Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wychowują a nie adoptują, to jest znacząca różnica. 

Opublikowano

obstawiam ze tak pod koniec nastepnej kadencji wiek emerytalny bedzie podniesiony lub najdalej na poczatku kolejnej.

a co bedzie jesli sn nie uzna nieodbycia sie wyborow- jesli p.o. prezesa zwacha sie z biedroniem czy bosakiem ??😍

Opublikowano (edytowane)

Chodzi o ostatnie rewelacje w wątpliwej gazecie. 

To była aluzja do wczesniejszego posta, czy Kamil zwąchał by się z Robertem. 

Edytowane przez karol6130
Opublikowano

I tak oto doszło do największej w dziejach kompromitacji Polskiego Rządu mającego przeprowadzić wybory. Okazuje się że ta oto ekipa, idąc w zaparte w sprawie ich terminu, potrafiła ogłosić iż wybory się nie odbędą tuż po debacie kandydatów na urząd Prezydenta RP. Dzięki temu odstrzeliła oba kolana urzędującemu Prezydentowi, a także swoje  jądra.

Jednak mistrzostwem świata jest stwierdzenie że " SN uzna nieważność wyborów ponieważ się nie odbyły" , choć jeszcze nie minął ich termin. 😂 Poczekamy co jeszcze uznają za nieważne ponieważ, jeszcze się nie odbyło. 

Opublikowano

No tak to kompromitacja dla rządu, Kaczyńskiego i Dudy. Chcieli wyborów w maju a one się nie odbędą. Bo przegrali z Gowinem i opozycją. To chyba aluzją o tym, że prezydent nie wie kiedy będą wybory powiedzianą przez Kamysza w debacie Duda się zdenerwował.

Opublikowano

Najsmutniejsze we wczorajszej debacie jest fakt że niby to TV publiczna a ja dziś Matce muszę tłumaczyć kim byli wczorajsi kandydaci na prezydenta . Nawet o Bosaku nic nie słyszeli  , tak te "nasze " media o równy dostęp do TV dbali . 

Opublikowano

Łopozycja liczyła na rozpad  rządu a tu fiasko. Ciekawe czy kidawe wymienia na inny model. 

Opublikowano (edytowane)

Nie wymienią. Nowe wybory będą za niedługi czas którego nie było by na promocję nowego kandydata.

Rząd ogłosił i organizował wybory pocztowe na 10 maja. Odbierając PKW prawo ich organizacji. Kilka dni przed tymi wyborami pytają PKW czy może im te wybory zorganizować.

Najlepsze jest w oświadczeniu Kaczyńskiego i Gowina już na początku zrzucenie winy na opozycję. Choć to Gowin storpedował plany Kaczyńskiego na 10 maja. Czytając to oświadczenie można odnieść wrażenie już na początku, ze to opozycja rządzi w Polsce. Sokoro odrzuca wg Kaczyńskiego i Gowina propozycje rządu.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
18 minut temu, Denwer napisał:

Łopozycja liczyła na rozpad  rządu a tu fiasko. Ciekawe czy kidawe wymienia na inny model. 

Ty masz jakąś obsesję co do tej Kidawy 🤔 pewnie i kilka plakatów by sie znalazło u Ciebie nad łóżkiem + chusteczki 🤣

Opublikowano
25 minut temu, marulekk napisał:

Ty masz jakąś obsesję co do tej Kidawy 🤔 pewnie i kilka plakatów by sie znalazło u Ciebie nad łóżkiem + chusteczki 🤣

Mylisz   się    po prostu   dobry  kabaret   robi     temu  się  martwię   że  mogą  ją  wymienić  np  na   ,,brudnego  unijnego  szczura,, 

Opublikowano

Kabaret to akurat we wczorajszej debacie z Dudy zrobili co niektórzy. Fakt Kidawa nie wypadła najlepiej. Ale i Dudzie nie poszło najlepiej. Był od Kidawy lepszy a;le inni go ładnie punktowali. Aż się biedny zdenerwował w jednej turze.

Opublikowano
44 minuty temu, hubertuss napisał:

Podoba mu się. A jak się w koło o kimś myśli to i nie dziwne, że w koło się o niej pisze.

Może mieć ciekawe sny z jej udziałem chłopak . :D

Opublikowano

Rychu , ja nie wiedziałem , że Ty tak polityką zainteresowany . 🤔

Opublikowano

jak mie pamieć nie myli oraz wiedza to w w debacie prezydenckiej przed 1 turą wyborów to urzędujący prezydneci udziału nie brali duda chyba jest z byt pewny wygranej i poszedł pogadać , choć sam debaty nie oglądałem .

Opublikowano (edytowane)

Do pierwszej tury nie wystawią wspólnego kandydata. Wątpię tez by konfederacja zjednoczyła się z lewicą. Druga tura to co innego. Tam część kandydatów oficjalnie poprze tego , który stanie do walki z Dudą. A część wyborców sama przeniesie głos na Dudę lub tego drugiego. Którym myślę, że będzie Kamysz.

@jarecki masz rację Duda był pewny siebie bo myślał, ze wybory jednak będą w maju. A tu klops. Przyszedł pewny na debatę i dostał bęcki od Kamysza a i inni mu nawrzucali. Nie wypadł najgorzej ale i nie najlepiej. W jednej turze pytani widać było, ze się zdenerwował. Generalnie każdy mu wytykał niespełnione obietnice, nieudolną politykę i zależność od Kaczyńskiego. Jak Kamysz po nim pojechał, ze nie wie kiedy będą wybory a i inni mu pocisnęli to widać było i słychać po głosie, ze się zdenerwował. Moim zdaniem stracił na tym niż zyskał. A dla pisowskiego widza tvp to musiał być szok jak inni to wszystko w tvp Dudzie wytykali.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

kamysz ze wzgledu na swoją przeszłość nie ma szans na wiecej jak 40 % , jest hołownia nowa krew i chyba tylko on mogł by powalczyć w 2 turze wyborów 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy napisał:

Rychu , ja nie wiedziałem , że Ty tak polityką zainteresowany . 🤔

No bo to wszystko przez marszałka zabójcza kopreta, nie dał zorganizować wyborów w maju i teraz człowiek żyje w stresie co dalej.

Opublikowano

Też patrzeć na łapownika nie mogę .

Nie bój nic . Wszyscy mówią że o rolników dbają . :ph34r:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v