Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ty jesteś taki tepy od urodzenia? Skoro 52% jest zaszczepionych i 50% leży w szpitalu to po co się szczepić skoro zaszczepionych w szpitalach jest co tydzień więcej. W TV najpierw mówili o 1%, we wrześniu udowodnilem ze było 25% w ostatnim tygodniu było już 36%. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, poosa21 napisał:

Ty jesteś taki tepy od urodzenia? Skoro 52% jest zaszczepionych i 50% leży w szpitalu to po co się szczepić skoro zaszczepionych w szpitalach jest co tydzień więcej. W TV najpierw mówili o 1%, we wrześniu udowodnilem ze było 25% w ostatnim tygodniu było już 36%. 

Z tymi zaszczepionymi radził bym uważać, spotkałem się osobiście z zaciekłymi anty którzy mieli paszporty covidowe[potrzebne do pracy], dziś łapneli gdzieś pigóły które zarobiły ponoć dużą kasę, żeby się nie okazało że przy naszym talencie do kombinacji 10-15% szczepionych to szczepionki wcale na oczy nie widziało a mają papier

Opublikowano

Jest zielone światło dla pigułki na koronawirusa .

Brytyjski regulator rynku leków wydał pierwsze zezwolenie dla antywirusowej pigułki firmy Merck - leku, który został okrzyknięty przez ekspertów zdrowia publicznego jako ważne nowe narzędzie do walki z pandemią COVID-19.

Jak poinformowała firma, Medicines & Healthcare Products Regulatory Agency wydała zezwolenie dla leku pod marką Lagevrio, przeznaczonego do stosowania w leczeniu łagodnych i umiarkowanych objawów choroby wywoływanej koronawirusem Sars-CoV-2.

https://businessinsider.com.pl/technologie/nowe-technologie/molnupiravir-jest-zielone-swiatlo-dla-pigulki-na-koronawirusa/z7y798y

Nie będą kłuć tylko tabletki łykać .

Opublikowano

a myslisz ze ci to pomoze-chyba ze metylowy,wtedy mozesz nie widziec problemu,, 

4 godziny temu, poosa21 napisał:

tepaku -liczysz dziecie ktorych nikt nie szczepi-inzynierze z bozej laski ile ich jest,mooze to umiesz policzy.

dziwis sie ze polska jest w ogonie technologicznym swiata ,jesli tacy ludzie koncza politechniki.............

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

w ogonie technologicznym swiata 

A co my mamy swojego ? , jak od 2 wś nie możemy mieć nic swojego ?!

Opublikowano

slyszale o takiej firmie atlas ??

bo nie bede ci podawal dziesiatek firm z moich stron-slyszales o comarch-u to oni produkuja oprogramowanie dla wiesvagena,w tym to slynne...

zetorki-zaszczep sie 3 dawka bo zaczynasz gwiazdorzyc 😛

Opublikowano (edytowane)

Produkować a opracować od podstaw to dla mnie róznica .

Edytowane przez V12
Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

zetorki-zaszczep sie 3 dawka bo zaczynasz gwiazdorzyc 😛

dziś chciałem, ale kazali jeszcze miesiąc zaczekać. pół roku ma minąć od ostatniej dawki...

Opublikowano

jacus Ci chyba cowid mózg w znacznym stopniu uszkodził 

posiadanie lini produkcyjnej czy montowni to sukces?

wszystkich od szurow wyzywasz A sam jesteś najgorszy sort. nawet nie wiesz czy masz przeciwciala, ani ile czy tam wogule cowid przeszedł. 

Opublikowano
5 minut temu, V12 napisał:

Produkować a opracować od podstaw to dla mnie róznica .

atlas zaczynal w garazu w betoniarce, byc moze u was nie ma takich firma- mentalnosc wschodniopolska niestety w calej polsce sie czai, nie daaaa sie

maspex, okno-pol , fakro,wisniowski, i dziesiatki firm,setki firm w malopolsce..

sie nie moge zaszczepic bo od ponad miesiaca choruje-to kurna powiklania po swirusie,nigdy tak nie mialem, kaszel,katar,oslabienie- niech was sie nie wydaje ze mozna chorowac na tego sk***ysyna bez konsekwencji...............

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, jacus napisał:

a myslisz ze ci to pomoze-chyba ze metylowy,wtedy mozesz nie widziec problemu,, 

tepaku -liczysz dziecie ktorych nikt nie szczepi-inzynierze z bozej laski ile ich jest,mooze to umiesz policzy.

dziwis sie ze polska jest w ogonie technologicznym swiata ,jesli tacy ludzie koncza politechniki.............

Tempa dzido dzieci też chorują, sąsiadów wnuk 10 lat w szpitalu choć wszyscy w rodzinie zaszczepieni. 

Zaszczep się przecież nic ci nie będzie, sam głosisz tę torie. 

Edytowane przez poosa21
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

atlas zaczynal w garazu w betoniarce, byc moze u was nie ma takich firma- mentalnosc wschodniopolska niestety w calej polsce sie czai, nie daaaa sie

maspex, okno-pol , fakro,wisniowski, i dziesiatki firm,setki firm w malopolsce..

Dobrze tylko co oni opracowali ?? Sami od podstaw ?/

Człowieku jesli  miał bym kapitał  i widział w tym biznes to zaczne produkowac okna i drzwi albo pustaki i cegły , ale jaki wynalazek i innowacje tym wniosę ??

Opublikowano

miałeś na to prawie rok. 

teraz policz ile procentowo jest polskich fabryk w wolnym czasie i  ile montowni polskie fabryki otworzyły w unii. 

Opublikowano (edytowane)

Kuffa pompa wtryskowa w c 325- c 330m , jest na licencji firmy austryjackiej , takie mieliśmy "nasze" :D , nawet pompy do 2 garków nie moglismy sami narysowac i puscic w linie produkcyjna \

W jaki bym nasz produkt z nawet z PRL zaczoł dobrze kopać historie  , to najczesciej była kopia lub licencja 

Edytowane przez V12
Opublikowano

A dlaczego nie my wymyślalismy i potem od nas licencje by kupowałi  ?? 

Wina na pewno nie byłą w obywatelach bo geniuszy u nas nie brakowało ...

Opublikowano

o jezu-mentalnosc wschodniopolskich chlopow pansczyznianych.....

porownaj jakie masz drzwi w domu a jakie sa nowe w salonie sprzedazy, okna dachowe to ile firm w europie sprzedaje, a dzwi garazowe takiej jak wisniowski robi to twoj dziadek mial w stodole...

o polskich grach komputerowych -slyszales cokolwiek ??

tysiace inzynierow pracuje w krakowie i okolicach..

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

.

porownaj jakie masz drzwi w domu a jakie sa nowe w salonie sprzedazy, okna dachowe to ile firm w europie sprzedaje, a dzwi garazowe takiej jak wisniowski robi to twoj dziadek mial w stodole...

Co Ty możesz wiedzieć co ja mam w domu .

A no tak szklana kula :D

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

tysiace inzynierow pracuje w krakowie i okolicach..

I nik Ci nie jest  w stanie pomóc 🥺