Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Moje pokolenie miedzy soba mówi że jak 5-6 z przodu , doczekamy w relatywnym zdrowiu , w tym sztucznym swiecie , pełnym  chemii , modyfikowanych roslin , zwierzat faszerowanych uj wie czym  , fal radiowych to bedzie dobrze

Człowiek odszedł od natury i do niej juz nie wróci 

Edytowane przez V12
Opublikowano

czyli dlugosc zycia wroci do tej sprzed 100 lat- swiat zatoczy kolo.

grzesiu nr 2 dziecko drogie ja wiem ze te 11 % to manipulacja, bo to licza od poczatkow szczepienia a powinni gdzies od lata 2021 wtedy bylby pelniejszy obraz- ale szury manipuluja w taki sam sposob wiec w czym problem ???

do tego wczytales sie w tabelke ??

popatrzyles dokladnie w te rzadki 1  zgory na dol -jaka refleksja,wnioski ???dolny slas chyba jest w miare  wyszczepiony..

Opublikowano (edytowane)
Dnia 13.01.2022 o 12:16, DTaras napisał:

Jest jeszcze jedna droga V12 - paszport przestanie być potrzebny z uwagi na wypracowane procedury...

No patrz wspomniałes o takiej opcji :)

jakie dla mnie pozytywne  przebłyski , ciekawe co z tego bedzie 

https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-anglia-minister-zdrowia-zapowiada-zniesienie-certyfikatow-co,nId,5769961

Edytowane przez V12
Opublikowano
50 minut temu, grzesiekxy napisał:

Jacus zobacz na wiek zmarłych .ja nie mam więcej pytań,

a ja mam, ilu w tej tabelce jest zmarlych zaszczepionych a ilu nie i jaki jest sredni wiek dla obydwu grup ??

klamczuszku-dla ciebie osiolek moze byc wzorem, jestes uparty w osmieszaniu siebie , wiesz juz czy 311 to wiecej niz 1000??

Opublikowano
38 minut temu, gregor1284 napisał:

Weź nie pokazuj tej radomskiej gnidy 🤢🤮.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, jacus napisał:

jest sredni wiek dla obydwu grup ??

Tam pisze. XD

Edytowane przez V12
Opublikowano
Bercik92 napisał:

https://polskawliczbach.blogspot.com/2022/01/australia-odnotowuje-12-razy-wiecej.html

Do pełni szczęścia brakło porównania w ilości podanych dawek. Wówczas można coś konstatować.

Oczywiście w 1971 roku istniało też pojęcie NOP - prawda? Czyli ważniejsza w całości jest relacja zakwalifikowanych NOP do ilości dawek. Wartałoby uzupełnić... No chyba, że Ci nie zależy, to wiesz.

Mnie wytrzęsło jednak. Pyralgina 3 jednostki w dupę i dziś już ok a jutro będę już nówka funkiel.

Opublikowano
26 minut temu, gregor1284 napisał:

Prezes chyba już nawet anżeja się wstydzi 😂 

https://fb.watch/ayeR-uFRf0/

to stare ...

23 minuty temu, V12 napisał:

Tam pisze. XD

kto pisze grzesiu czy ty. xd.chodzi o tych z tabelki..

Prawidłowo powinniśmy powiedzieć "jest napisane". "Jest napisane" to czasownik w formie dokonanej, czyli dana czynność została już zrobiona, natomiast czasownik "pisze" wskazuje na to, że dana czynność nadal trwa. Formy "pisze" powinno się używać tylko wtedy, kiedy mówimy o czynności w 3 osobie liczby pojedynczej.18 lut 2021

• Haha 1
Opublikowano
DTaras napisał:

Bercik92 napisał:

https://polskawliczbach.blogspot.com/2022/01/australia-odnotowuje-12-razy-wiecej.html

Do pełni szczęścia brakło porównania w ilości podanych dawek. Wówczas można coś konstatować.

Oczywiście w 1971 roku istniało też pojęcie NOP - prawda? Czyli ważniejsza w całości jest relacja zakwalifikowanych NOP do ilości dawek. Wartałoby uzupełnić... No chyba, że Ci nie zależy, to wiesz.

Mnie wytrzęsło jednak. Pyralgina 3 jednostki w dupę i dziś już ok a jutro będę już nówka funkiel.

Na pewno przez 50 lat było znacznie więcej podanych tych ponad 100 preparatów niż te na srowida... 😏

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, jacus napisał:

to stare ...

kto pisze grzesiu czy ty. xd.chodzi o tych z tabelki..

Prawidłowo powinniśmy powiedzieć "jest napisane". "Jest napisane" to czasownik w formie dokonanej, czyli dana czynność została już zrobiona, natomiast czasownik "pisze" wskazuje na to, że dana czynność nadal trwa. Formy "pisze" powinno się używać tylko wtedy, kiedy mówimy o czynności w 3 osobie liczby pojedynczej.18 lut 2021

U góry tabelki jest napisane , sredni wiek obu grup segregowanych ze wzgledu na paszport cow 

Juz dobrze ? Wyłożone krok po kroku ?

Emocje opadły ?

Edytowane przez V12
Opublikowano

No pewnie V12, broń się przez atak tylko... czy jest czego bronić? Skuteczniej kolego rozbroić przez przyznanie racji. Jak komuś kiedyś drogę niechcący zajedziesz a ten wystartuje to weź w pierwszej kolejności rozbrajająco przeproś i powiedz iż się pomyliłeś... Silnika nie wyłaczaj ani biegu - bo wiesz, pełno jest niedowartościowanych debili na świecie.

Opublikowano (edytowane)

Nauka poprawności polszczyzny to nie ten temat . dobrze znam cel takich docinek (oczywiste że od nie których  ze strony przeciwnej do moich pogladów , celowe działania skad ja to znam ) wiec odpowiadam podobnie .

Jestem prawie pewny , że dla autora "pouczenia" o poprawności jezyka Polskiego , mój nie poprawny zapis , przekazał stosowną informacje , jaką chciałem przekazać , tu zadziałały inne mechanizmy...B|

przyznałem racje ładnie ,  dokładnie  i zrozumialne napisałem żeby już  wiedział i nie doszukiwał sie znaczeń

Edytowane przez V12