiu teorii, których nikt nie wygłosił i wrzucaniu propagandowych śmieci. No i proszę tak w ogóle Niemcy stały się dla niego wzorem.

@Denwer jeśli chodzi o tego zmanipulowanego śmiecia, którego wrzuciłeś to nie wiem czego ty tam nie rozumiesz? Tego, że Węglarczyk jako dziennikarz opisuje kolejne sytuacje i wydarzenia. Przypomnę tylko, że w rosyjskiej tv pokazano Smoleńsk Wajdy. A Kaczyński mówił do Rosjan bracia. Zaraz po katastrofie w Rosji była chęć porozumienia i zbliżenia z Polską. Niestety szybko to minęło. Więc twój zmanipulowany jak zwykle śmieć nic tu nie wnosi. Węglarczyk prawidłowo ocenił sytuacje po Smoleńsku prawidłowo ocenia sytuację teraz.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

kanada przetestowała już ten dochód podstawowy      a i nie skonczyła testować bo zrezygnowała w połowie trwania , tylko w kanadzie to był program rządowy a w niemczech z datków dobrowolnych od osób fizycznych  ma być finansowany 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

sobota ,piekna pogoda.a dyzurni satyrycy polityczni agrofoto na posterunku.hahahha. ludzie ja was naprawde prosze ile wam plac a za ten ciagly dyzur polityczny ?? przeciez trzeba kiedys pracowac a wy ciagle tutaj. no chyba ze przez to ciagle siedzenie tutaj jestescie tak biedni i o to tak sapiecie o jakies marne grosze na dzieci.hahaha

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

hahaha, ha ha ha ……….

Jesteśmy biedni hahaha, płacą nam dużo hahaha, jak będziesz myślał i miał ludzi do pracy to też będziesz miał tyle czasu hahaha

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

No to o co kaman? Jak ktoś chce dawać na nierobów niech daje. Ważne by każdy sam decydował. Pis daje na nierobów i się nikogo nie pyta. Ot taka różnica. Której @Denwer nie rozumie.

Tyle że za rządów PiSu liczba nierobów spada. PO-PSL produkował całą masę nierobów 

Opublikowano (edytowane)

to wy biadolicie ciągle o tym socjalu i wam zal paru złotych na dzieci więc nie kłam kto  się ciągle uzala nad 500 zł.biznesmani z Bożej łaski co o 500zl się czepia.biedota i ciemnota w jednym

ps. piątek światek u niedziela dyżur musi być spełniony.haha

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

Tyle że za rządów PiSu liczba nierobów spada. PO-PSL produkował całą masę nierobów 

Nie spada tylko się porejstrowali.

Zreszta metodyka obliczania bezrobocia to jedna wielka fikcja.

@szmergiel czemu mam płacić na cudze dzieci?  Bo lewackie PiS tak chce kupić poparcie proletariatu? 

Opublikowano
15 minut temu, Ulman napisał:

Gdzie się porejestrowali?? 

Inteligęcie loPOzycyjny??

Opublikowano (edytowane)

Wyszli z szarej strefy  ale tez jak dostali socjal to przestali się rejestrować jako bezrobotni i nie figurują w statystykach. Jak dasz więcej socjalu to w ogóle przestaną szukać pracy i bezrobocie znowu spadnie.

@galan99 to jest niewolnicze myślenie. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Mało mnie to obchodzi co się dzieje dbam o swe sprawy nikt tego nie zrobi za mnie a Państwo tym bardziej trzeba być przebiegłym jak dają to brać jak zabierają bronić tego .

Okazje trafiają się rzadko a szkoda .

Opublikowano
41 minut temu, Ulman napisał:

Wyszli z szarej strefy  ale tez jak dostali socjal to przestali się rejestrować jako bezrobotni

to w końcu jak porejestrowali się czy przestali rejestrować ?coś gorąco dziś u ciebie 🤣

Opublikowano (edytowane)

Alez wy mało lotni jesteście....... Zarejestrowali działalności zamiast robić na czarno więc przestali figurować jako bezrobotni ale realnie ilość pracujących sie nie zmieniła. Lenie po dostaniu darmowej kasy przestali sie rejestrować w urzędach pracy  bo nie szukaja pracy i przestali figurować w statystykach jako bezrobotni. Efekt jest taki że stopa bezrobocia zmalała ale realia są niestety smutne tyle że lud nie mysli nie docieka tylko łyka propagandę jak indor kluchy

33 minuty temu, galan99 napisał:

Mało mnie to obchodzi co się dzieje dbam o swe sprawy nikt tego nie zrobi za mnie a Państwo tym bardziej trzeba być przebiegłym jak dają to brać jak zabierają bronić tego .

Okazje trafiają się rzadko a szkoda .

Jak zabierają to bronić - ale ty wydajesz się pogodzony z faktem że cie doją.  Jeśli cie nie obchodzi co państwo robi z twoja kasą to trwaj przy tej opinii jak razem z kolegami będziesz krytykował jak Trzaskowski  da kase na LGBT. Nie powinno cie to obchodzić tak samo jak fakt że POPSL dawało ogłoszenia w GW i pompowało w nich kasą. To że budowali podobno drogie autostrady też niech cie nie obchodzi bo ty masz tylko płacić podatki.

Poczytaj jakie zdanie na temat pieniędzy które niby ma rząd miała niejaka Margaret Thatcher. Możesz nie zrozumieć bo była prawdziwym prawicowcem

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

@szmergiel czemu mam płacić na cudze dzieci?  Bo lewackie PiS tak chce kupić poparcie proletariatu? 

bo stary kawalerze dzięki dzieciom świat nie zginie i ktoś to wszystko dalej pociągnie .nawet tobie na starość będzie miał kto zastrzyk zrobić frustracje.

ps.nie dziwię się że nie masz rodziny bo którą kobieta by chciała mieć męża co tak bredzi i gonilby ja do roboty jakby miała kilka małych dzieci.syndrom zgorzkniakego starego kawalera pełna gęba.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ulman napisał:

@szmergiel czemu mam płacić na cudze dzieci? 

Jak nie masz  swoich  to musisz  płacić  na cudze 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Wyszli z szarej strefy  ale tez jak dostali socjal to przestali się rejestrować jako bezrobotni i nie figurują w statystykach. Jak dasz więcej socjalu to w ogóle przestaną szukać pracy i bezrobocie znowu spadnie.

@galan99 to jest niewolnicze myślenie. 

Żeby  dostać  social  to  muszą  być   zarejestrowani  jak  bezrobotni  inaczej  nie dostaną  darmowego  obiadku  pod nos   węgla  na zimę  czy  opłaconych  rachunków  za  prąd   czy  gaz  jak i darmowego  ubezpieczenia.

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

Daj coś na potwierdzenie.

Nie chce płacic na cudze bo niby z jakiej racji? Niech się każdy martwi o siebie a nie na krzywy ryj bo się robic nie chce. Jeden sku...yn z lewackiego rządu PIS nawet stwierdził ze w zasadzie bogaci nie powinni brać 500+ bo to nie moralne. Wedle takiego lewaka jest moralne by zapierniczać na nierobów bo oni na PIS będą głosować. Powinno być dokładnie odwrotnie. Bogaty najwięcej płaci wiec powinien najwięcej dostawać a bieda niech się za robote bierze to też coś dostanie.

Mój stan cywilny i moja rodzina to dla ciebie jakiś fetysz. Mam udana rodzinę i mądre dzieci które maja ubaw czytając twoje posty pozbawione jakichkolwiek argumentów ale ciągle skręcające w kierunku mojego rzekomego starokawalerstwa. Może ty masz obsesję na punkcie starego kawalera z Żoliborza?

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Jeden sku...yn z lewackiego rządu PIS nawet stwierdził ze w zasadzie bogaci nie powinni brać 500+ bo to nie moralne.

To tylko jedna ze złotych myśli tego towarzystwa. Od tamtej pory doszło sporo kolejnych.

Opublikowano
4 godziny temu, Denwer napisał:

Teraz to akurat rośnie. Ale to, ze za pisu to żaden wyznacznik. Bo bezrobocie uzależnione jest od koniunktury. Bo pis dla gospodarki nic nie zrobił. Poza nowymi podatkami i obciążeniami. Które akurat nie pomagają.

4 godziny temu, szmergiel napisał:

to wy biadolicie ciągle o tym socjalu i wam zal paru złotych na dzieci więc nie kłam kto  się ciągle uzala nad 500 zł.biznesmani z Bożej łaski co o 500zl się czepia.biedota i ciemnota w jednym

ps. piątek światek u niedziela dyżur musi być spełniony.haha

Na jakie dzieci? Ty jesteś aż tak naiwny czy myślisz, ze m naiwni? W skali kraju nie wiem czy połowa tego trafi do dzieci. A druga połowa jak nie więcej na potrzeby ich rodziców często wcale nie wiązane z dziećmi. Ja rozumiem, ze jak na wyborce pisu przystało fascynuje cię socjalizm. Mnie niestety nie. Jeśli już płace podatki wolę by szły na służbę zdrowia. pomoc niepełnosprawnym czy komunikacje i drogi. Mnie nie obchodzi, ze ktoś jest biedny to jego problem.

2 godziny temu, galan99 napisał:

Płacisz podatki Państwu wiec co cie obchodzi co Państwo robi z tymi podatkami komu daje masz zapłacić podatek to jest obowiązek podatnika .

Widać, ze tych podatków płacisz nie wiele lub wcale. No poza tym, że np płacisz vat przy zakupach. Ale może tego nie rozumiesz. A widać to po tym, ze ci obojętne. Więc wyłożę ci byś zrozumiał. Jak będziesz płacił podatki za ziemię to ci będzie obojętne na co wójt je wyda? Jeśli tak to gratuluję beztroski. MI nie jest obojętne na co państwo wyda moją kasę. 

Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

Daj coś na potwierdzenie.

Nie chce płacic na cudze bo niby z jakiej racji? Niech się każdy martwi o siebie a nie na krzywy ryj bo się robic nie chce. Jeden sku...yn z lewackiego rządu PIS nawet stwierdził ze w zasadzie bogaci nie powinni brać 500+ bo to nie moralne. Wedle takiego lewaka jest moralne by zapierniczać na nierobów bo oni na PIS będą głosować. Powinno być dokładnie odwrotnie. Bogaty najwięcej płaci wiec powinien najwięcej dostawać a bieda niech się za robote bierze to też coś dostanie.

Mój stan cywilny i moja rodzina to dla ciebie jakiś fetysz. Mam udana rodzinę i mądre dzieci które maja ubaw czytając twoje posty pozbawione jakichkolwiek argumentów ale ciągle skręcające w kierunku mojego rzekomego starokawalerstwa. Może ty masz obsesję na punkcie starego kawalera z Żoliborza?

Potrafisz  wymienić  choć  jeden  rozwinięty  kraj  na świecie   gdzie  nie ma  socjalu   choć  jeden ??

Bieda  za  rządów  PiS  wzięła  się  za robotę   nawet  brakuje  ludzi  do roboty  i  Ukraińców  ściągają 

1 minutę temu, hubertuss napisał:

Teraz to akurat rośnie. Ale to, ze za pisu to żaden wyznacznik. Bo bezrobocie uzależnione jest od koniunktury. Bo pis dla gospodarki nic nie zrobił. Poza nowymi podatkami i obciążeniami. Które akurat nie pomagają.

Tak   żaden wyznacznik   dobre.  To jest  potwierdzenie  że  za PiS  gospodarka  poszła do  przodu  co  widać. Po  bezrobociu   z rynku  pracodawcy  staliśmy  się  rynkiem  pracownika.  Tusk  za  swoich rządów  planował  kataklizmy  gospodarcze  jak  pisze  jego  koleżanka  partyjna.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v