Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli jest nadzieja , że jak otworzą to zniknie wraz z jego mową nienawiści ? 🤔

Opublikowano (edytowane)

6 minut temu, hubertb napisał:

Ta a ty dopłatę to unie kochasz;] Kwita? 

Radziłem sobie lepiej i bez dopłat.... 35 ha zakupione przed wejściem do UE... A po wejściu 5 ha...wychowalem dzieci i nie wyciągałem ręki po kasę tak jak wy teraz..... Widzicie tylko aby kto miał płacić na was podatki bo wam się należy.... 😎

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

generał pojawił się w tym dniu co zamkneli granice. tak jakby kampanie z reala przeniósł do neta

świeże konto

A to może i lepiej że przeniósł do NETA. Weź sobie wyobraź jakby na płotach ponawieszał tych plakatów z PO i Tuskiem, to by jeszcze ludzie pomyśleli że faktycznie Tusk startuje w wyborach. A potem szukaliby nazwiska na kartach.

Opublikowano

całkiem możliwe że teraz coś tam tworzy a morze i  drukuje. będzie szedł rano po bułki to kilka płotów oblepi 😁

Opublikowano

Tacy jak on też są potrzebni aby ludzie widzieli zidiocenie i nie szli ta droga... On więcej ludzi zniechęci niż zachęci swoją postawa.... 

Opublikowano
1 minutę temu, ogarek napisał:

Radziłem sobie lepiej i bez dopłat.... 35 ha zakupione przed wejściem do UE... A po wejściu 5 ha...wychowalem dzieci i nie wyciągałem ręki po kasę tak jak wy teraz..... 

Mój dziadek i ojciec również nie mieli dopłat radzili sobie, nie mieli też oprysków dziadek nawet przez pół życia ciągnika nie miał. Zamiast się cieszyć że dzieciom i pokoleniom będzie łatwiej to ten w drugą stronę. 

Sorry ale to jak napisałeś zabrzmiało jak żal że ja nie miałem a my mamy. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

No nie ma czego żałować chłopie..😎Daleko nie zajedziecie na tym i tyle....

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Jasne widać jak pracujesz... Całe dnie na forum 😁😁😁😁 pisze ogólnie nie tylko o tobie.. 

Opublikowano

Już drugi raz w ten sposób atakujesz, pracuje tydzień ja a drugi żona, sprawdź dokładnie moją aktywność na forum. W drugiej pracy opiekuję się maszynami jest to typowa praca o dzieło i wykonuje się ją raczej z doskoku. Żona pracuje w biurze małej firmy handlowej. 

Opublikowano (edytowane)

Ale nie musisz się tłumaczyć... Tu wszyscy się atakują na wzJem.. Taki temat i tyle... 😋😋

Nikogo nie namawiam do swoich poglądów ani nigdy nie wyraziłem tu poparcia dla jakiekolwiek opcji.... Wyrażam, swoje negatywne zdanie o obecnych rządach i tyle... Widzę ku temu powody i tyle..... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Poprostu inaczej to widzę... Człowiek który ciężko pracuje nie siedzi cały dzień na forum i nie klepie dziesiątki postów dziennie co kilka minut ... Nie prawdasz Pafnucy? 

Opublikowano

@hubertb ostatnio taki jeden wioskowy "agronom" mi napisał, że mam mu kupić "prese sipme" bo ja mam kasę skoro kupuje nowe maszyny... także tego.

nie ma się co przejmować ludźmi, którzy Ci nie płacą ;)

1 minutę temu, ogarek napisał:

Nie prawdasz Pafnucy?

nie każdy zarabia machając widłami ;) 

Opublikowano
3 minuty temu, ogarek napisał:

Człowiek który ciężko pracuje nie siedzi cały dzień na forum i nie klepie dziesiątki postów dziennie co kilka minut ... Nie prawdasz Pafnucy? 

A nie wiem . Staram się ciężko nie pracować .

A poważnie to wuj ci do tego kto tu ile przebywa i po co . Jak również jak zarabia na życie , oraz dlaczego nie zawsze może pracować . Po prostu za głupi jesteś żeby wszystko zrozumieć . Mierzysz wyłącznie własną miarą , a to błąd .

Opublikowano

Tyle że nie siedzę w domu bo lubię, tylko muszę. Jakoś kilka lat na forum czasu nie miałem. Okres mojej aktywności to raczej chwile pod tytułem złamana noga i potem długo długo nic aż do niedawna ;] 

A tacy co masz im kupić to już w ogóle są super. To i tak że tylko sipme

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

A nie wiem . Staram się ciężko nie pracować .

A poważnie to wuj ci do tego kto tu ile przebywa i po co . Jak również jak zarabia na życie , oraz dlaczego nie zawsze może pracować . Po prostu za głupi jesteś żeby wszystko zrozumieć . Mierzysz wyłącznie własną miarą , a to błąd .

Się nie nerwuj.... Co tu rozumieć ?... 😁😁😁😁

Toć znaja  cię nawet na ruskiej wiosce.... 😋😋😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Sie nie nerwuję . Próbuję ci uświadomić jak niewiele wiesz .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v