Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, PRIMO napisał:

W przeciwieństwie do ciebie to coś samodzielnie myśli i nie powtarza tych bredni z TVi.🤨

Weź przeczytaj jeszcze raz to co napisał i pomyśl czy to logiczne . Podpowiedź : ( stwierdzenie faktu )  na nowym cmentarzu przybyły dwie alejki  -- odpowiedź  Bercik92 na to  --  skąd wiadomo że to na cowid .   

Edytowane przez peugeot
Opublikowano

u nas też przybyło mnóstwo. ale to raczej zasługa przyjezdnych bez korzeni, albo niechęci pochówku na starych mogiłach. 

Opublikowano
5 godzin temu, peugeot napisał:

Podpowiedź : ( stwierdzenie faktu )  na nowym cmentarzu przybyły dwie alejki  -- odpowiedź  Bercik92 na to  --  skąd wiadomo że to na cowid .   

Według ciebie większa ilość mogił na cmentarzach to zasługa srowida ?

Opublikowano

To co ja myślę  jest najmniej ważne , liczą się moim zdaniem statystyki . A one mówią że np w roku 2020  zmarło w Polsce więcej ludzi niż średnia wieloletnią i to o około 100 tys . Czy wszystkie te zgony nastąpiły na skutek pandemii nie wiem , ale nie usłyszałem  innego wytłumaczenia . Żeby była jasność ,  zgony spowodowane utrudnionym dostępem do leczenia w trakcie pandemii są jej skutkiem .

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

@peugeot ot toto dobrze napisałeś. 👍🏼

Ty nie masz myśleć tylko łykać wszystko jak pelikan na zimno. 😂🤣

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano (edytowane)

W sprawie na którą nie mogę przymknąć oko a ktoś mi chce ustawiać życie to zrobie wiele żeby z tego wyjść , na sprawy ktore nie są kluczowe to zwyczajnie przymykam oko dostosowuje się i idę na kompromis ( mimoże moge sie nie zgadzać ze sprawą ) 

Jak widać z moim podejściem dało sie przeżyć bez jakich kolwiek komplikacji , nie tylko ja w srednim wieku ale full osób starszych co znam z podobnym podejściem...

Edytowane przez V12
Opublikowano
14 godzin temu, peugeot napisał:

Wiem , Wy wolicie tworzyć teorie i wmawiać innym że  są oparte na faktach  .

Jak ktoś  nie widzi co się  dzieje tylko ślepo  wierzy w cuda to żadne  namowy nie pomogą. Rosyjscy rzolnierze na UA również wierzyli że uczestniczą w misji wyzwalającej Rodaków. 😎

• Like 1
Opublikowano

W tym temacie jest grupa która nie widzi nic i na tej podstawie twierdzą że inni którzy zauważają problem  są w błędzie  . Ignorują cały dorobek naukowy w tym temacie , jednocześnie powołują się na internetowe anonimowe dane które dziwnym sposobem  pochodzą ze źródeł  bliskich Rosji .

Opublikowano

Masz rację jest was dużo tych co łyknęli co mówili wam psełdo eksperci w TV. Wyłącz tv włącz myślenie, w tych czasach jest taka propaganda z każdej strony że nie można im wierzyć we wszystko co mówią. Przeciąż wg nich my którzy nie przyjęliśmy szprycy powinniśmy już nie żyć, wy macie brać szpryce co pół roku żeby żyć, wszędzie macie chodzić w maskach, wszystko przez internet żeby się nie zarazić. 

A jak jest dziś, wszystko poszło w zapomnienie jest tak jak my chcieliśmy. 

• Like 2
Opublikowano

Poosa21 ,  manipulujesz jak zwykle .  Nikt odpowiedzialny nie mówił że niezaszczepieni wymrą . 

Przypomnę Ci że zgodnie z tym co twierdzili niektórzy przeciwnicy szczepień ( antyszczepionkowcy )  ludzie którzy przyjęli szczepionkę powinni już od dawna  masowo umierać . 

Opublikowano

Jak to nie, do tej pory manipulują faktami i podają statystyki od początku szczepień gdzie pierwszego dnia zaszczepiono tylko kilka tysięcy osób. 

W naszym powiecie w marcu zmarło około 10 osób z covid a na cmentarzu codziennie po kilka pogrzebów ale czy to wina szprycy czy braku opieki medycznej to się nie dowiemy, za duża kasa się tam przewala. 

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

I jacusiowa narracja legła w gruzach.

a gdzie On się podział?

3 godziny temu, poosa21 napisał:

jest tak jak my chcieliśmy

dzięki takim jak My.

Opublikowano

Siostra żony już chyba 3 raz przechodzi kovida. Pierwszy raz zdiagnozowany drugi nie i obecnie b.ciężko go przechodzi a wszyscy w domu średnio dodam że nieszczepieni. Syn z nimi mieszka zaszczepiony 2 dawkami i nic objawów i oby nic nie załapał bo od jutra do armi idzie na kontrakt.

Opublikowano

u mnie w domu ostatnio nie przebierał kto szczepiony, a kto nie. 

może paszportów szczepionkowych nie zauważył 🤔

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, peugeot napisał:

Poosa21 ,  manipulujesz jak zwykle .  Nikt odpowiedzialny nie mówił że niezaszczepieni wymrą . 

Przypomnę Ci że zgodnie z tym co twierdzili niektórzy przeciwnicy szczepień ( antyszczepionkowcy )  ludzie którzy przyjęli szczepionkę powinni już od dawna  masowo umierać . 

Piszesz nie prawdę, nawet tutaj były osoby które nie raz twierdziły że ,,kostucha zawita pod strzechy"

A w tv aż zbrzydło słuchać wiadomosci od tych bredni ,,zakończmy razem pandemie zaszczep się, tylko szczepienie może zatrzymać coronawirusa" Pewne jest to że  kasy nabrały się różne podmioty, i nagle cyk i urwało się🙆‍♂️

Ale co tam, nie ma co wracać... ważne że wszystko minęło i mam nadzieję że nie wróci.

Wreszcie ludzie będą mogli normalnie iść do lekarza I leczyć się bez testów i kwarantanny.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano

paszport cowidowy ma wielką moc, pewnie nawet równa paszportowi Polsatu 🤣