Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, peugeot napisał:

Jaki kolektyw , w każdym społeczeństwie panują ustalone zasady choćby po to aby się nie pozabijać na drodze . 

Taki jak w PISuarze .

Jeden myśli a reszta wykonuje bez najmniejszego sprzeciwu. 😁

Opublikowano
deSilva napisał:

No kto normalny uwierzy że więcej zachorowań czy zgonów niż na wiosnę jest teraz tylko u niezaszczepionych, jak mają po szczepionych po 75 %, toż to trzeba skończonego tumana i kretyna.

Śliwa to są dane od lutego do obecnie...

galan99 napisał:

8 minut temu, jacus napisał:

kolejny absolwent politechniki a nawet dwoch???🤣🤣🤣

kolejny do kolekcji polglowkow.......

sean- zaden szur nie jest normalny wiec nie ma szansy.

Teraz czepili się dzieci i powiadają że 4 fala to będzie dzieci atakować jak ten wirus mądry jest przez 3 pierwsze fale nie ruszał .

Takie mądrości mają nasi politycy i znawcy szprycy .

Tu jest problem rozwoju wirusa a nie jego mądrości.

Opublikowano
2 minuty temu, peugeot napisał:

Jaki kolektyw , w każdym społeczeństwie panują ustalone zasady choćby po to aby się nie pozabijać na drodze . 

Tylko przyjacielu , w tej sprawie nie ma zasad jak na razie ,

Jest dobrowolnosc , i każdy ma prawo wyboru , to Ty głosisz że dlatego że żyje w spoleczenstwie mam sie poddać nie obowiazkowemu zabiegowi medycznemu , ktory w mojej ocenie jest mi wcale nie potrzebny . 

Nawet moim wyborem jest to że nie wejde do miejskich rozrywek , i na egzotyczne wczasy , ale to moj wybor .

Opublikowano

A ktoś już w końcu ogarnąć zdążył tą nieśmiertelność wśród kasjerek, czy to ten kawałek pleksy robi aż taką robotę?

Opublikowano
2 minuty temu, V12 napisał:

Nawet moim wyborem jest na egzotyczne wczasy .

A kto tak twierdzi że musisz się szczepić żeby wyjechać na wczasy?

3 minuty temu, HF86 napisał:

A ktoś już w końcu ogarnąć zdążył tą nieśmiertelność wśród kasjerek, czy to ten kawałek pleksy robi aż taką robotę?

Też mnie to zastanawia jak to możliwe. 🤨

Opublikowano
5 minut temu, PRIMO napisał:

Taki jak w PISuarze .

Jeden myśli a reszta wykonuje bez najmniejszego sprzeciwu. 😁

Mnie nie interesuje co oni robią , mają być przydatni .

Tylko przyjacielu , w tej sprawie nie ma zasad jak na razie ,

Jest dobrowolnosc , i każdy ma prawo wyboru , to Ty głosisz że dlatego że żyje w spoleczenstwie mam sie poddać nie obowiazkowemu zabiegowi medycznemu , ktory w mojej ocenie jest mi wcale nie potrzebny . 

Nawet moim wyborem jest to że nie wejde do miejskich rozrywek , i na egzotyczne wczasy , ale to moj wybor .

Jest zasada , sam ją przedstawiłeś - brak przymusu . 

Nikogo nie zmuszam , owszem namawiam do zachowania środków zapobiegawczych i szczepienia . 

Dobrze że  unikasz dużych skupisk ludzkich z własnego wyboru , co nie zmienia faktu że możesz być pozbawiony takiej możliwości .

Opublikowano
6 minut temu, peugeot napisał:

Mnie nie interesuje co oni robią , mają być przydatni .

Nie interesuje bo masz wykonywać bezwiednie ich polecenia. 

Raczej to ty jesteś przydatny im niż oni tobie. 

Opublikowano
7 minut temu, peugeot napisał:

Nikogo nie zmuszam , owszem namawiam do zachowania środków zapobiegawczych i szczepienia . 

Nigdy nie twierdzilem źe zmuszasz , 

Jednak nie pasuje mi do sprawy zasada zycia w spoleczenstwie , od tego sa regulacje a jak na razie ich nie ma 

Wspomniany przez Ciebie ruch drogowy ma jasny kodeks , i np znak teren zabudowany nie jest dobrowolny tylko nakazuje pewne zachowania dla spoleczenstwa okupione sankcjami 

Opublikowano
Przed chwilą, peugeot napisał:

Przydatność powinna być obopólna i na taką się godzę .

Fajnie jest pomażyć co nie?🙄

Tak ci się tylko wydaje ale prawda jest taka że to my jesteśmy im potrzebni a nie oni nam. 😩

Opublikowano

Nigdy nie twierdzilem źe zmuszasz , 

Jednak nie pasuje mi do sprawy zasada zycia w spoleczenstwie , od tego sa regulacje a jak na razie ich nie ma 

Wspomniany przez Ciebie ruch drogowy ma jasny kodeks , i np znak teren zabudowany nie jest dobrowolny tylko nakazuje pewne zachowania dla spoleczenstwa okupione sankcjami 

Znak ograniczenia prędkości nie nakazuje jak szybko masz się poruszać , tylko ogranicza maksymalną prędkość .

To byś wolał aby kodeks karny regulował każdą czynność i myśl człowieka .

5 minut temu, PRIMO napisał:

Fajnie jest pomażyć co nie?🙄

Tak ci się tylko wydaje ale prawda jest taka że to my jesteśmy im potrzebni a nie oni nam.

Nie , nie wydaje mi się . Nie twierdzę że obecna władza dobrze reprezentuje moje interesy .

Opublikowano
4 minuty temu, peugeot napisał:

Znak ograniczenia prędkości nie nakazuje jak szybko masz się poruszać , tylko ogranicza maksymalną prędkość .

To byś wolał aby kodeks karny regulował każdą czynność i myśl człowieka .

Ja to interpretuje jako nakaz ograniczenia predkosci . 

Opublikowano
1 minutę temu, V12 napisał:

Ja to interpretuje jako nakaz ograniczenia predkosci . 

Chodzi o to że ten znak nie określa dokładnie z jaką prędkością masz  się poruszać , tylko daje Ci możliwość wyboru w określonych granicach .

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, peugeot napisał:

Chodzi o to że ten znak nie określa dokładnie z jaką prędkością masz  się poruszać , tylko daje Ci możliwość wyboru w określonych granicach .

Ja to wiem , moge tam jechac i 5 km/h(choć tu już podchodzi pod utrudnianie ruchu wiec tak jak by kolejny nakaz) , ale jak bym zechcial 75 km/h , to wtedy musze liczyc ze moga byc sankcje

Czyli odebrano mi dobrowolnsc wyboru ,

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

kolejny absolwent politechniki a nawet dwoch???🤣🤣🤣

kolejny do kolekcji polglowkow.......

sean- zaden szur nie jest normalny wiec nie ma szansy.

Nawet u nas na politechnice nie uczyli że można być tak tempym, wg twoich mocodawców to powinno być zero zachorowań po szczepionce, a teraz skuteczność spadła do 10% i trzeba 3 dawkę i nawet potrzeba 4 dawka. 

Opublikowano
HF86 napisał:

Niema czegoś takiego - normalnie chorują

Opublikowano
1 minutę temu, poosa21 napisał:

Nawet u nas na politechnice nie uczyli że można być tak tempym, wg twoich mocodawców to powinno być zero zachorowań po szczepionce, a teraz skuteczność spadła do 10% i trzeba 3 dawkę i nawet potrzeba 4 dawka. 

Nikt nie twierdził że po szczepionce będzie zero zachorowań , zmień źródło informacji .

Opublikowano

pokaz jakas publikacje ktora mowila o 100 % skutecznosci szczepionki i dane ze skutecznosc spadla do 10 % ?

znowu sam sie osmieszasz

w jednym masz racje nie szczep sie -tacy jak ty nie powinni sie rozmnazac

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jacus napisał:

A to zwieksza płodnosć ten eliksir 🤣🤣???

Kurcze mialem sie z raz w miecha odezwać ze nadal żyje , a dalej bajduże w koło macieju , ciagle to samo

Edytowane przez V12
Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

pokaz jakas publikacje ktora mowila o 100 % skutecznosci szczepionki i dane ze skutecznosc spadla do 10 % ?

znowu sam sie osmieszasz

Jesteście naprawdę żałośni, wystarczy myśleć i wyciągać wnioski, pożyjemy zobaczymy kto miał rację, a o moją prokreacje to się nie martw. 

• Like 1
Opublikowano

wiec czemu tego nie robisz -jesli to takie latwe ?

czy dla absolwenta politechniki czy nawet podstawowki albo gimnazjum trudno jest policzyc jaki procent zaszczepionych choruje i umiera a jaki niezaszczepionych ??

widac dla ciebe to za trudne orwnac kilka liczb.

o twoja prokreacje sie nie martwie-pewnie nie ma o co  😛

Opublikowano
16 godzin temu, DTaras napisał:

Nie mam teraz czasu. Szczepionki teraz są w trzeciej fazie zatem trochę nieaktualny (Ukazał się już rok temu) ale: spodziewałem się artykułu o konkretach związanych z SARS COV 19 a nie rozprawki o szczepieniach w ogóle. Temat śliski acz znany, bazujący na szacunku: czy lepiej zaczekać i niech umrze ten kto ma umrzeć czy stosować co mamy wraz z potencjalnymi skutkami choć nie u wszystkich. Można to samo napisać o każdej że szczepionek. Jakoś w połowie miałem wrażenie, że autorzy zmienili temat aby wrócić do wniosków adekwatnych do tytułu. Jakby dyskusja, niby rozprawka... Podsumowując: autorzy są sceptyczni właściwie nie wobec szczepień a publikacji skuteczności. Nie są w stanie określić co lepsze: czy przechorowanie czy szczepienie bo wymaga to lat i szukają rady w badaniach nad protokołami leczenia.

Są odnośniki do źródeł. W międzyczasie  z upartością maniaka będę coś udostępniać, bez obaw; wszak ładna pogoda i wit. D....

https://www.petycjeonline.com/apel_ordo_medicuso_wstrzymanie_szczepie_dzieci_i_modziey_przeciwko_covid-19

Opublikowano (edytowane)

8 wrze. 2020 : 400 przypadkow , 8 wrze. 2021 ponad 500 . 

Znajac podejscie , tych nie szczypnietych , to raczej oni od tak na testy nie leca , chyba ze musza bo jest im potrzebny , lub zmusza ich do przesiewowki 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Jak im nic nie jest bo niewiedzą, że przechodzą to nie lecą. Przypadek tylko sprawił, że suchość w gardle którą miałem to najprawdopodobniej była u mnie 4 fala... Ale to patykiem na wodzie pisane. Ywa - jeżeli chodzi o tamtejsze źródła nic nie powiem, ten kto czyta artykuł do połowy weźmie go za mądrość przeciwszczepionkową. Konkluzja ma wydźwięk jak niegdysiejsze C.D.N. Tak go odbieram. Niestety Ordo Medicus niema nic wspólnego z "wielopłaszczyznowym podejściem".