Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, Pafnucy napisał:

Taaa . U twoich brakuje . Macierewicza znasz ?

Nie miałem okazji poznać 

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

Many . Tak z ciekawości . Co myślisz o Hitlerze?

Przecież hitlerowskie szwaby były finansowane przez Rotshildów jaki POsiadasz intelektualny problem - to jest fakt oczywisty odnotowany przez rzetelne żródła  historyczne.

27544896_1872293482805593_6160222760020477366_n[1].jpg

Opublikowano

A Kidawę ?? :D

1 minutę temu, Denwer napisał:

Nie miałem okazji poznać 

Opublikowano (edytowane)

Nie  miałem okazji poznać. Choć chcieli abym jej baner u siebie wywiesił ale nie zezwoliłem🤠

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 minuty temu, many12 napisał:

Przecież hitlerowskie szwaby były finansowane przez Rotshildów jaki POsiadasz intelektualny problem - to jest fakt oczywisty odnotowany przez rzetelne żródła  historyczne.

27544896_1872293482805593_6160222760020477366_n[1].jpg

Nie pytam , kto przez kogo . Ciekaw jestem co Ty osobiście sądzisz o tej ... postaci ?

Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał:

dopóki ludzie jeszcze mają kase , to bedą gospodarke rozkrecać  wydatkami i odczyty nic nie zmienią bo wiadomo że bedą dwie cyfry na minusie , narazie nie ma paniki i ludzie zbytnio nie oszczedzają nawet chyba bardzo dużo wydają w e- sklepach są 

Chyba ponad 90% naszych rodakó nie ma żadnych oszczędności i właśnie zwolnili wielu z nich z roboty. To z pewnością utrzyma wskaźniki gospodarcze na dobrym poziomie.. A tak z ciekawości to daj jakieś dane że taką wysoką konsumpcje nadal mamy.

Opublikowano
6 minut temu, Denwer napisał:

Choć chcieli abym jej baner u siebie wywiesił ale nie zezwoliłem🤠

Oj nie wiem czemu , ale sądzę że za odpowiednią opłatą byś pozwolił . 🤔

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Ulman napisał:

A tak z ciekawości to daj jakieś dane że taką wysoką konsumpcje nadal mamy.

https://mobirank.pl/2020/04/07/wydatki-polakow-podczas-epidemii-covid-19-revolut/      , styczeń był ogólnie chyba rekordowy ,  wiadomo żę głowne liczby to było sprzedaż samochodów czy mieszkań , bo tu jedna sztuka i 100 tys zł było w liczbach wiec w statystykach bedzie zle 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

Nie pytam , kto przez kogo . Ciekaw jestem co Ty osobiście sądzisz o tej ... postaci ?

Osobiście - nie jest to typek z którym chciałbym się spotkać. Czy chciałbym mu przyłożyć z prawej piąchy? - nie - kopnął bym go w kolano i poprawił w oblicze a na koniec kopa na pożegnanie. Jedno mnie nurtuje - musiał facio mieć charyzmę skoro POszły za nim osłabione  I Wojną i ekonomicznym kryzysem Niemcy - trzeba obiektywnie to mu oddać. Takie jednostki zdarzają się co jakiś okres ale muszą trafić na odpowiedni grunt otoczenia.

60394209_678084382643723_6471609854929666048_n.jpg

Opublikowano

Polaków nie lubił bo nie chcieli być po jego stronie. Konsumpcje mamy jak zwykle wysoką o dane zapytaj idoli w tym Balcerowicza przecież on rzuca trafne analizy z kapelusza. 

p.s. @Ulman gdzieś ty się chłopie podziewał ? Pracowałeś? 

Opublikowano
21 minut temu, jarecki napisał:

https://mobirank.pl/2020/04/07/wydatki-polakow-podczas-epidemii-covid-19-revolut/      , styczeń był ogólnie chyba rekordowy ,  wiadomo żę głowne liczby to było sprzedaż samochodów czy mieszkań , bo tu jedna sztuka i 100 tys zł było w liczbach wiec w statystykach bedzie zle 

Ale tu nie ma absolutnie nic o poziomie konsumpcji i wydatków a jedynie o zmianach w jej strukturze. 

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Konsumpcje mamy jak zwykle wysoką o dane zapytaj idoli w tym Balcerowicza przecież on rzuca trafne analizy z kapelusza. 

Moja konsumpcja właśnie wzrosła bo rozpracowałem samodzielnie pudełko lodów bakaliowych.:lol:

• Haha 2
Opublikowano
35 minut temu, Ulman napisał:

Chyba ponad 90% naszych rodakó nie ma żadnych oszczędności 

Myślę że nie jest tak źle. Masa ludzi masowo wyciąga kasę z banku. 

Ja bym obstawiał że minimum 50% społeczeństwa ma oszczędności.

5 minut temu, mirro napisał:

Moja konsumpcja właśnie wzrosła bo rozpracowałem samodzielnie pudełko lodów bakaliowych.:lol:

Rachunek za kanalizację też wzrośnie😁

Opublikowano
8 godzin temu, hubertuss napisał:

Widzę spiłeś się i wydusiłeś z siebie merytoryczny komentarz. Szacun normalnie brak mi słów, żeby do tej inteligentnej inaczej riposty się odnieść.

Szkoda komentować 

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Myślę że nie jest tak źle. Masa ludzi masowo wyciąga kasę z banku. 

Ja bym obstawiał że minimum 50% społeczeństwa ma oszczędności.

Wyciagaja kase z banku bo wisi nad nimi widmo bezrobocia i kryzysu? To pewnie dlatego ze nie maja żadnych bieżących przychodów i już żyja z rezerw🤪

Nikt normalny w obliczu bezrobocia i kryzysu nie zwiększy konsumpcji więc  nie ma mowy o dobrych wskaźnikach za kwiecień a potem za kolejne miesiące. Może TVPis opowiadać że jest zajefajnie ale wystarczy minimum intelektu by widzieć co się wyprawia.

Opublikowano
6 godzin temu, Ulman napisał:

To co codziennie oglądasz i w co wierzysz.

A widzisz - to dlatego PIS  taki nieustępliwy.

Ani kroku wstecz! Od razu widać że to głupki

Skąd wiesz co oglądam tvnowska propagando 😎,"dobry lot" Ty widział na Youtube ?

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Wyciagaja kase z banku bo wisi nad nimi widmo bezrobocia i kryzysu? To pewnie dlatego ze nie maja żadnych bieżących przychodów i już żyja z rezerw🤪

Akurat to co widzę to ludzie zapisują się na gotówkę i wyciągają najczęściej po kilkadziesiąt tysięcy. 

Opublikowano

Tak, tak , tak.….wróg partii i ludu pracującego miast i wsi , element wywrotowy groźny dla PISocjalistycznej ojczyzny. 😂 No i na dodatek gorszy sort, zdradziecka morda i stoje tam gdzie stało zomo. 

Opublikowano

i w niedziele nie ogladal teleranka bo spal do poludnia😜

o kurna,niemiecki trybunal juz zly

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/julia-przylebska-komentuje-slowa-prezesa-niemieckiego-trybunalu-konstytucyjnego/tbz68q8

2 godziny temu, Denwer napisał:

Przykład  z  Łodzi  pokazuje  że  w  szeregach  PO  nie  brakuje  wariatów 

facet z lodzi jest jak najbardziej normalny i siedzi w  wiezieniu,za to gosc z gdanska jest na obserwacji psychiatrycznej.............sprawdz chlopcze wyniki kazdych wyborow w szpitalach specjalistycznych i wnioski -dla siebie-wyciagnij sam.

Opublikowano

@Ursus932 @Ulman nie jest wrogiem tylko ma inny światopogląd i po to jest to nasze forum żeby poglądy wymieniać. To że akurat ma skrajnie inne niż my to tylko dobrze te burzliwej dyskusji pomaga. To co opisuję tu kolega @Agrest istotnie ma miejsce ludzie z banku gotówkę wypłacają i nakręcają w ten sposób kryzys, który nastąpi pytanie tylko jak rolników dotknie. 

p.s. @Ulman Ponawiam pytanie gdzieś ty był ? Dawno nie czytałem twoich postów 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v