Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Denwer napisał:

Państwowy  zidiociały  aparat  POwski  rozpieprzył  wiele  zakładów  pracy 

psioski to naprawił??

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

psioski to naprawił??

No  takiego  niskiego  bezrobocia  jak  teraz  jeszcze  w  PL  nie było    czyli   liczba  osób  żyjąca  z socialu  za  rządów  PIS  zmalała 

Opublikowano
15 minut temu, jarecki napisał:

uwazacie ze to jest ten czas na objecie przez Trzaskowskiego  przywodctwa w PO ?

co za różnica. i tak większość już nie wie co to było to peło.

Opublikowano
5 minut temu, pafnucy napisał:

co za różnica. i tak większość już nie wie co to było to peło.

i własnie Trzaskowski może jeszcze dopomóc w zapomnieniu bo zapominanie jest fajne , jak by stworzył jakiś nowy ruch to być może dla czesci posłów PO miejsca tam zabraknąć  i stąd możę chcą wyprzedzić jego działania i zaproponować mu przywództwo w parti .

Opublikowano
27 minut temu, Denwer napisał:

Państwowy  zidiociały  aparat  POwski  rozpieprzył  wiele  zakładów  pracy   a ty  się  radiem  dla  emerytów  przejmujesz   o którego  istnieniu  99%  Polaków  nawet  nie wiedziało  :D  :D  

A no  nie jest   od  propagandy  dla  ,,ćwoków,,   jest  TVN  GW  Nocnik  tok Fm.

No ale Trójki się im nie udało. Ani komuna ani nikt po 89 roku nie dał rady a PISowskie draństwo i owszem.  Radio dla emerytów?  Ewidentnie jesteś w tych 99% nieświadomej ignoranckiej ciemnoty.  Faktem jest że Trójka 

16 minut temu, Denwer napisał:

No  takiego  niskiego  bezrobocia  jak  teraz  jeszcze  w  PL  nie było    czyli   liczba  osób  żyjąca  z socialu  za  rządów  PIS  zmalała 

Było równie niskie tylko w szarej strefie i nie wychodziło w statystykach.

9 minut temu, witejus napisał:

w czarnej dziurze ,budżetowej

to znaczy gdzie konkretnie? 150 mld z OFE ukradł Tusk i znajduja się one ………………?

Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

ty tak se tłumacz  tak se mów  tyle  wiesz  ile  krowę za cycek pociągniesz.  A Deficyt powstał  nie z socialu  lecz  z pomocy covidowej dla firm jak i ludzi.  Nawet  rolnicy  wyłudzali  pomoc  kovidową   niby  na  opiekę  nad  dziećmi 

Rolnicy  to  najwięksi  beneficjenci  socialu 

🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

Tyle ci powiem. 😜

1 godzinę temu, galan99 napisał:

@PRIMO Ale zdajesz sobie  z tego że jak by był kapitalizm nie zarabiali teraz 17 zł na godzinę tylko 3 zł .

Ulman ci chyba jasno wyjaśnił. 

29 minut temu, Denwer napisał:

Po kiego będą się rejestrować w UP jako bezrobotni skoro bez tego dostają darmową kasę. 

1 godzinę temu, Denwer napisał:

Wtedy  jak  JKM  zniszczy  UE 

Tuska nigdy nie zamkną bo PISiorki to takiesame mendy jak PO wszak "PIES PSU UCHA NIE URWIE "

Opublikowano
14 minut temu, jarecki napisał:

i własnie Trzaskowski może jeszcze dopomóc w zapomnieniu bo zapominanie jest fajne , jak by stworzył jakiś nowy ruch to być może dla czesci posłów PO miejsca tam zabraknąć  i stąd możę chcą wyprzedzić jego działania i zaproponować mu przywództwo w parti .

on to niekoniecznie, teraz jest właśnie czas na kogoś z charyzmą i odrobinę nowymi pomysłami na przyszłość. pis już też się wypala. potrzeba czegoś nowego, świeżego.

Opublikowano

1 godzinę temu, Ulman napisał:

No i państwowy zidiociały aparat PISowski do reszty rozpieprzył Trójkę. Nic bardziej inteligentnego i ambitnego powyżej poziomu disco polo i propagandy dla ćwoków nie jest potrzebne.

jaki los jest przekorny redaktor radia trójki który załozył nowe niezalezne radio musiał jednak ustąpić ze stanowiska bo inna ,, niezależność '' go dopadła , to tylko dowodzi ze tą niezależność to  ciemnemu ludowi da sie wcisnąć bo co bardziej oblatany to wie żę powiązania są wszedzie jak nie z rządem to z prywatnym biznesem albo z ruchami społecznymi .

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

No ale Trójki się im nie udało. Ani komuna ani nikt po 89 roku nie dał rady a PISowskie draństwo i owszem.  Radio dla emerytów?  Ewidentnie jesteś w tych 99% nieświadomej ignoranckiej ciemnoty.  Faktem jest że Trójka 

Było równie niskie tylko w szarej strefie i nie wychodziło w statystykach.

to znaczy gdzie konkretnie? 150 mld z OFE ukradł Tusk i znajduja się one ………………?

Trójka to radio dla emerytów i rencistów. Nie znam nikogo z młodego pokolenia co by je słuchał. Większość albo RMF FM albo radio Zet. 

Potrafisz udowodnić że było równie niskie ??? Czy to tylko twoje urojenia 

Opublikowano (edytowane)

e a radio ,,eska '' jest najlepsze   .       Zetki nigdy nie słuchałem a ono nie jest agory ? A JAK jade na wschód to już delektuje sioe rykiem silnika bo eska tam nie działa i  wyłączam radio .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał:

e a radio ,,eska '' jest najlepsze   .       Zetki nigdy nie słuchałem a ono nie jest agory ? A JAK jade na wschód to już delektuje sioe rykiem silnika bo eska tam nie działa i  wyłączam radio .

Dawniej słuchałem eski  a teraz RMF FM ale przeważnie mam słuchawki w uszach i audiobook słucham 

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

@PRIMO Ale zdajesz sobie  z tego że jak by był kapitalizm nie zarabiali teraz 17 zł na godzinę tylko 3 zł .

Nie prawda. Wzrost wynagrodzeń był w dużej mierze spowodowany koniunktura. Przykładem budowlanka gdzie brakuje pracowników ze względu na popyt na usługi i małą liczbę chętnych do pracy. Tak własnie zadziałał kapitalizm. To nie pis dał im podwyżki a popyt na ich pracę.

Państwowy  zidiociały  aparat  POwski  rozpieprzył  wiele  zakładów  pracy   a ty  się  radiem  dla  emerytów  przejmujesz   o którego  istnieniu  99%  Polaków  nawet  nie wiedziało  :D  :D  

A no  nie jest   od  propagandy  dla  ,,ćwoków,,   jest  TVN  GW  Nocnik  tok Fm.

Jakie zakłady rozpieprzył. Bo pis zdaje się bierze się za rozpieprzanie Lotosu a i kopalnie jakieś chcą zamykać.

Niskie bezrobocie było bo jest czy tam była koniunktura. teraz zaczyna się recesja i bezrobocie planowane na koniec roku to 8 %. 

Opublikowano

chyba marecek nie wie ze rmf to niemieckie radio🤣.. mi od emerytury daleko a slucham trojki, jeszcze niedawno miala ponad 8 % sluchalnosci,teraz zjednoczona kurwica spowodowala ze spadlo do 3 z hakiem...

jeszcze troche prawdy w trojce sie pojawia- z tym deficytem to sciema, rzeczywisty to ponad 300 miliardow, reszte przeniesiono do banku gospodarstwa krajowego i polskiego funduszu rozwoju,

wszelkim piewca dojnej zmiany polecam sluchanie III o 9: 30 i 18 :30 wtedy mozecie sie dowiedziec jak wyglada prawda o polskich finansach i gospodarce.........

spieszmy sie kochac ministrow tak szybko odchodza- ciekawe kto doczeka zapowiadanej rokonstrukcji ????????

Opublikowano (edytowane)

https://pfr.pl/tarcza/polski-funduszu-rozwoju-sa-sprzedal-obligacje-za-rekordowa-kwote-185-mld-zl-to-najwieksza-jednorazowa-emisja-obligacji-dokonana-w-polsce.html

Trzeba pamiętać jeszcze o obligacjach. Dzisiaj słyszałem, że państwowe podmioty jak ten powyżej sprzedały łącznie obligacji za 135 mld. Pis naprawdę może nas puścić z torbami.

https://www.pb.pl/borys-kolejne-emisje-obligacji-pfr-na-przelomie-czerwca-i-lipca-994322

Wychodzi, ze na tarczę kasa idzie z obligacji a nie z tych 109 mld deficytu.

3 godziny temu, Denwer napisał:

ty tak se tłumacz  tak se mów  tyle  wiesz  ile  krowę za cycek pociągniesz.  A Deficyt powstał  nie z socialu  lecz  z pomocy covidowej dla firm jak i ludzi.  Nawet  rolnicy  wyłudzali  pomoc  kovidową   niby  na  opiekę  nad  dziećmi 

Rolnicy  to  najwięksi  beneficjenci  socialu 

Jak pokazują powyższe teksty lwia część pomocy dla firm to emisja obligacji nie ujęta w deficycie budżetowym. Ten deficyt obejmuje co najwyżej zwolnienia z zus. Ewentualnie tylko jakąś część tarczy. Nawet zakupy środków do walki z wirusem rząd sprytnie przerzucił na spółki takie jak KGHM by wydatki nie wyszły w budżecie państwa i nie powiększały deficytu.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

a co to ja kradłem z Tuskiem do spółki ?że tak mnie wypytujesz,a choć bym wiedział to i tak ci nie powiem

Jakie to PISowsko bezmyślne...… Wiem ze ukradł ale nawet się nie zastanowiłem gdzie ta kasa jest😂 Nie powiem nawet jakbym wiedział a nie wiem bo w TVPis nie powiedzieli.

Trójka to radio dla emerytów i rencistów. Nie znam nikogo z młodego pokolenia co by je słuchał. Większość albo RMF FM albo radio Zet. 

Potrafisz udowodnić że było równie niskie ??? Czy to tylko twoje urojenia 

Jak widać Trójka to radio ponad siły intelektualne twoje i twojego otoczenia. Papka dla mas najbardziej popularna.

Dawniej słuchałem eski  a teraz RMF FM ale przeważnie mam słuchawki w uszach i audiobook słucham 

Te audiobooki z kazaniami prezesa czy Tadeusza? A może raporty smoleńskie Antoniego 

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Jakie to PISowsko bezmyślne...… Wiem ze ukradł ale nawet się nie zastanowiłem gdzie ta kasa jest😂 Nie powiem nawet jakbym wiedział a nie wiem bo w TVPis nie powiedzieli.

jakoś ślamazarnie ci idzie to myślenie bystrzaku a i tak nic nie wymyśliłeś tylko powtórzyłeś po mnie ,może Korwin wie ,jego zapytaj yntelygencie

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

O myśleniu to się nie wypowiadaj bo to nie jest twoja mocna strona.

twoja na pewno ,a o ukradzione pieniądze spytaj tego co ukradł ,on wie najlepiej i skończ już ten temat

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v