Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, peugeot napisał:

Nic dziwnego , ludzie już nie zwracają uwagi na zagrożenie ze strony covid-19 .

Tylko ze kraj , sie zmniejszyl do 18 mln w wiekszosci młodych ludzi  , bo reszta "ma 95 % " ochrony ...

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 godzinę temu, poosa21 napisał:

Dane szpitalne w Wielkiej Brytanii wstrząsają światem: 80% zgonów na COVID należy do osób zaszczepionych… Liczba zgonów na COVID wzrosła o 3000% po fali szczepień

https://www.naturalnews.com/2021-09-28-covid-deaths-in-vaccinated-3000-higher.html

I co na to nasz naczelny szur?

ten gosc skonczyl 3 politechniki- to taka miara umiejetnosci matematycznych czytaj -debili ktorzy nie potrafia liczyc..

Opublikowano
2 godziny temu, pafnucy napisał:

przed chwilą słyszałem że głównie niezaszczepieni w szpitalach, więc pewno artykuł anty igła napisał.

Była reklama przed chwilą i podali że 99% to niezaszczepieni, a podalem dane że to kłamstwo. Więc nie wierz w to co inni ci wmawiają. 

1 godzinę temu, jacus napisał:

ten gosc skonczyl 3 politechniki- to taka miara umiejetnosci matematycznych czytaj -debili ktorzy nie potrafia liczyc..

Nie zniżę się do twojego poziomu i nic o tobie nie napisze, bo nie dorastasz mi do pięt. 

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, poosa21 napisał:

Była reklama 

Tia , ostatnia pros...  tfu wróc lokDAŁN :D

Poosa21

Szkoda wrzucać , bo nikt tego nie czyta ,  a jak już to po łepkach , najważniesze są szczególy ,

Spora grupa ,tu dokręca głowice cylinrdów  na czuja , a potem sie woda gotuje po 200mth oraz zwieksza moc  i trwałośc  w c-360 i innych tego typu traktorów olejem (3 razy droższym )  do nowoczesnych diesli z filtrami  spalin  , wiec nie wymagaj finezjii w obserwacji rzeczywistosci 

Edytowane przez V12
Opublikowano

no wlasnie szczegoly- w tym problem ze wy czytacie tylko to co pasuje do waszej schizy i jest duzymi literami,reszta sie nie liczy.

tam sa te same wyliczenia ktore porownuja liczby i wychodza podobnie tylko absolwent 2 i 3 politechnik nie bierze pod uwage ze szczepionych jest 80 % a nie szczepionych 20 %-jesli dla takiego matola 70 tysiecy z 50 milionow jest tyle samo co 70 tysiecy z 15 milionow to z kim mozna dyskutowac ???  pozostale dane- nie mam czasu zweryfikowac czy to prawda ale nawet dla ucznia podstawowki to nie bedzie 80 % 

ktos podal dane z anglii a minister  polski -wiec matol sie dziwi ze sie nie zgadzaja..

Opublikowano
V12 napisał:

40 minut temu, poosa21 napisał:

Była reklama 

Tia , ostatnia pros...  tfu wróc lokDAŁN :D

Poosa21

Szkoda wrzucać , bo nikt tego nie czyta ,  a jak już to po łepkach , najważniesze są szczególy ,

Spora grupa ,tu dokręca głowice cylinrdów  na czuja , a potem sie woda gotuje po 200mth oraz zwieksza moc  i trwałośc  w c-360 i innych tego typu traktorów olejem (3 razy droższym )  do nowoczesnych diesli z filtrami  spalin  , wiec nie wymagaj finezjii w obserwacji rzeczywistosci 

Aleeee lekkobieżny olej może coś tam że strat ująć - tylko taka drobnostka - trzeba elementy współpracujące do tego dopasować i pasowania ogólnie. Na bank coś lepszego od selektola ma lepsze właściwości myjące to i silnik lepiej wewnątrz wygląda. Taka drobnostka jak wymywanie przy tym metali uchodzi uwadze albowiem degradacja w ten sposób dla silników 4000 jest mniejsza niż przy słabej jakości oleju. Są też tacy, którzy przeciążają pompę niezależnie od oliwy. Zatem V12 - każdy kij ma dwa końce.

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, DTaras napisał:

Aleeee lekkobieżny olej może coś tam że strat ująć - tylko taka drobnostka - trzeba elementy współpracujące do tego dopasować i pasowania ogólnie. Na bank coś lepszego od selektola ma lepsze właściwości myjące to i silnik lepiej wewnątrz wygląda. Taka drobnostka jak wymywanie przy tym metali uchodzi uwadze albowiem degradacja w ten sposób dla silników 4000 jest mniejsza niż przy słabej jakości oleju. Są też tacy, którzy przeciążają pompę niezależnie od oliwy. Zatem V12 - każdy kij ma dwa końce.

Tylko że ja nic nie pisalem o lepkości , 

Tylko składzie ,

odsylam na fajne forum olejowe sa tam analizy , wiekszosc nowoczesnych popularnych zachodnich olei to juz niskopopiolowce , co dla starych nie jest korzystne , ze wzgledu na materialy . Np nizszy poziom dodatków zddp , mycie po rodzimej produkcji olejach ( byle nie superol )nie ma sie czego wstydzić , po 15 latach uzytkowania mam obraz na sytuacje w tym 9 lat w silnikach zachodnich iveco i mwm , roczny nalot 300-350 h i po tym resusie są tez zmieniane rok do roku .

Zbieram sie zeby z ciekawosci , zrobic analize po 300 h , ciekaw jestem jak z parametrami , w tak nie wysilonym silniku bez turbo olej zbytnio sie nie poci 

Nikt nie zwraca uwagi na oznaczenia api czy acea , najważniejsze ze jest drogi 

Nie wiem jak można przeciażyc pompe olejowa smarowania silnika ?? 

Nawet przy podlej jakosci oleju  w mrozy przy sprawnym zaworze redukcyjnym , cisnienie maksymalne nie przekracza max wartosci zadanych np 5-6 bar 

Edytowane przez V12
Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

no wlasnie szczegoly- w tym problem ze wy czytacie tylko to co pasuje do waszej schizy i jest duzymi literami,reszta sie nie liczy.

tam sa te same wyliczenia ktore porownuja liczby i wychodza podobnie tylko absolwent 2 i 3 politechnik nie bierze pod uwage ze szczepionych jest 80 % a nie szczepionych 20 %-jesli dla takiego matola 70 tysiecy z 50 milionow jest tyle samo co 70 tysiecy z 15 milionow to z kim mozna dyskutowac ???  pozostale dane- nie mam czasu zweryfikowac czy to prawda ale nawet dla ucznia podstawowki to nie bedzie 80 % 

ktos podal dane z anglii a minister  polski -wiec matol sie dziwi ze sie nie zgadzaja..

A ty dalej się czujesz gorszy że temat poruszasz. Dobrze ze zrezygnowałem pisania pracy doktorskiej bo byś miał sraczke. 

Zaszczep się będzie spokuj na forum. 

Słowenia czasowo wstrzymuje szczepienia przeciw Covid-19 preparatem koncernu Johnson & Johnson – przekazał w środę tamtejszy minister zdrowia Janez Poklukar.
Opublikowano

naucz sie liczyc i wtedy sie zaszczepisz, chyba ze zachorujesz wtedy pogadamy..

pytam na jakiej politechnice moga studiowac nieuki bo sam bym tam sobie strzelil jakis dyplom. jesli ty z brakami w podstawach matematyki byles najlepszym studentem to ja bede prymusem 😛.

dalem ci proste zadanie -ulozenie proporcji i podanie wyniku , to za trudne dla ciebie ?????/

Opublikowano
42 minuty temu, poosa21 napisał:

A ty dalej się czujesz gorszy że temat poruszasz. Dobrze ze zrezygnowałem pisania pracy doktorskiej bo byś miał sraczke. 

Słowenia czasowo wstrzymuje szczepienia przeciw Covid-19 preparatem koncernu Johnson & Johnson – przekazał w środę tamtejszy minister zdrowia Janez Poklukar.

Jacuś robi tu za podeksperta Niedzielskiego . Poosa21 najlepszym sposobem na szumowiny jest zimna obojętność. Niech się błaźni swoimi wymysłami.

Opublikowano
V12 napisał:

Tylko że ja nic nie pisalem o lepkości ,  Tylko składzie , odsylam na fajne forum olejowe sa tam analizy , wiekszosc nowoczesnych popularnych zachodnich olei to juz niskopopiolowce , co dla starych nie jest korzystne , ze wzgledu na materialy . Np nizszy poziom dodatków zddp , mycie po rodzimej produkcji olejach ( byle nie superol )nie ma sie czego wstydzić , po 15 latach uzytkowania mam obraz na sytuacje w tym 9 lat w silnikach zachodnich iveco i mwm , roczny nalot 300-350 h i po tym resusie są tez zmieniane rok do roku . Zbieram sie zeby z ciekawosci , zrobic analize po 300 h , ciekaw jestem jak z parametrami , w tak nie wysilonym silniku bez turbo olej zbytnio sie nie poci  Nikt nie zwraca uwagi na oznaczenia api czy acea , najważniejsze ze jest drogi  Nie wiem jak można przeciażyc pompe olejowa smarowania silnika ??  Nawet przy podlej jakosci oleju  w mrozy przy sprawnym zaworze redukcyjnym , cisnienie maksymalne nie przekracza max wartosci zadanych np 5-6 bar

Jak, jak. Niektóry jak niema 5 na wolnych to spać nie może i robi mody...

poosa21 napisał:

9 godzin temu, jacus napisał:

A dlaczego to napisali? I na ile wstrzymują?

Opublikowano (edytowane)

Krwotoki, zakrzepy i zgony u młodych osób. Na ile to nie wiadomo, do wyjaśnienia sprawy. 

Fakt śmierć dotyczyła jednej osoby ale zakrzepy kilku. Mój błąd. 

I taka mała ciekawostka. 

tam gdzie są najwyższe wskaźniki podawania preparatu rośnie lawinowo liczba chorych na ….. grypę (od 08 do 15.09) : Mazowieckie : 15 925 Pomorskie : 22 580 a np. Podkarpackie : 844 (!) , czy Podlaskie : 1 737 (źródło : PZH)
I jeszcze ludność : pomorskie ma 2,3 miliona a podkarpackie 2,2 miliona a pomorskie ma 27 Razy więcej zachorowań , szczepienia pomorskie : 52% , podkarpackie : 37%
Zaszczepieni choruja na grype , nie zaszczepieni na COVID , ot cała tajemnica. 

Edytowane przez poosa21
Opublikowano

nie znam sie na motorach ale w ciagniku zawor cisnienia oleju pompy mozna spokojnie w pare minut zmodyfikowac. wyciagasz podkladke i juz w gore .

15 minut temu, Ywa napisał:

Jacuś robi tu za podeksperta Niedzielskiego . Poosa21 najlepszym sposobem na szumowiny jest zimna obojętność. Niech się błaźni swoimi wymysłami.

ojoj jak i smutno ze jestes dla mnie zimna- mozesz byc nawet mrozna byle bys nie brnela  w paranoje coraz bardziej

matematyka to dla ciebie wymysl  ?moze i tak ,mozna byc inzynierem a nie znac podstaw matematyki.

jesli te dane i statystyki sa falszowane to zglosci sie do prokuratury z zawiadomieniem o przestepstwie urzedniczym.

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, DTaras napisał:

Jak, jak. Niektóry jak niema 5 na wolnych to spać nie może i robi mody...

A to fakt , ale to praca w anomalnych warunkach , wiec z klasa parametrowa oleju nie ma nic wspolnego 

jak by zobaczyli na jakim cisnieniu pracuja diesle w autach osobowych to bali sie by tym jezdzic co by korby nie wyplulo 

19 minut temu, peugeot napisał:

Poosa21 nie kłam , 1 osoby.

1 osoby która by żyła , gdyby nie ... 

Edytowane przez V12
Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał:

nie znam sie na motorach ale w ciagniku zawor cisnienia oleju pompy mozna spokojnie w pare minut zmodyfikowac. wyciagasz podkladke i juz w gore .

ojoj jak i smutno ze jestes dla mnie zimna- mozesz byc nawet mrozna byle bys nie brnela  w paranoje coraz bardziej

matematyka to dla ciebie wymysl  ?moze i tak ,mozna byc inzynierem a nie znac podstaw matematyki.

jesli te dane i statystyki sa falszowane to zglosci sie do prokuratury z zawiadomieniem o przestepstwie urzedniczym.

Nie masz pojęcia o statystyce medycznej więc kończ waść, wstydu oszczędź; możesz co najwyżej przy budce z piwem pogaworzyć 

Opublikowano
9 minut temu, V12 napisał:

1 osoby która by żyła , gdyby nie ... 

" Słoweński minister zdrowia podkreślił w środowym oświadczeniu, że w całym kraju na milion zaszczepionych stwierdzono jedynie dwa poważne przypadki powikłań po przyjęciu preparatu przeciw Covid-19. "Korzyści (ze szczepień) wciąż przewyższają ryzyko ewentualnych powikłań" - zaznaczył. " 

Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś widzi korzysci , to droga wolna , ale sa ludzie co widza wielkie ryzyko 

Uszanujmy to !

Ale czy to nie ten kraj co po paliwo trza mieć certyfikat ?? 

to jawny przymus przez osoby trzecie !!!

Jak ludzie sa pod sciana to ryzykuja a ryzyko zawsze zbiera żniwa i nie ma w tym nic nadzwyczajnego , chyba że do tego popycha inna osoba lub instytucja .

Edytowane przez V12