Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pedał czy gej jedna cholera. nie ma tu istotnej różnicy jedno i drugie wywołuje obrzydzenie 🤣

Nie ma w Polsce ludzi co nie wiedzą co niemcy zrobili polakom i tego nie trzeba przypominać na każdym kroku

A gdzie tam było o cierpieniu żołnierzy z wermachtu ?🤣 było jak się przygotowywali , nawet na prawicowym medium napisali że zabili konia i zrobili z niego kiełbasę 🤣. czyje cierpienie było więsze to każdy wie

ciekawe ile lat będą liczyć te reparacje wojenne od niemców 🤣 czyżby tam nikt nie umiał liczyć 🤣

szczucie, szczucie i mnóstwo obietnic to jest cały PIS

Opublikowano (edytowane)

:D

45 minut temu, racyl napisał:

Ile można żyć historią ? może historią się nakarmisz ?

nie kupisz niemieckiego samochodu, proszku do prania czy tym podobnego bo to niemieckie 🤣

a dopiero wczoraj ja byłem szkodnikiem polskiego rolnictwa .:D

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
18 minut temu, bezbarwny napisał:

dawniej, oprawcę, nazywano oprawcą, dzisiaj, biednym żołnierzem z okopu.

A myślisz że rodzinę tego Niemca obchodzi do kogo strzelał dziadek? Bardziej ich boli ze pewnie strzelał zbyt słabo , czyli pretensje o taki a nie inny wynik wojny. 

Opublikowano

Ale lud takie urojenia podchwytuje. A wracając do mojego ulubionego tematu - czy sok z naszych jabłek sprzedawany przez zachodni koncern to polski produkt? A sok z pomarańczy sprzedawany przez Maspex jest naszym produktem czy już nie?

18 minut temu, bezbarwny napisał:

przyrównywanie pisu do nsdap, jest niepoważne, a pisanie,  o zakupie przez rząd niemieckich samochodów, w odniesieniu do cierpienia żołnierzy wermachtu, jest po prostu idiotyzmem. 

Poczytaj o NSDAP. Podobieństw z PIS jest więcej niż różnic. Mechanizm działania na słabe umysły, propaganda, syndrom oblężenia, narodowa państwowa gospodarka , wielkie bezsensowne inwestycje - to wszystko wspólny mianownik.

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Ale lud takie urojenia podchwytuje. A wracając do mojego ulubionego tematu - czy sok z naszych jabłek sprzedawany przez zachodni koncern to polski produkt? A sok z pomarańczy sprzedawany przez Maspex jest naszym produktem czy już nie?

no tak kod kreskowy 590 a napis na dole made in china ile razy to widziałem 

Opublikowano

bo 590 to ma konsument widzieć żę zostało wyprodukowane w polsce a tymczasem wystarczy jak  przepakują  bo np zapakować już w chinach z kodem kreskowym innego kraju się nie da  , 

3 minuty temu, Ulman napisał:

A czemu skoro to nasza firma produkuje i zarabia a tylko w Chinach wytwarzane?

a temu że okłamują konsumenta , wczoraj pisałem żę mie nie interesuje gdzie wyprodukowane ale żądam rzetelnej informacj 

55 minut temu, Ulman napisał:

A jak made in China przez naszą firmę to jest chińskie czy polskie?

chinskie , co mie obchodzi  żę polska firma produkuje po za granicami niech robi gdzie chce , tylko jako konsument chce wiedzieć gdzie wyprodukowane i temu miały służyć kody kreskowe panstw 

• Like 1
Opublikowano

Piszesz o metkach a mnie interesuje nie co jest napisane ale co wg ciebie jest produktem Polskim a co nie. Weźmy na to Opla. Jest uznawany za niemiecki a wytwarzany w Polsce. Idąc analogią - jeśli producent z Polski produkuje w Chinach to jest produkt  polski czy chiński?

Opublikowano

No i co z tego? Jeśli z montowni w Polsce wyjeżdza niemiecki Opel to czemu z montowni w Chinach nie może wyjść nasz produkt tylko chiński tak jak napisałeś? Zapętliliście się panowie i przeczycie samym sobie.

Opublikowano

w temacie cen traktorów była chyba dyskusja na ten temat , silnik , skrzynia mosty  , z innych krajów taka składanka ale wychodzi w całość, opel to tez składanka ale koncowym etapem jest   montaż tych podzespołow w gliwicach a wiec  niby polski ale chyba kodu kraju na samochodach nie ma  ze wzgledu na montaż z czesci z róznych stron swiata

7 minut temu, Ulman napisał:

Piszesz o metkach a mnie interesuje nie co jest napisane ale co wg ciebie jest produktem Polskim a co nie. Weźmy na to Opla. Jest uznawany za niemiecki a wytwarzany w Polsce. Idąc analogią - jeśli producent z Polski produkuje w Chinach to jest produkt  polski czy chiński?

produkt polski dla mie to wytworzone w Polsce ,  ale i tu problem co jest polskie a co nie jest ,                        ale kazdy to rozumie wez tel . czy samsung czy apple  na tel . jest kod kraju producenta , samsung jest koreanski chyba ale tam robią tylko flagowe tel . a reszta w chinach i na tel jest to wyraznie napisane 

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, Ulman napisał:

Brawo Radio 357! Myslących ludzi nie da się omamić propaganda i oszukac podstawionymi PISowskimi aparatczykami. Trójka po dobrej zmianie PIS nie zebrała nawet 10% tego co małe radyjko z tymi nic nie wartymi dziennikarzami którzy z PISowskiej Trójki odeszli. Brawo! Brawo! Brawo!

Wielki sukces Radia 357. "Trójka" została "pokonana" - Money.pl

Będzie więcej sukcesów czy to pierwszy i ostatni ? Koledzy "trójkowcy" już się sprzeczają ze sobą. Inne radio internetowe już traci patronów. Także pożyjemy zobaczymy jak długo przetrwają nowe dwie stacje.

4 godziny temu, hubertuss napisał:

Ludzie co ws dziadek Tuska obchodzi. Jak on może odpowiadać za coś co robił dziadek jak go na świecie nie było. Obwinianie dzieci czy wnuków za to co robili rodzice czy dziadkowie to najmroczniejsze czasy Sowieckiej Rosji czy stalinowskiego PRL u. Az wstyd, ze teraz polscy katolicy chwytają się tak niskich i brudnych czynów. Pewnie za parę godzin do kościoła na pasterkę pójdziecie i do komunii? Bardzo ładnie.

Raz w życiu byłem na pasterce a mam już kilka lat. W Częstochowie ani razu. Mam zastrzeżenia do udzielania komunii w zimę. Ekskomunikują mnie ?

4 godziny temu, racyl napisał:

Może coś mi umknęło ale nie słyszałem o przypadku zakażenia się w gastronomii, hotelach czy tym co jest zamknięte. w marketach coś tam było że opisywali że ktoś z pracowników zachorował

A ja słyszałem. Tylko do dziś nie wiadomo, czy przyniósł to klient czy pracownik z zewnątrz.

2 godziny temu, Ulman napisał:

To wszystko nie ma znaczenia a ważna jest tylko zbitka słów Tusk i wermacht. Dla prostego ludu to wystarczy i więcej informacji przerasta ich percepcje.

Dziadek mnie tam nie interesuje. Bardziej dlaczego Donald nie pomógł rodzinie w kryzysie.

2 godziny temu, galan99 napisał:

Już jest ponad 60 tyś na Sylwestra u Jarka a zapewne będzie ze 2 razy tyle będzie zabawa będzie się działo .

Kto będzie gwiazdą wieczoru ? W zasadzie pod domem Jaruzelskiego zbierano się raz w roku. A w tym przypadku, można to zakwalifikować jako nękanie starszej osoby.

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

:D

a dopiero wczoraj ja byłem szkodnikiem polskiego rolnictwa .:D

Opublikowano
14 minut temu, jarecki napisał:

w temacie cen traktorów była chyba dyskusja na ten temat , silnik , skrzynia mosty  , z innych krajów taka składanka ale wychodzi w całość, opel to tez składanka ale koncowym etapem jest   montaż tych podzespołow w gliwicach a wiec  niby polski ale chyba kodu kraju na samochodach nie ma  ze wzgledu na montaż z czesci z róznych stron swiata

produkt polski dla mie to wytworzone w Polsce ,  ale i tu problem co jest polskie a co nie jest ,                        ale kazdy to rozumie wez tel . czy samsung czy apple  na tel . jest kod kraju producenta , samsung jest koreanski chyba ale tam robią tylko flagowe tel . a reszta w chinach i na tel jest to wyraznie napisane 

11 minut temu, galan99 napisał:

Części są też Niemieckie ale produkowane jako Tajwan tak dla przykładu bo tania siła robocza a składany w Polsce ale marka Niemiecka i jakość Niemiecka .

Weźcie się karwasz zdecydujcie co definiujecie jako polskie bo piszecie o polskich produktach a sami nie wiecie co to tak naprawdę jest. Czy polskie jest wyprodukowane gdziekolwiek byle przez polską firmę, czy też byle firma jak wyprodukuje w Polsce to uznajecie za polskie?

Opublikowano (edytowane)

byle firma czy chłopek jak wyprodukuje w polsce to jest polskie , MADE IN POLAND              TYLKO byle firma czy ten chłopek na którymś etapie używa w produkcji zagranicznych komponentów ale przyjmuje jak na wstepie posta

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, racyl napisał:

A jak @Ulman odniesiesz się do tego co jest w Marketach i kto ratuje czyj rynek . Jak mówiłem i powiem zwiną Polskie rolnictwo szybko .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano

A konkluzja jest taka, że choćby było w stu procentach z polskiej mąki zagniecione polskimi ręcami to produkcja jest rozsiana i potrzebne są manewry jak UN.

A mirro ratują i mnie tym wqfiają gdyż olewają lokalny...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v