Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał:

Ten pudelek się ośmiesza jak zwykle, jako że wyszło wiele wartościowych prac naukowych na temat tych maseczek, nawet WHO potwierdziło, że nic nie dają.

Sądzisz, że kłamstwo powtórzone 100 razy stanie się nagle prawdą?

19 minut temu, peugeot napisał:

Wydaje mi się że już przekroczyłaś granicę obłędu .

Taka jest opinia społeczna, przykro mi.

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

jest jeszcze radio 😛.

ostatnio byl reportaz z lodzkiego pogotowia-oni sie juz poddali. juz nawet nie pytaja szurow czemu sie nie szczepili..

Pawulony z Łodzi to dobry przyklad. 

35 minut temu, jacus napisał:

Tylko do badań używano maseczki przez 15minut, ale tego w tym artykule nie ma. 

Opublikowano (edytowane)

A jeszcze rok temu , skuteczny byl komin , chusta , szalik  , przylbica , tu nagle pyk trzeba miec gumki na uszach bo one chronia najbardziej. Ciekawe co to sie staneło wtedy że taka zmiana... Może z nanometrów zmienił sie w picometry ???

22 minuty temu, peugeot napisał:

Większość dorosłego społeczeństwa jest po szczepieniu . Co z tego wynika to chyba wiesz .

Ciekawe ile % z musu i dla swietego spokoju. 

Myslisz ze Ci co zostali , zmuszeni to popieraja to wszystko ? Oni zazdroszcza takim co sa na swoim , bo nie maja pewnosci o przyszlosciowe skutki .

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Grzes 

Jak tam siły' , wrócily po infekcji ?

Edytowane przez V12
Opublikowano
27 minut temu, V12 napisał:

Ciekawe ile % z musu i dla swietego spokoju. 

Myslisz ze Ci co zostali , zmuszeni to popieraja to wszystko ? Oni zazdroszcza takim co sa na swoim , bo nie maja pewnosci o przyszlosciowe skutki .

Podjęli taką decyzję a nie inną , mieli wybór . Równie dobrze mogę napisać że wielu ludzi nie zaszczepiło się bo zostali   zaszczuci przez antyszczepionkowców .

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, peugeot napisał:

Podjęli taką decyzję a nie inną , mieli wybór . Równie dobrze mogę napisać że wielu ludzi nie zaszczepiło się bo zostali   zaszczuci przez antyszczepionkowców .

A pewnie ze mozesz , tylko że nikt nie szczuje tylko wyraża odmienny poglad na sprawe . To zabronione ??

Wybór , nie mieli , bo jak sie ma kredyt to szukanie pracy jest też ryzkowne' , oby zawsze mieli zdrowie dla pracy przez ktora ryzykuja 

Slowo dobrowolnsc to dycyzja bez nacisku i santażu osob 3 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, V12 napisał:

A pewnie ze mozesz , tylko że nikt nie szczuje tylko wyraża odmienny poglad na sprawe . To zabronione ??

Na tym forum jest aż nadto przykładów na straszenie i przyrównywanie do  np. debili . A w zamkniętym środowisku jest jeszcze gorzej , spotkałem się z takim przykładem i myślę że to nie jest wyjątek .

Edytowane przez peugeot
Opublikowano (edytowane)

Ja nie ma wplywu na inne osoby tu piszace 

Sam prowadze rozmowe w sposob kulturalny i bez emocjonalny'

Aczkolwiek jest 50/50 bo zabawne dla mnie slowo "szur" tez czesto pada , a straszenie tez wystepuje np "że przyjdzie pod strzechy " :D

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

A mnie od poczatku  jesieni , zastanawia dlaczego skoro media mowia że to wiekszosci zapadaja Ci bez certyfikatu .to ludzie w realnym otoczeniu widzac to w strachu . nie ida masowo , bo staty nowych  w gore nie ida znaczaco.

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, peugeot napisał:

Ale tu nie chodzi o Ciebie a o społeczeństwo . 

No to ja teraz też dla równowagi napiszę : ciekawe ilu nie zaszczepiło się z powodu presji otoczenia w którym żyją .

U mnie rodzina zgodna bez nagabywania, a szczególnie dziadkowie absolutnie nie chcieli; brat jedynie nieświadomy i zastanawiał się,  bo szef coś marudził; ale dla niego tylko praca i auto najważniejsze więc zrozumiałe, że miał to gdzieś-obecnie na emigracji .

ZAPRASZAM NA POSIEDZENIE /NA ŻYWO:

Podczas VI posiedzenia Komisja będzie przesłuchiwać lek. Jerzego Milewskiego. Lek. Jerzy Milewski – przedsiębiorca, ekspert rynku farmaceutycznego i medycznego. W 1982 r. ukończył Akademię Medyczną w Gdańsku – Wydział Lekarski. W czasie pracy w Akademii Medycznej uzyskał specjalizację z Chorób Wewnętrznych. Działalność naukową prowadził w obszarze diabetologii. W 1999 r. ukończył Podyplomowe Studium Marketingu i Zarządzania na Wydziale Ekonomii i Zarządzania na Politechnice Gdańskiej, a następnie po kierunkowych studiach uzyskał tytuł MBA. Współzałożyciel oraz członek zarządu oraz rady nadzorczej kilku firm, które odniosły sukces głównie w branży medycznej, farmaceutycznej i biotechnologicznej. Pierwsze doświadczenia w życiu zawodowym zdobył jako lekarz-klinicysta-nauczyciel akademicki w Akademii Medycznej w Gdańsku. Swoją aktywność społeczną realizował jako inicjator i członek Zespołu Doradczego (2006 r.) przy Ministrze Zdrowia (prof. Zbigniew Religa) ds. przygotowania założeń zmian w systemie ochrony zdrowia „Polskie Zdrowie”:

https://www.youtube.com/watch?v=hZW5rlmxVsk

Edytowane przez Ywa
Opublikowano

Ywa to że nie chcieli to jest efekt końcowy podejmowania decyzji , w tym kontekście  ważniejsze jest to co na nią wpłynęło .

17 minut temu, V12 napisał:

A mnie od poczatku  jesieni , zastanawia dlaczego skoro media mowia że to wiekszosci zapadaja Ci bez certyfikatu .to ludzie w realnym otoczeniu widzac to w strachu . nie ida masowo , bo staty nowych  w gore nie ida znaczaco.

No przecież o tym piszemy , ludzie bardziej boją się nieznanego ( tych potencjalnych skutków ubocznych mających wystąpić po wielu latach ) niż choroby .

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, peugeot napisał:

.No przecież o tym piszemy , ludzie bardziej boją się nieznanego ( tych potencjalnych skutków ubocznych mających wystąpić po wielu latach ) niż choroby .

chyba sie nie rozumiemy , wiekszośc ludzi kieruje strach oraz proste zasady logiczne (duza czesc nawet nie wie w jakiej to jest technologi , za bardzo nie zgłebili tematu )    ,

jesli widza w rodzine lub w miejscowosci że choruje nie zaczepiony albo co gorsza zgon , to strach powinien przechylić szalę , przed potencjalnymi  skutkami ubocznymi ,

jesli widza że np dzieje sie to przypadku zaczepionego to utwierdza sie w swoim przekonaniu 

Edytowane przez V12
Opublikowano

No i gitara , mnie plecy tez całkiem pusciły , dzis fizycznie troche kg przerzuciłem 

Opublikowano
6 minut temu, GRZES1545 napisał:

Oczywiście że  tak, nie brałem innej opcji pod uwagę👍 oficjalnie ozdrowieniec jestem🙉

przeciwciała sprawdzałeś?

Opublikowano
4 minuty temu, peugeot napisał:

V12  , jak widzisz strach przed nieznanym u niektórych  jest silniejszy . 

ja w tak prosty sposób az tak tego nie biorę , nie ma dobrych statystyk z podziałem chorych i zgonów  na za i nie , a to było by pomocne 

Opublikowano

kurna, a mi zamiast hulajnogi, sms em podziękowanie przyszło że po kuj kuju jestem, no i zaproszenie na trzeci raz dostałem.

tak Wam powiem, że wyróżniony się mocno poczułem...

Opublikowano
4 minuty temu, V12 napisał:

ja w tak prosty sposób az tak tego nie biorę , nie ma dobrych statystyk z podziałem chorych i zgonów  na za i nie , a to było by pomocne 

Każdy wniosek z badań statystycznych jest podważany  przy pomocy często nie  weryfikowalnych argumentów typu ( za X lat będą skutki uboczne ) . Wiesz dobrze że to odnosi skutek i w zasadzie nie ma na to recepty , bo tak jak pisałem strach przed nieznanym  jest silniejszy .