Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, Partyzant85 napisał:

Tylko, że wtedy kościoły były otwarte bez ograniczeń. Dziś w czasach tzw pandemii kościoły się zamyka a kiedyś trędowaty był wpuszczany do świątyń  bez żadnych przeszkód.

Wtedy kościół był zakazany a teraz każdy kto chce może do niego wejść. Ogólnie chyba za poprzedniej władzy ludzie zaczynali się odwracać od kościoła. Nie mówię, że to wina Tuska, tylko taka moda nastała, która trwa do dziś. Ciągle trzeba być przeciwko.

1 godzinę temu, Ywa napisał:

Kiedyś stałam z torbami na przystanku w małym tłumie i podeszła cyganka, prosząc żebym z nią poszła do jej auta za rogiem i wskazała kierunek na kampus i przy okazji podwiozła by mnie akurat w to samo m-ce. Odmówiłam. To chce mi powróżyć nalegała i abym dała jej jakiś włos z ubrania, potem pieniądze itd i już mało zabawne stawała się jej nachalność. Odmówiłam. To ona wyskoczyła z tekstem, że jeśli odmawiam, to w ciągu 14 dni stanie się złego- nie pamiętam dokładnie jej słów. Odeszłam, ale przypomniałam sobie dopiero, kiedy  za niecałe 2 tyg. wracają z wieczornych zajęć, pośliznęłam się na lodzie i złamałam rękę, nie mogłam wstać, ludzie mijali, dopiero ksiądz w cywilu jak się okazało pomógł mi, potem następnego księdza spotkałam czekając w kolejce w szpitalu. Potem lekarz pyta czy chcę znieczulenie,a ja, że NIE z ciekawości i ładnie nastawił mi na żywca. Być może przypadek.

To Ty masochista jesteś :ph34r:.

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Wcale bym się nie zdziwił gdyby część zachowań była na zamówienie PISu. Skoro potrafili podsłuchiwać  to takie prowokacje też zupełnie realne. 

Przyznam Ci rację. Nawet tutaj ostatnie strony, to tylko zakłócanie spokoju na ulicach, burdach w kościołach, ani słowa o nadciągającym kryzysie, rozwijającej się pandemii czy epidemii, respiratorach, maskach. Nawet @hubertuss nic nie pisze o Szumowskim :). Pis osiągnął cel :ph34r: ?

Opublikowano (edytowane)

Kaczy przemawiał jak jaruzelski kiedy ogłaszał stan wojenny 1981 r.. . Jeszcze powinien byc w mundurze. Bezczelnie i bezprawnie wpiął sobie znak Polski Walczącej..... 😋

dw82jdc4.jpg

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
45 minut temu, ogarek napisał:

To nie jest literówka to brak szacunku... 

Taki ty właśnie wierzący 

O braku szacunku to lepiej się nie wypowiadaj 

Opublikowano
2 godziny temu, Ywa napisał:

Być może przypadek

poważnie masz wątpliwości?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

To jak takiemu państwowcowi przeszło przez gardło "tak mi dopomóż Bóg" pominąłeś?  No może nie bo byłeś młody i jeszcze nie tak zepsuty 

Blachy na szyi wiszą z krzyżykiem na jednym łańcuszku i jakoś się nie gryzą. :gent:

https://www.rp.pl/artykul/1196271-Historia-podatkow--Fiskus-coraz-glebiej-siega-do-naszych-kieszeni.html

"Ostatnim odkryciem podatkowym jest VAT, którym to nasze Ministerstwo Finansów cieszy się już od 1993 roku. Wraz z wynalezieniem VAT wynaleziono również jego wyłudzenie".:viktoria: No i juz wiadomo dlaczego wyłudzaja.:brawo:

• Haha 1
Opublikowano

Wszędzie ludzi morduja to czemu kościół ma być wyjątkiem?.. Żeby tylko w kościach mordowali to by był problem a tak to incydent statystyczny 😋

Opublikowano
38 minut temu, mirro napisał:

Blachy na szyi wiszą z krzyżykiem na jednym łańcuszku i jakoś się nie gryzą. :gent:

https://www.rp.pl/artykul/1196271-Historia-podatkow--Fiskus-coraz-glebiej-siega-do-naszych-kieszeni.html

"Ostatnim odkryciem podatkowym jest VAT, którym to nasze Ministerstwo Finansów cieszy się już od 1993 roku. Wraz z wynalezieniem VAT wynaleziono również jego wyłudzenie".:viktoria: No i juz wiadomo dlaczego wyłudzaja.:brawo:

ostatnbie zdanie dobre Alina Percea, rumuńska studentka, która sprzedała dziewictwo włoskiemu biznesmenowi za 10 tys. euro zapłaci 25 proc. podatku. Przy okazji dostała potwierdzenie, że prostytutką nie jest, bo gdyby za takową została uznana zapłaciłaby 50 proc.

Opublikowano
19 godzin temu, Ywa napisał:

Tak kobiety nauczyły się ewolucyjnie dbać o siebie, ponieważ skazywane były nierzadko radzić sobie same. Jle % kobiet oddaje dziecko, dokonuje aborcji za namową/nakazem/groźbą partnera. Moja współlokatorka bardzo chciała urodzić dziecko, do ostatniej chwili 9m-ca wierzyła, że jej chłopak podejmie wyzwanie, lecz NIE; zostawiła w szpitalu po porodzie i bardzo to przeżyła.

Faktycznie tylko na to potrzebują czasu by do tego dojrzeć wtedy mają obiektywne spojrzenie na to co się wokół dzieje   

A nie jak te rozwrzeszczone mało laty które nie wiedzą nawet że zostały zmanipulowane

https://dorzeczy.pl/kraj/159022/jaruzelska-w-tym-jednym-musze-sie-zgodzic-z-kaczynskim.html

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Ulman napisał:

Jesteś na 100% pewien że tak nie jest? Że to niemożliwe ?

Biorąc  po  uwagę   taśmy  prawdy   to  może  to  być  prowokacja  ale  od  PO  bo jak wiadomo  za  swoich rządów  robili tego typu  rzeczy  wysyłali  różnej maści  prowokatorów  na  Marsz  niepodległości  żeby  potem  pokazywać  w  TV  bandytów  których  policja  musi  pacyfikować  i  zbijali  na tych burdach  kapitał  polityczny  bo  narracja  w  mediach  była  jedna  źli  narodowcy  Pisowcy   dewastują  miasto   a  potem  wyszło  że  to  robota  Ministra  Sienkiewicza.

NjIwL21oXzEyMDAvY2NfMmY1YmYvcC8yMDIwLzEw

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
18 minut temu, dsbh napisał:

Zawsze stawiać powinno się większe wymagania/warunki, aby można było negocjować i dochodzić do kompromisów rzeczywistych.

Na pewno o to chodzi ?

https://dorzeczy.pl/kraj/159033/szef-psl-ma-propozycje-ws-aborcji-strajk-kobiet-wypieraj.html

W tym przypadku popieram Kosiniaka.

Dlatego z k**wami nie należy dyskutować a ich protesty umrą śmiercią naturalną znaczna część na Cowid coraz więcej ludzi się odwraca od tych protestów widząć jak manipuują by dostać się do władzy Precz z k**wami!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Biorąc  po  uwagę   taśmy  prawdy   to  może  to  być  prowokacja  ale  od  PO  bo jak wiadomo  za  swoich rządów  robili tego typu  rzeczy  wysyłali  różnej maści  prowokatorów  na  Marsz  niepodległości  żeby  potem  pokazywać  w  TV  bandytów  których  policja  musi  pacyfikować  i  zbijali  na tych burdach  kapitał  polityczny  bo  narracja  w  mediach  była  jedna  źli  narodowcy  Pisowcy   dewastują  miasto   a  potem  wyszło  że  to  robota  Ministra  Sienkiewicza.

NjIwL21oXzEyMDAvY2NfMmY1YmYvcC8yMDIwLzEw

Z jakiej niedzieli to będzie? Na 😋😋😋😋coś to przeterminowane 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Dlatego z k**wami nie należy dyskutować a ich protesty umrą śmiercią naturalną

No a Prokurator Krajowy uważa inaczej. Rozsyła pisma żeby się prokuratury bacznie przyglądały protestom i zbierały haki. Coś chyba nie nadajecie na tych samych falach,:brawo:

1 godzinę temu, jarecki napisał:

hsasło ,, wy***rdalaj '' tyczy się wszystkich poltyków nie tylko PIS .

O i to jest właściwa interpretacja. Takie coś to ja rozumiem. Pozostało tylko tak im to przedstawić, aby ucieszyła ich myśl o czekającej podróży. Tu liczę na TVP.:lol:

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Dlatego z k**wami nie należy dyskutować a ich protesty umrą śmiercią naturalną znaczna część na Cowid coraz więcej ludzi się odwraca od tych protestów widząć jak manipuują by dostać się do władzy Precz z k**wami!!!!!!!!!!!!!!

1 godzinę temu, dsbh napisał:

Zawsze stawiać powinno się większe wymagania/warunki, aby można było negocjować i dochodzić do kompromisów rzeczywistych.

Na pewno o to chodzi ?

https://dorzeczy.pl/kraj/159033/szef-psl-ma-propozycje-ws-aborcji-strajk-kobiet-wypieraj.html

W tym przypadku popieram Kosiniaka.

16 godzin temu, Sean napisał:

Wstydzić się powinni tacy ludzie jak ogarki i inni, nie młody człowiek i szczyci się poparciem dla robienia burd i ataków na księży i kościoły, z głową na pewno coś nie tak, bo to zachowuje się jak zwykły gówniarz, nie musi być wierzącym, do wiary nikogo zmuszać nie można, ale zdrowy rozsądek samozachowawczy narodu, nie może prowadzić do prowokacji do wojny domowej. Nie wiem jakim to trzeba być samolubnym idiotą żeby nakręcać ludzi do takich zachowań.

Dsbh i Staszek myślę, że Sean wystarczająco Wam na to odpowiedział, otóż bardzo ładnie podsumował Pana Prezesa.

Po co  wrzucane są na patelnie takie tematy  ( aborcja, piątka...), podpalają Polskę emocjami a potem wycofują się gasząc kompromisem, zamrażarką.  Czemu ma służyć ta psycho-zabawa społeczna prowadzona przez rząd? Systemowi wierzycie bardziej niż zwykłym młodym ludziom, którzy chcieliby żyć normalnie korzystając z tego co nauka ma do tej pory do zaoferowania. Kilkadziesiąt lat Was okłamują i NIC NIE DOCIERA a okazuje się, że młodzi ludzie kierujący się jeszcze sercem potrafią intuicyjnie wyczuć fałsz i reagować. Wyobrażacie sobie chyba tak samo jak ten nie polski rząd, który wybraliście i popieracie, że Polki nadają się tylko do opieki nad niepełnosprawnymi już pominę intelektualnie mężczyznami, to też seniorami za granicą. 

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)

a taki sen o  mentalności  zomowca który twierdzi ze należny palować ludzi to co robi ?

znaczy ja pisząc ze nic nie mam do protestujących kobiet i ze ich popieram to do wojny namawiam ...no bardzo ciekawe wnioski  

gdzie ja pochwalam burdy i ataki na kościół ? ..krytykuje postawę kościoła i księży pedofilów i to jest niby prowokacja 

no bardzo ciekawe ...a taki śmieć zomowski pisze ze kobiety to  ''k**wy  i pierdolo sie na morgi ''...

a kto pisał palować hołotę  ? 

i taki potem nauki pisze jak wyżej ...toc to cyrk czy co ? ..człowiek bez moralnosci i zasad 

może zakaz ruchania wprowadzić dla młodych bo widać ze starego dziada to boli ze młode sie bzykaja ...a kiedy to maja robić  ?    

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
14 minut temu, ogarek napisał:

a taki sen o  mentalności  zomowca który twierdzi ze należny palować ludzi to co robi ?

znaczy ja pisząc ze nic nie mam do protestujących kobiet i ze ich popieram to do wojny namawiam ...no bardzo ciekawe wnioski  

gdzie ja pochwalam burdy i ataki na kościół ? ..krytykuje postawę kościoła i księży pedofilów i to jest niby prowokacja 

no bardzo ciekawe ...a taki śmieć zomowski pisze ze kobiety to  ''k**wy  i pierdolo sie na morgi ''...

a kto pisał palować hołotę  ? 

i taki potem nauki pisze jak wyżej ...toc to cyrk czy co ? ..człowiek bez moralnosci i zasad 

może zakaz ruchania wprowadzić dla młodych bo widać ze starego dziada to boli ze młode sie bzykaja ...a kiedy to maja robić  ?    

Ty człowieku nie rozumiesz co to  jest kościół. Z ukrycia lepszego zomowca nie widzę.

Opublikowano
23 minuty temu, ogarek napisał:

a to zależy czy mamy córke i w jakim wieku 😉 ,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v