Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo dobrze rozumiesz. A najważniejsze iż u nas pewnie skupią sie na zarzucie o praniu pieniędzy i ten wątek będą ćwiczyć do obrzydzenia. Czy znajdą ? A to już zależy od samych Ukraińców. I teraz sprawa najśmieszniejsza. Jak uprać pieniądze których nie było?

Opublikowano

Mogą postawić zarzuty za przestępstwa na Ukrainie? Sądzić i skazać za przekręty za granica? Czy ponieśliśmy jakieś straty  w związku z jego działalnością że chcą go u nas sądzić?

Opublikowano

W normalnym kraju by zaczekali aż ostygnie i na każde o niego pytanie odpowiadali: jaki kartofel? A w Polsce? Tak się zaangażują, że jeszcze odszkodowanie wypłacą w imię tematu dnia. Kur.. milion trzysta. Koleżce postawili zarzut udziału w ZGP na dwadzieścia sześć milionów z czego jemu samemu na siedem a tu międzynarodowa afera na kilkaset tysia dolców. Tak jak mirro napisał: nic mu nie zrobią. Koleś dzieciom basen napełniał to i na Sławomira nic nie będzie. Wpuścili za to obcy, niepewny element na swoje podwórko i za to ich bym przeczołgał.

Opublikowano (edytowane)

Dla ciemnego ludu ważne że aresztowany (mimo że tylko zatrzymany) i w swoim zdziczeniu już go pewnie widzą za kratami. Milion z okładem dla proletariatu to niewyobrazalna suma.  Nie ma znaczenia ze go wypuszczą  (po cichu), nie ma znaczenia że nikogo z tych POwskich złodziei nie potrafią skazać i nie ma znaczenia że to nie w Polsce kradł. Lud wie swoje iżaden sąd im nie jest potrzebny

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, hubertuss napisał:

I dalej nic nie zrozumiałeś. Ja ci pokazałem, ze rolnik płaci kwartalnie 11 razy mniej niż ubezpieczony w zus. Ja ci nie pisałem, ze płacący zus utrzymuje rolnika i jego krus. Bo do obu dopłaca państwo. Sęk w tym, ze do rolnika dopłaca więcej. A dopłaca nie od tego co płaci zus tylko z podatków mistrzu manipulacji i bredni.

Twoja grafika to kolejna manipulacja. Nowak narobił przekrętów gdy już był poza polską polityką. A wasza propaganda naiwnie próbuje wkręcić w to Tuska.

Wątpię czy się uczy skoro nie rozumie albo świadomie przekręca. On mi wpiera, ze napisałem, że ten co płaci zus utrzymuje z tych składek tego co płaci krus. Czego nigdy nie napisałem i to jest bzdura. Bo do obu dopłaca państwo. Tylko, ze rolnik do 50 ha płaci kwartalnie 11 razy mniej. To chyba rozumiesz do kogo państwo dopłaca więcej.

Dnia 20.07.2020 o 06:50, hubertuss napisał:

On widzi, ze musi tych ludzi na wsi utrzymać ze swoich składek na zus,

Dalej  chcesz  brnąć  w zaparte 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

Tak jest Ulman, według doktryny Neumanna- ''Dopóki jesteś w Platformie Obywatelskiej, nawet jeśli masz zarzuty, będziemy bić się o ciebie do samego końca'' więc w ramię w ramię ze Sławkiem :)

Opublikowano (edytowane)

A myślisz że w PISie jest inaczej? To taka sama swołocz jak PO

No a może ty wiesz jak i za co go oskarżą skoro kradł na UPAie?  Przestępstwa w Polsce nie popełnił,  państwo Polskie chyba nie ucierpiało wiec co ich to obchodzi. Niech go ukraińcy oskarżają wystąpią o ekstradycje itd. Co nam do tego?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Szumowski nie tyle z bratem nakradł. O interesach z handlarzem bronią nie wspominam. I jakoś Ziobro nie może dowodów nazbierać. A tu proszę już poza polską polityką Nowak być może coś nawywijał na Ukrainie a nasi go ścigają i zamykają. Bo pis doszedł do wniosku, że lepiej zamknąć faceta co w 2013 roku odszedł z Polskiej polityki nawywijał coś w innym kraju i próbować jakoś przykleić do tego po i Tuska niż żeby ludzie mówili o przekrętach Szumowskiego i innych z pisu. Co kradną teraz.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

Niech go ukraińcy oskarżają wystąpią o ekstradycje itd. Co nam do tego?

Ale Ukraińcy od razu powiedzieli że go nie chcą i dali do zrozumienia że ekstradycja ich nie interesuje.

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Szumowski nie tyle z bratem nakradł. O interesach z handlarzem bronią nie wspominam. I jakoś Ziobro nie może dowodów nazbierać. A tu proszę już poza polską polityką Nowak być może coś nawywijał na Ukrainie a nasi go ścigają i zamykają. Bo pis doszedł do wniosku, że lepiej zamknąć faceta co w 2013 roku odszedł z Polskiej polityki nawywijał coś w innym kraju i próbować jakoś przykleić do tego po i Tuska niż żeby ludzie mówili o przekrętach Szumowskiego i innych z pisu. Co kradną teraz.

Tylko nie nakradł tylko to są interesy biznesowe .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Za PISu to się tak nazywa? Bbbuuuchhhaaachaaaaaa!!! Interesy biznesowe😂O.o👍 Pewnie takie interesy biznesowe mieli też z PO i dlatego nikt ich nie oskarza🤣

@mirrow takim razie co nas obchodzi ze ich okradał? Nam nie ubyło, to ich problem.

@hubertuss  maksyma starożytnych "ludowi trzeba chleba i igrzysk" czyli socjalu i skandalu i lud będzie szczęsliwy

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, hubertuss napisał:

Ano to, że nie ma 700 miliardów zł co obiecywał Morawiecki a jest około 560.  Nawet jeszcze dzisiaj rano łgał, że będzie więcej niż te 700 miliardów zł. Ale zapomniał dodać, że te 160 mld Euro to tylko 125 mld pomoc bezzwrotna a reszta to kredyty. Tak więc dostaniemy od UE nie żadne 700 miliardów zł a około 560 mld zł. Reszta to kredyty, które trzeba spłacić. Ale dostaniemy pod warunkiem zachowania praworządności. I tu Morawiecki znowu łgał. Bo mówił, że nie będzie mechanizmu praworządności bo w Radzie Europejskiej potrzeba jednomyślności. Co jest nie prawdą. Bo akurat do tych funduszy i oceny praworządności potrzebna jest większość kwalifikowana. Nie trzeba być uczestnikiem szczytu by wiedzieć, że Morawiecki z Orbanem dziś rano na konferencji kłamali jak z nut. Polegli obaj. I widać wam wyborcom pisu ciężko się z tym pogodzić. Bo pytacie o to samo raz po raz nie umiejąc zrozumieć co się tam stało.

Ale widzisz według prezesa jest sukces.

https://fakty.interia.pl/polska/news-jaroslaw-kaczynski-dla-pap-wynik-szczytu-ue-to-ogromny-sukce,nId,4623797

623 mld zł w formie dotacji i 153 mld zł w formie niskooprocentowanych pożyczek.

623 mld
4 godziny temu, hubertuss napisał:

Wątpię czy się uczy skoro nie rozumie albo świadomie przekręca. On mi wpiera, ze napisałem, że ten co płaci zus utrzymuje z tych składek tego co płaci krus. Czego nigdy nie napisałem i to jest bzdura. Bo do obu dopłaca państwo. Tylko, ze rolnik do 50 ha płaci kwartalnie 11 razy mniej. To chyba rozumiesz do kogo państwo dopłaca więcej.

Tego to akurat nie rozumiem. Możesz mi to wyjaśnić ? ( to grubym drukiem ).

2 godziny temu, Ulman napisał:

Czy ja dobrze rozumiem że Nowaka oskarżają o złodziejstwo na Ukrainie a nie w Polsce?

O korupcję na Ukrainie ale rzecz miała miejsce podobno w Polsce. Na marginesie ,dzieje się coś ciekawego że trzeba tą sprawę tak nagłośnić ?

Edytowane przez dsbh
korekta
Opublikowano (edytowane)

Mówię że mnie ta sprawa nie interesuje. Przejrzyj portale. Teraz to czytam.

https://fakty.interia.pl/polska/news-prezes-polskiego-radia-zakazala-pracownikom-wypowiadania-sie,nId,4623567

Jeden z komentarzy. Słuchał ktoś listy ? Rzeczywiście tak było ?

A ja jestem za wolnością słowa i uważam, że Marek Niedźwiecki złamał jej zasadę i żadne przeprosiny mu się nie należą, to on powinien przeprosić. Jako wieloletni słuchacz Trójki (w przeszłości, nie w ostatnich latach) w tym RLP, na liscie istniała zawsze zasada - poczekalni i zestawienia. Aby jakaś piosenka mogła dostać się do zestawienia (na listę) musiała wpierw przejść poczekalnię. Niedźwiecki tę zasadę w przypadku piosenki Kazika złamał i wprowadził ją od razu na listę (prawdopodobnie chcąc wykorzystać jej silny polityczny wydźwięk w zbliżającej się kampanii). Piosenka Kazika znalazła się więc w notowaniu poza zasadami. Poza tym istnieje nie rozwiązana kwestia zarzutu manipulowania komputerowym procesem głosowania. Niedźwieckiemu zarzucono, że piosenka Kazika skończyła głosownanie na 6 miejscu, a wygrała piosenka "Wojownik z miłości". Może są to zarzuty fałszywe, ale powinny być zbadane, a Niedźwiecki nigdy się do nich nie ustosunkował. Poza tym nieprawdą jest że dyrekcja radia usunęła piosenkę Kazika (czyli ocenzurowała). Oni ją jedynie wycofali na 6 miejsce, czyli tam gdzie według nich powinna być gdyby głosowanie odbyło się fair. To Kazik 2 dni po aferze sam wycofał swoją piosenkę z radia. Cała narracja o sprawie Trójki jest w mediach przedstawiana w sposób kłamliwy i jednostronny, chociaż fakty są łatwe do ustalenia, bo np. zasada obowiązkowej poczekalni istniała na liście od zawsze

Edytowane przez dsbh
dopisek
Opublikowano
20 minut temu, Ulman napisał:

Korupcja czyli co konkretnie?

A co tak bardzo ograniczony jesteś że nie wiesz co to korupcja

Opublikowano

Wiem,  ale jako ze jesteś ograniczony to nie wiesz jakie to szerokie pojęcie.  Co konkretnie Nowak zrobił i jakie przestępstwo w Polsece popełnił bo znowu nikt nie wie  i nawet nie próbuje się zastanowić i dociec.

Opublikowano

To wytłumacz jakie to szerokie pojęcie ???

Od dociekania jest prokuratura a nie ty 

Opublikowano

Jakbyś ci było dane zrozumieć to już dawno byś. rozumiał. Wziął kasę czy tylko ustalili kwotę a może model biznesu z którego kase wyciągnie a może była to propozycja żeby coś przekrecic? 

Jako PISowiec nie dociekasz i nie zaanawiasz się dlatego nie masz pojęcia co odpowiedzieć. Jak znajdziesz gotowca to wklej.

Opublikowano (edytowane)

Dobre 🤣🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez Denwer
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v