Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Bercik92 napisał:

ostatnio rozmawiałem z sąsiadem który był zaskoczony że nikt u nas w domu się nie zaszczepił i też powiedział żeby się szczepić bo jest codzienie dużo zgonów...

Zasugerowałeś sąsiadowi żeby ten telewizor wy🤬 przez okno?🤔

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Pigmei napisał:

zmniejsza ryzyko powikłań.

Jednoczeście nie wiemy jakie zmiany może czynić długo falowo w organizmach ... szczegolnie młodych ludzi bo im z załozenia naturalnie pozostało wiecej lat na rozwiniecie jakichś schorzeń 

8 godzin temu, Bercik92 napisał:

ostatnio rozmawiałem z sąsiadem który był zaskoczony że nikt u nas w domu się nie zaszczepił i też powiedział żeby się szczepić bo jest codzienie dużo zgonów...

to ja mam lepszych znajomków którym czasem pomagam ,  w październku twierdzili że idzie taka fala że moge nie przeżyć ( to starsi ludzie ) 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Starszych łatwo jest zmanipulować

7 minut temu, Pigmei napisał:

Z własnych obserwacji mogę stwierdzić iż szczepienie stało się  elementem podnoszącym  ego,  oraz własną samoocenę  a przed chorobą w żaden sposób nie chroni. Mama po 2 zastrzykach  i tato ozdrowieniec i po 2 zastrzykach tak samo jak i ja byli na izolacji . 

Jak kto myśli o ograniczeniach dla nieszczepionych  jako sposób na koronę  to jest durniem i ignorantem gdyż taki też  może zachorować i  zarażać innych (w początkowej fazie choroby)  "szczepionka" nie chroni przed zachorowaniem a jedynie  zmniejsza ryzyko powikłań.

Kto chce to to niech przyjmie ten preparat, kto nie to nie i nikt niech niie przymusza do tego czy tamtego, bo to jest gorsze niż san kowid.

jakiś czas temu jedna dziewczyna miała pewną "konwersacje " ze mną na fb w obronie szczepień i weszłem na jej profil a tam byłznak wodny "pfizer inside" ;d

5 minut temu, PRIMO napisał:

nie. nie chciałem wchodzić "w dyskusje" ponieważ są tematy o których się nie dyskutuje bo temat potrafi się zaognić np polityka..

Edytowane przez Bercik92
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

bo temat potrafi się zaognić 

o tak , ja to nigdy nie zaczynam z takimi co juz przyjeli dyskusji o tym ... ale jak oni zaczna to nie owijam mówie wprost co tym myśle 

Edytowane przez V12
Opublikowano
50 minut temu, Pafnucy napisał:

Jak przekonać tych ktorzy umierają bo sie niezaszczepili? 

Czemu szansy sobie nie dali? 

A jak wytłumaczysz młodym ludziom że jak się zaszprycowani to że mieli problemy z sercem, a ci co nie po szprycy to dalej trenują. 

Wczoraj jakiś debil z peło stwierdził że bardziej się boi zdrowych nieszprycowanych niż chorych szprycowanych. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Pigmei napisał:

elementem podnoszącym  ego,  oraz własną samoocenę 

Jesli pracujesz u siebie , nie jeździsz/latasz za granicę , nie masz potrzeby sie przewleke leczyć . 

Wtedy nie dostrzegasz potrzeby posiadania paszportu 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Kurła xD

czekałem jak ktoś da linka z newsem bo juz wczoraj on był w sieci 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, V12 napisał:

Jesli pracujesz u siebie , nie jeździsz/latasz za granicę , nie masz potrzeby sie przewleke leczyć . 

Wtedy nie dostrzegasz potrzeby posiadania paszportu 

Faktycznie ja pracuję cały czas na miejscu,  ale co do lpracy poza granicami to mam brata który  lata na północ Szkocji do pracy  i mimo statusu ozdrowieńca bardzo wysokiego poziomu  przeciwciał  kowidowych /czy jak to sie określa/   i szczepień których wymagał pracodawca pod rygorem  rozwiązania  umowy pracy musi robić  za każdym razem testy na świrusa przed wylotem z kraju i  jeszcze  tam na miejscu zanim wejdzie na pokład statku.  Takie tam są zasady . 

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano
PRIMO napisał:

Właśnie mówi że TVN to samo zło 😜

Opublikowano

Kto wogule teraz ogląda te ścieki informacyjne w tvi?🤦‍♂️

Tam tylko ile zakarzeń i ile zmarło a konkretnych informacji to nie ma już od dawna. 

Opublikowano

Adrian długopis złapał covida a  jest po 3 dawce jakim cudem? 

Trochę danych z nie naszego podwórka. Dane miesięczne do połowy grudnia z WB. 

Ile chorych

• Populacja nieszczepiona = 445 337
  • Populacja częściowo zaszczepiona = 94 734 przypadki
  • Populacja zaszczepiona potrójnie/podwójnie = 738 184 przypadków

Liczba hospitalizacji

• Populacja nieszczepiona = 3693
  • Populacja częściowo zaszczepiona = 361
  • Populacja zaszczepiona potrójnie/podwójnie = 4020 
  • Zgony
  • Populacja nieszczepiona = 889 zgonów
  • Populacja częściowo zaszczepiona = 117 zgonów
  • Populacja zaszczepiona potrójnie/podwójnie = 2796 zgonów
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dziś debata publiczna w sprawie przymusu , myslałem że posłucham i sie wkurwie i wyłacze to w pierony  , a tu prosze miód na moje uszy i dalej oglądam :):):)

Może nie wszystko stracone...

Polecam obejżeć 

Edytowane przez V12
Opublikowano
terminator1000 napisał:

Adrian długopis złapał covida a  jest po 3 dawce jakim cudem? 

Trochę danych z nie naszego podwórka. Dane miesięczne do połowy grudnia z WB. 

Ile chorych

• Populacja nieszczepiona = 445 337
  • Populacja częściowo zaszczepiona = 94 734 przypadki
  • Populacja zaszczepiona potrójnie/podwójnie = 738 184 przypadków

Liczba hospitalizacji

• Populacja nieszczepiona = 3693
  • Populacja częściowo zaszczepiona = 361
  • Populacja zaszczepiona potrójnie/podwójnie = 4020 
  • Zgony
  • Populacja nieszczepiona = 889 zgonów
  • Populacja częściowo zaszczepiona = 117 zgonów
  • Populacja zaszczepiona potrójnie/podwójnie = 2796 zgonów

poproszę o źródło

grzesiekxy napisał:

Oni tam kraby jedzą. Gdyby coś zeżarło człowieka z metropolii pewnie też by się pochorowały bo taki człowiek jak i krab całe życie spędza w ścieku. Nie tylko zmiany klimatu...

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, DTaras napisał:

Po co się tym przejmować? 

jesli nie zgdzam sie z segregacją i przymusem nie będe  o tym słuchał i ogladał po prostu to wyłacze , ale że wypowiadają sie tam osoby bliske mojemu podejściu to , tel sobie leży na stole a ja robie w garazu co do zrobienia mam :)

Edytowane przez V12
Opublikowano

Ja zawsze gadkę wklejam o dupie maryni o a gdy marynia na miejscu to o jej oczach i ciężkiej robocie. Przeważnie proponuję pasy lub korzystanie z telefonu. Ale wyszedłem z wprawy bo będzie z pięć lat jak nic... no nie. Żarówka mi pozycyjna z tyłu siadła.

Opublikowano
V12 napisał:

jesli nie zgdzam sie z segregacją i przymusem nie będe  o tym słuchał i ogladał po prostu to wyłacze , ale że wypowiadają sie tam osoby bliske mojemu podejściu to , tel sobie leży na stole a ja robie w garazu co do zrobienia mam 

Czyli właśnie ktoś Ci ułatwia decyzję wyborczą... 😉