Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wiem zara będziesz pod bramo przepraszać kozaku od siedmiu boleści.... 😂😂😂😂😂😂😂😂

Masz moje dane bo myślisz że jak sam podałeś to i ktoś jest tak głupi że dane osobowe w mailu podaje 😂😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)

Tak tak już tu kiedyś takiego pamiętam co podobnie prymitywnie i chamsko pisał. W końcu napisał, żebym uważał bo on chodzi na siłownie i ma kolegów. Niestety takie mamy teraz elyty. Co to im się nieźle powodzi bo w ostatnim czasie lapnęli parę złoty a reszta to wiadomo same głupki i biedaki.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Tak tak już tu kiedyś takiego pamiętam co podobnie prymitywnie i chamsko pisał. W końcu napisał, żebym uważał bo on chodzi na siłownie i ma kolegów. Niestety takie mamy teraz elyty. Co to im się nieźle powodzi bo w ostatni czasie lapnęli parę złoty a reszta to wiadomo same głupki i biedaki.

Ja też na takiego głupka kiedyś trafiłem. Nie umiał chłopaczyna niczego uargumentować ani obronić ale bardzo chciał i miał siłę.  

Opublikowano (edytowane)

@Ulman nie powinniśmy się śmiać taka jest rozrywka nowych elyt pisowskich. Pełna kultury i powagi. To jest rozrywka na poziomie, który jest dla nas obcy. na tyle, ze po jednej sekundzie wyłączyłem.  

Opublikowano

Musiałeś nieźle napierdziec sobie w kabinie.... 😂😂😂😂😂🤣

Czleku czy ty kiedykolwiek się czego nauczysz? 😋

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Prymitywne zachowanie, chamstwo i agresja to jest broń osób nie rozumiejących, nie wykształconych. A my się nie możemy nabijać ze słabszych.

Dobrze to określiłeś tak można nazwać tych pseudoobrońców Konstytucji

https://nczas.com/2020/08/07/wsciekla-banda-lgbt-zaatakowala-w-warszawie-rzucali-sie-pod-kola-samochodu-skali-po-radiowozie-doszlo-do-przepychanek-z-policja-zenujace-sceny-w-obronie-mateusza-sz-aka-margo-video/

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Chodziło mi, że nikomu nie postawili zarzutów ani nawet nie oskarżyli w mediach o wyłudzenie ponad 100 milionów zł. Co zrobili bracia Szumowscy. To o co oskarżono przez ciebie wymienionych to drobniaki przy Szumowskich. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Firma Szumowskich nic nie wynalazła. Przed ubieganiem się o te granty. Nic nie wynajdzie również teraz. Pieniądz pójdą na pensje. Ale przede wszystkim tu chodzi o to, że brat ministra sam będąc w komisji rozpatrywał swój wniosek. Dodatkowo nad tym wszystkim w tym okresie nadzór miał Szumowski. Czego się wypierał a co udowodniono pokazując odpowiednie pisma poświadczające, że wtedy nadzorował pion ministerstwa zajmujący się udzielaniem grantów na badania. I to tez wyraźnienie napisałem i tego tez nie zrozumiałeś. Problemem nie jest to, ze dostali pieniądze na badania, które i tak przejedzą. Problemem jest sposób w jaki to zrobili. firma każdego innego Kowalskiego, która nic dotąd nie wynalazła w życiu nie dostała by ponad 100 mln zł. Czy tam nawet 160 już nie pamiętam.

Poszukaj sobie w necie filmiku Stonogi. Tak wiem często pieprzy głupoty. Ale na początku roku pokazywał jak w ciągu kilku miesięcy udziały braci Szumowskich w firmie warte kilkadziesiąt tysięcy nabrały wartości kilkudziesięciu milionów. Oczywiście minister przepisał wszystko na żonę. 

A przypominam, ze wciąż jeszcze nad Szumowskim wisi spraw kontrowersyjnych zakupów od instruktora narciarskiego i handlarzy Oscypków oraz handlarza bronią. Tj od firm, które nigdy nie handlowały sprzętem potrzebnym do walki z COVID. Handlarz bronią jeszcze całej kasy nie oddał. 

Tak tak jest wszędzie. Pis to to samo co po i psl. Tak samo albo lepiej kradną. Normalni ludzie to widzą a tacy jak ty jak to mówią udają, ze jak ktoś wam w twarz pluje to wy mówicie, ze deszcz pada bo tak jest wszędzie. Szkoda, ze jak rządził po i psl to nie pisałeś, ze tak jest wszędzie.

Idź  do  szkoły  i dowiedz  się  co to  jest  wyłudzenie  a  później  pisz.   Jeśli  nie  masz dowodów  na to  że  nie  zrealizowali  badań   to  nie  ma żadnego  wyłudzenia.  Filmy  stonogi  są  dobre  dla gamoni    którzy  go oglądają.

Zastanów  się  nad  pisarstwem   jestem  pewien  że  z tą  wyobraźnią  prześcigniesz  Mroza 

Opublikowano (edytowane)

Ty naprawdę nie rozumiesz ojczystego języka czy tylko udajesz, ze nie rozumiesz? Przecież tłumaczyłem, że nawet nie chodzi o to, że badań nie zrealizowali a chodzi przede wszystkim o to w jaki sposób dotacje pozyskali. A tu udowodnione jest przy pomocy pism rządowych i innych dokumentów, że brat Szumowskiego sam składał wniosek i sam go rozpatrywał będąc jednym z członków komisji. A w tym czasie Szumowski Łukasz sprawował kontrole i kierownictwo nad departamentem zajmującym się udzielaniem dotacji. Czego się wypierał a na co znalazły się ministerialne dokumenty. Ty naprawdę ie pojmujesz tych kilku prostych zdań po polsku czy tylko jesteś cyniczny bo widzisz, ze to złodziejstwo tylko przyznać tego nie możesz?

Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

Idź  do  szkoły  i dowiedz  się  co to  jest  wyłudzenie  a  później  pisz.   Jeśli  nie  masz dowodów  na to  że  nie  zrealizowali  badań   to  nie  ma żadnego  wyłudzenia.  Filmy  stonogi  są  dobre  dla gamoni    którzy  go oglądają.

Zastanów  się  nad  pisarstwem   jestem  pewien  że  z tą  wyobraźnią  prześcigniesz  Mroza 

Wyobraźnia prześcignąć pisowskich sPISkowcow nie ma szans. Tusk który ukradł miliardy ale nikt nie śledzi gdzie są ani nie oskarża Donka, sztuczna mgła bomba w centroplacie, wkoło ruscy agenci, reparacje a najlepsze jest ze elektorat PiS uwaza siebie za prawicę 🤣 bbuuuchaachaaaaa!!!!! 

Opublikowano
3 godziny temu, Denwer napisał:

To o co się tak ostro kłócicie, to powszechna praktyka w całym szkolnictwie wyższym. Pisze się wniosek o kasę na jakiś wydumany projekt. Potem realizuje się go ( mniej lub bardziej rzetelnie, ale przecież nikt tego nie zweryfikuje) a potem cały dorobek ląduje na półce i zjedzą go myszy. o ile jest w formie papierowej. O wyłudzeniu raczej nie można mówić, ale gdyby znalazł się odważny i przekopał sie przez kwity, to pewnie przynajmniej poświadczenie nieprawdy dałoby się obronić.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Oczywiście, że taka praktyka działa od dawna. Dotacje na szkołę brał Mąż Beaty Szydło a potem nie składał sprawozdań do KRS bo wstyd było pokazać pisowskiemu proletariatowi te miliony. Ale w przypadku Szumowskich chodzi o proces rozpatrywania wniosku. Firma brata go składała. Brat był jednym z członków komisji rozpatrującej a szumowski sprawował nadzór nad całością. I to raczej nie jest praktyka stosowana od dawna. Byle jaka firma, która wcześniej nic nie wynalazła nie dostanie dotacji ponad 100 milionów na nie wiadomo co.

@mirro takich dotacji czy grantów nie dają każdemu. Trzeba mieć dobry projekt albo dobry dotychczasowy dorobek. To są konkursy a w nich masa chętnych. Ale jak się składa i samemu rozpatruje a w dodatku brat jest wysoko postawiony to bardzo łatwo dostać. I przeciętna firma czy szkoła jest wtedy bez szans.

Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

I to raczej nie jest praktyka stosowana od dawna.

No jak miała być stosowana od dawna, kiedy Pan Szumowski miał dostęp do tego tak krótko.😂

Opublikowano (edytowane)

Chodziło mi o to, ze takie granty czy dotacje są dawane i nie ma obowiązku wyliczenia się z tego w postaci przedstawienia konkretnego np wynalazku. Tj badania mogą się nie udać szkoła może nie wypalić. Szumowski nie robił tego od dawna oni dorobili się majątku przez kilka miesięcy.

Opublikowano

Pytanie dla odwrócenia uwagi.

Jak zachowa się żyto hybrydowe posiane w przyszłym tygodniu jako poplon? Nasiona tegoroczny zbiór. Istnieje opcja że przyorać będę mógł dopiero na wiosnę. A może dołożyć wyki ozimej? 

1 minutę temu, hubertuss napisał:

Szumowski nie robił tego od dawna oni dorobili się majątku przez kilka miesięcy.

Ale ja drę łacha z tego. Podziwiam zdolność adaptacji Pana Ministra, wyczucie czasu i brak hamulców.😂

Opublikowano

Yyy skoro tydzień temu zaorałem po pszenżycie, popadało i jest teraz z tego 10 cm szczotka to do grudnia taki żytni mieszaniec urośnie 🤔 Tak się zastanawiam no skoro to zbiór tegoroczny s zjawisko heterozji następnego pokolenia już nie dotyczy to chyba już zwykłe żyto jest...

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, hubertuss napisał:

Ty naprawdę nie rozumiesz ojczystego języka czy tylko udajesz, ze nie rozumiesz? Przecież tłumaczyłem, że nawet nie chodzi o to, że badań nie zrealizowali a chodzi przede wszystkim o to w jaki sposób dotacje pozyskali. A tu udowodnione jest przy pomocy pism rządowych i innych dokumentów, że brat Szumowskiego sam składał wniosek i sam go rozpatrywał będąc jednym z członków komisji. A w tym czasie Szumowski Łukasz sprawował kontrole i kierownictwo nad departamentem zajmującym się udzielaniem dotacji. Czego się wypierał a na co znalazły się ministerialne dokumenty. Ty naprawdę ie pojmujesz tych kilku prostych zdań po polsku czy tylko jesteś cyniczny bo widzisz, ze to złodziejstwo tylko przyznać tego nie możesz?

Weź  się  za  pisanie   może  prześcigniesz   mroza    wyobraźnie  masz  zacną 

118820140_3329095693779507_6714872735049

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

A to już lizanie dupska level master.😂

https://wiadomosci.wp.pl/jaroslaw-kaczynski-w-toruniu-prezes-pis-dziekuje-tadeuszowi-rydzykowi-trzeba-sie-w-pas-klaniac-ojcu-dyrektorowi-6550812981898048a

" Czyli w imieniu milionów Polaków, którzy są wdzięczni za to, że jest w Polsce taka ciągle rozszerzana, rozbudowywana instytucja, niezwykła, łącząca to wszystko, co wiąże się z nauką Chrystusa z działaniem w realnym życiu społecznym, które naprawdę buduje od fundamentów aż po same szczyty - tłumaczył Jarosław Kaczyński".

Noooooo ja osobiście , czyli "in my opinion" to Chrystusa jednak z dziełem Rydzyka bym nie mieszał

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v