Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, jarecki napisał:

KOJARZY KTOŚ CIEŻARÓWKI co wywoziły ofiary cowid we włoszech ?  one nie wywoziły  ofiar  po cowid a nikt tego w tamtym czasie nie zdementował nawet we  włoszech nie sprostowano informacji tylko brneli w zastraszanie ludzi ?

Jarecki to już nie ma znaczenia, bo pandemia (skala jest celowo zawyżana) ma cel militarny, wiosną to była próba i ją przeszliśmy wzorowo.

Opublikowano

Yva prawda jest taka że w radzeniu z zarazą jesteśmy jakieś 2 lata za Azjatami. Jakby nasi nie zaklinali rzeczywistości, to ona wylezie i tak na powierzchnię. Oczywiście naszym to odpowiada bo mają usprawiedliwienie na parę lat. najpierw naprawiali po Tusku a teraz walczą bohatersko z pandemią. 

Opublikowano

Mirro nie musisz mi tego tłumaczyć. Zaraza to zawsze zastrzyk finansowy dla zainteresowanych.

Opublikowano
6 minut temu, pafnucy napisał:

a mi ciebie żal. prezes się wypiął na takich jak Ty.

Prezes   się  na  mnie nie wypiął  tylko na  urlop  pojechał  z rodziną.

Opublikowano

Heh. Tak budują, że zamykają jak Vattenfall -Moorburg. Ywa kupiła maszynę we Francji to mnie teraz zastanawia po co oni pociągami to wożą?Polska zieloną wyspą, porośniętą komosą? Pewną szansę widzę w ASF. Niemcy nie przeforsowali kryterium występowania oddzielnie dla dzików a oddzielnie dla ferm. Zaraz pewnie wejdzie model Hiszpański tylko u nas więcej lasu to nie przewiduję sukcesu. Zapewne szczepienie świń stanie się opłacalne. Myśliwi mogą w Polsce mieć broń półautomatyczną i polować z noktowizją i jak nie będą musieli się kondonić z truchłem to są w stanie sprawę wyregulować. Nie trzeba czekać aż dziki porozłażą się po miastach jak w Zielonej Górze, Świnoujściu czy Międzyzdrojach.

Opublikowano

Nie wiem czy to prawda, ale coś słyszałam, że po tej 5 dla zwierząt to miłościwie nam panujący i z tą rodziną się rozstał. Albo raczej ona z nim. Już tylko kot i Denwer mu zostali. 

• Haha 3
Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

z rodziną radia Maryja

Z  żoną   i  synem

Opublikowano
27 minut temu, Denwer napisał:

Prezes   się  na  mnie nie wypiął  tylko na  urlop  pojechał  z rodziną.

11 minut temu, Denwer napisał:

Z  żoną   i  synem

Z Szydło i młodym byłym  księdzem 🤔

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, pafnucy napisał:

nie wiecie że Denwer ma jeszcze jednego prezesa?

A kto w tym teamie myje auto?😂

A tu znowu sukces.

https://wiadomosci.wp.pl/list-ambasadorow-ws-lgbt-bartlomiej-sienkiewicz-ostrzega-6558833699936385v

I znowu "Red Hair Woman" sprowadziła do narożnika "Dobrą Zmianę".😂

Już widzę jak PiS wydala tych ambasadorów z naszego kraju.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
Dnia 27.09.2020 o 09:59, galan99 napisał:

Dobrze powiedziane dla małych ale jak gospodarstwo 60 hektarowe jest w ekologi to co to k**wa jest ekologia na papierze tak jest w Polsce , może się skończy ta durnota . Konopi nie mak tradycyjny nie bo k**wa narkomanie .

Jak możesz zrobić 10 ha ekologii to możesz też zrobić 100. Kwestia organizacji a btrak wiary ze tak można to blokada mentalna lub zupełny brak umiejętności organizacyjnych. 

O co ci z tym makiem chodzi?

Dnia 27.09.2020 o 11:07, jarecki napisał:

dobry towar sam sie sprzeda i nie potrzebuje reklamy chyba że pocztą pantoflową , reklamy potrzebuje coś bez którego bysmy się obyli a reklama nam uswiadamia ze tego jednak potrzebujemy .chyba w polsce najwiecej jest wart rynek reklam suplementów diety .               ostatnio kupowałe ibuprofen w aptece i nie było żadnego z firmy Polfa tylko niemiecki MIG produkowany w niemczech ale wyreklamowany w polsce 

Nie sprzeda się .

23 godziny temu, galan99 napisał:

U nas cena pojawia się na dany produkt jak brakuje na zachodzie lub innych krajach .

A co w tym dziwnego? Na całym swiecie tak jest. Tu nie ma żadnego sPISku - to jest norma.

23 godziny temu, galan99 napisał:

Życie to jedno a rzeczywistość to drugie Unia zamyka kopalnie u nas bo smog ale sami budują elektrownie węglowe dlaczego tak się dzieje .

Dlatego że Polska na węglu leży i będzie potrzebny do zachodnich elektrowni trzeba kopalnie przejąć a że Polska niema pieniędzy to się zgodzi na wszystkie warunki Unii prosta polityka .

Czyli PIS  nie tylko nie wstał z kolan, ale  leży i robi pod siebie skoro robia z nami co tylko zechcą.

Opublikowano

@Ulman Z makiem to jest - ze nie można uprawiać odmian co zawierają opium, bo narkomanie mak miał większe makówki i więcej było nasion .

Obecnie nie zwierające opium odmiany makówki małe nasion  mało , nie opłacalne przez  narkomanów zyskali na tym Słowacy i Czesi ale nie my dochodowa uprawa wypadła - tak samo konopie , teraz 5 ochrony zwierząt pozbawi hodowli w Polsce .

Opublikowano
7 godzin temu, pafnucy napisał:

nie wiecie że Denwer ma jeszcze jednego prezesa?

Nieprawda

15 minut temu, jacus napisał:

nowy budzet w 2 lata przegonia gierka😛

TW  oskar  już  dawno  przegonił  Gierka 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v