Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Teraz do samych polityków co byli zarażenie prawie wszyscy podali zarażony a po 3 dniach już był na wczasach jak Szumowski i inni jemu podobni .

Wedle zachowania polityków to jest   ściema .

Zaiste powiadam Ci. Polityk jest zarażony kiedy trzeba a zdrowieje kiedy musi. Przyjmij tę prawdę a rozterek będziesz miał mniej.😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, akooo napisał:

Miejmy nadzieje ze rok 2022 będzie rokiem odchodzenia od tych absurdów.

2022 zaczyna sie styczniu , do połowy kwietnia jest z głowy , potem wakacje od pazdziernika wiadomo co , ot taki to bedzie lepszy 

Oby nie byl gorszy bo wskazuje na to ze w samej Pl mln-y ludzi bedzie sie mierzyc z problemami oganiania od szp.ryc 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Problem by był ale jest jedno ale że szpryca już jest podawana w 3 dawce i nie wiadomo czy wszyscy ją przyjmą co zostali szprycę w dwóch dawkach ? .

Teraz jest nacisk na dzieci  od 5 do 11 roku ile zostanie zaszczepionych ? .

A czas leci i zaraz będzie 4 dawka bo już jest głoszone co raz to głośniej ile przyjmie z tych co Przyjęli 3 dawki ? .

Opublikowano (edytowane)

chyba ue  debatowała na temat przymusowych szczepień w całej UE , ogólnie na obecną chwile polska ma jedno z bardziej liberalnych podejść w stosunku do walki z koronowirusem .  jesli chodzi o gospodarke to jest to raczej wbrew pozorom  błędne działanie , bo sie pewno okąże żę i w tym roku populacja w naszym kraju skurczy sie o kolejne 100 tys osób które przestana jeść i zwolnią mieszkania domy .

Edytowane przez jarecki
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

W tamtym roku bylo podejscie nie liberalne i bylo to samo , dzis sa szczypiorki (55% ogółu) i jest gorzej jak tamtej jesieni .

Na szczescie mimo ze my w ue to nasze prawo , obyczaje , podejcie sie sporo rozni ,

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Było powiadane przez jedną osobę z Polityki że by było zaszczepionych 100 % ludzi w danym kraju , to nie będzie oznaczać końca , Covida tylko dalej szpryca .

Wiec cel jest jeden zniewolenie ludzi .

Dodam w Polsce nie przekroczy 30 tyś zarażonych tylko będzie tak balansować na krawędzi .

Jak by było to tak zaraźliwe o zjadliwe to by było po 3 miliony każdego dnia , ludzie do licha macie oczy , uszy nie widzicie co robią z ludzi debili .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, V12 napisał:

W tamtym roku bylo podejscie nie liberalne i bylo to samo , dzis sa szczypiorki (55% ogółu) i jest gorzej jak tamtej jesieni .

chyba sobie jaja robisz ? czy tak serio Uważasz ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jarecki napisał:

chyba sobie jaja robisz ? 

Daj mi jeden argument statystyczny , wchodze na staty , liczba w szpit. zaraz wieksza niz tamtej jesieni , liczba przypadkow , liczba kwarantann , 

Jedynie w czasie o miesiac szczyt fali pozniej 

I to pewnie wszyscy nie zaczepieni ? No w kolo mam full takich i dalej zyja . 

Statystyczny xsinski jak porowna te staty to moze odniesc wrazenie podobne do mojego 

Edytowane przez V12
Opublikowano

V12  zapominasz o jednym szczególe a minowicie o tym że był lock down a i dodatkowo  ludzie bardziej stosowali maseczki czy nawet dezysfenkcje rąk , obecnie miej jak połowa osób w sklepach stosuje maseczki , pełne restauracje i żadnych ograniczeń .    jak by teraz zastosował ograniczenia takie jak poprzednio to mysle że liczba zakażonych spadła by poniżej 10 tys na dzień 

• Haha 3
Opublikowano

W roku  2017 o 2018 chorowało w Polsce 30 tyś ludzi na grypę .

2020 rok ludzie chorują na Covid 30 tyś .

A na grypę już nikt nie choruje do jasnej cholery skoro covid 30 tyś to i grypa 30 tyś to powinno być 60 tyś i do tego  szpitale pozamykane .

czy wy ludzie nie macie rozumu .

• Like 1
Opublikowano

nie będe sprawdzał , ale obecnie około 25 % testów na koronowirusa jest potwierdzone żę jest to zakażenie cowid więc udowodnij mi to Galan żę w tej grupie pozostałej czyli okolo 60 tys osób poddanym testom codzień nie ma zachorowan na grype ? 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jarecki napisał:

V12  zapominasz o jednym szczególe a minowicie o tym że był lock down a i dodatkowo  ludzie bardziej stosowali maseczki czy nawet dezysfenkcje rąk , obecnie miej jak połowa osób w sklepach stosuje maseczki , pełne restauracje i żadnych ograniczeń .    jak by teraz zastosował ograniczenia takie jak poprzednio to mysle że liczba zakażonych spadła by poniżej 10 tys na dzień 

Jedyna rzecza ktora wedle  mnie , odczuwalny wplyw na transmisje to edukacja . 

Reszta transmisji to praca , a potem miedzy domownikami .

W skutecznosc maski osobscie nie uznaje , nawet jakis w tv kiedys palnol ze to 10% , jak musze to nosze nie przeszkadza mi to 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Udowodnij mi że te testy działają i są wiarygodne ? 

Na lotnisku robią test czy nie ma Mikrona to do ch*ja nie podobne te testy są .

Takie są inteligentne te testy że od razu odróżniają jaka to odmiana wirusa jest .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
jarecki napisał:

chyba ue  debatowała na temat przymusowych szczepień w całej UE , ogólnie na obecną chwile polska ma jedno z bardziej liberalnych podejść w stosunku do walki z koronowirusem .  jesli chodzi o gospodarke to jest to raczej wbrew pozorom  błędne działanie , bo sie pewno okąże żę i w tym roku populacja w naszym kraju skurczy sie o kolejne 100 tys osób które przestana jeść i zwolnią mieszkania domy .

To chyba dobrze w końcu ceny mieszkań spadnie 😜

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, jarecki napisał:

A mecze i kibice np . ? 

W porownianu do czasu ekspozycji do edukacji i pracy to malo . maly procent odwiedza regularnie . 

Tak to widze , nie upatruje duzego wplywu . 

Tak tak wspomnialem praca , edukacja i wniesienie do domu a potem na domownikow . transmisja lubi ciasne nie wietrzone pomieszczenia gdzie dlugo przebywamy regularnie

Opublikowano (edytowane)

V12 a np . według zrudeł i badań to mecz piłkarski LM  między atletiko madryt a liwerpul  przyczyniło się do szybszego rozprzszetrzenienia się wirua w angli .              a po za tym mertytorycznie odpisujesz .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Rogas71 napisał:

To chyba dobrze w końcu ceny mieszkań spadnie 😜

U nas powiadają ludzie z całą stanowczością, że mieszkania, nowe domy będą zamieszkiwały ptaki, sowy...

nie będzie miał kto w nich już mieszkać..

P.S. zakazywanie skutecznego leczenia ma zastąpić 💉 a profesjonalnych lekarzy niedorobieni rekruci, popełniający nagminnie błędy bez odpowiedzialności?

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Ja przeleżałem bez odwiedzin 105dni. I uważam że jak ja bym miał kogoś narażać na utratę zdrowia to lepiej niech nikt mnie nie odwiedza i moich kolegów z sali. Są telefony bez ograniczeń to czy te odwiedziny takie potrzebne🤔

Uważam że są  potrzebne. A jeśli  nadal uważasz że da się żyć bez kontaktu z wszechobecnymi wirusami jak również covid, to jest błąd. Nie wyobrażam sobie chorej żony  czy dziecka i nie mieć  możliwości dotknąć porozmawiać sprawdzić czy ma faktycznie dobrą opiekę.

Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał:

V12 a np . według zrudeł i badań to mecz piłkarski LM  między atletiko madryt a liwerpul  przyczyniło się do szybszego rozprzszetrzenienia się wirua w angli .              a po za tym mertytorycznie odpisujesz .

To była zwykła reklamówka.

Opublikowano

Jarecki czasem trzeba zrozumieć, że rząd robi z ciebie jaja.