Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, lukasz222 napisał:

nie, kościół to budynek sakralny. To o czym byś pewnie chciał gadać to Kościół. Nie masz zielonego pojęcia o tym, o czym chciałbyś chojraczyć, zamiast argumentów unikanie odpowiedzi. Baw się dalej w swojej piaskownicy.

No chciałbym pogadać o właśnie Kościele, tylko nie z kimś kto pluje jadem, a jak pluje jadem na kościół Rydzyka, to jakie może mieć pojęcie o Kościele?   :)

Opublikowano
1 godzinę temu, Sean napisał:

No jacuś pewnie liściem z buraków do tej pory, teraz kupił rolkę papieru toaletowego i rżnie nowoczesnego.   :P

Bo wiesz najgorzej jak dziad dorobi się torby to k**wa nie wie na którym ramieniu nosić 

Opublikowano
1 minutę temu, Sean napisał:

No chciałbym pogadać o właśnie Kościele, tylko nie z kimś kto pluje jadem, a jak pluje jadem na kościół Rydzyka, to jakie może mieć pojęcie o Kościele?   :)

zapoznaj się z pojęciem "plucie jadem" a później go używaj, już odpowiednio ;)  nie żebyś sam zaczął temat Kościoła nawiązując do TV Trwam, ale Ty widać bez względu na wszystko brniesz we własnym kierunku w dyskusji. I w sumie już chyba sam sie w tym pogubiłeś ;)

Opublikowano
2 minuty temu, lukasz222 napisał:

zapoznaj się z pojęciem "plucie jadem" a później go używaj, już odpowiednio ;)  nie żebyś sam zaczął temat Kościoła nawiązując do TV Trwam, ale Ty widać bez względu na wszystko brniesz we własnym kierunku w dyskusji. I w sumie już chyba sam sie w tym pogubiłeś ;)

Za młody jesteś synku żeby mnie uczyć.   :)   Dlatego ci takie trzaski mózg piorą.   :P

Opublikowano
26 minut temu, lukasz222 napisał:

Warszawa się przejechała? Bo? Gadać dla gadania to i ja mogę.

Nie wiem czy się śmiać czy płakać. Co to jest normalna rodzina? Za PO strzelali do normalnych rodzin? 

Właśnie strzelali do górników ,studentów na juwenaliach

Opublikowano
1 minutę temu, Sean napisał:

Za młody jesteś synku żeby mnie uczyć.   :)   Dlatego ci takie trzaski mózg piorą.   :P

Z nas dwoje to raczej Ty udowadniasz wypranie mózgu, poćwicz argumentację, to może pójdzie Ci trochę lepiej układanie zdań ;)

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Właśnie strzelali do górników ,studentów na juwenaliach

Ale czy któraś władza dyskryminowała "normalne" rodziny, niszczyła je? Bo to właśnie było sugerowane

Opublikowano
13 minut temu, Sean napisał:

No chciałbym pogadać o właśnie Kościele

Cos mi sie wydaje że z Toba to tylko o kosciele można pogadać A wskazuje na to hymn narodowy Narodu Cherokee w twojej zakładce "o mnie"  A o rolnictwie to nie bardzo sie wypowiadasz 

Opublikowano
6 minut temu, lukasz222 napisał:

Z nas dwoje to raczej Ty udowadniasz wypranie mózgu, poćwicz argumentację, to może pójdzie Ci trochę lepiej układanie zdań ;)

Jak adwersarz taka argumentacja  :)  nawet mi się nie chce układać zdań dla kogoś takiego jak ty, dałeś choć złotówkę Rydzykowi żeby go krytykować? ja nie dałem i nie interesuje mnie kto mu daje i co on robi, sam będzie za siebie odpowiadał.

3 minuty temu, debrzyna napisał:

Cos mi sie wydaje że z Toba to tylko o kosciele można pogadać A wskazuje na to hymn narodowy Narodu Cherokee w twojej zakładce "o mnie"  A o rolnictwie to nie bardzo sie wypowiadasz 

A wiesz że nie chce mi już się wypowiadać o rolnictwie, wolę zdecydowanie jak już o d*pie Marysi.   :P

Opublikowano

Głupie pyskówki zachowaj dla ziomków, jeśli u was takie standardy. Argumentować trzeba umieć i trzeba wiedzieć o czym się chce dyskutować. Czy dałem złotówkę Rydzykowi? A bo to jedną. Tylko że nie z własnej woli, bo rządowe granty dostaje bez względu na to czy społeczeństwo tego chce czy nie, poparcie kosztuje, w sumie nawet on sam się z tym nie ukrywa ;) ale skąd Ty możesz to wiedzieć

Opublikowano (edytowane)

Ty od rządu niczego nie dostajesz z pieniędzy podatników?

5 minut temu, lukasz222 napisał:

Głupie pyskówki zachowaj dla ziomków, jeśli u was takie standardy. Argumentować trzeba umieć i trzeba wiedzieć o czym się chce dyskutować. Czy dałem złotówkę Rydzykowi? A bo to jedną. Tylko że nie z własnej woli, bo rządowe granty dostaje bez względu na to czy społeczeństwo tego chce czy nie, poparcie kosztuje, w sumie nawet on sam się z tym nie ukrywa ;) ale skąd Ty możesz to wiedzieć

3 minuty temu, debrzyna napisał:

I to będzie dobry temat dla Ciebie proponuje założyć nowy temat O d..pie Maryny i innych też 

Nie śmiałem ci tego proponować, ale skoro chcesz?  :D

Załóż pogadamy tam.  :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Dotrze w końcu do ciebie że PO  nic nie robiło i wyprzedawało za bezcen majątek narodowy, więc nie pier*ol jak to dobrze rządzili i nie było zadłużenia, im starczało by żyć.

No właśnie i po jego gębie widać że będzie robił wszystko by kłaść rządowi kłody pod nogi i ma w d*pie zwykłych ludzi.

Nigdzie nie napisałem, że dobrze rządzili, tępy wyznawco pisu. Poprosiłem o konkretne kwoty. Będąc ułomnym umysłowo nawet tego nie potrafisz znaleźć. Jak sam nie potrafisz , to poproś kolegów. Jak znajdziesz , to je tu wpisz , a potem będziemy dyskutować dalej.

Opublikowano
4 minuty temu, jacek1296 napisał:

Nigdzie nie napisałem, że dobrze rządzili, tępy wyznawco pisu. Poprosiłem o konkretne kwoty. Będąc ułomnym umysłowo nawet tego nie potrafisz znaleźć. Jak sam nie potrafisz , to poproś kolegów. Jak znajdziesz , to je tu wpisz , a potem będziemy dyskutować dalej.

No jesteś sam ułomny umysłowo skoro nie możesz zrozumieć że jak ktoś nic nie robi, a żyje z wyprzedaży majątku to jak może mieć zadłużenie większe od tego który coś robi? to ty napisz może ile zrobili dróg za ich rządów to będziesz miał odp.

2 minuty temu, DTaras napisał:

Jeżeli można - nie ustaliliście jeszcze czy Sin dał. On sobie chyba uświadomił ale siedzi cicho 😉

Pisałem że nic nie dałem i nie ukrywam że ksiądz który wierzy w kasę nic dla mnie nie znaczy.  :)

Opublikowano
5 godzin temu, staszek131415 napisał:

Bo widzisz Polak nigdy nie głosuje za czymś tylko przeciwko czemuś🤔:) przecież już kiedyś tłumy krzyczały uwolnij nam Barabasza(Trzaskoski) Jezusa na krzyż z nim (Duda)

za***ista analogia, tym bardziej że tłum był judzony przez kapłanów.😂

Opublikowano
14 minut temu, jacek1296 napisał:

Jak tylko wpiszesz te kwoty zadłużenia, wtedy ci odpiszę. Kwoty konkretne w złotych polskich. Inaczej dyskusja nie ma sensu.

Jeden ma rozwalonego ciapka i zero kredytów, bo nawet mu nikt nie da, drugi nowoczesny park maszynowy, wypolbrukowane podwórko, no ale sporo kredytów, i co, będziesz twierdził że ten z zadłużeniem to bankrut?

Opublikowano
4 godziny temu, ogarek napisał:

Ale pismaki sraczki dostali... Hehe dobrze wiemy pany ze dudus tylko w pierwszej turze miał szansę na reelekcję..... W drugiej jest pozamiatany bo nie ma potencjału aby przyciągnąć elektorat który jest poprostu przeciw niemu i nie ma na to szans..... Wiec będzie trzaskac jak cholera bo tam jest moc... 🤣🤣🤣🤣

aLE się ubawiłem on jest w stanie przyciągnąć gumę w gaciach po wczorajszym wieczorze łgarz i kłamca przekręca fakty że 58% wyborców było przeciwko Dudzie

Opublikowano
26 minut temu, lukasz222 napisał:

W takiej skali i z taką łatwością jak ojczulek "poparcie"? Nie :)

Może się wysilisz I podasz jakieś liczby ? Ile to dokładnie 

Opublikowano

Bo tylko jedna partia jest za normalną rodziną, to kogo kościół ma popierać?

Yyyyyyy czy aby, od tego żaru z nieba, nie zapędziłeś się troszeczkę? Kościół a szczególnie hierarchowie nie są od popierania takiej czy innej ekipy. 

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, jacus napisał:

wiedza sasiedzi jak kto siedzi- gdy beda pelne wyniki sprawdze dane z komisji wyborczej ze szkoly adriana, tam gdzie mieszkal ,a w krakowie jakie mial ??? no i wisienka na torcie komisja w szpitalu  wiadomej specjalizacji-stawiam transporter wodki ze adrian wygrywa tam w I turze😛

otworzyles juz brame ?? nie walnales sie w glowe jak ten ktory napisal  ten tekst ??  a tak na marginesie popatrz na tych co wywieszaja flagi a potem pomysl co o nich sadzisz tak calkiem prywatnie- potem zestaw to i wyciagnij wnioski .

znasz taki wiersz-tak rzadko na moich wargach... przeczytaj wtedy zrozumiesz o co mi chodzi.

koniec piesni, siano czeka, od rana mialo padac i grzmiec a tu slonce- nawet prognoza klamie.... jak zyc ,jak zyc 

Pewnie dostałeś przepustkę po głosowaniu ? Z tego miejsca

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Yyyyyyy czy aby, od tego żaru z nieba, nie zapędziłeś się troszeczkę? Kościół a szczególnie hierarchowie nie są od popierania takiej czy innej ekipy. 

No właśnie Ty coś wiesz że jest żar, a u mnie chłodnawo.   :P a są od ganienia władzy jak robił to Jan Paweł II? wtedy Ci się to podobało?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v