Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, karol6130 napisał:

Duda w tvp info po debacie, Ja, ja, ja....... 

Już jeden o sobie tak mówi, kiedyś w totka grał

tak to już jest że po jednej kadencji każdemu odbija.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Ciekawe co Gowinowi obiecał ?

Że go nie wywali na zbity pysk

Opublikowano

posadę w spółce skarbu państwa albo start w eurowyborach

Opublikowano (edytowane)

Ta Kaczyński się przestraszył 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣 chyba raczej Gowin  bo że 10 nie zrobią wyborów to bylo wiadome  dlatego zrobili sobie furtek z ich przełożeniem 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

kaczyński raz już się przejechał jak pogonił lpr i samoobronę decydując się na wcześniejsze wybory a teraz jak tk, sn i co tam jeszcze przejęte to żal byłoby mu pożegnać się z władzą

w dodatku tvp nie to że tylko przychylne a totalnie włazi w d*pę

takiej sytuacji to nie miał nigdy w życiu

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Gowin wraca jak bumerang, może nastepnym razem w psl, ale ciagle konserwatysta, także prezes musiał się dogadać.

Widać też że nie przejeli ani Korwina, ani Brauna:D

Opublikowano

wiekszosc bankow jest w rekach panstwa polskiego a przewalutowanie kosztowaloby dziesiatki miliardow, a zaplacic musialyby, albo banki albo klienci, tu nie ma dobrego wyboru.

wszystko obiecali z gory wiedzac ze sie nie da-przeciez tam glupkow nie ma tylko pinokio i inni cynicy i kretacze.

w co gra gowin- trudno powiedziec to prosty i szczery chlopak z jasla ale zamieszkal w krainie latajacych maczet i mu sie troche pokickalo w glowe, a gdy zamieszkal  jeszcze dalej na zachod to juz w ogole sam siebie zadziwia. 

to cwana gapa-zagral va banque i zgarnal cala pule-ale prezes jest pamietliwy i na pewno zaplaci za to niedlugo, 

rolnik masz racje.....bylo.... ale sie skonczylo,  pewnie pamietasz jak skonczyly sie dobre czasy zlotej epoki gierka ???

nie ogladalem debaty- budyn sie zagotowal ??? az jutro ogladne powtorke

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ale ulga

Będzie dalej spokojne bezstresowe życie.

Jednak za dobrej zmiany dobrze było.

Potrząsnął Jarek posadkami w spółkach to Gowina zaczęli cisnąć i musiał ulec Prezesowi. Trzeba go się pozbyć z list PiS przy najbliższych wyborach bo widać w nim POwskoś  drzemie 😠

Edytowane przez Gość
Opublikowano

I jeszcze tego nie zlikwidowali, co ten Adam robi na tym swoim stołku. 

Opublikowano

Ale ona już zrezygnowała, zawiesiła, odwiesiła, itd. 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Denwer napisał:

Ta Kaczyński się przestraszył 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣 chyba raczej Gowin  bo że 10 nie zrobią wyborów to bylo wiadome  dlatego zrobili sobie furtek z ich przełożeniem 

Tak przestraszył się. Gowin o ile nie ma kręgosłupa politycznego to ma jaja. Twardo stał przy swoim. Pisowi nie udało się zebrać większości do jutrzejszego głosowania. Kaczyński wiedział, że przegra jutro w sejmie. Dojdzie do postawienia sprawy na ostrzu noża i trzeba by spłonić groźby wypowiadane pod adresem Gowina i jego posłów a więc wyrzucić ich z koalicji. Kaczyński nie mógł dopuścić do kompromitacji z okazji przegranego głosowania a jeszcze bardziej nie mógł dopuścić do utraty większości bo to by pachniało powtórką z 2007 roku. Nie wiadomo kto wygra wojnę bo nie wiemy dokładnie jak się porozumieli. Ale tę bitwę wygrał Gowin a Kaczyński się ugiął. I nie pisz tu o potrząsaniu jakimiś posadami. Bo jak pokazały ostatnie dni Gowin strachów Kaczyńskiego się nie przestraszył i to Kaczyński ustąpił. Sam bez głosowania ustąpił z datą 10 maja.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Czy podpisałbyś ustawę o małżeństwach homo lub podwyższeniu wirku emerytalnego. Kto taką ustawę wyprodukuje? To raz. Dwa: Co ten Prezydent za retrospekcje wsadza? Pytania po luju fest.

Opublikowano

Tylko kto za listy, karty do glosowania zapłaci, Sasin powinen pokryć z wlasnej kieszeni koszta i odejść do lamusa, to już 2 jego porażka. 

Kiedyś przegrał prezydenckie w Warszawie, teraz głosowanie, a w nagrodę będzie teka europosła. 

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Zagrywka polityczna to był sprawdzian czy da się 10 maja teraz przesuną i dalej razem a opozycja tak się cieszyła .

Drogo ta zagrywka pis kosztowała. Najpierw parli do tych wyborów wszelkimi sposobami. Ośmieszali się z tą pocztą. Nie wyszło im. Przegrali w senacie. A na koniec Kaczyński ustąpił Gowinowi, który od początku twierdził, ze wybory w maju nie mogą się odbyć. Niezła zagrywka na kompromitację partii i konieczność ulegania koalicjantowi.

Opublikowano

dtaras-kto takie ustawy wprowadzi- zycie i czasy, od podniesienia wieku emerytalnego nie uciekniemy wczesniej czy pozniej im pozniej tym wieksze musi byc podwyzszenie..

adopcja dzieci przez pary homoseksualne- to dety problem, juz takie pary[matka i babka] wychowywuja setki tysiecy dzieci-czy to zle czy dobrze ??tak jest i bedzie coraz czesciej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v