Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, mirro napisał:

Podejrzewam, że sprawa z tymi podwyżkami może potoczyć się jak z zakupem samolotów dla ViP przez PO. Analogicznie wydawało się że będzie za drogo i co ludzie powiedzą, aż pizło o ziemię w Smoleńsku i sprawa przyspieszyła. Teraz odłożyli to do zamrażarki w sejmie i jedni będą się wk***iać że tam leży a drudzy że jeszcze pieniądze nie na koncie. No jakaś jednak konsekwencja w działaniu byłaby wskazana. Inaczej to tylko kupa śmichu, ze wskazaniem na kupa.

i tu byla podobna sytuacja.samoloty juz dawno powinny byc kupione ale wystarczylo rzucic haslo ze drogo i na co kase wydawac i gawiedz zavczela drzec ryja.od dawna jest ta sama spiewka,w pensjach,samolotach ,samochodach i bedzie tak do konc swiata to glupich jest mase i mozan na nich zbijac kapital polityczny.

podobna sytacja w kosciele.wybrali nowego papierza to ze chcial sie przypodobac gawiedzi to zaczol jezdzic golfem.jak mu brawo bili,ja sie gawidz cieszyla i klaskala a normalni mieli ubaw jak sie w h*ja durni robi bo papierz golfem jezdzi.

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano (edytowane)

Samoloty może i powinny być kupione. Ale i tak żaden z nich nie wytrzyma próby lądowania w lesie. TU 154 w przeciwieństwie do jak 40 były dość sprawnymi maszynami. Ale przypomnę, że u nas jak to mówią zawsze na ura. Idea zakupów wzmogła na sile po wypadku w Smoleńsku gdzie wcale nie był winny samolot. Czy to z podwyżkami czy z samolotami nie ma przemyślanego działania tylko takie z doskoku. Bo ktoś rzuci hasło. A pis te samoloty kupił bardziej z potrzeby podlizania się amerykanom czy zapłacenia za jakieś sojusze niż z potrzeby wożenia rządu.

https://tvn24.pl/tagi/rzadowe-samoloty

Ciekawa lektura. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Ty naprawdę nie rozumiesz czy udajesz, że nie rozumiesz, żeby tu bić pianę. A czy ja pisze, ze jak kupił to źle? Zrozum człowieku czy to podwyżki czy samoloty. Nie ma przemyślanego działania. Wszystko robione jest na łapu capu. Przy okazji dochodzi do przekrętów marnotrawstwa, przepłacania itd.

Opublikowano

Akurat w tym wpisie nie oceniam tylko wskazuję na podobny sposób działania.  W przypadku zakupu Boeingów większą rolę odegrał koleżka Pana Maciarewicza, niejaki Berczyński niż chęć płacenia Amerykanom. Z resztą ten Pan nie odwiedza już Ojczyzny od jakiegoś czasu, bo nie ma gwarancji że nie zostanie przesłuchany w kilku sprawach, Przy czym jego działanie w Komisji Maciarewicza to pikuś.

Opublikowano (edytowane)

@mirro ja jednak będę się upierał, ze drogie bezprzetargowe zakupy w USA to jest płacenie za sojusze. Za te wojsko itd. Teraz mówi się o elektrowni atomowej. tez z USA. Też bez przetargu. Amerykanie na nas robią biznes. Rząd im płaci dużo i drogo i się cieszy, że USA na nas przychylnie patrzą. Podeślą nam trochę zdezelowanego sprzętu żołnierzy, których będziemy musieli wyżywić i zbudować im bazy. A Pis się będzie cieszył, że takiego wspaniałego mamy sojusznika.

Opublikowano

Czarna śmierć" w Rosji. Dżuma powróciła. Ludzie przerażeni, natychmiastowa decyzja

Kolejne państwo potwierdziło na swoim terytorium obecność dżumy dymieniczej. Choroba pojawiła się w rosyjskiej części gór Ałtaj. To pierwszy taki przypadek od 62 lat. Władze nie czekają na dalszy rozwój wypadków - zarządziły masowe szczepienia.

https://www.wp.pl/?s=https://www.o2.pl/informacje/czarna-smierc-w-rosji-dzuma-powrocila-ludzie-przerazeni-natychmiastowa-decyzja-6543315032984096a&utm_medium=sgfirsto2_social&c=480&src01=f0fae

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, hubertuss napisał:

@mirro ja jednak będę się upierał, ze drogie bezprzetargowe zakupy w USA to jest płacenie za sojusze.

Gdyby tak było to jeszce można by się zgodzić. Ale sprawa wyglądała bardzie przyziemnie. Zwykły lobiing i pilnowanie interesów konkretnej firmy, Dobrze że Janigerowi przytrzasnęli paznokcie bo była szansa że przepchną dużego śmiecia w rakietówce. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Znaczy... TU 154 jako płatowiec jest w porządku. Systemowo jednak słabo. Same silniki to obecnie nie ta bajka a konstrukcyjnie nie do modernizacji. Zakup był potrzebny. Czy to musiał być boeing? Jest jeszcze najmniej dwóch producentów.

Opublikowano
41 minut temu, szmergiel napisał:

podobna sytacja w kosciele.wybrali nowego papierza to ze chcial sie przypodobac gawiedzi to zaczol jezdzic golfem.jak mu brawo bili,ja sie gawidz cieszyla i klaskala a normalni mieli ubaw jak sie w h*ja durni robi bo papierz golfem jezdzi.

te,elyta ze szczytu naucz się pisać jako tako poprawnie ,bo papierz to jakby z papieru był a tak to papież się pisze i jeszcze kilka inny byków na poziomie podstawówki ,elyta ze szczytu k**wa 🤣

Opublikowano (edytowane)

Tak ogólnie to papież polo jeździł. I nie wiem co tam takiego śmiesznego ta elyta ze szczytów widziała.

Zakup pewnie był potrzebny tylko, że uzasadniano go tym, że TU był niebezpieczny bo stary. Chociaż przechodził różne modernizacje. A równie starymi samolotami latały wtedy głowy wielu znacznie zamożniejszych państw. To jest to o czym pisze tutaj zarówno jeśli chodzi po podwyżki czy samoloty czy respiratory. Nie ma przemyślanego działania tylko jest taki skok na ura byle jak byle szybko bo zwykle czyjś interes  jest za plecami. I nie jest to interes społeczeństwa.

Opublikowano (edytowane)

na te chwile coiraz wiecej przesłanek jest  że to PO  była inicjatorem podwyżek  przynajmiej ta nie zajeła stanowiska i kluczy a na prezydium sejmu było tylko 12 osób wiec sprawa powinna być prosta tymczasem PO nie wie kto był inicjatorem , co ciekawe jeszcze jakby Budka za ten czyn zapłacił posadą .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

No jak to kto Tusk. Znowu wina Tuska. najpierw Tusk kazał dać rządowi pis podwyżki a potem kazał zabrać. A pis wiadomo Tuska i po musiał posłuchać. Widzę postanowiłeś ośmieszać się dalej za wszelką cenę.

Ah ta opozycja nawet o prezydentowej pamiętali.

Opublikowano (edytowane)

Że ten Donald w tej Brukseli siedzi i o pani Agacie pamiętał i jej pensje chciał dać. Złoty człowiek. A w pisie tak Donka lubią, ze od razu z werwą i zapałem przystąpili do realizacji jego pomysłu.

Opublikowano (edytowane)

donek miał szane to przemilczeć , a w co on pogrywa ten Tusk ?        nastomiast pensja dla pierwszej damy jest o niej mowa już od kilku dobrych lat .nawet niewiem czy tematu nie poruszyła nawet A . Kwasniewska gdy obejmowała stanowisko pierwszej damy RP 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

nie ogladaj tyle kurwizji ... za 2 miliardy to mozna takich specow od propagandy wynajac ze urban sie chowa.. gdyby general mial taka telewizje jak prezes to do dzisiaj nie bylo by tleranka..

wlaczylem na chwile kurwizje przy sniadaniu i wszyscy milosnicy dojnej zmiany leca ich tekstami od rana..😜 az przy obiedzie wlacze i zobacze czy znowu to samo czy inna narracja..na razie bialorus na tapecie.

kurna znowu burza, ja cierpiedole codziennie leje a aktualnie mogloby choc na tydzien przestac.

Opublikowano

Ja nie wiem w co pogrywa Tusk. Ale skoro w pisie i jego mediach mówią, ze to jego pomysł. To ja tylko chwale jaki jest dobry  wspaniałomyślny. Az go w pise posłuchali tak go lobią. Prezes może czuć się zagrożony skoro pis zaczyna już realizować pomysły Tuska to zły znak. Zaraz jeszcze wiek emerytalny podniosą. 

Opublikowano

Skończyła się epidemia w kraju, czyli może odpocząć. Od miesiąca nie zanotowano ani jednego przypadku COVID, czyli zrobił swoje a teraz na leżaczek.:lol:

Następny po nim, zderzy się ze ścianą jak dzieci pójdą do szkoły. Ale wtedy będzie się tłumaczył że dopiero się uczy. Ot ciągłość Państwa i odpowiedzialność urzędników. Patrząc realnie to zostawia system w dużo gorszym stanie niż miał na początku pandemii. Ale widocznie jacy pracownicy, takie sukcesy,

6 minut temu, hubertuss napisał:

Szumowski podał się do dymisji. Dorobił się milionów na przekrętach w ministerstwie i teraz ucieka. 

Mnie akurat nie przekręty martwią najbardziej, 

Opublikowano
22 minuty temu, hubertuss napisał:

Szumowski podał się do dymisji. Dorobił się milionów na przekrętach w ministerstwie i teraz ucieka. 

a ty h*ja sie dorobiles i szczekasz jak pies i h*ja sie dorobisz bo za glupi jestes hahahahhaha.

ps.wymysl cos nowego bo nudne juz jest to co piszez

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v