Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

dwa tygodnie temu byla nawet parada smokow

w twoje wizji swirusa wystepuja smoki ??? a ufoludki tez, kosmici chronia szurow przed szczepionka i choroba ??

czekam na twoj opis pandemii- najlepiej zeby opisal to co sam widziales i doswiadczyles..

Jakiej wizji??🤔

Jakiej pandemi?🤨

U nas ludzie nie żyją covidem tak jak ty poprostu żyją jak przed srandemią tylko takie ciemnoludki co tylko tivi oglądaj widzą pandemię. 

Chłopie ocknij się z tego covidowego letargu i zacznij normalnie żyć. 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

wiec przedstaw swoja wersje - ciekawe jak to wyglada na zadupiu polski c, nikt nie choruje,nikt nie umiera?? podaj w jakiej gminie mieszkasz zebym mogl to porownac z danymi oficjalnymi.

chlopie w krakowie jest co kawalek szpital, z calej okolicy ludzie pracuja i opowiadaja jak wyglada sytuacja a ty co i skad wiesz,macie jakas powiatowa umieralnie z ktorej co lepszych chorych wywoza do cywilizowanych szpitali..

w d*pie byles gowno widziales i o czym chcesz dyskutowac ???? kiedy byles w jakims szpitalu uniwersyteckim???

statystyki jasno pokazuja ze im wieksza ciemnota i zacofanie tym mniej szczepen-polske c nawet na mapach szczepien widac...

No i znalazł się światowiec z podkrakowskiego zadupia,bywalec szpitali uniwersyteckich.Co to nawołuje z wyżyn swojej głupoty do szczepień a sam ma w d*pie szczepienia ,tylko epatuje wszystkich dookoła przechorowanym kowidem,równocześnie lżąc i wyzywając każdego kto ma odmienne zdanie

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, galan99 napisał:

Pierwsze paszporty Covidowe tracą ważność w styczniu 2022 roku i co dalej będzie .

Jeśli pandemia nie ustąpi to można będzie je przedłużyć . W jaki sposób to chyba się domyślasz . 

Opublikowano

trzeba dodac ze kazdego szura- bo normalny mysli podobnie jak ja..

pytam zawsze co widziales co przezyles-i co odpowiadacie ze nic wiec o czym mamy dyskutowac. 

z nowego brzeska do krakowa niedaleko, przyjedz zobacz jak wyglada cywilizacja,czemu ludzie w autobusach i sklepach w wiekszosci maja maseczki, podjedz na batowice ,czy grebalow poogladaj nowe kwatery, do cywilizacji masz niedaleko,choc mentalnie to dalej niz niektorzy z "podlasia"

Opublikowano

27 minut temu, peugeot napisał:

Jeśli pandemia nie ustąpi to można będzie je przedłużyć . W jaki sposób to chyba się domyślasz . 

Nie ustąpi, bo dług trzeba spłacać. Zatem czekamy na upadek.

Opublikowano
11 minut temu, witejus napisał:

To nie wielu tych ,,normalnych" i tyle dyskusji z tobą Reszta twoich wypocin to bzdury nie warte otwarcia gęby

tak 2/3 to normalni wiec w sumie niewiele....

zadaje wam proste pytania i nie dajecie zadnej sensownej odpowiedzi.

w sumie masz racje o czym wam z wami dyskutowac jesli wy nic nie wiecie,nigdzie nie byliscie,niczego nie przezyliscie ?? macie tylko swoje wyobrazenia o tym jak wyglada swiat, boicie sie go w sumie tak jak strzykawki..

Opublikowano

W ostatnim tygodniu, od 17 do 23 września, zanotowaliśmy w Polsce 5 074 zakażeń koronawirusem. Niezaszczepieni mieli 3 621 dodatnich wyników, a w pełni zaszczepieni 1 453. Innymi słowy, w ostatnim tygodniu w pełni zaszczepieni stanowili 28,64 proc. wszystkich zakażeń

W dniach od 17 do 23 września odnotowano 78 zgonów, z czego 16 stanowili w pełni zaszczepieni. To 20,5 proc. 

Co plastuś na to? Tendencja wzrostowa. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jacus napisał:

zadaje wam proste pytania i nie dajecie zadnej sensownej odpowiedzi

Sęk w tym że ty człowieku jesteś chory i nie jesteś w stanie zrozumieć sensownej odpowiedzi, to tak jakby alkoholikowi mówił że wódka jest beeeee.    :P Wszyscy inni to rozumieją, tylko nie on.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jacus napisał:

w sumie masz racje o czym wam z wami dyskutowac jesli wy nic nie wiecie,nigdzie nie byliscie,niczego nie przezyliscie

To zamknij się w swojej wieży z kości słoniowej ,wysłanej chorymi urojeniami i zamilcz jeśli nic mądrego nie potrafisz napisać

Edytowane przez witejus
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, jacus napisał:

jesli wy nic nie wiecie,nigdzie nie byliscie,niczego nie przezyliscie ??

A co mam zwiedzać szpitale ?? Proste nie korzystam więc tam nie bywam jak wiekszość społeczeństwa 

Co mam widzieć to widzę na swojej okolicy , 

Czego nie przeżyliśmy ??  Szklana kula ?  kto jakie ma przeżycia ??? 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Skoro nawozy takie drogie to można dorobić. 

21 000% wzrost cen nieszczepionych plemników

To nowe białe złoto. Zapomnij o BitCoinie; prawdziwe pieniądze są w nieszczepionych plemnikach” – powiedział Sam Yankwell z lokalnego banku nasienia GoodSeed 4U.

https://legaartis.pl/blog/2021/09/23/21-000-wzrost-cen-nieszczepionych-plemnikow/

Edytowane przez poosa21
Opublikowano
Ywa napisał:

54 minuty temu, peugeot napisał:

korzystanie z badań wykonanych w innym kraju jest powszechne . 

Dlatego niech pozwolą lekarzom korzystać z badań naukowych i leczyć a nie uprawiać w telewizji szarlataństwo szczepionkowo-polityczne ku chwale mamony.

mamona dobra rzecz - co Ty chcesz. Skoro lekarze mają korzystać z badań a szeroko bada się szczepionki... albo dobra. Czym leczyć? Nikt nigdy nie kombinował leczyć kataru to postępowania z ludzkim wirusem koronowym nie mamy innego niż gorąca herbatą i witamina C. Znów leczenie zachowawcze namaściłaś wcześniej ryzykiem zaniedbania ...

poosa21 napisał:

W ostatnim tygodniu, od 17 do 23 września, zanotowaliśmy w Polsce 5 074 zakażeń koronawirusem. Niezaszczepieni mieli 3 621 dodatnich wyników, a w pełni zaszczepieni 1 453. Innymi słowy, w ostatnim tygodniu w pełni zaszczepieni stanowili 28,64 proc. wszystkich zakażeń

W dniach od 17 do 23 września odnotowano 78 zgonów, z czego 16 stanowili w pełni zaszczepieni. To 20,5 proc. 

Co plastuś na to? Tendencja wzrostowa. 

Ja się bym zapytał - czym poszczególni byli szczepieni ale porównując 20 procent do osiemdziesięciu pytanie staje się niewarte zadania .

Opublikowano

https://youtu.be/y_4MhMb7QPI

galan99 napisał:

Pierwsze paszporty Covidowe tracą ważność w styczniu 2022 roku i co dalej będzie .

Będzie trzeba wziąść 3 dawkę przypominająca bo jak nie to zostaniesz szurem i foliarzem

pafnucy napisał:

3 minuty temu, Ywa napisał:

pozwolą lekarzom korzystać z badań naukowych i leczyć

tiaaa, bo takie coś to robią bezinteresownie....

długo na choince wisiałaś zanim się urwałaś?

Jej tata musi być złodziejem bo właśnie skradła moje serce ♥

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, DTaras napisał:

mamona dobra rzecz - co Ty chcesz. Skoro lekarze mają korzystać z badań a szeroko bada się szczepionki... albo dobra. Czym leczyć? Nikt nigdy nie kombinował leczyć kataru to postępowania z ludzkim wirusem koronowym nie mamy innego niż gorąca herbatą i witamina C. Znów leczenie zachowawcze namaściłaś wcześniej ryzykiem zaniedbania ...

Ja się bym zapytał - czym poszczególni byli szczepieni ale porównując 20 procent do osiemdziesięciu pytanie staje się niewarte zadania .

Przechorowałeś, nie szczepisz się niepotrzebnie. Po co???????? Niejeden lekarz potwierdzi.

"Wyczerpał się najskuteczniejszy szczepionkowy magnes dla niezdecydowanych: perspektywa wyjazdu za granicę z tzw paszportem"

Wypaczony obraz naszego dobra. Panowie z okienka na kilometr pachną płatną akwizycją. Nie pomogę im opylić/opróżnić magazynów.

42 minuty temu, Bercik92 napisał:

Kto obserwuje Kanadę, to niestety politycznie zdominowany przez LEWAKÓW pod wieloma względami. Brak amerykańskiego patriotyzmu.

Wspieramy 💛Australijczyków walczących z  LEWACKIEM rządem! Miałam kiedyś przyjaciela z Brisbane.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)

tak od

11 godzin temu, deSilva napisał:

Sęk w tym że ty człowieku jesteś chory i nie jesteś w stanie zrozumieć sensownej odpowiedzi, to tak jakby alkoholikowi mówił że wódka jest beeeee.    :P Wszyscy inni to rozumieją, tylko nie on.

dawaj pare tych sensownych odpowiedzi-zgodnych z prawdai nauka-bo ich u szorow nie widze,  nie jestem jak ty alkoholikiem wiec nie wiem czy wodka jest be czy cacy.

11 godzin temu, witejus napisał:

To zamknij się w swojej wieży z kości słoniowej ,wysłanej chorymi urojeniami i zamilcz jeśli nic mądrego nie potrafisz napisać

a kosc sloniowa przewodzi prad ??? bo jakbym przypadkiem zawadzil o linie to bylo tylko piiiii,piiiiiiii, chyba dawno nie byles podlaczony do maszyny bo coraz bardziej bredzisz..zapisz sie w kolejke

11 godzin temu, V12 napisał:

A co mam zwiedzać szpitale ?? Proste nie korzystam więc tam nie bywam jak wiekszość społeczeństwa 

Co mam widzieć to widzę na swojej okolicy , 

Czego nie przeżyliśmy ??  Szklana kula ?  kto jakie ma przeżycia ??? 

ale sa tacy co bywaja-rocznie pare milionow sie znajdzie, na jakiej podstawie twierdzisz ze i ty nie bedziesz w tej grupie ??? na prostej  drodze sie potkniesz i co, pojedziesz na sor czy bedziesz liczyl ze do wesela sie zagoi ??

najwiecej do powiedzenia maja ci co nie mieli kontaktu z wirusem a co najwyzej maja s-wirusa wlasnego chowu.

9 godzin temu, poosa21 napisał:

Skoro nawozy takie drogie to można dorobić. 

21 000% wzrost cen nieszczepionych plemników

To nowe białe złoto. Zapomnij o BitCoinie; prawdziwe pieniądze są w nieszczepionych plemnikach” – powiedział Sam Yankwell z lokalnego banku nasienia GoodSeed 4U.

https://legaartis.pl/blog/2021/09/23/21-000-wzrost-cen-nieszczepionych-plemnikow/

to choc raz w zyciu mozesz zrobic cos co bedzie przyjemne i pozyteczne-zapisz sie na dawce🤣, podobno glupota nie jest dziedziczna....

8 godzin temu, DTaras napisał:

nie dla szura-dla nich 20 to wiecej niz 80

1 godzinę temu, Bercik92 napisał:

https://youtu.be/y_4MhMb7QPI

Będzie trzeba wziąść 3 dawkę przypominająca bo jak nie to zostaniesz szurem i foliarzem

Jej tata musi być złodziejem bo właśnie skradła moje serce ♥

nie masz szans -ona woli marokanczykow 

od rana piszecie- moze na 3 dawke sie rejestrowaliscie ,juz mozna 😂

Edytowane przez jacus
Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał:

ale sa tacy co bywaja-rocznie pare milionow sie znajdzie, na jakiej podstawie twierdzisz ze i ty nie bedziesz w tej grupie ???

A co przyniesie przyszlosc ? Właśnie potłukem szklana kule i żyje nie zastanawiajac sie czy sie potknę .

Zreszta w czym problem ?? mam zgodnie z prawem opłacana opieke wiec w "teori " mam leczenie .

Opublikowano

moja corka potlukla szklana kule gdy byla dzieckiem a ze w niej byla woda to i telewizor zalalo i sie spalil-wiecej kul nie kupowalem😛.

gdy postoisz poltorej godziny ,na ulicy, przy -10 ,w kolejce do szpitala wtedy moze cos zrozumiesz bo inni to juz niczego nie zrozumieja......

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jacus napisał:

gdy postoisz poltorej godziny ,na ulicy, przy -10 ,w kolejce do szpitala wtedy moze cos zrozumiesz bo inni to juz niczego nie zrozumieja......

To sie w głowie nie miesci , ale tu masz racje ,

ja to wiem że tak jest . i nie mam na to wpływu . 

W marcu 2020 najwieksze moje przerażenie , to było to że zabrali ludziom pomoc , głowa muru nie przebije , nie mam wpływu . 

Stałem sie chorym optymista , przynajmniej  na głowie łatwiej , nie mamy wpływu że opieka med w tym kraju to wodorosty 

Ale powiedz , co zrozumiem jak mogę coś zmienić ???  Nie zajołem miejsca z powodu cov i daje 99.999999% że tego nie zrobie . natomiast moge zlamać reke i nie dostać pomocy bo moje miejsce ktos zajoł co ma cov

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, deSilva napisał:

Nawet mu nie odpowiadaj, bo jest pusty jak bęben Rolling Stones, zapatrzony w swego udającego guru p. Niedzielskiego.

Doniesienia naukowe go nie interesują tylko guru szczepionkowe.

14 minut temu, jacus napisał:

moja corka potlukla szklana kule gdy byla dzieckiem a ze w niej byla woda to i telewizor zalalo i sie spalil-wiecej kul nie kupowalem😛.

Ojejku mój biedaku; wygodny jesteś jednak; Ty chyba nigdy w kolejkach nie czekałeś; czekałam od 5-8 h i nie narzekam; w wielu innych przypadkach  odczekałam;

A Ty na hip hura myślisz, że czarodziejską szprycą pomachają i jesteś ocalony🤣

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ywa napisał:

Ojejku mój biedaku; wygodny jesteś jednak; Ty chyba nigdy w kolejkach nie czekałeś; czekałam od 5-8 h i nie narzekam; w wielu innych przypadkach  odczekałam;

To nie kwestia , wygody chociaz tez do wygodnych.należe . i tak sobie ustalam sprawy że nie czekam , nie mam na to czasu .

Tym bardziej jak ktos jest chory albo po wypadku , to każda godzina to jak wieki

Ale czas nie każdy ma w miare poukladane zycie ze moze sobie pozwolic , nie ma go kto zastapić . i jeszcze wiele wiele innych powodow 

Ludzie z gospodarsw cos o tym wiedza , tutaj nie ma l 4 trza zapiepszać

Dlatego też korzystamy z prywatnej opieki , nie ma czasu na czekanie np ciało obce żelazne w oku , każda godzina gorzej rokuje na gojenie bo taki mikroopilek koroduje w galce ocznej 

Edytowane przez V12