Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

A masz może swoje zdanie, jakieś przemyślenia, refleksje?

To przecież wcześniej wspomniałem o 3% PSL. Niespodziewanie dobrym miejscu Bosaka i Hołowni. 

Opublikowano
14 minut temu, sumek666 napisał:

bez propagandy

nie wiem czy wiesz, ale jesteś na AF dzięki internetowi. nie telewizji publicznej. 

Jakby Hitler miał taką tv jak ma PiS to cały świat by teraz mówił po niemiecku

Ale Internet to kłamstwo'I propaganda ,cały czas tu siedzieć to pierdolca idzie dostać , a w TV nie musisz oglądać TVP ,tak samo polityki ,taka bogata oferta kanałów i  programów że jest w czym wybierać 

Ale widzę że Ty widzisz tylko TVP 😏

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

To przecież wcześniej wspomniałem o 3% PSL. Niespodziewanie dobrym miejscu Bosaka i Hołowni. 

No ale Andrzej ma 41%. PSL + Bosak daje 10% ale nie ma szans by całe elektoraty przepłynęły. Co nawyżej 5% od nich ,  więc jeszcze 5% jest potrzebne. Skąd oni je weźmią.

Opublikowano

nie cierpię tv w ogóle. wg. mnie jest to tylko przekaz jednostronny i wyreżyserowany. pokazują to co chcą i jak chcą. nie mam  żadnego wpływu i możliwości interakcji.

telewizja to jest propaganda właśnie. w internecie możesz coś skomentować, udostępnić jeżeli się z czymś zgadzasz lub nie zgadzasz. poza tym to coś raz trafi do sieci to w niej zostaje. Internet nie zapomina.

Opublikowano

Duda ma 40% żelaznego elektoratu,elektorat Bosaka zagłosuje na niego,bo na Niemca oddać głos to dla nich hańba,natomiast Hołowni podzieli na pół,Kosiniaka na pół i kilka procent niezdecydowanych.

Opublikowano

Nie to żebym był za PISem ale zwolennicy PO powiedzcie dlaczego jesteście za nimi? Co oni zrobili dla Polski  żeby zasłużyli na mój głos? A co pis robi takiego złego że nie warto na niego głosować? Tylko nie piszczcie o podnoszeniu podatków i inflacji bo obojętnie jaka władza by nie była to będą podnosić podatki i będzie rosła inflacja. Jak dla mnie PiS jako jedyny dzieli się pieniędzmi z Polakami z ich własnych podatków wprowadzając politykę socjalną podobną jaka już jest dawno w innych krajach takich jak np Anglia, Niemcy czy Szwecja. Nic mi się nie kojarzy dobrego z PO. Tylko afery, rozprzedawanie majątku narodowego. wyprowadzanie pieniędzy i co najlepsze mieli i mają Polaków głęboko w du.ie a nadal mają tylu zwolenników. Czy aż w Polsce jest tylu złodziei co nie potrafią normalnie w kraju funkcjonować gdy im ukrucono machlojki z watem itd. Jak dla mnie to jest największa grupa zwolenników PO. Ludzie którzy zostali oderwani od koryta i kradzenie 

Opublikowano (edytowane)

Nie wygra bo niczego nie wymyśli żeby przeciągnąć kogokolwiek bo pokazał że jest tylko sługa jarozbawa.... A to groźne bo to pomylony i omotany władza człowiek.... 😜 Normalni ludzie cenią wolność i nie godzą się na jarozbawa dyktatora 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
2 minuty temu, Alamo napisał:

Duda ma 40% żelaznego elektoratu,elektorat Bosaka zagłosuje na niego,bo na Niemca oddać głos to dla nich hańba,natomiast Hołowni podzieli na pół,Kosiniaka na pół i kilka procent niezdecydowanych.

Cała Konfederacja ? Połowa od Hołowni? TVPis żeś się nasłuchał …..

• Like 1
Opublikowano

Ja jednak chyba już się napiję za zwycięstwo Pana Prezydenta.   :P

Opublikowano
40 minut temu, Ursus932 napisał:

Ja tam jedna wolę na stojąco 😎, Ale co mam Ci znów tłumaczyć że ja do tego nic nie mam tylko jestem przeciwny małżeństwu pomiędzy tymi  odmieńcami

tylko nigdy nie sikaj pod wiatr.....dlaczego chcesz odebrac swojemu prezesowi ostatnia szanse w zyciu na szczescie,, choc na koniec zycia moglby zamieszkac z jednym ze swoich kolegow😛

18 minut temu, Ursus932 napisał:

@hubertb brawo Wy 👍 podkarpackie ponad 60% na Dude

a chcialbys zyc i mieszkac na podkarpaciu ??? byles tam kiedys ?? 

4 minuty temu, ramzes10 napisał:

Nie to żebym był za PISem ale zwolennicy PO powiedzcie dlaczego jesteście za nimi? Co oni zrobili dla Polski  żeby zasłużyli na mój głos? A co pis robi takiego złego że nie warto na niego głosować? Tylko nie piszczcie o podnoszeniu podatków i inflacji bo obojętnie jaka władza by nie była to będą podnosić podatki i będzie rosła inflacja. Jak dla mnie PiS jako jedyny dzieli się pieniędzmi z Polakami z ich własnych podatków wprowadzając politykę socjalną podobną jaka już jest dawno w innych krajach takich jak np Anglia, Niemcy czy Szwecja. Nic mi się nie kojarzy dobrego z PO. Tylko afery, rozprzedawanie majątku narodowego. wyprowadzanie pieniędzy i co najlepsze mieli i mają Polaków głęboko w du.ie a nadal mają tylu zwolenników. Czy aż w Polsce jest tylu złodziei co nie potrafią normalnie w kraju funkcjonować gdy im ukrucono machlojki z watem itd. Jak dla mnie to jest największa grupa zwolenników PO. Ludzie którzy zostali oderwani od koryta i kradzenie 

przez kilka lat rzadow po-psl byla deflacja..znasz to pojecie ? 

biora ci pieniadze w podatkach i oddaja w datkach przy okazji pobierajac haracz, myslisz ze biurokracja pracuje za darmo, wiesz jaki jest rozrost aparatu panstwowego, ilu w ciagu 5 lat przybylo urzednikow ??

jakie afery ?? masz jakis skazanych ?? a o szumowskim i jego maseczkach ,testach i respiratorach slyszales ?? 

dlaczego do tarczy antykryzysowej 4.0 wprowadzono przepisy ktore zwalniaja urzednikow od odpowiedzialnosci za przekroczenie przepisow i przestepstwa urzednicze ????????????? w tarczy antykryzysowej pozwolenia na korupcje i nepotyzm..

ty ,ja i kazdy polak jest zlodziejem i oszustem podatkowym-zaprzeczysz temu ??😂 sprawdz jak wyglada naprawde struktura dziury vat-owskiej..

co z tego ze swinie przy korycie sie zmienily- ja te sa jeszcze bardziej zarloczne , do tego sporowadzaj swoje rodziny,znajomych ,pociotkow .. zapomniales juz "misiewicza"

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

a chcialbys zyc i mieszkac na podkarpaciu ??? byles tam kiedys ?? 

Zależy gdzie na Podkarpaciu, w okół Krakowa też jest inna małopolska niż dalej od miasta. 

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

przez kilka lat rzadow po-psl byla deflacja..znasz to pojecie ? 

biora ci pieniadze w podatkach i oddaja w datkach przy okazji pobierajac haracz, myslisz ze biurokracja pracuje za darmo, wiesz jaki jest rozrost aparatu panstwowego, ilu w ciagu 5 lat przybylo urzednikow ??

jakie afery ?? masz jakis skazanych ?? a o szumowskim i jego maseczkach ,testach i respiratorach slyszales ?? 

dlaczego do tarczy antykryzysowej 4.0 wprowadzono przepisy ktore zwalniaja urzednikow od odpowiedzialnosci za przekroczenie przepisow i przestepstwa urzednicze ????????????? w tarczy antykryzysowej pozwolenia na korupcje i nepotyzm..

ty ,ja i kazdy polak jest zlodziejem i oszustem podatkowym-zaprzeczysz temu ??😂 sprawdz jak wyglada naprawde struktura dziury vat-owskiej..

co z tego ze swinie przy korycie sie zmienily- ja te sa jeszcze bardziej zarloczne , do tego sporowadzaj swoje rodziny,znajomych ,pociotkow .. zapomniales juz "misiewicza"

Napisz jeszcze co dobrego zrobił rząd PO_PSL . Za co mamy im dziekować i chwalić. 

Nie rozśmieszają mnie z tą deflacją. Może jeszcze napiszesz że minimalna krajowa rosła a ceny w sklepach spadały? haha

To lepiej żeby wszystko wzięli i nic nie oddali? Za poprzedniej władzy nie przybywało urzędników? 

Pokaż mi nagrania z szumowskim itd. Polityków PO nagrania już każdy słyszał jak głęboko mają Polaków i jak rozmawiają na temat swoich przekrętów. Wiesz czemu nikogo nie wsadzili? Bo sądy są jeszcze w ich rękach. Zaczekaj jak wyje.ią tych zwolenników PO z sądów to zobaczysz co się będzie działo. Skończy się kozaczenie Neumana i innych z gwarancjami że sądy nie rozstrzygną żadnej sprawy bo oni mają takie układy. 

Dla mnie nie powinno być żadnej tarczy antykryzysowej i suszowego. 

Napisz co takiego rząd PO PSL zrobił dla Polaków bo naprawdę jeszcze od nikogo się nie dowiedziałem za co można im dziękować 

Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

Cała Konfederacja ? Połowa od Hołowni? TVPis żeś się nasłuchał …..

Większość wyborców tych ugrupowań nie myśli tęczową du..pą,jakbyś sobie życzył,oni oczekują czegoś więcej niż improwizacja.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v