Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, jacus napisał:

my takiego wieku nie dozyjemy..tysiace ludzi rocznie na nie umiera rocznie-to najlpesza smierc dla obloznie chorych, szybko i w miare bezbolesnie sie umiera.

ogarek to kiedy ty te krowy doisz jesli caly czas warujesz tutaj  ??? masz robota ? i jego trzeba przypilnowac. ila ja sie tego nadoilem i w koncu powiedzialem dosc.

przeciez doskonale pamietam gdy opisywales ze synowi musiales dac pol gospodarki bo inaczje zadna go nie chcial- do ojca sie wrodzil  w koncu 🤣.

gdybys byl bardziej rozgarniety to bys wiedzial co to esu i jak sie liczy...

ty umiesz sam wniosek o doplaty wypelnic ??? jakis program pomocy unijnej napisac ??? umiesz dojarke przewodowa uruchomic czy dalej do baniek doisz recznie?

Poka cokolwiek to ci pokarze czym się u mnie doi, czym się obrabia pole, jaki mam sprzęt.... Sterowniki dzoystki itp.... Prasy, traktory, owijarki, kosiarki itp.... Kombajny, przyczepy.... 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

od gadki szczepil  nie szczepil do ogarka i jacusia co się gospodarkami chwalą. 😂to musik koniec tematu 😪

kto hulajnoge wygrał 🤔

chętnie odkupie. 

Opublikowano (edytowane)

ta babka nie mial wirusa w chwili smierci, w czasie wczesniejszej hospitalizacji w szpitalu sie zarazila, ale wyszla z tego spokojnie, test wykonali standardowo nic nie odczuwala. 

jak mogli wpisac z gory?? wytlumacz jak to mozliwe przy takiej biurokracji ?? lekarz wpisal ?? on pobiera probki

jarus to po co szczekasz ??? czym doisz-tym czy ja na zachodzie 20 lat temu?? masz elektroniczny pulsator ? miele,foolwod,gea widziales czy tylko alfa -lawal ?

po co ci ciagnik z dziesiatkami funkcji -jesli nie umiesz ich wykorzystac ?? tak ci pokazywali jak mnie-tego czerwonego to nie ruszaj i do dzisiaj nie dotknales.

ty wniosku na doplaty nie umiesz wypelnic a za nowoczesna technologie sie  bierzesz

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)

Mam tu dziesiątki wpisów na każdym koncie w temacie dopłat i sprawdź sobie czy potrafię czy nie..

My krowy ciągamy za ogon i mleko leci... Od 20 lat 70 krow tak doim  .... 😜

😁😁😁😁😁😁😁

• Haha 1
Opublikowano

a to nie ta dratwa co mi z opony wziales ?? 🤣

jesli nie wiesz ze w programach unijnych nie liczy sie jakie rzeczywiscie masz plony czy ile mleka doisz tylko region i przelicznik-to co konkretnie wiesz ???

jelen z jeleniewia jeleniem jezdzi  🤣 czysta poezja.

przy tylu sztukach to sam robisz ?? ze 150 do obrobienia to troche jest roboty . to od tego ci chyba sie w glowie miesza- swiatek piatek i niedziela i tak cale zycie. skad ja to znam... 30 wydoic konwiowa to bylo male piwo przed sniadaniem, ale wtedy bylem piekny i mlody, potem 40 przewodowka w jednego to byla sama przyjemnosc.

Opublikowano (edytowane)

Naprawdę szacun że się chwalisz żeś nie swoje krowy doił i że coś widziałeś 20 lat temu na zachodzie... Tak mi coś świta żeś pisał że to czeskie krowy były..... 😁.... Wiec z tym zachodem to nie szalej.... 🤔 😁😁😁😁

🤔

Opublikowano

na jaka modernizacje byles za duzy ??? znowu zmyslasz, zadnej kasy ekstra od unii nie dostales?? bidok umyslowy jak nic,nawet ja niskotowarowke wzialem .

nie wiesz jak las wyglada ? a piszesz tak jakby ci drzewo na glowe spadlo

jakie czeskie ?? znowu ci pamiec szwankuje- starosc nie radosc...

Opublikowano (edytowane)

Wiem że tego nie wiesz bo niby skąd... 😁

To co nie wytłumaczysz jak to obsługiwać.... Nie widział na zachodzie do czego to?... 

Do polaka idź porobić  to się dowiesz coś o nowych technologiach... 😁😁😁

Lasu mom 7, 5 ha... Więcej jak ty pola😜

Nie chce mi się szukać jak pisałeś że masz 4ha i u kogo te krowy doiles bo obaj wiemy że to pisałeś..😁

Opublikowano

i od tej pory zadnego prow-u nie wziales ???? komplet nic ??  

jaka mialem kwote mleczna ?? kiedys poszukam  w papierach.

a ja mam 7 drzew i pol deba ostatnia wichura zwalila ,bo pol poszlo w tamtym roku.

co ci z tych hektarow jesli glowie sie miesza-ja co roku sie rozwijam choc 50 na karku a ty niewiele starszy i sie zwijasz, nie podales co ci rosnie na tych czarnoziemiach jakie masz plony  ?? ja pewnie wiecej podatku place niz ty ze swojej VI klasy.

Opublikowano (edytowane)

Ja... Się rozwijałes i się rozwinąć nie zdążyłeś do 50...😁😁😁

No ja wysiadam, niech młode robio... a ty naginaj do usranej śmierci bo co masz za wyjście.... Nie wiedziałeś jak syna spłodzić to się kulaj tera... 😁

Ty takiego pola jak ja mam to na oczy nie widział...  Odałem synowi 20ha w jednym kawałku 3 mało z przewagą 4a.... A syn/Synowa  ma 35 ha 2,3,4 tyz w jednym kawałku za stodolo... 😜

Ja tyz mam swoje 35 ha w koło komina... I tu mam w tym  15 ha 5i 6 ale za to nad jeziorem podcrekracyjne 😜

Siałem kuku na tych 15 ha i co rok obornik... To nie ma nic lepszego pod kukurydzę i tyle....

Poka te swoje plony 😁😁😁😁 

Dawaj te magazyny czy tam cokolwiek... A nie tylko pierdu, pierdu 😜

Chcesz zobaczyć pryzmy z 15 ha kuki to poproś to ci pokaże 😋

Opublikowano

synowi tez tak piszez ze nie umie ci wnuka dac ??? 

jednego masz ?? ja mam karte duzej rodziny ..

w nocy to wiesz co sie robi czy juz zapomniales ?? nie masz czym i  z kim 🤣

mysmy kiszonke robili  w latach 80 

magazyny z de heus spytkowice sam sobie poszukaj.

gdybys nagle zaniemogl to kiedy by ktos uslyszal ryk glodnych krow ???-chyba kierowca przy odbiorze. 

twoje kompleksy sa wieksze niz twoje pola 😛..

tylko na boga nie wstawiaj zdjecia "ogarka" co juz nie plonie , bo sniadanie jem

Opublikowano (edytowane)

😁😁😁😁

😋

Poka czym tam robisz.... Toć ponoć nowe lopony żeś założył 😁🤔😁😁😁

Dawaj skan tego podatku na 4 ha 😁

Widzisz żyłeś z zasiłków socjalnych i się tera okazało że trza kulami się podpierać i za***rdalać bo nikt tej zacofanej bidy nie będzie pchał bo i po co 😜

Tobie te nedzne 60 tys to jak złapanie Pana Boga za nogi i tyle.... Dobrze że i tyle dostaniesz  bo byś już zginol na tych rozwalonym złomie...

• Haha 1
Opublikowano

nie spinaj sie tak bo ci zylka peknie i w domu opieki skonczysz jak warzywo...w mojej szklanej kuli widac to dokladnie 🤣.

nawet do prywatnego nie bedzie cie mial kto dac -tylko w zol-u skonczysz.

widze ze twoja glowa jest w gorszym stanie niz moj kregoslup..

Opublikowano

gdy synowa odwiedzasz to od progu jej rodzicow wyzywasz od kalek czy grzecznie i uprzejmie-czytaj falszywie-witasz ???

cieplo sie robi trzeba bedzie do jakiejs roboty brac, gdyby nie nocne mrozy to bym owies sial-ty juz cos w polu robieles ?? moze zimne powietrze ci glowe ochlodzi.......

Opublikowano

I wpadł na swoje urodziny. I przywitał i szczepionych i nie na moim podwórku i okolicy. 

Opublikowano

Chłopie ale u was umieralność 

Nie martw się większość  to nie srovid