Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

"ma być i ciul".:lol:

A odpowiedzialnośc za moje zdrowie kto by wtedy wzioł ??  jesli przymus to ja swojego podpisu nie zloże że dobrowolnie . Takie coś pachnie tym ze jestem czyjąś własnościa ktora mozna zrobic co chce . 

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

O widzisz. Nawet tego nie umieją wprowadzić. A sprawa jest prosta, mówi się "ma być i ciul".:lol:

Żaden byle" ciul " nie będzie mi  nakazywał czegoś za co nikt odpowiedzialności nie bierze i tyle.... Ty możesz nawet sobie kocie siki wstrzyknac. 😜

• Like 1
Opublikowano

Dzisiaj był pogrzeb u nas w rodzinie. Ciocia przegrała walkę, córka jej dalej walczy zięć walczy mężowi nic. Dziadek 90 lat bez kataru nawet. Wszyscy nie szczepieni.
Na podwórko zjechały się trzy karetki na raz, bo nie wiedzieli kogo ratować. Przymus, albo nie. Jak kto chce.

Opublikowano
V12 napisał:

7 minut temu, akooo napisał:

. Prawdziwy .

Pozwolę sie zapytac co masz przez to słowo na mysli ??

Z mojego otoczenia wiekszosc praktykujacych maja certyfikaty...

To tacy którzy STARAJĄ się zachować przykazania na serio daje nacisk na starają bo jesteśmy tylko ludźmi i upadamy. Zaszprycowanych nie przekreślam np moi rodzice zaszczepieni ale oni są "nie internetowi " jedyne źródło informacji to TV a i księża w tv mówią o szczepieniach to co wymagać od tych ludzi,boją się. Gdyby mówili prawdę w tv to pewnie by się nie zaszprycowali ale skoro księża z samej góry są za to co taki człowiek ma myśleć. Jak w internet zajrzy to tez w te pierwsze hasła z wyszukiwarki kliknie typu wp czy onet. Dziwię się tylko młodym ale oni są juz przyzwyczajeni do lajcika w życiu a jednak dzisiaj iść pod prąd to trzeba ponosić wyrzeczenia np ostracyzm społeczny,wyszydzanie, głupie żarty.

Opublikowano

Czleku szczepieni tyz umierają i te gieeee nikogo nie ratuje i tyle...

2 minuty temu, mirro napisał:

Dzisiaj był pogrzeb u nas w rodzinie. Ciocia przegrała walkę, córka jej dalej walczy zięć walczy mężowi nic. Dziadek 90 lat bez kataru nawet. Wszyscy nie szczepieni.
Na podwórko zjechały się trzy karetki na raz, bo nie wiedzieli kogo ratować. Przymus, albo nie. Jak kto chce.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

A nie szczepieni wszyscy mają wyrok ? Bo jakoś sporo znajomych przeszło covid i żyją.... 

A skąd wiesz że to szansa a nie gwóźdź do trumny niektórym skoro zaSzczepieni i tak umierają 

Masz dowody ze to pomaga a nie szkodzi ? 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)

Ja nie wiem i nikt  jakie zmiany czyni to w dlugofalowych , dlatego boje sie przymusu , dwa nawet mi sie sni zeby co poł roku coś w siebie wpuszczać , przykładowo nigdy  rzadnych grypówek w rodzinie nikt nie brał , pomimo dostepności 

Ja nie widze zadnej szansy , staty takie same jak tamtej jesieni , nie zaczepieni ktorych znam nadal zyją (może maja szczescie ) , chociaz juz mieli duzo kontaków z tymi którym test wyszedł 

6 minut temu, Bogdan_ja napisał:

A nie szczepieni wszyscy mają wyrok ?

Gdyby tak było , juz z poł PL ba z poł swiata powinno...

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Wmówiono ludziom że to chroni i ci starsi co się zaszczepili uwierzyli w to i lazili gdzie popadnie bo im wolno.... A tera umierają. 

Tak było w przypadku mojej sąsiadki 

Jeszcze się wymadrzala że się nie boi bo zaszczepiona. 🤕 Tera walczy o życie. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

A skąd wiesz że to szansa a nie gwóźdź do trumny niektórym skoro zaSzczepieni i tak umierają 

A gdzie napisałem że to gwóźdź do trumny. Opisałem przypadek, tragedię i to że nie byli szczepieni. Jest jakieś ryzyko i starasz się to ryzyko minimalizować wszelkimi dostępnymi środkami, Sam podejmujesz decyzję i w każdym przypadku, szczepiony czy nie, liczysz na odrobinę szczęścia. 

Wszystko opiera się na przedłużeniu życia a walczymy o jak najdłuższe. A jeśli tak nie jest, to trzeba pieprznąć całą tę walkę z chorobami w kąt i sie nie przejmować.

2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Jeszcze się wymadrzala że się nie boi bo zaszczepiona. 🤕

Czyli padła ofiara działań miłościwie panujących, bo taka była ich przewodnia myśl. 

Opublikowano (edytowane)

To nie piernicz że ma być przymus.... chcesz to koci sik pij mnie to nie obchodzi... Ale nie propaguj czegoś za co nikt nie bierze odpowiedzialności i tyle. 

Wiara w te coś tyz szkodzi i tyle i mamy tego przykłady. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Bogdan_ja napisał:

To nie piernicz że ma być przymus...

Przecież nie napisałem że chcę aby wprowadzono ten przymus, tylko że wprowadzą ten przymus.

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

całą tę walkę z chorobami w kąt i sie nie przejmować.

Jest gro , osób ktore ma złe zdanie o opiece med to suma , doswiadczen i przykładów .

Ja do takich osób należę 

1 minutę temu, mirro napisał:

tylko że wprowadzą ten przymus.

A jesli to ciekawi mnie jak to bedzie wygladać , co myslisz ?? 

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Przecież nie napisałem że chcę aby wprowadzono ten przymus, tylko że wprowadzą ten przymus.

Mogą sobie wprowadzić obowiązek którego i tak nie wyegzekwują i tyle.... Wiec to nie będzie przymus i tyle... 

Co bedo robić łapanki i szczepienia przymusowe? 

Opublikowano
Przed chwilą, Bogdan_ja napisał:

którego i tak nie wyegzekwują i tyle....

nie był bym takim optymista 

Opublikowano

@mirro

ja miałem na mysli ogół , jak ktoś robi na swoim , albo własnie rolas , emeryt , rencista 

Co do firm to się zgadzam , nawet w małych 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Bogdan_ja napisał:

nie ma co się pchać gdzieś co nie jest do egzystencji potrzebne.... 

No nawet  nie  o to że potrzebne 

sa ludzie , co wola życ z naturą , jechac na jezioro , iśc do lasu , maja jakies hobby na swoim podwórku itd

a miejskie rozrywki ich nie bawia 

2 minuty temu, peugeot napisał:

50 tyś zł . 

I jak to wpłaciłeś to dawali juz spokój ?? 

Edytowane przez V12