Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kościół nie zdał egzaminu, gdy PiS atakował sądy czy prawa kobiet, gdy protestowali niepełnosprawni czy mamy dzieci ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi. Dlatego nie wysłałam Stasia na komunię i nasze dzieci nie chodzą już na religię. Widzę też, że wielu znajomych wokół nas zerwało relacje z Kościołem. A ci, którzy je utrzymują, robią to często tylko z powodu presji starszego pokolenia

Opublikowano

A niech sobie robi co chcę

Jak ja jeżdżę pasatem to i ty musisz 😂

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Po co piszesz ze cała dotacja idzie na propagandę i kampanie Dudy. Gdyby tak było, to Duda miałby wybory wygrane bez objazdu kraju. Odnośnie finansowania telewizji publicznej. Za granicą telewizja jest finansowana albo z abonamentu albo z dotacji państwa. Zależy od kraju. Tam można  u nas nie ? Prywatyzacja TVP też by nic nie dała. Wyobrażasz sobie balet czy teatr w TVN czy Polsacie i przerwy na reklamy co 20 minut :) ?

Nie mam zamiaru się kłócić, bo temat finansowania tvp jest trudny. Ale nigdzie nie napisałem, że cała dotacja idzie na itd... Żeby tvp finansować z dotacji, to najpierw trzeba wywalić z niej kurskiego i wszystkich jego przydupasów jak również wszystkich mających powiązania z politykami wszystkich opcji; zlikwidować radę mediów narodowych; zatrudnić menadżera z prawdziwego zdarzenia i rozliczać z każdej wydanej złotówki. Każdy redaktor wykazujący skrzywienie polityczne w którąkolwiek stronę dostaje wilczy bilet. Wiem, to tylko marzenia, bo telewizja jak i inne spółki skarbu państwa są łupem wyborczym. Co do tvn i polsatu to są stacje prywatne i mogą robić co chcą i nie dostają 2mld z budżetu.

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano

jedni i drudzy by im dali dofinansowanie

CHodzi o to by w tvp nie lizali d*py tylko jednym od rana do wieczora a drugich tylko krytykowali

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

. Nakradł też całkiem dużo.

Żeby takie oskarżenia stawiać należy mieć dowody ,pytam się'gdzie są ?

3 godziny temu, mirro napisał:

Bo u Niemca wszystko lepsze, tysiące Polaków wyjeżdżających  tam po euro mylić sie nie może. To czego sie czepiasz?:lol::lol:

Gówo prawda że wszystko ,żarcie to tam cudnego nie mają

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Trzeba przyznać, ze Donkowi się powiodło i karierę chłop zrobił.

Dzięki temu że dupe Germancom lizał

Opublikowano

pamietacie strajk nauczycieli ? wtedy  nauczyciele którzy nie chcieli strajkowac byli ,, przesladowani ''i zmuszani do przyłączenia się do strajku      .              Idzcie do wiekszej firmy i wyrażacjcie swoje poglądy polityczne jako pracownik        tak samo w telewizji czy tvn czy tvp , wyobrazcie sobie jak w tvn pojawia się dziennikarz który prowadzi program i wychwala rządy  Morawieckiego , on by sie nieuchował wsród dziennikarzy i pracowników popierających inną opcje TAK samo np Lis w tvp miał by utrudnione życie .      przykład ikea i zwolnienia za wiare  .                         w biurze gdzie płace ubespieczenia na scianie jest wielki napis   NIEROZMAWIAMY O POLITYCE !

• Like 1
Opublikowano

Dobrze powiada bo ludziom pomogło bardzo a było tylko niema i nie będzie .

Tak samo było choć teraz trochę lepiej jest zaznaczam trochę .

Jak człowiek młody pracuje to potrzebny  bo płaci podatki ale jak doczeka się emerytury to jest balastem dla wszystkich a szczególnie ludzi młodych .

Młodzi nie myślą o tym że tez będą starzy .

• Like 1
Opublikowano

galan - co pomogło? Komu? Pincet z mojego budżetu jest przeznaczone dla potomności. Żebym nie zapier od rana do nocy co i nieraz tu widać to bym guzik miał tak teraz jak i przedtem....

Opublikowano (edytowane)

To nie tobie mało pomóc tylko dzieciom żeby mieli na wczasy , rower , piłkę , komputer nowy , telefon wypasiony za 2 tys .

Tak dalej i dalej , na naukę języków obcych , nie wszystkich stać tak dać .

U nas za krótko się pracuje wedle Europy tak trzeba  pracować jak inni w Europie .

https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/praca/sredni-czas-trwania-zycia-zawodowego-w-polsce-i-ue/1p5zy7l

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

To nie tobie mało pomóc tylko dzieciom żeby mieli na wczasy , rower , piłkę , komputer nowy , telefon wypasiony za 2 tys .

Tak dalej i dalej , na naukę języków obcych , nie wszystkich stać tak dać .

Po pierwsze, to nie wszystko z tego co wymieniłeś jest niezbędne wszystkim dzieciom. Po drugie, to nie wszyscy co ich na to stać niosą w zębach dzieciakom wszystko co im się w główkach uroi. Ci co postępują zgodnie z zasadą " a co moje ma nie nie mieć, gorsze jakie czy co", sami zakładają sobie sznur na szyję. 

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

U nas za krótko się pracuje wedle Europy tak trzeba  pracować jak inni w Europie .

W końcu mądre słowa z twojej strony. Pracować a nie wyciągać łapę, bo się należy.

Opublikowano

kiedy zrozumiecie ze w polsce socjal jest maly i nikt nikomu nic nie daje.jest tylko 500 na dzieci a niektorym tak to boli ze szczekaja od 2 lat na maxa.chba tylko nieudacznikom zyciowym tak to przezkadza te 500zl jakby to miljony byly.porazka i zenada

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

niektorym zawsze zle,nie dostaje nazeka i jak dostaje to nazeka. z czasem popieram tych to orżna z kasy takie towarzystwo i sie smieja im w oczy bo naprawde na to zasluguja.polakowi zawsze zle

Edytowane przez szmergiel
  • Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, Ursus932 napisał:

Jednak argumenty, z nie jest marionetką nie padły. 

7 minut temu, szmergiel napisał:

kiedy zrozumiecie ze w polsce socjal jest maly i nikt nikomu nic nie daje.jest tylko 500 na dzieci a niektorym tak to boli ze szczekaja od 2 lat na maxa.chba tylko nieudacznikom zyciowym tak to przezkadza te 500zl jakby to miljony byly.porazka i zenada

W Polsce mały socjal? Zasiłków jest cała masa. Ludzie już wyspecjalizowali się jak z nich korzystać nie pracując. 

Opublikowano (edytowane)

w niemczech,francji,belgii,i angli jest mniej zasilkow co widac doskonale jak sie pchaja do nas na darmoche a uciekaja z francji i angli.wg.ciebie tak wlasnie jest.

hubertuus jestes tak glupi ze myslisz ze ktos uwierzy w twoje brednie?

Edytowane przez szmergiel
  • Like 1
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v