Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, ogarek napisał:

Się uspokoj pisuarowy bolszewiku.... Nic nie zdzialasz, pis i dudus jest pozamiatany... marny twój nieudolny trud na tym forum... Szczekasz jak wściekły pies i to jest miód na moje serce bo koniec tej złodziejskiej bandy jest nieunikniony... 😋.. Wiem że boli bo swój swego broni ale taki los... 😂

To jezt już koniec i nie ma już nic.... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

POmarzyć    nikt  ci  nie zabroni   KODziarski  inteligencie 

101202439_3050607851628294_8809593401499

Opublikowano
20 minut temu, Denwer napisał:

101502783_1039437719784284_8953015210055

Ty , i co ony za tą zagranicą nadziałali ? No chyba że chodzi o granice powiatu , to spoko . 👍

Opublikowano
7 godzin temu, Winnetou napisał:

Ty byś chętnie pobierał, ale ci się już nie należy😂.

Jemu to już tylko zawiść dziadowi została . :D

Opublikowano

Dzieci nie wrócą do szkół we wrześniu? ZNP apeluje, że edukacja zdalna będzie kontynuowana. 

Czy edukacja zdalna będzie kontynuowana od września? Dzieci mogą nie wrócić do szkół po zakończeniu wakacji. ZNP apeluje, że należy się przygotować na taką ewentualność.

Prognozy na jesień nie napawają optymizmem. Bowiem prawdopodobnie jesienią nadejdzie druga fala koronawirusa. Dlatego prawdopodobnie dzieci nie wrócą jeszcze do szkół, a nauka będzie odbywać się zdalnie.

Opublikowano (edytowane)

Ja i panika tylko od dawna jest mówione że od września nowa fala Korony będzie w raz z grypą tak kumulacja gigant , dzieci nie pójdą do szkół bo mogą roznosić Koronę w szkołach są podwójne roczniki . Szkoły są przepełnione tak samo jak klasy .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano

Ile można zarobić

Najnowsze dane uzyskane dla jednego z truskawkowych zagłębi – okolic Płońska – pokazują, że pracownicy mogą zarobić przy zbiorze tych owoców po 2-3 zł za łubiankę. Jeszcze niedawno, gdy wczesne odmiany owocowały na nielicznych polach (skutek przymrozków) płacono nawet 5 zł od łubianki. Co istotne, pracownik nie może zarobić mniej niż wynosi pensja minimalna.

Według danych z najnowszego Barometr Rynku Pracy (poprzednie edycje tego badania nosiły nazwę Barometr Imigracji Zarobkowej) przeprowadzanego co pół roku przez firmę Personnel Service, jedynie 2,8 proc. Ukraińców pracujących w Polsce otrzymywało "na rękę" mniej niż 1950 zł.

Zdecydowana większość zarabiała ponad 2201 zł, a 36,1 proc. zarabiało ponad 3001 zł.

Opublikowano

Stąd do tamtąd . Ale dodam że trochę zachodu z tymi Ukrainkami . :D

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Żadnej nie przepuścisz ? 

Nie będę tak żartował . Szanuję Je za to że chcą u nas robić . Młode dziewczyny mają być .

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy napisał:

Młode dziewczyny mają być .

A małżonka  aby wie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v