Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

W poprzednim, zamkniętym temacie podawaliśmy dane w kwestii ilości przyjętych imigrantów z krajów twardego islamu. Właśnie z tych krajów PiS przyjął ich najwięcej. Dlatego wszelkie kwiki że położył tamę napływowi sa nie na miejscu, bo nawet nie wiedzieli kiedy wjechali.

w polsce jest tych różnych narodowosci sporo a nawet dużo  , tylko ci którzy przyjechali zwyczajnie to przyjechali do pracy , natomiast ci z relokacji podlegali by pod zupełnie inne prawo i im rzad w przypadku braku pracy musiał by zapewnić pieniądze .             a i jescze do tych co przyjechali do oni zazwyczaj ciezko pracują ale podejrzewam że ich potomkowie już nie bedą tak chetni do cięzkiej pracy                                 

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-05-28/trump-grozi-zamknieciem-mediow-spolecznosciowych/?ref=aside_najnowsze

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
43 minuty temu, Ursus932 napisał:

Nie znam tych danych ,Ale tylko głupi by uwierzył że w nielegalny sposób naszą granice nie przekraczali ,tylko pewnie ich dawno tu niema bo wam w PiSowskim państwie źle się żyje A co dopiero obcym, oficjalnie Unia myśli że nie przyjęliśmy żadnego czyli PiS postawił się 

nie znam ale sie wypowiadam- ty sie tutaj marnujesz powinienes zostac niezaleznnym komentatorem kurwizji, tam sami pracownicy albo srebrnej prezesa albo skok-ow biereckiego wiec bylbys tam samotna gwiazda😛

akurat wyszla chmura i przerwalem oprysk wiec ci znajde dane-trudno bylo,sa dobrze ukryte,

za 2019 rok brak danych 

2018-uchodzcow 4,2 tys

2017-uchodzcow 5,5 tys.

slucham sobie III pr radia i atmosfera jak w sierpniu 80 -karnawal solidarnosci to sie nazywalo, koniec pewnego grudniowego poranka byl szybki, ciekawe czy ten karnawal przetrwa dalej ja do drugiej tury wyborow prezydenckich

Opublikowano (edytowane)

To mi dopiero dane ,jeszcze napisz źródło tych info bo i jakiej narodowości Ci uchodźcy? Bo pewnie Ukraińcy 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy napisał:

Dorzucić paru pisiorów zapomniałeś

Jakich ??

Opublikowano

Tak sobie myślę, bo ludzie mówią że Pan Ardanowski ma inaugurować nowy sezon w zakładzie Hortexu w Rykach pod nowym właścicielem, czyli Kampolem, więc tak sobie dumam czy to aby dobry pomysł aby Pan Minister tam się fatygował? Kiedy pomógł Eskimosowi to dobrze się nie skończyło, nauczyciele jednak nie ruszyli na wieś w poszukiwaniu zajęcia, No najwyraźniej dobrej passy to On ze sobą nie niesie. To może niech odpuści?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

To mi dopiero dane ,jeszcze napisz źródło tych info bo i jakiej narodowości Ci uchodźcy? Bo pewnie Ukraińcy 

to pokaz inne wtedy ja ci pokaze zrodlo moich danych . znowu wychodzi z ciebie typowy pis-or .najpierw sprawdz a potem pisz glupoty, wiekszocs to oczywiscie "rosjanie" czytaj czeczency...

w tych tabelkach z linku trzeba zsumowac 1 i trzy ostatnie linijki z liczbami-wtedy mamy rzeczywista liczbe uchodzcow z calego swiata,  a to od razu  pomnozyc z 5 razy😛

Opublikowano

Ale ja tylko wstawiłem źródło i link . Dane są dość obszerne więc mogą służyć do celów porównawczych. Oczywiście dla tego co nie boi się samodzielnie szukać i wyciągać wnioski. 

Strona gov, czyli chyba najbardziej wiarygodne dane za nasz kraj. 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Pafnucy napisał:

E tam pierdzielisz. Przez łapownika z senatu tych wyborów nie było i niewiadomo kiedy będą. 

Nie wiedziałem, że Gowin to łapownik z senatu.

3 godziny temu, Denwer napisał:

101467631_3047781478577598_3407738395378

Akurat wszystkie te wymienione inwestycje to topienie pieniędzy w błocie. Przekopu już chyba nie da się zatrzymać ale CPK jak najbardziej. No i złodziejstwo i marnowanie kasy w PFN to jak najbardziej trzeba ukrócić. Jestem za. Brawo nareszcie zmądrzałeś i zaczynasz agitować za Trzaskowskim pokazując jego mądre pomysły.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
26 minut temu, mirro napisał:

nauczyciele jednak nie ruszyli na wieś w poszukiwaniu zajęcia,

Za dużo im płacą widać  darmozjady siedzą nic nie robią  to by za zrywanie truskawki się wzięli dobrze minister powiedział

Opublikowano

Już widzę te tłumy biegające po wioskach i pytające czy są gdzieś truskawki do zbierania. Trzeba palić niezłe zioło żeby pleść takie cuda.

Opublikowano

znowu przyszla chmura i wieje -chwila przerwy,malo braklo a teraz bym ciagnik z pola wyciagal, juz bloto sie robi, miejscami woda stoi..

taki ursus wiec co znaczy skrot gov ???? ja tez z takiej strony podalem dane.

tarcza antykryzysowa 4.0 pozwala na zwalnianie urzednikow z marszu -wiec pareset tysiecy rak do roboty bedzie.

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

tarcza antykryzysowa 4.0 pozwala na zwalnianie urzednikow z marszu -wiec pareset tysiecy rak do roboty bedzie.

Roman pewnie chętnie zaprosiłby ich do kopalni.

Opublikowano
20 minut temu, jacus napisał:

to pokaz inne wtedy ja ci pokaze zrodlo moich danych . znowu wychodzi z ciebie typowy pis-or .najpierw sprawdz a potem pisz glupoty, wiekszocs to oczywiscie "rosjanie" czytaj czeczency...

w tych tabelkach z linku trzeba zsumowac 1 i trzy ostatnie linijki z liczbami-wtedy mamy rzeczywista liczbe uchodzcow z calego swiata,  a to od razu  pomnozyc z 5 razy😛

Jakie głupoty ?widać że typowy agresywny wyborca Po ,było pytanie kto dokładnie ,bo z tego co pamięta to PiS argumentował w Uni że przyjęliśmy mase uchodźców z wschodu ,A liczby to sobie możesz podawać u siebie na  wsi w sklepie jak będziesz jabola degustował z kolegami antypisiorze 

Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał:

taki ursus wiec co znaczy skrot gov ??

Jak nie wiesz to sobie w Google wpisz , A zapomniałem czy taki staruszek ogarnia tak skomplikowaną czynność

Opublikowano

ja pytam ciebie czy wiesz-proste pytanie,

jesli prosba o pisanie prawdy jest agresja -to owszem jestem agresywny i to bardzo 😛,  nie klam dziecko to nie kurwizja-tu kazde klamstwo jest szybko prostowane............

rownie proste jak to zebys podal dane na temat ilosci przyjetych uchodcow inne niz ja- to takie trudne pare minut i znajdziesz .

kiedy ja ostatnio jabola pilem ?? chyba cie na swiecie jeszcze nie bylo, 

tak dla rozrywki-prawi i sprawiedliwi😜

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/izabela-pek-ujawnia-korespondencje-z-politykami-wsrod-nich-andrzej-duda/7d3rxwx

Opublikowano
37 minut temu, galan99 napisał:

Gospodarka Polski jest w bardzo dobrej kondycji bo pomogą  nas wyżywić , Ukraina bo byśmy mocno głodowali .

https://www.sadownictwo.com.pl/polska-najwiekszym-odbiorca-mroz?fbclid=IwAR0Jzeh7-Of9CQv8kExhGWI4CEITufEfsV0Rqqhub8V5lYilYpt8txK4Bhc

Tak to jest jak się socjalizm wprowadza i rozdaje zasiłki, zapomogi i co tam jeszcze dusza zapragnie. To i pracować nie ma komu. Jaka kobieta pójdzie do zbiorów jak z 500 plusa opieki społecznej i innych zasiłków niezłą kasę wyciągnie. Teraz jeszcze zasiłek 200 dla bezrobotnych chcą wprowadzić. To się ludziska z roboty sami zaczną zwalniać.

Swoją droga węgiel też z Ukrainy i Rosji ściągamy i jakoś górnicy siedzą cicho.

Opublikowano (edytowane)

Ja kłamie 😅 jeśli zadawanie pytań tak nazywasz  ,To jak twoja mądrość taka olbrzymia , to powiedz ilu przyjęliśmy uchodźców z północnej Afryki ? Bo o to był bój w Europie 

32 minuty temu, jacus napisał:

ja pytam ciebie czy wiesz-proste pytanie,

jesli prosba o pisanie prawdy jest agresja -to owszem jestem agresywny i to bardzo 😛,  nie klam dziecko to nie kurwizja-tu kazde klamstwo jest szybko prostowane............

rownie proste jak to zebys podal dane na temat ilosci przyjetych uchodcow inne niz ja- to takie trudne pare minut i znajdziesz .

kiedy ja ostatnio jabola pilem ?? chyba cie na swiecie jeszcze nie bylo, 

tak dla rozrywki-prawi i sprawiedliwi😜

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/izabela-pek-ujawnia-korespondencje-z-politykami-wsrod-nich-andrzej-duda/7d3rxwx

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Ludzie co wy o tych uchodźcach? Było dawno. Teraz są inne czasy i inne sprawy a wy dalej o jakichś uchodźcach. Uchodźcy u nas tak jak na Litwie czy gdzie i tak by nie zostali. Wszyscy wyjechali by na zachód. I tak zrobili wyjeżdżając z Litwy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v