Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 minut temu, sabuliga napisał:

Słuchajcie tak nie na temat co ja mam robic po licencjacie z ekonomii. Myślałem o kursie na koparki. Albo też praca kuriera. Co myślicie może jakieś porady?

Po licencjacie dalej ucz się a potem aplikuj do Spółek Skarbu Państwa.

Opublikowano (edytowane)

z tymi szczepionkami a bardziej z ich przetrzymywaniem to lipa wszedzi w bułgari do ruskiej lodówki 25 letniej wsadzili , i w niemczech  też coś nie tak , a teraz  francuzi chca troche tortu dla siebie  bo wsztrzymali dalsze kontraktacje przez UE szczepionki niemiecko -amerykanskiej bo czekaja na swoją , pewno i w Polsce niedługo wyjdzie gdzie trzymają znajac życie  tez cos zjebają a europa zamówiła 900 mln . dawek 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
18 minut temu, mirro napisał:

Po licencjacie dalej ucz się a potem aplikuj do Spółek Skarbu Państwa.

A jaki kierunek jak coś byś wybral

A audyt finanse ubezpieczenia

B logistyka 

C rachunkowość i zarządzanie finansami

Niestety nie znam angielskiego. Spółki skarbu to aby w pobliżu PGE jest 60 km a w pobliżu to jeszcze cedrob.

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, sabuliga napisał:

Raczej nie ma patrząc w ogloszenia. Na olx to raczej praca fizyczna jestem z okolic ciechanowa

a jaki jest konkretnie zawód/praca dla ekonoma, siostra po magisterce z ekonomii też rok przepracowała w biurze w B-stoku za najniższa krajową wraz z jego właścicielami , ich synem i kilkoma dorywczo zatrudnianymi na czarno studentkami , wcześniej 3 miesięczny okres próbny w jakimś prywatnym gminnym ale wyszło że za jakieś ochłapy

dopiero państwowy staż dał jej lekki progres finansowy dlatego w podobnym charakterze w państwowych instytucjach dalej szuka i tobie też radzę od stażów płatnych zacząć , kasa ze studiów na prawko i auto by na weekend na wioskę latać ogarniać i tyle, albo głowę albo mięśnie trzeba ruszyć jak się chce zarobić 

Edytowane przez kontenovy
Opublikowano
58 minut temu, sabuliga napisał:

A jaki kierunek jak coś byś wybral

A audyt finanse ubezpieczenia

B logistyka 

C rachunkowość i zarządzanie finansami

Niestety nie znam angielskiego. Spółki skarbu to aby w pobliżu PGE jest 60 km a w pobliżu to jeszcze cedrob.

Jak możesz to załap sie na coś, na ASW ( nie koniecznie ekonomia) , poznaj ludzi a szybko załapiesz kontakt na fajne możliwości. 

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

@mirro ale tu trzeba się do jakiejś partii zapisać najpierw.

Nic nie trzeba. Najlepiej używać formułki "zobaczy się". 

Opublikowano
12 minut temu, mirro napisał:

Jak możesz to załap sie na coś, na ASW ( nie koniecznie ekonomia) , poznaj ludzi a szybko załapiesz kontakt na fajne możliwości. 

Nic nie trzeba. Najlepiej używać formułki "zobaczy się". 

A co to za szkoła nigdy nie słyaszałem o niej.

Poza tym mam kategorie d

Opublikowano

Akademia Sztuki Wojennej. kiedyś Akedemia Obrony Narodowej. Zrób sobie Bezpieczeństwo Narodowe i łap się w fajne miejsca. 

No i rób coś z tym angielskim. 

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Akademia Sztuki Wojennej. kiedyś Akedemia Obrony Narodowej. Zrób sobie Bezpieczeństwo Narodowe i łap się w fajne miejsca. 

Ale ja piszę że mam kategorię d nie mam jednej nerki.

Opublikowano

A skad wiesz że tam takie dobre kontakty. Jeśli już to jest tam kierunek jak logistyka.

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Bo czasem piję tam kawę.

ok z tym angielskim to mam niestety duży problem zawsze byłem noga co innego matma 100 z podstawy z matmy i 60 z rozszerzenia. Nwm czy tam się wybiorę duże koszty utrzymania warszawka w końcu. Ja to mam uwm uczelnię.

Opublikowano
5 godzin temu, hubertuss napisał:

Bo to są niedojdy i fajtłapy. Jak Morawiecki tym bankiem zarządzał? A no realizował dyrektywy radny nadzorczej. Bo sam to się on do zarządzania nie nadaje. Brak decyzji na czas a jak są to często śmieszne i kompromitujące, które po czasie są odwoływane.

Co magister historii bez przygotowania po szczeblach kariery w bankowości  ( o ile mi wiadomo mocodawcy z nad Synaja od razu zrobili go doradcą dyrektora) może wiedzieć o finansach - zero przy sterach - sternik żeglujący naszą ojczyznę po mieliznach bolszewickiej POlityki.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Ok ja wiem propaganda ci wbiła by umoczyć Petru i go ośmieszyć i zostań przy swoim. PSL też kary płacił czy tam kasę zwracał. I nie wiem czy kiedyś pis czy pc nie miało jakichś przygód z tymi subwencjami wyborczymi. 

Jeżeli chodzi o propagandę, to ostatnio  mignęła mi w telewizji Edyta Lewandowska, która rozmawiała chyba z Jędraszewskim. Ale nie wiem o czym bo przełączyłem na inny kanał. A tak oglądam Foxa i Zoom Tv. Polecam Chicago Fire, Chicago Med i Chicago PD. HBO GO - W cieniu i Hackerville. Chociaż ten drugi zapowiadał się lepiej. Także z propagandą te kanały mają mało wspólnego i nic mi do głowy propaganda nie musi wbijać. Po prostu dziwi mnie to że Petru nie interesował się finansami swojej partii, nawet z ciekawości. Tak samo się dziwię że Ministrem Obrony Narodowej został lekarz, Sprawiedliwości nauczyciel a prawnik Kaczyński lepiej zna się na rolnictwie od rolników i nie konsultuje swoich decyzji z nimi. Więcej się nie będę tłumaczył.

3 godziny temu, mirro napisał:

To była chwilówka :ph34r:. Mogła oddać z powrotem te 9 baniek a 2 razy tyle by im i tak zostało. Ciekawe czy łatwiej jest wynieść czy wnieść kasę do CBA 🤔 ?

3 godziny temu, sabuliga napisał:

Słuchajcie tak nie na temat co ja mam robic po licencjacie z ekonomii. Myślałem o kursie na koparki. Albo też praca kuriera. Co myślicie może jakieś porady?

Zostać politykiem :ph34r:. Nawet takim lokalnym. Praca kuriera ? Pamiętaj że kurier pracuje do ostatniej paczki, nawet w Wigilię czy Sylwestra i z tego co przeglądałem oferty, na samozatrudnieniu i ze swoim samochodem, który musi spełnić określone wymagania.

2 godziny temu, hubertuss napisał:

@mirro ale tu trzeba się do jakiejś partii zapisać najpierw. A teraz pytanie do jakiej. Bo za trzy lata pis może się od koryta oderwać.

PSL :ph34r:.

Opublikowano
6 godzin temu, kontenovy napisał:

a jaki jest konkretnie zawód/praca dla ekonoma, siostra po magisterce z ekonomii też rok przepracowała w biurze w B-stoku za najniższa krajową wraz z jego właścicielami , ich synem i kilkoma dorywczo zatrudnianymi na czarno studentkami , wcześniej 3 miesięczny okres próbny w jakimś prywatnym gminnym ale wyszło że za jakieś ochłapy

dopiero państwowy staż dał jej lekki progres finansowy dlatego w podobnym charakterze w państwowych instytucjach dalej szuka i tobie też radzę od stażów płatnych zacząć , kasa ze studiów na prawko i auto by na weekend na wioskę latać ogarniać i tyle, albo głowę albo mięśnie trzeba ruszyć jak się chce zarobić 

A czemu ty nie wyjechałes do wawy pracować w philipsie albo samsungu po takiej trudnej elektrotechnice

Opublikowano

@kontenovy gdybyś interesował się motoryzacją i mechaniką to bym ci poradził biznes.  Diagnostyka i naprawy. Ale nie wymiana tłumików czy oleju. A naprawy właśnie związane z elektroniką i jej diagnostyką. Mało do tego fachowców i pieniądz do zarobienia lepszy niż w nie jednej korpo w Warszawie.

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Jakoś , jak widzę ludzi z PSL to nie wyglądają na potencjalnych zwycięzców.

To już @hubertuss wytłumaczył. W zasadzie Władek by się chyba dawno z Pisem dogadał, gdyby nie krytyka która by później spadła na niego. A tak przemęczy się jeszcze trochę i może jedno ministerstwo dostanie jako koalicjant.

Opublikowano
6 godzin temu, sabuliga napisał:

Ale ja piszę że mam kategorię d nie mam jednej nerki.

znajomy też nie ma jednej ale to przez lata chlania, dna moczanowa go dopada czasem jak pójdzie w cug a jest w takim wieku że na emeryturę mógłby już iść sobie ale nie ma na kogo ziemi przepisać 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

@kontenovy gdybyś interesował się motoryzacją i mechaniką to bym ci poradził biznes.  Diagnostyka i naprawy. Ale nie wymiana tłumików czy oleju. A naprawy właśnie związane z elektroniką i jej diagnostyką. Mało do tego fachowców i pieniądz do zarobienia lepszy niż w nie jednej korpo w Warszawie.

nie interesuje mnie to , trzeba zaplecze i sprzęt do diagnostyki  oraz się w tym wyspecjalizować i niczym innym głowy nie zawracać by jedno robić dobrze i skutecznie.

2 godziny temu, sabuliga napisał:

A czemu ty nie wyjechałes do wawy pracować w philipsie albo samsungu po takiej trudnej elektrotechnice

to energetyka była ,mix elektrotechniki i MiBM takie połączenie obu kierunków z mocno okrojnym materiałem, jaka tam trudna . dopóki efektów kształcenia/ uczenia się nie było to jako tako szło, na 3=  jakoś te studia przebrnąłem tak aby zdać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v