Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

107912466_158029772476031_18880724690636

Denwer , już większej głupoty na Twiterze nie szło znaleźć? 😂

Przecież właśnie o to chodzi aby młode pokolenie nie wracało do tamtych czasów i nie pieściło się bólem minionej epoki. Startują z takiego poziomu i niech w przyszłości robią co chcą. Może przestaną się zajmować pierdołami jak obecni kombatanci walki ze wszystkimi i o wszystko.

3 godziny temu, Denwer napisał:

UE nie słyszałeś że tam gdzie uchwalili strefy wolne od LGBT to mają nie dostać funduszy UE

To może od razu ustaw sobie stoisko przy tym banerze i sprzedawaj kartofle, ogórki, truskawki, mleko.
Oczywiście na każdym napisz np. Kartofle wolne od LGBT, mleko wolne od LGBT.

Ale, jako naczelny szaman uwalniania od LGBT możesz nadawać certyfikaty potwierdzające uwolnienie od LGBT. Obrzęd uwalniania jest do ustalenia, ale raczej na nic skomplikowanego się nie sil.

No i postaw ławeczkę z opisem że Wolna od LGBT.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, binek napisał:

Masz problemy z czytaniem z zrozumieniem? To zaledwie kilka linijek tekstu, gdzie jest wyraźnie napisane, że zwalnia pracowników za określone sympatie polityczne. Nie ma tam nic, o spadku obrotów czy czymś innym. Więc jak? jest to wstyd mieć w swoich szeregach osoby które postępują tak jak w/w pani? czy jest wszystko O.K. jak twierdzi Ulman?

Ja zrozumiałem to co ty wkleiłeś. Ty niestety tego co ja napisałem nie zrozumiałeś. Przykre jest, ze trzeba drugi raz tłumaczyć. zrozum bo  więcej nie będę pisał. w Internecie to se można napisać. Pytanie co wpisano do wypowiedzenia.  Tak naprawdę nawet nie wiemy czy ona kogoś zwolniła. Mogła tak se napisać by się pochwalić jak to nie lubi pisu.  Mogła się tak chwalić, ze ich za to zwolniła jeśli w ogóle zwolniła. W internecie możesz se wszystko napisać. Tak jak @Denwer pisze, ze powiesi jakiś tam baner. Ale czy powiesi kto to wie? A jeśli już zwolniła to jest to jej firma i może robić co chce. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
18 minut temu, Denwer napisał:

Nie zwolennicy trzaskogedona doniosą do Brukseli

I ktoś z Brukseli  zarządzi żeby akurat Mareckowi wstrzymać dopłaty?  A może urzędnik jakiś przyjedzie wizję lokalną przeprowadzić?

Tak zasadniczo to ciągnę ten wątek bo na tym przykładzie dokładnie widać jak powtarzasz głupotę nad którą się nawet nie zastanowiłeś. Tak wmówili w TVPis więc ani krzty reflekji czy i jak to jest możliwe. Tak samo było z 500+ które Trzaskowski miał zabrać, też nikt nie wiedział jak.

Opublikowano

Dopłat może mu nikt nie zabierze ale znajdzie się zwolennik opozycji, zrobi zdjęcie, wrzuci do sieci, jaka to nietolerancja mieszka w Polsce.

Opublikowano

Skoro tak to jaki sens ma wywieszanie tego banneru? Marecek się boi że mu zabiorą dopłaty, ty twierdzisz że ktoś to może przeciw Polsce obrócić , więc jaki byłby cel takiego działania? Po co to robić?

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ja zrozumiałem to co ty wkleiłeś. Ty niestety tego co ja napisałem nie zrozumiałeś. Przykre jest, ze trzeba drugi raz tłumaczyć. zrozum bo  więcej nie będę pisał. w Internecie to se można napisać. Pytanie co wpisano do wypowiedzenia.  Tak naprawdę nawet nie wiemy czy ona kogoś zwolniła. Mogła tak se napisać by się pochwalić jak to nie lubi pisu.  Mogła się tak chwalić, ze ich za to zwolniła jeśli w ogóle zwolniła. W internecie możesz se wszystko napisać. Tak jak @Denwer pisze, ze powiesi jakiś tam baner. Ale czy powiesi kto to wie? A jeśli już zwolniła to jest to jej firma i może robić co chce. 

Czyli tak jak myślałem, gęba pełna frazesów  KON-STY-TUC-JA  odmieniane na wszystkie możliwe sposoby, a w rzeczywistości jesteś za prześladowaniem za poglądy polityczne - brawo Ty pokazałeś prawdziwą zatroskaną twarz obywatela, który codziennie tak się martwi o los innych, wylewając swe żale  . Drugą sprawą jest, że nie musisz nic tłumaczyć, bo jeszcze nigdy nic nie wytłumaczyłeś, poza zagmatwaniem danej kwestii do granic absurdu :)))

Opublikowano (edytowane)

@Ulman nie wiem jaki sens ma wywieszanie czegokolwiek teraz ale wiem, że zawsze się znajdzie ktoś komu to by nie pasowało i od razu trafiło by do sieci z odpowiednim komentarzem. Widziałeś link który wstawiłem z wywróconym Matizem. Komuś się nie spodobały poglądy właściciela auta. Podobno wyborcy opozycji to ludzie wykształceni. Tak robi osoba wykształcona ? Gdzie ta tolerancja się podziała ?

Edytowane przez dsbh
dopisek
Opublikowano (edytowane)

Skoro nie wiadomo po co, to jaki jest sens takiego działania?

O brak tolerancji to trzeba by  zapytać tych  co zrywali plakaty wyborcze kontrkandydatów Dudy...… No chyba że to dołom społecznym wolno .

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

I ktoś z Brukseli  zarządzi żeby akurat Mareckowi wstrzymać dopłaty?  A może urzędnik jakiś przyjedzie wizję lokalną przeprowadzić?

Tak zasadniczo to ciągnę ten wątek bo na tym przykładzie dokładnie widać jak powtarzasz głupotę nad którą się nawet nie zastanowiłeś. Tak wmówili w TVPis więc ani krzty reflekji czy i jak to jest możliwe. Tak samo było z 500+ które Trzaskowski miał zabrać, też nikt nie wiedział jak.

No tuk i jego kumple przyjadą i zabiorą.

Nie tvpis tylko RMF FM mówili że UE straszy samorządy brakiem funduszy za strefy wolne od LGBT

Opublikowano
59 minut temu, dsbh napisał:

Widziałeś link który wstawiłem z wywróconym Matizem. Komuś się nie spodobały poglądy właściciela auta. Podobno wyborcy opozycji to ludzie wykształceni. Tak robi osoba wykształcona ? Gdzie ta tolerancja się podziała ?

Matiz nigdy nie miał na wyposażeniu tolerancji.😂

Marecek się boi że mu zabiorą dopłaty, ty twierdzisz że ktoś to może przeciw Polsce obrócić , więc jaki byłby cel takiego działania?

Marecek działa na użytek rynku wewnętrznego. Naparza pałą w klatkę z małpą a mocodawcy się cieszą.😂

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, binek napisał:

Czyli tak jak myślałem, gęba pełna frazesów  KON-STY-TUC-JA  odmieniane na wszystkie możliwe sposoby, a w rzeczywistości jesteś za prześladowaniem za poglądy polityczne - brawo Ty pokazałeś prawdziwą zatroskaną twarz obywatela, który codziennie tak się martwi o los innych, wylewając swe żale  . Drugą sprawą jest, że nie musisz nic tłumaczyć, bo jeszcze nigdy nic nie wytłumaczyłeś, poza zagmatwaniem danej kwestii do granic absurdu :)))

Ty jednak masz problemy z rozumieniem czytanego tekstu. Nie napisałem, ze ja bym zwolnił. A to co być może zrobiła jakaś kobieta nic mnie nie obchodzi. Bo nawet nie wiem czy to zrobiła czy się pochwaliła. Jełśi zrobiła to jej firma i ma prawo. Jeśli zwalnia fachowca nawet za poglądy polityczne to jej firma będzie cierpieć nie ja. A fachowiec robotę znajdzie. Jeśli zwalnia obiboka za poglądy niejako przy okazji to już inna sprawa. Ja żyję w przekonaniu, ze każdy w swojej firmie robi co chce. I ponosi tego konsekwencje. A zwalnanie nie tylko za poglądy to jest sprawa stara jak świat i nie tylko wyborcy pisu są zwalniani. Nie tylko wyborcom pisu odmawia się wykonania usług. Już chyba zapomniałeś jak lekarze, fryzjerzy czy drukarze odmawiali usług bo poglądy klienta nie pasowały.

PS jeśli politycy pisu Morawiecki, Duda czy Kaczyńśki mówią o człowieku z którym utożsamia się 10  milionów wyborców glosując duszy, że jego serce jest nie Polskie, że jest kłamczuchem, leniem, nieodrodnym dzieckiem to nie dziw się, ze ludzie się wkurzają. To poprostu mowa nienawiści z kampanii teraz daje znać o sobie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
41 minut temu, Denwer napisał:

Nie tvpis tylko RMF FM mówili że UE straszy samorządy brakiem funduszy za strefy wolne od LGBT

A Pan Kaczyński straszy samorządy inkwizycją, czyli posadzeniem na stołkach tylko ludzi PiS. 😂 Może niech przestana straszyć te samorządy. 

1 godzinę temu, dsbh napisał:

Dopłat może mu nikt nie zabierze

Tak mu zabiorą dopłaty, jak mu miłościwie panujący załatwili większe.😂

Opublikowano

Hubertuss, niw wpadaj w frustrację :) nie musisz tłuścić tekstu, za chwilę będziesz krzyczał drukowanymi :))) Określ się jeden raz jak mężczyzna - jesteś za takim postępowaniem , czy je potępiasz? I nie pisz mi tu, że nie wiesz czy zwolniła, czy nie i tysiąc innych wymówek. Ciekawi mnie twój punkt widzenia (powtórzę) popierasz w/w zachowanie, czy potępiasz?

Opublikowano

Ja bym za poglądy nie zwolnił jeśli ci o to chodzi. No chyba, że mi by ktoś na każdym kroku starał się udowodnić, ze jego poglądy są lepsze. Bo jak wiem, ze ktoś głosuje na pis ale przychodzi do roboty i nie agituje to ok. Ale znam też takich co bez agitacji przy byle okazji nie wytrzymają. To jeśli u mnie by pracowali to wylot od razu. Oczywiście na papierze nie było by napisane, ze za poglądy bo z tym się idzie do sądu. I podejrzewam, ze ta pani albo jest taka głupia, ze zwolniła i napisała, ze za poglądy bo to przegrana w sądzie pracy. Albo po prostu se napisała .

Opublikowano
32 minuty temu, binek napisał:

No,  ja też - nie. Jednak są tu osoby którym trudno się określić, a co niektórzy wręcz popierają takie praktyki ;(

To za co człowieka zwalniasz a co mu  mówisz to dwie zupełnie różne sprawy. 

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

To może od razu ustaw sobie stoisko przy tym banerze i sprzedawaj kartofle, ogórki, truskawki, mleko.

Oczywiście na każdym napisz np. Kartofle wolne od LGBT, mleko wolne od LGBT.

Ale, jako naczelny szaman uwalniania od LGBT możesz nadawać certyfikaty potwierdzające uwolnienie od LGBT. Obrzęd uwalniania jest do ustalenia, ale raczej na nic skomplikowanego się nie sil.

No i postaw ławeczkę z opisem że Wolna od LGBT.

to je dobra  myśl  hopie     chcesz  jakieś  profity   z  tego  biznesu  ??

A ty chociaż wiesz po co chcesz wywiesić ten baner?

Przecie  pisałem  ci  żeby  sprawdzić  czy  jest  wolność  w naszym kraju. 

Opublikowano

No ale jak to sprawdzisz jak będzie wisieć tylko na twoim ogrodzeniu w Pierdziszewie Wielkim? Kto tam zaglada? Może ci co nastają na naszą wolność tego nie zobaczą i będziesz miał fałszywe wyniki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v