Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przemyślny odwrót od wyborców świadczy o jednym, chcą zwiewać ze sceny politycznej tak nagrabili: Amerykanie na karku, rekordowa dziura budżetowa, kryzys covidowy-ustalenia ponadpaństwowe, ministrowie ewakuują się...Tak czy owak  mają gdzieś protesty rolników. jeden czy nawet dziesiąty. Cel zostanie osiągnięty: rolnik nie zagłosuje już na pis nawet jeśli to tylko straszak i ustawa nie przejdzie. Przynajmniej nie będą martwić się o następną kadencję po kryzysie. Dowód:

2019:

Na kogo zagłosują rolnicy? PiS z dużą przewagą

Wyraźnym faworytem w wyborach parlamentarnych jest Prawo i Sprawiedliwość. Z sondażu dla agrofakt.pl wynika, że na partię rządzącą swój głos oddałoby 40,3 proc. badanych rolników. Poseł PiS, Zbigniew Dolata ocenia, że to byłby dobry wynik. Jednak spodziewa się, że w nadchodzących wyborach PiS uzyska jeszcze więcej głosów mieszkańców wsi.

– To byłby wynik dobry, choć biorąc pod uwagę wszystko to co rząd Prawa i Sprawiedliwości zrobił dla rolnictwa spodziewam się lepszego – twierdzi Zbigniew Dolata, poseł PiS. – Gdy porównamy to co nasz rząd zrobił w ciągu ostatnich czterech lat z fatalną polityką koalicji PO-PSL dziwią mnie nawet niewielkie ilości głosów poparcia dla tych partii wśród rolników. Mam nadzieję, że rzeczywisty wynik w niedzielę 13 października będzie dla nas jeszcze korzystniejszy – podkreśla.https://www.agrofakt.pl/na-kogo-zaglosuja-rolnicy-wybory-2019/

---------------------------------------- 

Wśród rolników ponad dwie trzecie poparło PiS (67,4 proc.)https://forsal.pl/artykuly/1434728,wyniki-wyborow-2019-pis-wygrywa-wsrod-rolnikow-i-emerytow-ko-dyrektorow-i-wlascicieli-firm.html

Opublikowano
10 minut temu, cinek1808 napisał:

Bo nie mają rodziny , dzieci. Niby będzie więcej 500+ ale konsumpcja się zwiększy. 

No i co że nie maja rodziny? Jak pracują i płaca podatki na innych a nic nie biora to za co ich karać? Za nierobów się brać i do roboty zagonić a nie socjalem leni pieścić

2 minuty temu, leszek1000 napisał:

Boi się że komuna wraca. 

Już wróciła i w głowach pisiaków rozwija się w najlepsze.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galan99 napisał:

Przecie w nowym rozdaniu dopłat na rok 2022 ma być dużo zmienione na rzecz mniejszych gospodarstw bo Unia wraca do gospodarstw normalnych nie molochów .

Coś ci musza mówić żebyś na nich głosował.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
7 minut temu, adam9011 napisał:

Jak konsumpcja się zwiększy jak zabiorą jednym a dadzą innym?

Ile singiel wyda na miesiąc , oprócz jedzenie, bo każdy musi jeść. Liczyć kino, wypad bo baru? A ile wydają rodzice na dziecko ubranka pieluszki , wózek, mieszkanie trzeba kupić czy dom bo z rodzicami ciężko żyć. 

Opublikowano

ulman jak myslisz z 500zl bedziesz bykowego placil czy wiecej???? hahahahhahahahahahahahahahahahahahqa

1 minutę temu, cinek1808 napisał:

Ile singiel wyda na miesiąc , oprócz jedzenie, bo każdy musi jeść. Liczyć kino, wypad bo baru? A ile wydają rodzice na dziecko ubranka pieluszki , wózek, mieszkanie trzeba kupić czy dom bo z rodzicami ciężko żyć. 

dlatego bykowe to dobry pomysl😋🤣

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Dziecko to inwestycja, ale też odpowiedzialność. Nie każde małżeństwo ma dzieci. Z resztą coraz więcej ludzi żyje na kocią łapę . Jak to zweryfikują może zdjęcie z dmuchają lalą starczy. 

Jarkowi zamiast bykowego mogę byka dać. Niech sobie go do pokoju weźmie. 

Edytowane przez leszek1000
Opublikowano
4 minuty temu, cinek1808 napisał:

Co to za bzdura jest? Właśnie single wydaja od cholery bo zyją z dnia na dzień,  nie musza marrtwić sie o dzieci , szybciej robia kariery, więcej zarabiaja bo moga bardziej poświecić sie pracy. Single konsumują co najmniej tyle co rodziny.  

3 minuty temu, szmergiel napisał:

ulman jak myslisz z 500zl bedziesz bykowego placil czy wiecej???? hahahahhahahahahahahahahahahahahahqa

Ale ci się dowcip wyostrzył...... Po długości hahahahahah wnioskuje że  argumenty sie skończyły i czas na głupawe docinki i przysranki. Baw sie dobrze!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v