Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Wartość ekonomiczna gospodarstwa  o ile wzrosła po tym zakupie 🤔 ?

z tych wydzierzawionych arow to nigdy nic nie zebralem, plugiem troche pooralem ale teraz stoi i czeka na podwyszke cen zlomu,byczek juz dawno zjedzony 🤣, ja zaczynalem o 4,36  ha teraz mam ponad 25.

41 minut temu, PRIMO napisał:

A powinni bo te pieniądze w żaden sposób nie przyczyniły się do poprawy rentowności gospodarstwa. 

masz racje-wiekszosc te pieniadze przepila a ja glupi kupilem kosiarke dyskowa z kondycjonerem i plug jednobelkowy podwyzszany, kurna ,czasami debilem jestem....

jak to poprawia rentownosc -ktos kto ma takie sprzety to wie...

a te babcie co chodzily do kosciola i sie tam zarazily ???podlosc i chciwosc kleru nie zna granic, bog jest wszedzie koscioly mozna zamknac na 4 spusty i nic oprocz kasy sie nie stanie, modlic sie mozna wszedzie, 

image.jpeg.f8d9c5ef30f01e6a4130d990d8480d68.jpeg

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

po to żeby właściciele mieli na podatki..... Nie wpadles na to? 

Masz racie rząd jest chciwy i lasy na nie swoje pieniążki..., 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

masz racje-wiekszosc te pieniadze przepila a ja glupi kupilem kosiarke dyskowa z kondycjonerem i plug jednobelkowy podwyzszany, kurna ,czasami debilem jestem....

jak to poprawia rentownosc -ktos kto ma takie sprzety to wie...

Nie tyle że przepija tylko kupuję rzeczy nie związane z gospodarką.

Sam chciałem z tego skorzystać ale je...e ESU mi przekroczyło i po ptokach a taki chłopek małorolny dostał .

Powinni być rozliczani co do grosza jake zakupy zrobili z tego programu. 

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Roman176 napisał:

a niektórzy tacy głupcy jak ty mało rolni nie rozumieją ze są inne wydatki rozwój trzeba kupić ha budować itp ...  mam 3 tyś mth  dają dotacje to mam się zadłużać bo datacje morze na następne lata nie być ...  bo morze polityka rolna się zmieni do 2020 a później co ?? 

Niektórzy głupcy nie wiedzą że fundusze były nie tylko na traktory można było za nie budować i tworzyc wiele rzeczy. Tu chodzi głównie i obraz takich frustratów jak Staszek. Nie umiał się jełop dobrać do łatwych pieniędzy i został tam gdzie był gdy reszta poszła do przodu. Niedawno to chyba on albo jemu podobny, dał tu upust swojej niemocy twierdząc że inni powinni się cofać i wtedy by ich dogonił🤐 

1 godzinę temu, henio2 napisał:

A najbardziej optymistyczni lewacy socjaliści bo im się należy 👺

Strasznie jesteś rozgoryczony że nie umiałeś się dobrać do kasy. Gamonie nigdy ponoszą winy za swoje gapiostwo i nieudolność. Zawsze czynniki zewnętrzne ich krzywdzą i to na dodatek przez całe ich życie - tak się na nich wszystko uwzięło. Potem z braku jakichkolwiek argumentów jest gadka o honorze  i przyzwoitosci. A jak to jest z naszym rządem który nie dość że kasę bez obrzydzenie bierze to jeszcze o nia tak mocno walczył i się tym chwali. Oni są honorowi i przyzwoici czy nie?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
24 minuty temu, henio2 napisał:

Następna lewacka a było nie chodzić na protesty a teraz to wina rządu         https://www.o2.pl/plotki/dramat-doroty-wellman-napisalam-testament-6585372686973696a?amp=1 podłość tych kobiet nie ma granic 

Stachu z tego co widzę to ty panicznie boisz się kobit. 😱

9 minut temu, henio2 napisał:

No wiesz kupować też można przez Internet więc po co galerie otwierali czy nie przypadkiem przez chciwość ?

A zamów ty matles jajek z dostawą do domu. 😁

Opublikowano
16 minut temu, Ulman napisał:

Niektórzy głupcy nie wiedzą że fundusze były nie tylko na traktory można było za nie budować i tworzyc wiele rzeczy. Tu chodzi głównie i obraz takich frustratów jak Staszek. Nie umiał się jełop dobrać do łatwych pieniędzy i został tam gdzie był gdy reszta poszła do przodu. Niedawno to chyba on albo jemu podobny, dał tu upust swojej niemocy twierdząc że inni powinni się cofać i wtedy by ich dogonił🤐 

Strasznie jesteś rozgoryczony że nie umiałeś się dobrać do kasy. Gamonie nigdy ponoszą winy za swoje gapiostwo i nieudolność. Zawsze czynniki zewnętrzne ich krzywdzą i to na dodatek przez całe ich życie - tak się na nich wszystko uwzięło. Potem z braku jakichkolwiek argumentów jest gadka o honorze  i przyzwoitosci. A jak to jest z naszym rządem który nie dość że kasę bez obrzydzenie bierze to jeszcze o nia tak mocno walczył i się tym chwali. Oni są honorowi i przyzwoici czy nie?

Ja nie jestem rozgoryczony mi żal tych ludzi co wciągnęli się w ten kierat o i latają w polu świątek piątek i niedziela zrobili z siebie dziadöw a teraz jadą na strajki bo nie ma z czego płacić

15 minut temu, PRIMO napisał:

Stachu z tego co widzę to ty panicznie boisz się kobit. 😱

A zamów ty matles jajek z dostawą do domu. 😁

Ty masz beret zryty gdzie były te k**wy jak rolnicy protestowali? Ano debatowały jak zlikwidować hodowlę w Polsce

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał:

A to nie dzisiaj, mija okrągła 39 rocznica największej, powojennej ,komunistycznej zbrodni, czyli nieinternowania  Pana Kaczyńskiego?

Odbiegasz od tematu😁

Opublikowano
5 minut temu, henio2 napisał:

Ty masz beret zryty gdzie były te k**wy jak rolnicy protestowali? Ano debatowały jak zlikwidować hodowlę w Polsce

Ja mam beret zryty?

Weź się człowieku obudź z tego letargu bo bredzisz jakbyś się jakiegoś kleju nawąchał. 

3 minuty temu, mirro napisał:

Stachu jedź i posprzątaj przez chatą miłościwie nam panującego. 😁

Opublikowano

Ciekawe po ile będą skupywane w roku 2021 Maliny , orzechy laskowe i typ dużo wymieniać  po tych podwyżkach podatków ile ukroją na cenie przecie k**wa nie będą ze swego dokładać do biznesu ? Ile podrożeją środki  do ochrony roślin ?  . 

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

@henio2 wbij sobie w końcu do tego pustego łba że PIS to jest lewactwo pierwszej wody. 

Tak sobie tłumacz znowu zabrakło Ci argumentów he he padles na pysk

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Ciekawe po ile będą skupywane w roku 2021 Maliny , orzechy laskowe i typ dużo wymieniać  po tych podwyżkach podatków ile ukroją na cenie przecie k**wa nie będą ze swego dokładać do biznesu ? Ile podrożeją środki  do ochrony roślin ?  . 

Pewnie  pójdą drogą Lidla. Podniosą cenę odbiorcom i tyle więcej zapłaca producentowi.:lol:

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Ciekawe po ile będą skupywane w roku 2021 Maliny , orzechy laskowe

A to masz tyle hektarów że trzeba na skup? U nas kto mądry to na mieście stoi i nie lamentuje że skupy tanio płacą a w markecie 2x taka cena 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v