Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
59 minut temu, HF86 napisał:

ja bym Cię jednak Jacus dla horbana oddał do tych eksperymentów. 

czemu nie przedstawie mu zaswiadczenie o przebytym wstrzasie anafilaktycznym -czy jestem zwolniony ze szczepien.

55 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Być może jest z tych co musieli wyjechać... Nie chcę tego przesadzać bo nie znam człowieka... Ale jeśli był niechcianym na polskich ziemiach  osiedlencem to sam rozumiesz 😜

wzieli go do woja z ze poznal rozwodke mloda to sie ostal, potemsciagnalreszte rodziny i tylkomatka zostala-ale gdy zostala wdowa,sama w domu bez sasiadow to ja do nas sciagnal, do nas po mleko przychodzila i opowiadala rozne historie suwalskie..

taki mielismy na polu przed komasacja-do dzisiaj zreszta w gminnych krzakach jest.

Kochbunkier bojowy CZŁ-18-KBc

Opublikowano (edytowane)

U nas teren rolniczy i tu jest na bogato... A przemysłu czy zakładów to te 40 lat wstecz i tera w Filipowie to oprócz mleczarni  to zero...  Teraz jest roboty w uj w Suwałkach na strefie bo tam zakład na zakładzie i pracownik poszukiwany.... Jak by pognali tych ze wschodu to by nie było komu robić... 

Gmina typowo rolnicze i tyle.... Ale te 30 km i robota jest bez problemu. 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
58 minut temu, HF86 napisał:

cowid lekki często nie jest. ale już miarka się przebrała. fakt, kto chory ten w domu i nie szlajac się.

W tym ciężko sensu i logiki się doszukać. Osoba z którą mieszkam była chora, miała test. Ale ja jestem zaszczepiona, więc ani testu ani kwarantanny. I normalnie chodziłam do pracy, w której mam kontakt z wieloma osobami. Mi to pasuje. Ale ze względu na to, że jestem zaszczepiona mogłam wirusa przechodzić bezobjawowo, łagodniej, a innych mogłam zarażać. Ani jak ekspert, ani specjalista więc nie mnie to oceniać. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

zaswiadczenie o przebytym wstrzasie anafilaktycznym -czy jestem zwolniony ze szczepien.

Jesteś  pewien ?? Wcale to nie musi znaczyć że tych "cudów" nie mozesz przyjąć...

Edytowane przez V12
Opublikowano
45 minut temu, V12 napisał:

Jesteś  pewien ?? Wcale to nie musi znaczyć że tych "cudów" nie mozesz przyjąć...

zgodnie z przepisami nie moge 😂. takie sa prepisy,tak jak sa osoby zwolnione z noszenia maseczek.

19 minut temu, Kallina86 napisał:

Nie wiem, nie ja to wymyśliłam. 

teraz chyba przepisy sie zmienily i kwarantanna wrocila..

zreszta czym ty sie przejmujesz, jako szczepiona niedlugo umrzesz, nie wiem czy do wiosny dociagniesz- grafen cie zalatwi..to kazdy szur wie z internetu 🤣

wlasnie tak powinno byc wszyscy powinni sie zarazic w tamtym roku chinska i angielska mutacja i swirus stalby sie zwyklym wirusem jak ten grypy. a tak to sobie bedzie mutowal do usranej smierci albo nas albo jego

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

czemu nie przedstawie mu zaswiadczenie o przebytym wstrzasie anafilaktycznym -czy jestem zwolniony ze szczepien.

Oj szukasz tych wymówek.. 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, jacus napisał:

zgodnie z przepisami nie moge 😂. takie sa prepisy,tak jak sa osoby zwolnione z noszenia maseczek.

Dlatego całkiem serio pytałem :) 

jesli jestes na 100 % pewien , że Twoje zaświadczenie moze zastępowac paszport . (zwalniać z jego posiadania ) 

Co moge powiedziec to fajnie masz , też bym tak chciał :) miałbym być może duuuuzy problem z głowy ,

być moze bo mam sporo nadziei że nigdy ten paszport potrzebny mi nie bedzie 

Edytowane przez V12
Opublikowano

to chyba nawet lepsze niz paszport polsatu ???

v12-znalem ze dwie takie osoby ktore mialy taki wstrzas,slowo kluczowe -znalem , jeden to kolega z klasy a drugi z pracy. u mnie tylko pogotowie bylo,ale nie chcialem do szpitala jechac.

Opublikowano

No to chociaż tego czipa weź. Samego. Już bez tej szczepionki. 

Opublikowano (edytowane)

Takie wyjaśnienie mi wystarczy 

A pytałem dlatego bo tych przeciwwskazań to prawie nie ma .

5 minut temu, jacus napisał:

v12-znalem ze dwie takie osoby ktore mialy taki wstrzas,slowo kluczowe -znalem , jeden to kolega z klasy a drugi z pracy. u mnie tylko pogotowie bylo,ale nie chcialem do szpitala jechac.

Edytowane przez V12
Opublikowano

najblizszy maszt mam za wisla-gdy mi tego czipa wlacza to sie utopie bo plywac nie umiem,no chyba ze lato i susza bedzie to wbrod przejde-jak kiedys sobieski gdy szedl na wieden.

Opublikowano (edytowane)

Pływać też nie umiesz? 

A widzisz. A ja potrafię... Tylko że w wodzie mi nie wychodzi... 🤔

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

@V12 moja siostra szczepiła się w punkcie szczepień. Przyszła kobieta na drugą dawkę i mówi, że ona przy pierwszej dawce miała wstrząs anafilaktyczny. I kobieta wykonująca szczepienie powiedziała jej, że w takim przypadku na szczepienie musi jechać na SOR.

Opublikowano

ja na basenie plywalem w tych nadmuchanych rekawach. topilem sie raz w dziecinstwie i od tej pory sie zrazilem. do tego zeby sie wykapac w czystej wodzie to trzeba na basen jechac .. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Kallina86 napisał:

jechać na SOR.

iii co dalej ryzykowała ??? Przepraszam nie doczytałem dokładnie ...:)

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

1 minutę temu, Kallina86 napisał:

Ja nie wiem. To zupełnie nieznajoma kobieta była. Pisze tyle, co mi siostra powiedziała. 

Tak juz poprawiłem bo nie doczytałem dostatecznie dokładnie 

Edytowane przez V12