Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4ta fala w pełni. Objawy pełne a lekarz nawet nie wspomina o teście. Antybiotyki i do domku. Cowida nie neguje ale statystyki to mit. 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, leszek1000 napisał:

Wampiry w Polsce 🤣

To jest zagrożenie n1 

Istnieją tylko energetyczne, które nasze koleżanki pochłonęły.. A może chodzi o hybrydy?

Rzuć lepiej piątaka euro, bo już po rodzinie za granicą  też żebrałam. Zobacz nawet Pan minister wspiera oprawcę:

"8 sekund temu
Minister Adam Niedzielski
50 zł

Edytowane przez Ywa
Opublikowano

Ja też się nie afiszuję..... Chyba, że nie ma innej możliwości jak w petycjach.

Opublikowano

WAŻNE! 

Głosowanie nastąpiło po tym, jak niezależna komisja nieoczekiwanie zagłosowała 16-2 przeciwko doradzaniu agencji, aby zatwierdziła dopalacze dla każdego, kto ma 16 lat i więcej po godzinach debaty. Obawy członków koncentrowały się na ilości i jakości dostępnych danych, aby ocenić długoterminową skuteczność szczepionki i jej bezpieczeństwo u młodych ludzi.

„Myślę, że powinno to pokazać opinii publicznej, że członkowie tego komitetu są niezależni od FDA” – powiedziała Archana Chatterjee, specjalista od chorób zakaźnych u dzieci na Uniwersytecie Rosalind Franklin.

Opublikowano (edytowane)

Jeśli dobrze to zrozumiałem to  oni są za szczepieniem starszych  , uważają że mają zbyt mało danych aby rekomendować 3 dawkę dla młodych ludzi . Nie możesz się na nich powoływać bo oni   według Ciebie nie  myślą .

Tłumaczenie też jest wprowadzające w błąd . Dopalacze - dawka wzmacniająca .

Edytowane przez peugeot
Opublikowano

Nic nie poradzę, że jesteś osobą bezwzględnie ufającą.

Preparat/ szczepionka/wzmacniacz/lek/dopalacz co za różnica.

W tej chwili  poddawany jest ocenie m.in. dalszego ryzyka w działaniu doraźnym. Przy czym wciąż jest to eksperyment.

A wśród badań wcześniejszych wykazano m.in. porównywalne działanie jak przy niezaszczepionych;

Jedno z pytań brzmi czy  wzmacniacze nie doprowadzą do większej  ekspozycji na zakażenia. Moim zdaniem to indywidualne predyspozycje każdego organizmu decydują.

Duże grono wykształconych lekarzy o tym wie i nie ośmiela się promować. Ministrem zdrowia jest nieczuły ekonom.

M.in. w Stanach grupa lekarzy odważyła się, aby obowiązek szczepień wśród własnego personelu podać do sądu.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Ywa napisał:

że jesteś osobą bezwzględnie ufającą.

ja jestem , całkowitym przeciwieństwem . 

Ta sytucja , od 20 roku  jest tak kontrowersyjna , pełna manipulacji . 

Ja ufam sobie oraz swojemu otoczeniu  i dobrze na tym wychodze.

Edytowane przez V12
Opublikowano

Konotacje słowa dopalacz  są u większości społeczeństwa jednoznacznie negatywne , a to zniekształca przekaz . 

Obowiązek szczepień i brak na to zgody nijak się ma do skuteczności lub braku skuteczności tych szczepionek .

Też mógłbym napisać że to Ty Ywa jesteś bezwzględnie ufającą osobą , ale tego nie wiem . A moja opinia to za mało .

Opublikowano
12 godzin temu, Ywa napisał:

Podziemie ma się dobrze, ponieważ zrzesza i jednoczy wspaniałe osobowości

Kochani wybiła moja magiczna liczba 7 https://zrzutka.pl/caj6sn

Wykażcie się patriotyzmem i hojnością. Wolność liczy na Was!

Ta zrzutka to chore przedsięwzięcie jak można nagradzać kogoś za wręcz przestępczą wypowiedź - obojętnie czy dany baran (minister ) zarządza resortem lepiej lub gorzej mógł go zwyzywać czy nawet opluć ale nie tak . A tak nawiasem to jest ktoś kto ma pomysł na służbę zdrowia -pomnóżcie sobie swoje roboczogodziny w miesiącu razy 60 zł które chcą ratownicy i wyjdzie 20 000 zł dochodu (nie obrotu a jestem rolnikiem ,ślusarzem, elektrykiem ,budowlańcem, sprzątaczem kiedyś weterynarzem, informatykiem ,księgowym i moja stawka ma wynosić 20 zł?)    a to że ratownicy przed pandemią 40% czasu siedzieli w gotowości i grali w karty czy czytali książki  tego nikt nie widzi .Lekarze następna grupa cwaniaków wykorzystująca sprzęt służbowy do prywatnej działalności kasując 250 zł za wizytę 15 min i płacących 300 zł podatku miesięcznie też im się krzywda dzieje . Rehabilitanci masażyści 150 zł za godzinę swoich usług -niech otworzą prywatną działalność to chociaż konkurencja obniży może nie co ceny .Na pielęgniarki i salowe nie mam pomysłu więc się nie wypowiadam ..A już to pier......lenie o tym że nadrzędne jest dobro pacjenta a nie chodzi o pieniądze to już przypał -należy to odczytać chcemy mniej pracować a więcej zarabiać    

• Like 1
Opublikowano

Niepokojące wieści. Nowa plaga. “Czarny grzyb” atakuje ozdrowieńców po COVID-19 .

Plaga dopiero będzie przez pier**lone maseczki .

Tym baranom tylko o to chodzi by ludzie mieli szmaty na mordzie i się zatruwali .

• Like 1
Opublikowano

Wszystko co pracuje na państwowych etatach powinne być ich wypłaty w pełni widoczne. 

Opublikowano
31 minut temu, peugeot napisał:

Konotacje słowa dopalacz  są u większości społeczeństwa jednoznacznie negatywne , a to zniekształca przekaz . 

Obowiązek szczepień i brak na to zgody nijak się ma do skuteczności lub braku skuteczności tych szczepionek .

Też mógłbym napisać że to Ty Ywa jesteś bezwzględnie ufającą osobą , ale tego nie wiem . A moja opinia to za mało .

Czepiasz się słówek; to nie szkoła; nie bądź sztywniakiem

16 minut temu, RU68 napisał:

Ta zrzutka to chore przedsięwzięcie jak można nagradzać kogoś za wręcz przestępczą wypowiedź - obojętnie czy dany baran (minister ) zarządza resortem lepiej lub gorzej mógł go zwyzywać czy nawet opluć ale nie tak . A tak nawiasem to jest ktoś kto ma pomysł na służbę zdrowia -pomnóżcie sobie swoje roboczogodziny w miesiącu razy 60 zł które chcą ratownicy i wyjdzie 20 000 zł dochodu (nie obrotu a jestem rolnikiem ,ślusarzem, elektrykiem ,budowlańcem, sprzątaczem kiedyś weterynarzem, informatykiem ,księgowym i moja stawka ma wynosić 20 zł?)    a to że ratownicy przed pandemią 40% czasu siedzieli w gotowości i grali w karty czy czytali książki  tego nikt nie widzi .Lekarze następna grupa cwaniaków wykorzystująca sprzęt służbowy do prywatnej działalności kasując 250 zł za wizytę 15 min i płacących 300 zł podatku miesięcznie też im się krzywda dzieje . Rehabilitanci masażyści 150 zł za godzinę swoich usług -niech otworzą prywatną działalność to chociaż konkurencja obniży może nie co ceny .Na pielęgniarki i salowe nie mam pomysłu więc się nie wypowiadam ..A już to pier......lenie o tym że nadrzędne jest dobro pacjenta a nie chodzi o pieniądze to już przypał -należy to odczytać chcemy mniej pracować a więcej zarabiać    

ale ta zrzutka jest tylko dla ludzi chorych na wolność; naprawdę niezobowiązująca; jak wolisz daj księdzu i poczujesz się lepiej

Opublikowano
13 minut temu, Ywa napisał:

ale ta zrzutka jest tylko dla ludzi chorych na wolność; naprawdę niezobowiązująca; jak wolisz daj księdzu i poczujesz się lepiej

Z tym księdzem to poziom tego posła a z tą chorobą na wolność to w dzisiejszym świecie nie ma wolności jesteśmy zniewoleni chciwością bo wszyscy robią wszystko dla pieniędzy i władzy (ale za władzą idą pieniądze ) tyczy to i pisiorów i opozycji ,kleru i wszelkich organizacji greenpeace, lgbt itd wszędzie na końcu jest pieniądz a to jaki widzimy kierunek ich zdobywania to co innego .Jedni oceniają że będą mieli lepiej za Po inni że PIS jeszcze inni LEWICA czy KONFEDERACJA - mnie najbliżej do tej ostatniej ale posła potępiam -gdyby ta wypowiedź padła w toku konfrontacji po czym w chwili uspokojenia by przeprosił i wycofał ok do wybaczenia ale brną  w to i zastanawiają się czy to potępić .Twarzą pis jest Maciarewicz ale to nic w porównaniu z Jachirą  (ciekaw jestem jak czują się jej wyborcy ale też tacy są  )

Opublikowano

jesli za to kupia mu prywatny kaftan albo leczenie psychiatryczne w zagranicznym osrodku to i ja dorzuce , gdyby pieniedzy zostalo to zglaszam pare[i to doslownie] kolegow z af jako kolejnych na kuracje.

jednym z problemow sluzby zdrowia jest  ludzie po ciezkich i kosztownych dla panstwa studiach ida pracowac gdzie indziej, jaki procent pielegniarek pracuje w zawodzie ?? 

dlaczego sie tak dzieje- najczesciej powodem sa pieniadze, srednia wieku medykow to 50 +, kto bedzie leczyl np dzieci jesli polowa pediatrow ma uprawnienie emerytalne, 1\\3 pielegniarek tak samo ??? to skutki zaniedban wieloletnich..

co do wczorajszej dyskusji-

krakow rzadzi-jesli nawet w zakladzie poprawczym sa chetni do szczepienia to znaczy ze nawet patologia ma wieksza swiadomosc jak szury 😛.

ciekawe ktorego slowa ze zdania- w krakowie w szczycie pandemii na pogrzeb czekalo sie do 14 dni ??????

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Ywa napisał:

22 minuty

Wybacz ale dla mnie to jest jednak spora różnica , mająca  potencjalnie negatywny wpływ na prawidłową interpretację tego tekstu . 

Jaki to ma związek z bycie sztywniakiem ? Sama jak mówisz traktujesz ten temat poważnie.  Moim zdaniem próbujesz dewaluacji tego co piszę .

Opublikowano

Należy rozróżniać mowę człowieka/wsłuchiwać się, ponieważ również świadczy o nim; wiesz z kim masz do czynienia; Ktoś kto używa wulgaryzmów w każdym zdaniu na co dzień jest  prostakiem, każdy normalny człowiek to WIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!   i z takimi bezwzględnie nie należy się spoufalać. Wyjątki zawsze są od reguły- w owym przypadku mamy osobę ministra udającą, do której nie docierają argumenty. Krzyknąć trzeba wiedzieć kiedy (przy obsłudze zwierząt czasem pomaga-bezpieczeństwo). Wówczas jest to pięknie  zauważone i reklamowane w tv. Mądrość tego incydentu dociera do określonych osób, którzy jednoczą się i rozumieją, że trzeba działać.

11 minut temu, RU68 napisał:

Z tym księdzem to poziom tego posła a z tą chorobą na wolność to w dzisiejszym świecie nie ma wolności jesteśmy zniewoleni chciwością bo wszyscy robią wszystko dla pieniędzy i władzy (ale za władzą idą pieniądze ) tyczy to i pisiorów i opozycji ,kleru i wszelkich organizacji greenpeace, lgbt itd wszędzie na końcu jest pieniądz a to jaki widzimy kierunek ich zdobywania to co innego .Jedni oceniają że będą mieli lepiej za Po inni że PIS jeszcze inni LEWICA czy KONFEDERACJA - mnie najbliżej do tej ostatniej ale posła potępiam -gdyby ta wypowiedź padła w toku konfrontacji po czym w chwili uspokojenia by przeprosił i wycofał ok do wybaczenia ale brną  w to i zastanawiają się czy to potępić .Twarzą pis jest Maciarewicz ale to nic w porównaniu z Jachirą  (ciekaw jestem jak czują się jej wyborcy ale też tacy są  )

Opublikowano

Wszystko co po maturze powinno być płatne. Dziesiątki tysięcy w edukację i sru za granicę. Zapłać a potem jedź albo odpracuj z 15 lat a potem rób co chcesz. 

20 lat tłuką wszędzie że medycy za grosze pracują a dyżur 24 godziny to cały biegiem jak w Leśnej Górze .

To samo w całej budżetówce. 

Opublikowano
7 minut temu, peugeot napisał:

Wybacz ale dla mnie to jest jednak spora różnica , mająca  potencjalnie negatywny wpływ na prawidłową interpretację tego tekstu . 

Jaki to ma związek z bycie sztywniakiem ? Sama jak mówisz traktujesz ten temat poważnie.  Moim zdaniem próbujesz dewaluacji tego co piszę .

Liczę na Twoje własne zastanowienie, pobudzenie myślenia.

14 minut temu, jacus napisał:

j

Jacuś nie oszukujmy się żyjesz w środowisku szkodliwym/ zindustrializowanym.

Opublikowano

24 minuty temu, witejus napisał:

Z wyjątkiem ciebie ,tobie żadna kuracja nie pomoże

jak to szlo piiiiiii,piiiii- byles wtedy w trakcje czy po kuracji elektrowstrzasami ??????????

14 minut temu, Ywa napisał:

Liczę na Twoje własne zastanowienie, pobudzenie myślenia.

Jacuś nie oszukujmy się żyjesz w środowisku szkodliwym/ zindustrializowanym.

jaka jest twoja odleglosc do najblizszej stacji pogotowia ratunkowego albo szpitala uniwersyteckiego ??? to bardziej wplywa na jakosc i dlugosc zycia