Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, many12 napisał:

Coś tu dzisiaj drętwo w tematach POlitycznych - raczej z życia wzięte. Tyż miałem kostke układać przed oborą coby bydlakom było weselej ale  łapką machnąłem i kretowiska ciągnikiem POjechałem rozwalać. Przy okazji wiedzę nabyłem od sąsiada zza rowa, że to można po łące opryskiwaczem  manewrować i trawę wzbogacić bezpośrednio. Deszcza miało kapnąć ale cisza - może nocną godziną. Marchewkę trzeba drugi razo od ziela sprawić ale to chyba w POniedziałek. Ale w tym dniu flagi proszę o więcej nutki patriotycznej:

Gdy naród warszawski się porwał do boju,
gdy z bronią powstali cywile
— Gdzie ty byłeś wtedy, sowiecki gieroju?
— Za Wisłą, opodal, o milę!

O cześć wam, radzieccy kamraci!
O cześć, towarzysze przytomni!
Za pomoc w Powstaniu niech Bóg wam zapłaci,
a Polska wam jej nie zapomni.

Gdy ponad Warszawą świeciły się łuny
powstańczej, szaleńczej batalii,
za Wisłą czekali sołdaci komuny,
aż ogień się do cna wypali.

O, cześć, sojuszniku łaskawy!
O, cześć wam, radzieccy kamraci!
Za pomoc dla ludu walczącej Warszawy
niech Bóg wam stokrotnie zapłaci!

Gdy trupem padały kobiety i dzieci
U miejskich barykad i szańców,
za Wisłą spokojnie czekali sowieci,
aż Hitler dobije powstańców.

O, cześć wam, o cześć, w samej rzeczy!
O, cześć wam, o cześć, „demokraci”!
Za pomoc w Powstaniu, za pośpiech w odsieczy
niech Bóg wam stokrotnie zapłaci!

Ten sam Rokossowski, nasz wódz falsyfikat
widokiem się nie mógł nacieszyć
I mruczał: „Dopóki strzelają z barykad —
nu, nima do czego się spieszyć”.

O, cześć ci, marszałku zwycięski!
Za odsiecz ginących twych braci,
za pomoc Warszawie w tej dobie jej klęski
niech Bóg ci stokrotnie zapłaci.

A Bierut w Lublinie, a Bierut sobaka
rozkazy już zaczął powielać:
Każdego „Poljaka”, kto tylko był w AK,
od razu, na miejscu rozstrzelać!

O, cześć wam, moskiewskie bieruty!
O, cześć wam, ludowi kamraci!
Niech Bóg wam stuleciem straszliwej Pokuty
Za zdradę Warszawy zapłaci!

A dzisiaj ta ciżba moskiewskich zaprzańców,
a dzisiaj te same psubraty
z butami się pchają na groby powstańców
i wieńce im niosą i kwiaty.

Dziś oni te groby chcą wziąć w swą arendę
i ukraść im honor tej chwili.
I zwołać umarłych pod swoją komendę,
gdy żywych już sami dobili.

Ach, precz stąd, radzieccy kamraci!
Ach, precz stąd, zdradzieccy psubraci!
Czekaliście wtedy, i dziś poczekajcie,
Nie bójcie się, Bóg wam zapłaci!

Piszesz  że drętwo  a to  proszę 

95059094_976390712756751_404812988191185

Opublikowano (edytowane)

No nie, jeden i drugi nutę bardziej Powstania Warszawskiego  wrzucacie a nie okolic Konstytucji 3 Maja.:)

7 minut temu, dysydent napisał:

u Was świętują na polach czy nie?

Ci co nie maja co robić świętują. ale podam Ci wiadomości z pierwszej ręki, czyli od księdza. Ujął to tak, "rób swoje".

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano

Dysydent mój klecha parafialny co najmniej 190 POsiada w pionie i w sukience czarnej się przemieszcza - jaki  łon może być dla mnie autoryteta jeżeli co niedziela o datki wici parafialne ogłasza. Restrukturyzację parafialnego kościółka chciałem  mu zaprpoPOnować ale legitymacyji kółka różańcowego nie POsiadam i płacza kościelnego przyjdzie mi znowu wysłuchiwać.

Opublikowano

mowa, dolało że bobu nie dało posadzić bo za mokro

Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał:

@many12 u Was świętują na polach czy nie?
bo pojechałem pod fasolę glifosatem pryskać a na polach żywej duszy. zielono od miotły sie zrobiło zbożowej co w zimie na roli wzeszła a siane będzie po Stanisławie dopiero to spoko
Coś przebąkiwali że ksiądz trzeciego maja na drugiego przeniósł bo trzeciego w niedzielę wypada no ale nie sądziłem że wszyscy taki...
z resztą i tak bym nie patrzył bo pierwszy taki wieczór o d kilku dni że zero wiatru a po obu stronach pola pszenice i to sąsiadów.
Pierwszy dzień o tygodnia kiedy nie wiało no ale czy to wszyscy już się poobpryskiwali czy rzeczywiście co ksiądz każe to wszyscy na baczność?

Ja pitolę, ze tak zacznę nie gramatycznie - dlaczego ludziki wioskowe koncepcji swojej nie POsiadają tylko na sąsiada się oglądają.tak mam, że robie odwrotnie to co sąsiad. Jak on białą koszulkę po porannym bezkosciółkobym sexcie z POłowicą bez wizytacji u plebana to wtedy jestem  przed ołtarzem i łapki składam zarliwie co by Pan Buczek zdrowia DAŁ ŁASKAW. Mam swojego plana o to co Curia z góry nam nieborzętom narzuca z łaSKI pAŃSKIEJ ZROZUMIEĆ STARAM SIĘ NIE potrafię I SWOJE ROBIĘ BO PRZECIEŻ ROZUMA posiadam I FILOZOFIJĘ postępowania racjonalnego.

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

mowa, dolało że bobu nie dało posadzić bo za mokro

Ja wczoraj przegapiłem to co się szykowało i ledwie Amazone do asfaltu dociągnąłem.

Opublikowano

no własnie też przegapiłem moment i nie posiałem drugi raz przed deszczami truskawki i teraz ciężko wjechać po za tym że ładnie by się rozpuściło

nie myślałem że tej wiosny trzeba będzie czekaĆ ŻEBY ziemia przeschła

Opublikowano
22 minuty temu, mirro napisał:

No nie, jeden i drugi nutę bardziej Powstania Warszawskiego  wrzucacie a nie okolic Konstytucji 3 Maja.:)

No nie wiem - liczy się tu i teraz - moja biało-czerwona wisi i tak będzie dopóki wiatry nie zmogą.  Konstytucja 3 Maja o ironio - była onegdaj zalążkiem dla tych  co drew w oku widza dzisiaj w POtrzebach dnia jutrzejszego.

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Racyl ale  Pan Duda nie urodził się w Kurowie, czyli tam gdzie właściciel munduru.:)

Jaki on jest pan i to jeszcze liżesz z dużej literki - dyć to zwykły sprzedawczyk  - rezydent swojej nacji.

38431601_490636714715836_6899002282482860032_n.jpg

Opublikowano (edytowane)

Prezydent musi mieć autoryteta. Na ta Obłudę znaczy się Trojańskiego Konia co we swoim wnętrzu znaczy się środku POsiada świadomość  glebienia nas Polaków a wywyższania Tych co to od dawien dawna szukają ziami obiecanej - to nigdy PO tym spadochroniarzu z nikąd bym się  nie spodziewał. Drugo razo nie dam się zaskoczyć jak harcerz za przeproszeniem bez żadnego wojskowego przeszkolenia, To nie jest prezydent dla nas Polaków który sprowadza nam okupantów z pod białej gwiazdy do naszej NIEPODLEGŁEJ - jedynie inksza alternatywa nas ratuje chociaż ciężko się jej dopatrzeć.

Edytowane przez many12
Opublikowano
4 minuty temu, many12 napisał:

Prezydent musi mieć autoryteta. Na ta Obłudę znaczy się Trojańskiego Konia co we swoim wnętrzu znaczy się środku POsiada świadomość  glebienia nas Polaków a wywyższania Tych co to od dawien dawna szukają ziami obiecanej - to nigdy PO tym spadochroniarzu z nikąd bym się  nie spodziewał. Drugo razo nie dam się zaskoczyć jak harcerz za przeproszeniem bez żadnego wojskowego przeszkolenia, To nie jest prezydent dla nas Polaków który sprowadza nam okupantów z pod białej gwiazdy do naszej NIEPODLEGŁEJ - jedynie inksza alternatywa nas ratuje chociaż ciężko się jej dopatrzeć.

Polska w 2004 roku straciła niepodległość

Opublikowano

Dlaczego wy ludziki się bunkrujecie i nie walita prawde z mostu, że o jakimś PAd - Duda to Obłuda i stanę w szranki z każdym kto twierdzi inaczej - kropka.

2 minuty temu, mirro napisał:

No weź imaginuj sobie, iż obecnie mam duży niesmak z powodu, iż głosowałem na PAD.

Opublikowano

Paweł - mirro jest duży z mojego punktu widzenia, gdyż większą ilością milionów obraca. Czy ma więcej ludzi? A jakie to ma znaczenie? Jak dla mnie PFR służy rozdaniu piniendzy w celu przekazania do ZUS. Koniec tematu bo tu inne macie.

Opublikowano
3 minuty temu, many12 napisał:

Dlaczego wy ludziki się bunkrujecie i nie walita prawde z mostu, że o jakimś PAd - Duda to Obłuda i stanę w szranki z każdym kto twierdzi inaczej - kropka.

Ja twierdzę inaczej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v