Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

13 minut temu, Ursus932 napisał:

Wybory to powinny odbyć się 10 majA normalne w lokalach wyborczych ,takie było moje zdanie od początku 

A pewnie, i załatwiłoby to wiele spraw nawet kosztem pozarażania sie ludzi, co z pewnością przyspieszyłoby tylko wkurwienie Narodu siedzącego po chałupach.

Oczywiście w ramach przygotowań do takiego wariantu wyborów rząd wyłączył z działania PKW, co też wybitnie przyczyniło się do sukcesu tego wariantu. 😂

Opublikowano (edytowane)

Nie

96513647_591346211479535_321633795383597

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Ale  ja  się nie chwalę  tylko  informuje  że  minister  dotrzymał  słowa w tej sprawie.  Szkoda  że  względem  wypłat  suszowego  za 2019  nie  dotrzymał słowa  :( 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

A pewnie, i załatwiłoby to wiele spraw nawet kosztem pozarażania sie ludzi, co z pewnością przyspieszyłoby tylko wkurwienie Narodu siedzącego po chałupach.

Miruś nie przesadzaj ,w trakcie pandemi odbyło się masa wyborów uzupełniających i co gdzie te zarażenia ?? Takie pierdolenie troche 

Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

Ale  ja  się nie chwalę  tylko  informuje  że  minister  dotrzymał  słowa 

Taaaaa . Tak jak z szybką wypłatą suszowego i większą wypłatą za zwolnienie lekarskie . Drugi PINOKIO .

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

Taaaaa . Tak jak z szybką wypłatą suszowego i większą wypłatą za zwolnienie lekarskie . Drugi PINOKIO .

A co  nie płacą  więcej  za zwolnienia  lekarskie  ponoć  miało być 15zł/ dzień  😂

Opublikowano (edytowane)

10 jest

15 podobno dla kwarantannowców .

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Ci mówię że nie . Sam uwierzyłem i się zawiodłem . :S

Opublikowano (edytowane)

to  nie  ładnie    ja tam  raz tylko  brałem  te  10zł/dzień  jak  bliskie  spotkanie  z bykiem  miałem  od tamtej pory  na szczęście  nie korzystałem

Edytowane przez Gość
Opublikowano
55 minut temu, Ursus932 napisał:

Panie starszy tutaj można podstawić dowolną partie i zawsze będzie pasować 

Zgadza się to są POmagdelenkowe  pochodne które wzajem wymieniają się przy naszym polskim korycie. Najgorzej jest ruszyć tych dzieciaczków w togach co to jeszcze ich ojcowie za ruskimi czołgami byli do nas przywiezieni .

18893176_230350754133732_118692942406570081_n.jpg

• Like 2
Opublikowano

Podasz przykłady tych wnuków i całych rodzin?

25 minut temu, Pafnucy napisał:

Ty przewodniczący takiego koła ?? :D

Nie on tylko wrzuca tu śmieci pisowskiej propagandy.

21 minut temu, Ursus932 napisał:

Miruś nie przesadzaj ,w trakcie pandemi odbyło się masa wyborów uzupełniających i co gdzie te zarażenia ?? Takie pierdolenie troche 

Jakieś wybory uzupełniające to nie wybory na cały kraj. Wybory w jakiejś gminie gdzie mało chorych to nie wybory ogólnokrajowe na śląsku czy Mazowszu gdzie chorych tysiące. A jak dać możliwość zagłosowania w lokalu choremu w szpitalu czy na kwarantannie. Jeszcze raz powtórzę jeśli Duda ma 60 % poparcia a inni po kilka to czego pis się bał? Czemu nie w lipcu?

Opublikowano
13 minut temu, Pafnucy napisał:

Kłamca i tyle .

tam  zaraz  kłamca   po prostu  nie  wyraził  się  jasno  albo   źle  to  ludzie  zinterpretowali 

Opublikowano

Nie no . Sukcesy jasno wyraża . Tylko za wcześnie i mu się nie sprawdzają . :D

Opublikowano
44 minuty temu, mirro napisał:

Oczywiście w ramach przygotowań do takiego wariantu wyborów rząd wyłączył z działania PKW, co też wybitnie przyczyniło się do sukcesu tego wariantu. 😂

Jak ogłosili że pandemia nasz kraj zaatakowała i ograniczenia przez to muszą być , to w marketach cała Polska przez kilka dni  przebywała robiąc zapasy i jakoś  wszyscy się nie pozarażali . W tydzień sprzedaliśmy więcej towaru na market jak przez całą zimę i tak każdy na wiosce . 

Opublikowano

Jedni mówią że to ściema cała ta korona przynajmniej nie którzy lekarze tak powiadają ale ? . Teraz pytanie to czemu nie pootwierają swoich prywatnych gabinetów , tak samo jak dentyści skoro nie ma korony ? .

Opublikowano

Bo prawo im obecne tego zabrania . Po Ukraińców na granicę też od nas jeżdżą  (kierowca nie przywiezie bo by kwarantanne miał i u nas i u siebie ) i tu na kwarantannę przywożą i po 14 dniach pracownicy mogą iść do pracy . Kierowca kilka godzin z nimi jedzie i on już wolny jest i nic mu się nie dzieje . Jaja jak berety z tą koroną są . 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Nie on tylko wrzuca tu śmieci pisowskiej propagandy.

Jakieś wybory uzupełniające to nie wybory na cały kraj. Wybory w jakiejś gminie gdzie mało chorych to nie wybory ogólnokrajowe na śląsku czy Mazowszu gdzie chorych tysiące. A jak dać możliwość zagłosowania w lokalu choremu w szpitalu czy na kwarantannie. Jeszcze raz powtórzę jeśli Duda ma 60 % poparcia a inni po kilka to czego pis się bał? Czemu nie w lipcu?

Więc zadaje pytanie ,skąd wiesz że w lipcu będzie lepiej ?? 

Opublikowano

Problem w tym kto zafirmuje swoim nazwiskiem że już można iść do wyborów. Odpowiedź  - nikt. Taka osoba jest potrzebna aby w razie tragedii było można zrzucić na nią winę, szczególnie jeśli w grę mają wchodzić ofiary śmiertelne. 

1 godzinę temu, gienio007 napisał:

Jak ogłosili że pandemia nasz kraj zaatakowała i ograniczenia przez to muszą być , to w marketach cała Polska przez kilka dni  przebywała robiąc zapasy i jakoś  wszyscy się nie pozarażali

Za to po słynnej akcji "Lot do domu" zakażonych przybyło.😂 Jakieś wnioski? Bo chyba rządzący do tej pory nie wyciągnęli nawet najprostszych.

Opublikowano
58 minut temu, hubertuss napisał:

Proszę bardzo -  Aleksander Kwaśniewski – Izaaka Stoltzman - jego ojciec przywieziony na ruskim czołgu po wojnie pułkownik bezpieki, Jerzy Albin    –    (Były pracownik Komitetu Centralnego Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej w Warszawie. Były Dyrektor Generalny Sp. z o.o. AD NOVUM w Warszawie [1990-1993].   • Jerzy Albrecht Finkelstein    -  zajadle nienawidził polskości, Polaków i Polski;  W latach 30-tych działał w środowisku młodzieży komunistycznej, podczas okupacji w konspiracji. Od 1942 członek PPR, był sekretarzem Komitetu Warszawskiego. 1945-1948 I sekretarz Komitetu Warszawskiego i członek Komitetu Centralnego PPR, 1947-1948 członek Sekretariatu PPR. 1948 był członkiem Biura Organizacyjnego KC PPR oraz kierownikiem kolejno Wydziału Propagandy i Prasy oraz Działu Propagandy, Kultury i Oświaty KC PPR. Od 1948 działacz PZPR, pozostał kierownikiem Działu Propagandy, Kultury i Oświaty, tym razem KC PZPR, a także członkiem Biura Organizacyjnego KC (do 1954). 1948-1968 wchodził w skład KC PZPR, 1956-1961 sekretarz KC PZPR, -  Antoni Alster – Nachym Alster    –  wróg  Narodu Polskiego i Wolnego i Niepodleglego Państwa Polskiego,  zbrodniarz MBP, UB, komunista, polakożerca, fanatycznie i zajadle nienawidził polskości, Polaków i Polski, członek KPP, PPR, KC PZPR, funkcjonariusz PRL-owskich organów bezpieczeństwa, m.in. od 10 grudnia 1954 roku pierwszy zastępca Władysława Dworawskiego, następnie Edmunda Pszczółkowskiego, sprawujących kolejno funkcję przewodniczącego Komitetu ds. Bezpieczeństwa Publicznego,  kolaborant sowiecki 1939-41;   odznaczony przez rząd żydokomunistyczny Orderem Odrodzenia Polski,  - Helena (Chaja) Altenberg    – przed 1939 r. agent sowiecki, kolaborant sowiecki 1939-41;  odznaczona przez rząd żydokomunistyczny Orderem Odrodzenia Polski, -  Stefan Amsterdamski – Saul Henrykowski    –   filozof, prof., Rektor Szkoły Nauk Społecznych przy Instytucie Filozofii i Socjologii Polskiej Akademii Nauk;  brał udział w hucpie Okrągłego Stołu, potem w gabinecie agenta NKWD stalinowca Tadeusza Mazowieckiego, - Jerzy Andrzejewski –  stalinowiec; w latach stalinowskich 1952-1954 redaktor naczelny żydokomunistycznego “Przeglądu Kulturalnego”; członek-założyciel  KOR – żydokomuna [KOR powstał  z najbardziej antypolskich struktur partyjnych: WKP(b), KPZU, KPU(b), KPB(b), KPF, KPD(Niemiec), MOPRu.])   • Leon Andrzejewski – Lajb-Wolf Ajzen    –   wróg Narodu Polskiego  stalinowiec, polakożerca, fanatycznie i zajadle nienawidził polskości, Polaków i Polski, wicedyrektor IV, III Departamentu – zbrodniarz UB), -  Andrzej Anklewicz –   komunista, SB-k, absolwent Wydziału Nauk Politycznych Uniwersytetu Warszawskiego. Był funkcjonariuszem Komendy Stołecznej MO, a od 1982 r. pracował w MSW. Zajmował się m.in. rozpracowywaniem opozycji. Po 1989 r. był wicedyrektorem gabinetu Andrzeja Milczanowskiego, szefa resortu spraw wewnętrznych. Kierował zespołem doradców premiera Józefa Oleksego, a po tym, jak Oleksego oskarżono o rzekome związki z rosyjskim wywiadem, został wiceministrem w MSW. Od stycznia do listopada 1997 r. był szefem Straży Granicznej. W 2001 r. został szefem Generalnego Inspektoratu Celnego, -  Stefan Arski – Artur Salman    –   wróg Narodu Polskiego i Wolnego i Niepodleglego Państwa Polskiego, polakożerca, fanatycznie i zajadle nienawidził polskości, Polaków i Polski, komunista, członek Czerwonego Harcerstwa, Związku Niezależnej Młodzieży od 1931r, PPS, współzałożyciel pisma „Płomienie” przewodniczący Rady Głównej wileńskiej „Wolności” 1939-1940; W latach wojny prowadził działalność agenturalną na rzecz Sowietów wśród polonii w USA. Potem główny twórca “czarnej” legendy emigracji i Polonii; zastępca redaktora naczelnego „Robotnik Polski” w USA 1941-1943, redaktor naczelny „Robotnika”; – “Robotnik” dziennik wyd. od 1944, początkowo w Lublinie, od 1945 w Łodzi, następnie w Warszawie; organ prasowy tzw. odrodzonej PPS; XII 1948 połączony z „Głosem Ludu” w „Trybunę Ludu” – oficjalny organ KC PZPR; dziennikarz “Nowej Kultury” i wyższy urzędnik PZPR, przewodniczący Związku Zawodowego Dziennikarzy, - Feliks Aspis    –  płk. prokurator Prokuratury Generalnej, zbrodniarz okresu stalinowskiego,  -   Halina Aszkenazy-Engelhard    –    autorka książek, np. “Warszawa – Paryż – Tel Awiw”,  -  Łukasz Atowski , Andrzej Aumiller    –  lewicowiec, świnia Orwell’owska, działacz socjaldemokratyczny; mandat poselski z ramienia koalicyjnej Unii Pracy od 2001 (był również posłem w latach 1989-1991 oraz 1993-1997). Członek sejmowej komisji skarbu państwa i zastępcą przewodniczącego sejmowej komisji rolnictwa i rozwoju wsi. W latach 2001-2005 był członkiem Unii Pracy. W lipcu 2004 został wiceprzewodniczącym, a w kwietniu 2005 przewodniczącym sejmowej komisji śledczej powołanej do zbadania tzw. afery Orlenu. W lipcu 2005 roku odszedł z Unii Pracy i został członkiem [oddelegowany do] Samoobrony RP - to tylko ci na świeczniku przy naszym Polskim korycie  wymienieni z nazwiskana literkę    a alfabet mamy dłuższy i jest tam wielu polakożerców.     

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v