Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, hubertb napisał:

@Ywa Rekordowe tzn? Wydatki na zbrojenia w NATO powinny wynosić określony procent PKB. USA pakuje prawie 5, Rosja dużo więcej swojego pkb co i tak stanowi dużo mniej niż usa. 

https://www.dw.com/pl/raport-sipri-bilionowe-wydatki-na-zbrojenia-usa-rekordzistą/a-53253392

... nie wiadomo jednak czy w wyniku obecnej epidemii nie nastąpi destabilizacja i nie wzrośnie zagrożenie kolejnymi wojnami. To z kolei może okazać się bodźcem nie do spadku ale do wzrostu wydatków na uzbrojeniehttps://www.defence24.pl/geopolityka/rekordowy-wzrost-wydatkow-na-zbrojenia-to-juz-koniec-komentarz

....w ChRL i Rosji nie są mierzone w sposób do końca wiarygodny z uwagi na ograniczoną transparentność....

Opublikowano (edytowane)

96389334_137825354531901_172890613401570

97583110_3034297146617590_31304722289199

Edytowane przez Gość
Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

Tak, tak , tak.….wróg partii i ludu pracującego miast i wsi , element wywrotowy groźny dla PISocjalistycznej ojczyzny. 😂 No i na dodatek gorszy sort, zdradziecka morda i stoje tam gdzie stało zomo. 

Nie wiem co tam sobie ubzdurałeś , Ale miałem na myśli tylko zradykalizowanego antypisiora

9 godzin temu, hubertb napisał:

@Ursus932 @Ulman nie jest wrogiem tylko ma inny światopogląd i po to jest to nasze forum żeby poglądy wymieniać. To że akurat ma skrajnie inne niż my to tylko dobrze te burzliwej dyskusji pomaga. To co opisuję tu kolega @Agrest istotnie ma miejsce ludzie z banku gotówkę wypłacają i nakręcają w ten sposób kryzys, który nastąpi pytanie tylko jak rolników dotknie. 

p.s. @Ulman Ponawiam pytanie gdzieś ty był ? Dawno nie czytałem twoich postów 

Rozumiem doskonale to nawet dobrze że ma inny świato pogląd ,tylko po co atakuje o byle pierdołe , 

Opublikowano
10 godzin temu, hubertb napisał:

Według mnie postawił dobrze, nie wszyscy na niego głosowali nie wszystkim odpowiada ale reprezentuję NASZ kraj, jest reprezentantem NAS wszystkich. Powiem więcej małgośka, władek czy nawet bezpartyjny hołownia byli by tak samo prezydentami partyjnymi. 

Nie ma czegoś takiego jak bezpartyjny prezydent. Jeden z  obecnych kandydatów, twierdził że będzie bezpartyjny, tylko kto mu zrobi kolejną kampanię ?

10 godzin temu, many12 napisał:

Miro - o czym ty piszesz - nas już nie ma - ojczyzna zadłużona na biliony w Międzynarodowym Światowym Funduszu Rodthildów pod zastaw naszych surowców naturalnych dlatego mamy yankeskich okupantów którzy tego dopilnują - jeszcze jedna kadencja pisdziorów i pozamiatane - trzeba będzie odmienić losy i wyjechać szukać swojej ziami obiecanej?

3 wygrane z rzędu raczej mało prawdopodobne.

15 godzin temu, Denwer napisał:

Może  w  ten sposób  ??

96868955_3004021709620242_11507563342835

Jeden z kandydatów do sejmu lub Brukseli z opozycji, startował z hasłem stop mowie nienawiści. Nie widać tej działalności, chociaż jeżeli ktoś powie coś na Grodzkiego, to jest to szczucie, czy właśnie mowa nienawiści. Ale na przykład na Kurskiego jeżeli coś ktoś wypisuje, to  panuje cisza.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie 

97959336_235413667785439_499264837204207

96723640_3069044726494607_30810271609541

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Raczej tragedia. Ale to chyba nam nie grozi. Już w tych wyborach stracili senat. Los Dudy wciąż nie pewny. A trzeba pamiętać, ze każda władza zużywa. Są kolejne skandale i afery. A to powoduje, ze poparcie spada.

Opublikowano

Tylko ciekawe kto wygra B| jak niema lepszych następców 

Może niemiecki CDU wystartuje u nas do parlamentu :/

Opublikowano

Jak nie ma? Ja tam bym w trybie natychmiastowym wystawił Pana Sasina. Przyjmijmy że od dziś zostaje honorowym patronem spraw beznadziejnych. Nada się na bank.:brawo:

Opublikowano
15 godzin temu, Roman176 napisał:

widzę ze bierzesz praktyki od demie ... ale czy na ciebie to podziała niewiem

gdzie byłeś hmmm   racyl cie wygryzł, ty wracasz @racyl  znika ty jesteś 

A co aż tak ci mnie brakuje 😂

Opublikowano

Pana lewa prawa komora chcą  na prezydenta wystawić 

Opublikowano
10 minut temu, Pafnucy napisał:

A kto lewy i prawy?

Na Rafałka mówią lewa komora prawa komora zresztą  radzio tak samo 

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Jak nie ma? Ja tam bym w trybie natychmiastowym wystawił Pana Sasina. Przyjmijmy że od dziś zostaje honorowym patronem spraw beznadziejnych. Nada się na bank.:brawo:

Sasin jak Sasin , ale rekord świata w ilości spuszczonych ścieków   wprost do rzeki  dokonał elekt Trzaskowski  . Rekordowa strefa relaksu , plaża w środku zimy , lecz swojego to tylko będziesz się produkował i wybielał . 

• Like 1
Opublikowano

Zarzut absurdalny. Na tej samej zasadzie można zarzucić Lechowi Kaczyńskiemu, ze za jego kadencji te ścieki lały się do Wisły non stop.

2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Tylko ciekawe kto wygra B| jak niema lepszych następców 

Może niemiecki CDU wystartuje u nas do parlamentu :/

Dla jednego nie ma lepszych dla innego są.  W senacie już się większość lepszych z poza pisu znalazła. Może znaleźć się i w sejmie. Za te 3 lata z kawąłkiem.

• Thanks 1
Opublikowano

Jeśli absurdalny to niech go wystawiają , jestem za !!! 

Jeszcze gdyby poprosili na kolanach Hołownię , to jeszcze , jeszcze jakoś  tę błazenadę by mogli jakoś przykryć . Szymek i tak im głosy odbierze i czy to Kidawa , czy Rafałek to i tak wynik słabego piwa uzyskają . 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v