Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Denwer napisał:

Nie tylko Kaczyńskiego bo sam Kaczyński by tej ustawy nie przepchnął bez opozycji 

Jeden oszołom stworzył ustawę a potem znaleźli się następni porąbani co ją poparli. Jednak gro winy leży po stronie wnoszącego inicjatywę, bo chyba reszta nie miała gotowego pomysłu i sraczki aby go przepchnąć.

4 minuty temu, szmergiel napisał:

wg ciebie niema znaczenia jak się zabija zwierzęta?wszystko jedno ,można się martwić.znecac byle ktoś zapłacił?

Nie ma znaczenia jak. Nie ma też znaczenia jak się zabija ludzi. Można np. powiedzieć że nie ma kasy na ich leczenie. Rozbijanie gówna na atomy zaciemnia tylko obraz.

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Jeden oszołom stworzył ustawę a potem znaleźli się następni porąbani co ją poparli.

Ja słyszałem że opozycyjne leżą w zamrażarce sejmowej  więc jak ??

Opublikowano
15 minut temu, mirro napisał:

Jeden oszołom stworzył ustawę a potem znaleźli się następni porąbani co ją poparli. Jednak gro winy leży po stronie wnoszącego inicjatywę, bo chyba reszta nie miała gotowego pomysłu i sraczki aby go przepchnąć.

Nie ma znaczenia jak. Nie ma też znaczenia jak się zabija ludzi. Można np. powiedzieć że nie ma kasy na ich leczenie. Rozbijanie gówna na atomy zaciemnia tylko obraz.

jestes tak prostym i glupim czlowiekiem ze nigdy nawet tego nie zrozumiesz

Opublikowano

Większego prostaka i głupca na tym forum nie trzeba szukać i widać że nigdy tego nie zrozumiesz... 😋

Sraczki dostaniesz od tego wyzywania pisowski oszołomie... 🤣

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, szmergiel napisał:

jestes tak prostym i glupim czlowiekiem ze nigdy nawet tego nie zrozumiesz

Albo widziałem troszkę więcej i dlatego mój ogląd jest niezgodny z "wychuchanym Twoim".  Personifikacja, antropomorfizacja zwierząt jest tak samo szkodliwa jak "odczłowieczanie ludzi". A wycieczki ad personam daruj sobie.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

nie. za bardzo śmierdzi od ciebie

mirro.dla mnie poprostu jest obrzydliwe jak ktoś się znęca nad zwierzyna i dlatego jestem przeciwnikiem tego typu uboju a kwestie finansowe mam gdzieś ponieważ na 1 miejscu stawiam humanitaryzm i gdyby nawet te byki były po 80zl to mam na to wyjebane

pś.wystarczy wejść na byle portal internetowy i zapytać ile ludzi to popiera a ile nie i sprawa jasna a tu się ktoś burzy że można mieć inne zdanie.zaznacxam zdanie które wyraża większość narodu i to chyba wszystko

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, szmergiel napisał:

spytaj jaka cześć społeczeństwa popiera ubój rytualny a jaka nie i wtedy pogadamy. wg ciebie niema znaczenia jak się zabija zwierzęta?wszystko jedno ,można się martwić.znecac byle ktoś zapłacił? taka masz doktryne życiowa?faktów nie zmienisz że to powinno być wszędzie zakazane i większość ludzi tego chce.

Od kiedy ubój rytualny to znęcanie się? Popytaj rodziców i dziadków jak zabijali zwierzęta i jakoś z tym żyli. No ale może i jest jakiś inny ubój przy którym zwierze dostaje ekstazy. A najlepsze jest to, że ty jako handlujący maszynami rolniczymi z tego jak to piszesz bestialstwa żyjesz. I nie pisze wcale tu tego by ci zrobić jakieś wyrzuty sumienia. Takie są po prostu fakty ekonomiczne. Przychodzą do ciebie po maszyny rolnicy, którzy hodują takie bydło (rynek wartości 6 mld zł rocznie) przychodzą do ciebie producenci zbóż na pasze dla tych zwierząt. I ty sprzedajesz im maszyny. Nie będą oni zarabiać na hodowli czy produkcji zbóż nie przyjdą do ciebie po maszyny. Bo ich nastroje inwestycyjne przy spadku cen zbóż i hodowli zwierząt z braku popytu spadną. A kto inwestuje jak nie widzi zysku? Maszynę którą ty mógł byś sprzedać w Polsce sprzeda handlarz w innym kraju w który ten rynek przejmie. Przypomnę tylko,że rynek mleka tez w nie najlepszej kondycji jest. 

Ty piszesz o jakichś moich doktrynach życiowych co nic wspólnego z tematem nie ma. A ja ci pokazuję konkrety jak działa ekonomia i prawa rynku. O których ty jako wyborca pisu pojęcia nie masz jak widać.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Fakt jest taki że starszy Pan okazał się największym zdrajcom ostatnich kilkunastu lat, wprowadził w klubie dyscyplinę nazistowską  i 150 judaszy to wszystko przyklepało, oczywiście znalazło się kilkanaście osób które zerwały się z prezesowskiego łańcucha bo uświadomili sobie że mają jeszcze kręgosłup moralny i ze cos tej wsi jednak obiecali. Mam nadzieję że teraz wyrzucą Ziobro i się to wszystko rozje....e bo wolę żeby rządził mną wróg w postaci PO i Lewicy niż zdradziecki PIS.

Opublikowano
7 minut temu, szmergiel napisał:

mirro.dla mnie poprostu jest obrzydliwe jak ktoś się znęca nad zwierzyna i dlatego jestem przeciwnikiem tego typu uboju a kwestie finansowe mam gdzieś ponieważ na 1 miejscu stawiam humanitaryzm i gdyby nawet te byki były po 80zl to mam na to wyjebane

Ja natomiast stawiam na pierwszym miejscu Państwo i Obywateli. Świat już taki jest i póki co to my hodujemy zwierzęta, a nie odwrotnie. To nie jest świat z okładek pism dla Światków Jehowy, gdzie lew leży obok baranka i nie myśli jakby go wszamać. 

Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał:

Od kiedy ubój rytualny to znęcanie się? Popytaj rodziców i dziadków jak zabijali zwierzęta i jakoś z tym żyli. No ale może i jest jakiś inny ubój przy którym zwierze dostaje ekstazy. A najlepsze jest to, że ty jako handlujący maszynami rolniczymi z tego jak to piszesz bestialstwa żyjesz. I nie pisze wcale tu tego by ci zrobić jakieś wyrzuty sumienia. Takie są po prostu fakty ekonomiczne. Przychodzą do ciebie po maszyny rolnicy, którzy hodują takie bydło (rynek wartości 6 mld zł rocznie) przychodzą do ciebie producenci zbóż na pasze dla tych zwierząt. I ty sprzedajesz im maszyny. Nie będą oni zarabiać na hodowli czy produkcji zbóż nie przyjdą do ciebie po maszyny. Bo ich nastroje inwestycyjne przy spadku cen zbóż i hodowli zwierząt z braku popytu spadną. A kto inwestuje jak nie widzi zysku? Maszynę którą ty mógł byś sprzedać w Polsce sprzeda handlarz w innym kraju w który ten rynek przejmie. Przypomnę tylko,że rynek mleka tez w nie najlepszej kondycji jest. 

Ty piszesz o jakichś moich doktrynach życiowych co nic wspólnego z tematem nie ma. A ja ci pokazuję konkrety jak działa ekonomia i prawa rynku. O których ty jako wyborca pisu pojęcia nie masz jak widać.

zwierzę zawsze powinno się ogłuszac i jeżeli się mylę to podaj jakieś zalecenia do uboju aby robić inaczej. i gdzieś mam inne aspekt.napisalem wyżej dlaczego i niema co się dziwić że często ludzie że wsi są tak źle postrzegani bo wyrazić publicznie opinie iż niema znaczenia czy się maltretuje zwierzynę czy nie to takie obyczajowe samobójstwo.nikt rozsądny nie będzie podanie traktował takiego człowieka. wyżej też ci napisałem że większość społeczeństwa tego typu bestialstwo nie popiera więc dlaczego uważasz że coś dziwnego pisze.

6 minut temu, mirro napisał:

Ja natomiast stawiam na pierwszym miejscu Państwo i Obywateli. Świat już taki jest i póki co to my hodujemy zwierzęta, a nie odwrotnie. To nie jest świat z okładek pism dla Światków Jehowy, gdzie lew leży obok baranka i nie myśli jakby go wszamać. 

to stawiaj masz do tego pełne prawo ponieważ żyjemy w wolnym kraju ale musisz zaakceptować ze jesteś w malutkiej mniejszości i tyle. taki jest świat.raz tobie coś się nie podoba a jest inaczej a raz komuś innemu bo większość chce czego innego.poprostu życie i taka dalsza dyskusja niema sensu .czesto interes pewnej grupy koliduje z interesami innej.bylo ,jest i zawsze tak będzie

Opublikowano
48 minut temu, mirro napisał:

No to mogli wyciągnąć projekt opozycyjny i go procedować.😂 Podłożyliby świnię opozycji i mogli mówić że " to nie my".🤣

Ale wtedy by nie było wizerunku dobrodusznego prezesa dbającego o los biednych zwierząt 🤔🤔

Opublikowano (edytowane)

@szmergielWiększość społeczeństwa nie popiera wielu rzeczy. Na wielu wsiach tylu się sprowadziło, ze w ogóle hodowli czego kolwiek nie popierają bo śmierdzi. Jest zakaz niech będzie. Ale wielu rolnikom i wielu firmom z rolnictwa żyjących takim jak twoja da się to prędzej czy później we znaki.

PS większość społeczeństwa w tym jak nie popiera płacenia podatków może by prezes coś z tym zrobił.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
6 minut temu, szmergiel napisał:

bo większość chce czego innego.poprostu życie i taka dalsza dyskusja niema sensu .czesto interes pewnej grupy koliduje z interesami innej

Akurat między nami ta dyskusja ma sens. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, sumek666 napisał:

@Denwer ty jeszcze masz godność tutaj pisać? 🤔

Jak tam twój Kołodziejczak co cię wy*ruchał bez mydełka 🤣😂🤣😂🤣😂🤣

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Na wielu wsiach tylu się sprowadziło, ze w ogóle hodowli czego kolwiek nie popierają bo śmierdzi.

Za to bardzo popierają "świeże mięsko" i to najlepiej od sąsiada. Poza tym również są całym sercem przeciw przemocy wobec zwierząt. Oczywiście jeśli ta ma dotknąć ich ukochanego psa albo kota.😂

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Akurat między nami ta dyskusja ma sens. 

no dobrze.mozna mieć inne zdanie,argumenty finansowe i to logiczne bo takie masz ale jest jedno ale,mianowicie nigdy nie będzie porozumienia jak sciera się o finanse na jednej szali a na drugiej  zasady,przekonania i wartości. tutaj akurat chyba o taki konflikt między nami chodzi bo ty masz rację co do finansow a ja co przekonan i humanitaryzmu

Opublikowano

Widzę kolega oszołomów z organizacji pro zwierzęcych się nasłuchał i teraz wierzy ze ubój z ogłuszaniem jest lepszy, zobacz sobie człowieku wywiad z zastępcą głównego lekarza weterynarii z wczoraj w Twojej pro pisowskiej TW Trwam który zna temat od podszewki i jest przekonany że teraz przy dzisiejszych technikach zwierzę może nawet mniej cierpieć podczas uboju rytualnego bo natychmiast się wykrwawia, Nikt nie neguje że oba uboje są dla zwierzęcia zawsze szokiem,  

Opublikowano

Humanitaryzm to bardziej dbanie o "dobrostan" człowieka niż zwierzęcia. Zaciera się pewna granica. Następny krok to nadawanie osobowości sztucznej inteligencji. 

2 minuty temu, daanny napisał:

Nikt nie neguje że oba uboje są dla zwierzęcia zawsze szokiem,

Śmierć to koniec odczuwania w znanym nam sensie. Nie ma miejsca na rozpamiętywanie traumy z umierania. Cytując starego sierżanta " bolało, no to teraz już k**wa nie będzie".

Opublikowano (edytowane)

bardzo się różnimy mirro i tyle w temacie. ty mozesz sie pastwic nad zwierzyna ja nie potrafie i tyle.

obiektywnie to i tak to zmierzą w taka stronę że będzie coraz bardziej to ograniczane i żadne pisanie jakie ja malutkiej grupy na af tego nie zmieni 

ps. zapłacić parę zł za to aby zmienić nagle postrzeganie czyli zwiększyć cena za ubój tradycyjny to wszyscy tutaj by przedstawiali tezy że taki lepszy.moralnosc kalego

Edytowane przez szmergiel
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v