Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dotyczy konkretnych księży z imienia i nazwiska a powiedź który celebryta jest winny ?

Opublikowano

Bo rzecz w tym że tu tylko gadanie , a brak dowodów . Ja wierzę że mają nasrane we łbach te celebryty , ale to jakieś takie sztucznie rozdmuchane i żadnych faktów .

Opublikowano

jak to mówią najłatwiej przyczepić się do kogoś znanego 😁

Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał:

czym takim zaszkodziły suszą 😂

Ty badylarz to pewnie nie wiesz o pierdolnięciu  cen bydła po aferze tvn

Opublikowano (edytowane)

pamiętam było coś na rzeczy, nie wiadomo jakby ten materiał wpadł w ręce innemu mediów czy tez by ono tego nie ujawniło

Prawicowi czy lewicowi to żyją dzięki takim sensacjom

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Afery to narobiły ubojnie i służba bo temat stamtąd wyszedł. Największą winą należy obarczyć ministerstwo, które nie potrafiło tematu zamknąć właściwie.

Opublikowano
12 minut temu, marulekk napisał:

a moge za chwile na tvnie film Sekielskich obejrzeć? czy zaszkodze Polsce?

Nie  możesz bo bogacisz TVN. Włącz sobie na YT 

11 minut temu, Pafnucy napisał:

Bo rzecz w tym że tu tylko gadanie , a brak dowodów . Ja wierzę że mają nasrane we łbach te celebryty , ale to jakieś takie sztucznie rozdmuchane i żadnych faktów .

Bo w takich sprawach  ciężko o dowody jest w większości słowo przeciwko słowu.

2 minuty temu, DTaras napisał:

Afery to narobiły ubojnie i służba bo temat stamtąd wyszedł. Największą winą należy obarczyć ministerstwo, które nie potrafiło tematu zamknąć właściwie.

TVN narobił   afery z igły widły unas znaleźli jedna ubojnie a w tym samym czasie u Niemców zamknęli takich ubojni kilka i TVN o tym się nie zająknął

Opublikowano

Ano, mirro, tak...

No, denwer, i kto lepiej temat ogarnął? Druga rzecz jest raka, że papier był w większej ilości ubojni poprzecierany ale dowodów ostatecznych zabrakło.

Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał:

Tylko że tvn zrobił mega sensacje A w Niemczech ,Francji było gorsze okrucieństwo Ale o tym cicho sza 

Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

TVN narobił   afery z igły widły unas znaleźli jedna ubojnie a w tym samym czasie u Niemców zamknęli takich ubojni kilka i TVN o tym się nie zająknął

No kużwa urzekła mnie Twoja historia. 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Denwer napisał:

Nie  możesz bo bogacisz TVN. Włącz sobie na YT 

Bo w takich sprawach  ciężko o dowody jest w większości słowo przeciwko słowu.

A ty masz usunięty kanał z listy w telewizorze 😁

Kogoś by to ruszyło że niemiec znowu kogoś tłucze 😂

Polaki to jednak lubią oglądać co się u nich dzieje.

Dobrze byłoby poruszyć Niemców co u nich się dzieje

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Niewiedziałem, że stacja TVN jest taka swiatoowaa.

Wychodzą Janusze. Wsztstko musi być na obcym tle. Sąsiad ma mieć gorzej albo wręcz ma korzystać z naszej mądrości no to MY wiemy jak jest dla niego najlepiej. Brak własnego życia - trzeb się karmić czyimiś problemami. Tfu.

A ja się dziwię kto to głosuje ba partię ze słuszną linią albo kupuje garnki Philipiak po pięć koła ns prezentacjach...

• Haha 2
Opublikowano

Wy badylarze śmiejta się , tylko jedyny błąd jaki był w tej  aferze to że bydło powinno zostać ubite z konieczności w gospodarstwie ,mięso  po przebadaniu wprowadzone do obrotu . 

Opublikowano

A tvn przedstawił jakby krowa po porodzie której pękła miednica nadaje się do utylizacji 

Opublikowano

Tylko że rolników obwiniono , a nie weterynarzy .

Opublikowano
3 minuty temu, jacek1296 napisał:

A jakie jest Wasze zdanie w sprawie pisowskiego komisarza ue, który nie sprzeciwił się planom unijnym "od pola do stołu"?

Pan Komisarz chyba nie do końca zna przebieg procesu którym ma się zajmować. 

10 minut temu, Ursus932 napisał:

jedyny błąd jaki był w tej  aferze to że bydło powinno zostać ubite z konieczności w gospodarstwie

Czemu więc tego nie zrobiono? Nie byłoby tematu.

Opublikowano

Merkel i Macron zaskoczyli Unię gestem solidarności w obliczu groźby gospodarczej katastrofy .

Niemcy i Francja, dwa największe kraje UE, zaproponowały niewyobrażalny jak dotąd sposób na wsparcie obszarów dotkniętych kryzysem gospodarczym. Dokonując kompletnej zmiany w dotychczasowej praktyce, Angela Merkel i Emmanuel Macron zgodzili się, by Komisja Europejska zaciągnęła pożyczkę na stworzenie wartego 500 mld euro funduszu, z którego wypłacane będą potem granty dla krajów najbardziej poszkodowanych epidemią koronawirusa.

Pożyczone na rynkach finansowych 500 mld euro będzie gwarantowane przez kraje członkowskie, a potem solidarnie spłacane według ścisłego harmonogramu

Środki z niespodziewanie wysokiego "Funduszu Odnowy" mają być przekazywane do najbardziej dotkniętych epidemią krajów w formie wypłat, a nie pożyczek

Nie było dotąd takiego przypadku w Unii, by zgodzono się na zadłużanie wspólnoty i wspólne gwarantowanie tego zadłużenia, by wesprzeć biedniejsze kraje

Opublikowano
12 minut temu, mirro napisał:

Czemu więc tego nie zrobiono? Nie byłoby tematu.

Bo to skomplikowane i trudne do realizacji . Też wina rolnika ?

Opublikowano

Tu już ktoś wieszczył federalizację Unii i oto nadchodzi.

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Bo to skomplikowane i trudne do realizacji . Też wina rolnika ?

Czy to zwalnia hodowcę z obowiązku postępowania zgodnie z przepisami? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v