Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Ulman napisał:

Kupił dla propagandy i mamienia ciemnoty. Firma jest własnoscia Orlenu ale zarządzana bedzie z Nowogrodzkiej. To jest patologia ale ciemny lud to lubi.

mineły lata gdzie ludzie dawali sie nabrać na propagande , teraz liczy sie biznes i to co w kieszeni zostaje , moge tak samo przyjąć żę do tej pory była propaganda ale niemiecka w tych gazetach , wybory wygra ktoś inny i może swoją propagande ,   jak sie nie ma pomysłu to winny zawsze sie znajdzie i dla opozycji to propaganda moze być powodem jej porażki ale prawda jest taka że nie mają nic do zaoferowania prucz krzyków , teraz  konfederacja wnotowaniach spada to niech sobie wykupią gazete to może im wzrosnie elektorat .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
15 minut temu, galan99 napisał:

@dsbh  Włoskie handlarze skupowali po 1,5 zł, później 1,2 zł a ostatnio 1 zł. Cena na święta idzie w dół.

Nie posiadam orzecha włoskiego tylko ORZECH LASKOWY  był w cenie 7 zł brutto . W firmie skupowej https://fructino.pl/ 

Znajomy ma laskowego ale się wstrzymywał ze sprzedażą bo mu cena nie odpowiadała. Zadzwonię na święta z życzeniami to się dowiem czy upłynnił towar.

Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał:

mineły lata gdzie ludzie dawali sie nabrać na propagande , teraz liczy sie biznes i to co w kieszeni zostaje , moge tak samo przyjąć żę do tej pory była propaganda ale niemiecka w tych gazetach , wybory wygra ktoś inny i może swoją propagande uprawiać 

I właśnie dlatego nie powinno byc to własnością państwa . Co do nabierania sie na propagandę to chyba śmiesz żartować i to grubo. Lud łykał , łyka i będzie łykał propagandę jak małpa kit. Po to właśnie Orlen kupuje dzienniki a Kurski jest obsadzony w TVPis.

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Kupił dla propagandy i mamienia ciemnoty. Firma jest własnoscia Orlenu ale zarządzana bedzie z Nowogrodzkiej. To jest patologia ale ciemny lud to lubi.

A niewiasty czują zagrożenie demokracji czyli mogą wzbudzać stan zagrożenie i straszyć swoje tępe zwolenniczki dobre

Opublikowano
8 minut temu, dsbh napisał:

Znajomy ma laskowego ale się wstrzymywał ze sprzedażą bo mu cena nie odpowiadała. Zadzwonię na święta z życzeniami to się dowiem czy upłynnił towar.

Handlarze biją d*pę to jest za***ista firma można sprzedawać i nie czyszczony orzech to są potracenia na cenie do 0,30 groszy na kilogramie jak ktoś nie ma czym czyścić lub mu się nie chce . Można wynająć kombajn do zbioru jak nasadzenie przystosowane pod kombajn .

Opublikowano
5 minut temu, Dariowola napisał:

Z socjalisty każdy z nas coś ma .Dajesz prezenty?🤭👍

A jak wysyła na świeta wezwania do zapłaty to jest socjalistą?:lol:

• Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, Ulman napisał:

skoro jest po części socjalista to czemu innych od socjalistów wyzywa?

Ty jesteś socjalistą bo kupujesz Fyndy za publiczne pieniądze ja kupuję wszystko za swoje dzielę się z potrzebującymi swoim a nie rzebram jak Owsiak by dać innym pokazując jaki to niby jestem dobrym

Opublikowano
31 minut temu, dsbh napisał:

Jechałem teraz z Fajsławic to przed Piaskami facet z orzechem przy trasie stoi. Chyba szału ze sprzedażą nie zrobi.

Opublikowano
21 minut temu, henio2 napisał:

Ty jesteś socjalistą bo kupujesz Fyndy za publiczne pieniądze ja kupuję wszystko za swoje dzielę się z potrzebującymi swoim a nie rzebram jak Owsiak by dać innym pokazując jaki to niby jestem dobrym

Korzystanie z "dobrodziejstw " systemu czyni socjalistą? W takim razie rząd i cały PIS który tak wielbisz to socjaliści pełną gębą a ty który ich bezkrytycznie popierasz jesteś typowym lewakiem. Różnica między nami jest taka że ja korzystam z obecnego systemu mimo ze jest chory bo rozwijac się trzeba. Ty masz jakies mentalne opory i stoisz w miejscu w imie jakiś urojonej prawicowości. To co czyni cie lewakiem to wiara że państwo powinno ci jak najwi ecej zabierać i zarządzać twoimi pieniędzmi i toba samym bo nie umiał bys żyć w normalnej rynkowej rzeczywistości.

Opublikowano

Socjalista popiera by mu zabierano i rozdzielano gamoniom i jemu samemu. Normalny człowiek wie jak spożytkować własne pieniądze i nie chce utrzymywać leni , nierobów oraz tłumów biurokratów. Jeśli się  zaznajomisz z historia to zauważysz że typowy wony człowiek, prawicowiec i kapitalista również dawał prezenty czy stypendia jeśli uznał za stosowne. Mecenat był powszechny i ludzie wspomagali tych których uznali za tego wartych a nie całe rzesze leniwego draństwa bo ono oddaje głosy w wyborach na tych co im ochłap rzucą.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, henio2 napisał:

dzielę się z potrzebującymi

z kim i czym?

2 godziny temu, henio2 napisał:

wystarczy spełnić minimalne wymogi

dopóki stref nie zaczną zmieniać

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

Mecenat był powszechny i ludzie wspomagali tych których uznali za tego wartych a nie całe rzesze leniwego draństwa bo ono oddaje głosy w wyborach na tych co im ochłap rzucą.

A widzisz. I tak ich to bolało aż wymyślili "mecenat rozszerzony na wszystkich" i dla pewności iż wybiorą tych właśnie mecenasów, demokrację.:lol:

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Socjalista popiera by mu zabierano i rozdzielano gamoniom i jemu samemu. Normalny człowiek wie jak spożytkować własne pieniądze i nie chce utrzymywać leni , nierobów oraz tłumów biurokratów. Jeśli się  zaznajomisz z historia to zauważysz że typowy wony człowiek, prawicowiec i kapitalista również dawał prezenty czy stypendia jeśli uznał za stosowne. Mecenat był powszechny i ludzie wspomagali tych których uznali za tego wartych a nie całe rzesze leniwego draństwa bo ono oddaje głosy w wyborach na tych co im ochłap rzucą.

Dobrze podsumowałeś tego właśnie domagają się kobiety na protestach o nic innego nie chodzi a głupi lud daje się otłumanic na te populistyczne hasła

Opublikowano
6 minut temu, pafnucy napisał:

z kim i czym?

Z takimi jak on i własną naiwnością żeby nie nazwać głupotą. 

2 minuty temu, henio2 napisał:

Dobrze podsumowałeś tego właśnie domagają się kobiety na protestach o nic innego nie chodzi a głupi lud daje się otłumanic na te populistyczne hasła

Właśnie przedstawiłeś obraz typowego wyborcy PISuaru. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v