Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bercik92 napisał:

niesmiertelny88 napisał:

Ywa napisał:

46 minut temu, niesmiertelny88 napisał: Szczepic się, gnoju z obory nie boicie się wyrzucać a igły to tak. Dziś pierwszy z mojej wioski poszedł pukać w bramę do św Piotra. żona jego też w szpitalu. Prostacki tekst odrzuca na kilometr. Oto pożądana krew wylewa się na ręce covidian. Machina zbiera żniwa; a że ktoś boi się, nie potrafi działać w kwestii korzystania z podstawowego leczenia i zapobiegania chorobie, to czyja wina.   

czemu prostacki? bo mam swojej zdanie. umierają ludzie którzy w D... mają koronę. To ja mam za to cierpieć bo ktoś olal. bądź poważna.

Ja na twoim miejscu zastanowił się skąd ta korona się wzięła i czego ona ma służyć? 🤔

szczerze, może mnie nie zamkną za to. Hitlerem. wybić najsłabszych

Opublikowano

Od czerwca w Europie z powodu problemów z sercem, zmarło aż 75 sportowców. Biorąc pod uwagę statystyki z poprzednich lat, jest to liczba, której nigdy wcześniej nie odnotowano.

W przeszłości na choroby serca, umierało rocznie co najwyżej 6 czynnych sportowców. I nigdy od 1889 roku, gdy zaczęto gromadzić takie dane, liczba ta nie była wyższa, aż do teraz.

Obecnie, w ciągu zaledwie 4 miesięcy, mamy do czynienia z aż 75 przypadkami śmiertelnymi.

Biorąc pod uwagę fakt, że wiele klubów i lig zawodowych, wymusza szczepienia na COVID-19, pod groźbą odsunięcia od zespołów oraz kar finansowych, sportowcy nie mając wyjścia, przyjmują zalecane dawki.

https://diariodevallarta.com/en/mas-de-75-deportistas-repentinamente-fallecidos-en-5-meses/

jakby jakiś covidiota próbowal tłumaczyć, że "to się zdarza", to zapytajcie jak często słyszał, żeby na jednym meczu padło na serce aż 3 piłkarzy? Wink

https://brandnewtube.com/watch/three-vaccinated-footballers-collapse-in-england-in-the-same-match_jHnmx6HQk7RXljV.html

Opublikowano
1 godzinę temu, Bercik92 napisał:

@jacus@jacus ale amantadyna była kiedyś stosowana na grypę... 😏 🤪 🤷‍♂️

Obecnie też jest zarejestrowana jako lek przeciwwirusowy. Lekarze mogą go przepisać chorym jako lek przeciw grypie.

Opublikowano

Ten sympatyczny Pan w sposób satyryczny  przedstawia wybrane nowinki ze świata/do weryfikacji; m.in stara się wymownie obnażać komuno-faszyzm i desperację ludzką.

Opublikowano
Ywa napisał:

Ten sympatyczny Pan w sposób satyryczny  przedstawia wybrane nowinki ze świata/do weryfikacji; m.in stara się wymownie obnażać komuno-faszyzm i desperację ludzką.

Nie wiedziałem że pani despetatka.

niesmiertelny88 napisał:

Ywa napisał:

Nie wiedziałem że pani despetatka.

desperatka

Opublikowano

osz kurna ze ja nie dalem takiego ogloszenia na wiosne- nawet w czynie spolecznym bym zarazil jakies mlode panie metoda usta-usta na poczatek oczywiscie .

ten pan rzeczywiscie spadl i to ze znacznie wiekszej wysokosci niz krzeslo i to centralnie na kapelusz....

4 godziny temu, niesmiertelny88 napisał:

Masz rację. PRZEPRASZAM nie to miałem na myśli

zupelnie niepotrzebnie-ja to pisze od poczatku tematu, ja tez tak o nich mysle..

3 godziny temu, niesmiertelny88 napisał:

dziękuję i przepraszam jeszcze raz. nie chciałem obrazić. nerwy i ten pogrzeb i czasami człowiek zrobi A później pomyśli

ja ich obrazam zupelnie na spokojnie, bez zadnej spiny i nerwow,w przerwie na sniadanie,obiad i kolacje, no chyba zemammduzo pracy to wtedy rzadziej.

• Like 1
Opublikowano

Desperacje jest w działaniach decydentów, min, prezydenta Biden, którego eksperci nie wypowiadali się pozytywnie/wręcz nie rekomendowali boostera ze względu na obserwowaną dużą zachorowalność wśród populacji izraelskiej bodajże najszybciej wyszczepionej; w GB podobnie; W Izraelu nawet zrzeszyli się lekarze i wysłali oficjalny list, w który odradzali 3 dawkę. Jednakże decyzją polityczną wydali zgodę.

Nie rozumiem jak ludzi zaakceptowali ten fakt, akceptując decyzje polityczne nie medyczne. Oczywiście dużo ludzi żałuje pierwszej iniekcji i nie ma zamiaru poddawać się następnej widząc co się dzieje.

2 minuty temu, niesmiertelny88 napisał:

Nie złośliwy, ale ten gostek jest znawcą wirusów, lekarzem..

Jest obserwatorem.

Opublikowano
Ywa napisał:

2 minuty temu, niesmiertelny88 napisał: Nie złośliwy, ale ten gostek jest znawcą wirusów, lekarzem.. Jest obserwatorem.

To że jak to.... obserwuję się coś i jest się znawcą danego tematu. To ja już generał bo lubię defilady i takie tam warty krwp oglądać

Opublikowano
8 godzin temu, niesmiertelny88 napisał:

To że jak to.... obserwuję się coś i jest się znawcą danego tematu. To ja już generał bo lubię defilady i takie tam warty krwp oglądać

Infantylny post i wnioskowanie. Napiszę jak dziecku:

Emeryt, który czyta sobie na co dzień prasę a potem komentuje satyrycznie, że prawie spadł z krzesła (co jest wymowne), może być znawcą tematu?  

Podpowiem Ci- jest zwykłym czytelnikiem. Dziennikarze na co dzień powołują się na publikacje zagraniczne, a czy opatrzą to celowym wpływowy komentarzem, zależy.

1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Nie  otwiera mi się, bo nie mam fb.