Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Nie wiem czy ci ludzie prowadzą szemrane fundacje. Ale Dominika Kulczyk przekazała na walkę z wirusem 20 milionów. Lewandowscy milion Euro. Owsiak wspomaga służbę zdrowia rok po roku. Ile dał Rydzyk?

Tylko  20  milionów  przekazała  z miliardów  które  posiada  ???  Lewandowcy  z 500 milionowego  majątku  dali   1%   naprawdę  hojni     są.  Rydzyk  prowadzi  jaką  działalność ???  Jakie  firmy  posiada  i  jakie dochody  z  nich uzyskuje  ???.  Owsiak  nie wspomaga  służby zdrowia  tylko  ludzie  którzy  dadzą  mu  pieniądze  on  ze  swoich  nie  da  ani 1zł   bo  niema  żadnych  innych dochodów  poza  WOSP

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ale dali nikt im niekazał a pan  z Torunia ledwo trzyma koniec z końcem i prosi o pomoc bo na paliwo do maybacha braknie. Państwo teraz nie pomoże skromnymi drobiazgami liczonymi w mln bo ma inny priorytet więc do starszego elektoratu ukłony kieruje tadzio

Co do działalności Rodzynka to on prowadzi niekończąca się zbiórkę pieniędzy przez omamiony i z manipulowany przez siebie lud

Ale wyku*wisty  schabowy żonie wyszedł mmmmm

Cos na rozluźnienie atmosfery 😁

Opublikowano
18 minut temu, Generał napisał:

Tylko  20  milionów  przekazała  z miliardów  które  posiada  ???  Lewandowcy  z 500 milionowego  majątku  dali   1%   naprawdę  hojni     są.  Rydzyk  prowadzi  jaką  działalność ???  Jakie  firmy  posiada  i  jakie dochody  z  nich uzyskuje  ???.  Owsiak  nie wspomaga  służby zdrowia  tylko  ludzie  którzy  dadzą  mu  pieniądze  on  ze  swoich  nie  da  ani 1zł   bo  niema  żadnych  innych dochodów  poza  WOSP

Zrozum to co się pisze. Oni dali nikt im nie kazał. Nie ważne ile posiadają mogli nie dać i by nikt nawet nie wspomniał, że powinni. Oni nie obnoszą się z pobożnością a pomagają bliźniemu jak każe nauka Chrystusa i Kościoła. Natomiast Rydzyk tę naukę głosi i pomaga sobie bo bliźniego ma gdzieś. Jeszcze pieniądze od bliźniego chętnie przyjmie. A biznes prowadzi lepszy niż nie jeden biznesmen co pomaga.

• Like 1
Opublikowano

Łon ma "rentowny" biznes a ludziska tera nie mogą tych kopert dostarczyć a przelewy w tym wieku nie teges... Co za biedby człowiek, pierwszy ogłasza bankructwo w kraju i chiba matolusz bedzie musiał go ratowc ... 😂😂😂😂

Opublikowano
9 minut temu, marulekk napisał:

Ale dali nikt im niekazał a pan  z Torunia ledwo trzyma koniec z końcem i prosi o pomoc bo na paliwo do maybacha braknie. Państwo teraz nie pomoże skromnymi drobiazgami liczonymi w mln bo ma inny priorytet więc do starszego elektoratu ukłony kieruje tadzio

Co do działalności Rodzynka to on prowadzi niekończąca się zbiórkę pieniędzy przez omamiony i z manipulowany przez siebie lud

zaraz ,zaraz a czy Rydzyk komuś każe dawać .Nie pamiętam by do mnie przyszedł i zażądał pieniędzy ,u Ciebie był i wymusił jakieś pieniądze? .Tak samo omamieni i zmanipulowani są ci co dają Osiakowi jak i Rydzykowi

Opublikowano

Ale porównanie.... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣Komu rydzyk pomaga? 

Opublikowano
1 godzinę temu, damianzbr napisał:

Skoro czepiasz się że teraz rydzyk nie dał na walkę z koronawirusem, to się zapytam dzlaczego lewy i kulczykowa nie za sponsorują nowej dzwonnicy przy parafii, w wypizdowie dolnym na podkarpaciu?

Bo po pierwsze nie ma tam ich wielbicieli, a po drugie nie będzie rozgłosu.

Zresztą akurat w wypizdowie dolnym to za pewnie i rydzyk by nie zaryzykował sponsorować dzwonnicę. xDDD

Nie mieszkam na Podkarpaciu ale według mnie napisałeś trochę lekceważąco o tym regionie.

13 minut temu, hubertuss napisał:

Zrozum to co się pisze. Oni dali nikt im nie kazał. Nie ważne ile posiadają mogli nie dać i by nikt nawet nie wspomniał, że powinni. Oni nie obnoszą się z pobożnością a pomagają bliźniemu jak każe nauka Chrystusa i Kościoła. Natomiast Rydzyk tę naukę głosi i pomaga sobie bo bliźniego ma gdzieś. Jeszcze pieniądze od bliźniego chętnie przyjmie. A biznes prowadzi lepszy niż nie jeden biznesmen co pomaga.

Rydzyk to powinien chyba już przejść na emeryturę a jak mu się nie chce to i tak wieku nie oszuka. Jeżeli chodzi o utrzymanie radia czy telewizji, jest taca, po 10 gr od każdego parafianina i po problemie, zresztą tak jak Owsiak powinien się rozliczyć z WOŚP, tak samo Rydzyk powinien się rozliczyć z wpłat.

Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał:

Nie czaję tej retoryki.

Jak rydzyk nie dał to wielkie halo, ale jak pozostaliby nie dali to wszystko ok??

Jesteś bardzo stronniczy, bo dla mnie wszyscy z rydzykiem na czele są hipokrytami próbującymi przybrać szatę bezinteresownej hojności i szczodrości, tylko grają swe role w innych teatrzykach, lewy z żoneczką na insta, rydzyk w nagłośni przedstawiającej się jako niby katolicka, a kulczykowa to definicja pseudo-filantropki.

A ty widzisz tylko złego rydzyka. Jak by ci płacili normalnie za to co masz widzieć a czego nie....

Ale nie mam o to do nich żadnych pretensji, oni żerują na debiliźmie ludu. To nie jest ich wina że ludzie są debilami i ulegają temu populizmowi i dają im swoją kasę.

Dobra, z nich tylko lewy niby zarabia, ale nie pracą tylko szczęściem życiowym które obdarzyło go pewnymi umiejętnościami a los pozwolił mu to wykorzystać.

Co nie zmienia faktu że nie tak wygląda bezinteresowna pomoc na którą może sobie pozwolić dzięki atrybutom które otrzymał od losy.

Kiedyś było coś takiego w kościele że przyszedł bogaty który miał powiedzmy z 10 denarów złotych i dał na pokaz jednego. Ludzie mu bili brawo. później pod osłoną nocy przyszła wdowa która miała tylko pół i raptem srebrnego. Oddała go, cały swój majątek oddała, nikt tego nie widział bo nie robiła tego na pokaz. I ona trafiła do nieba a ten niby hojny co dał tyle złota tam się nie znalazł.

Może nie wierzysz w Boga ale ta historia nie musi być przekazem dla wierzących.

Opublikowano
17 minut temu, witejus napisał:

zaraz ,zaraz a czy Rydzyk komuś każe dawać .Nie pamiętam by do mnie przyszedł i zażądał pieniędzy ,u Ciebie był i wymusił jakieś pieniądze? .Tak samo omamieni i zmanipulowani są ci co dają Osiakowi jak i Rydzykowi

Tak te od owsiaka chodżą i nękają, podstawiają puszki pod sam nos, są upierdliwi odbieram to jako wręcz żądanie dania im pieniędzy.

17 minut temu, ogarek napisał:

Ale porównanie.... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣Komu rydzyk pomaga? 

Może rydzyk jest tą biedną wdową która daje nie na pokaz...??

Choć w to wątpię. Ale tak samo rydzyk jaki i owsiak nikomu nie pomaga.

Pomagają ludzie którzy wpłacają kasę na konta fundacji i stowarzyszeń przez nich zarządzanych.

A ile oni dla siebie z tego uszczypną tego my już nie wiemy.

Dlaczego owsik nie prowadzi księgowości w chmurze dostępnej dla każdego, bez możliwości edycji przez przeglądającego???

Opublikowano
20 minut temu, witejus napisał:

Jest banda bardziej omamionych. Jest to polski rząd pisowski. tak nikt nikomu nie każe, każdy każdemu daje dobrowolnie.  Z tym, że część omamionych daje Rydzykowi nasze pieniądze nie pytając nas o zdanie. 

3 minuty temu, damianzbr napisał:

Nie czaję tej retoryki.

Jak rydzyk nie dał to wielkie halo, ale jak pozostaliby nie dali to wszystko ok??

Jesteś bardzo stronniczy, bo dla mnie wszyscy z rydzykiem na czele są hipokrytami próbującymi przybrać szatę bezinteresownej hojności i szczodrości, tylko grają swe role w innych teatrzykach, lewy z żoneczką na insta, rydzyk w nagłośni przedstawiającej się jako niby katolicka, a kulczykowa to definicja pseudo-filantropki.

A ty widzisz tylko złego rydzyka. Jak by ci płacili normalnie za to co masz widzieć a czego nie....

Ale nie mam o to do nich żadnych pretensji, oni żerują na debiliźmie ludu. To nie jest ich wina że ludzie są debilami i ulegają temu populizmowi i dają im swoją kasę.

Dobra, z nich tylko lewy niby zarabia, ale nie pracą tylko szczęściem życiowym które obdarzyło go pewnymi umiejętnościami a los pozwolił mu to wykorzystać.

Co nie zmienia faktu że nie tak wygląda bezinteresowna pomoc na którą może sobie pozwolić dzięki atrybutom które otrzymał od losy.

Kiedyś było coś takiego w kościele że przyszedł bogaty który miał powiedzmy z 10 denarów złotych i dał na pokaz jednego. Ludzie mu bili brawo. później pod osłoną nocy przyszła wdowa która miała tylko pół i raptem srebrnego. Oddała go, cały swój majątek oddała, nikt tego nie widział bo nie robiła tego na pokaz. I ona trafiła do nieba a ten niby hojny co dał tyle złota tam się nie znalazł.

Może nie wierzysz w Boga ale ta historia nie musi być przekazem dla wierzących.

Możesz ich nazywać i oceniać jak chcesz. Ale to nie zmieni faktu, że pomagają. Niech robią co chcą ale pomagają. Rydzyk nie pomaga a dostaje między innymi nasze pieniądze. I w tej sprawie masz rację pisząc o debilizmie. tylko niestety nie ludu bo on nie ma wpływu na te datki.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Owsiak składa co rok sprawozdania i są dostępne w Internecie....zresztą kwota jest podawana publicznie 

Gdzie i  komu rydzyk cokolwiek rozliczył i podał ile zebrał ? 

Ile respiratorów zakupił i ile sprzętów ratujacych ludzkie życie... A no  NIC zupełne zero... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)

Nigdy i nikomu. Ale możesz tu przeczytać, że buduje jakieś wierze kościoły czy tam dzwonnice. Podkreślam jakieś. Ci inni pomagają ludziom nawet zbierając nie swoje pieniądze. A Rydzyk po prostu żeruje na naszym narodzie. Jak mu ze zbiórek nie styka to rząd dokłada. Nie raz już ich straszyl i szantażował a ci sypali kasę by tylko zachwalał.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Jak żyje juz prawie 40lat niewidzialem aby ktos od Owsiaka  nękał puszką, jak chciałem wrzucić pieniążka to sam podchodziłem. Widocznie Damian masz zle wspomnienia, może jakaś terapia albo zawiadomienie do prokuratury? Jak bym mial nawet i złotówkę dac to dam na Owsiaka bo chociaż jakaś część tego pójdzie na szpitale 

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Które są  teraz pozamykane a sprzęt od Owsiaka ratuje ludziom życie....

2 minuty temu, hubertuss napisał:

Nigdy i nikomu. Ale możesz tu przeczytać, że buduje jakieś wierze kościoły czy tam dzwonnice. Podkreślam jakieś.

Opublikowano

Tez myślę, ze powinien to zgłosić policji natychmiast. Najlepiej publicznie w tvp by pokazali jaki Owsiak zły jak krzywdzi ludzi.

1 minutę temu, ogarek napisał:

Które są  teraz pozamykane a sprzęt od Owsiaka ratuje ludziom życie....

Problem w tym, ze nikt ich nie widział a co dopiero zamykac.

Opublikowano
13 minut temu, dsbh napisał:

Nie mieszkam na Podkarpaciu ale według mnie napisałeś trochę lekceważąco o tym regionie.

Nie miałem tego na myśli i w zamiarze. Bardziej mi chodziło że tam jest teren mało zaludniony, a jak już to przez starsze osoby których lewy nie kwalifikuje do grupy dajęcej polubienia jego insta a rydzyk że dzwonnica mu się zwróci w kopertach nadesłanych z tamtego wyludnionego terenu.

Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał:

Możesz ich nazywać i oceniać jak chcesz. Ale to nie zmieni faktu, że pomagają. Niech robią co chcą ale pomagają. Rydzyk nie pomaga a dostaje między innymi nasze pieniądze. I w tej sprawie masz rację pisząc o debilizmie. tylko niestety nie ludu bo on nie ma wpływu na te datki.

Nie kłam, owsik nikomu nie pomaga swoimi pieniędzmi.

Umówmy się zebraliśmy na WOŚP 100 mln. zł. Fundacja przekazała na szpitale 90 mln. z czego 5 wzięła sobie na swoje funkcjonowanie. Owsik jako prezes zainkasował 5 mln. Ile z tych jego 5 mln które mu poniekąd daliśmy przekazał na cele charytatywne??

To są sumy umowne, ale powiedz czy słyszałeś że cokolwiek ze swojej kieszeni przekazał??

Więc nie kłam proszę.

Opublikowano

Eeeejj... Temat pomocy zwiazku z pandemia jest jak najbardziej zawiązany z Owsiakiem bo on pomaga jak najbardziej i z naszych pieniędzy które od nas wyłudził.... 🤣🤣🤣

Opublikowano

Do czego zaktywizował? do podawania kopert? 

Damnianek niczego nie zakładaj bo to jest jawne i Owsiak ma dużo mniejsze koszty