Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

miska ryżu? Na siłce pakujesz? V12 - strach opanowany to istniejąca ostrożność a nie zaprzeczenie. Jako motocyklista powinieneś to wiedzieć. Trening poprawi technikę a nie brawura. Czy jak tam u Ciebie jest?

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Ten wirus jest tak  inteligentny wyjeżdża na wczasy odpoczywa i wraca i mówi kiedy będzie bardzo aktywny może końcem sierpnia a może w połowie września jeszcze się nie namyślił co do daty .

Piszesz bez zastanowienia , jeśli chcesz zasiać np pszenicę to idziesz zapytać się   pszenicy kiedy najlepiej ją zasiać ,  czy może wiesz z doświadczenia kiedy jest dobry termin na siew ?

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, DTaras napisał:

miska ryżu? Na siłce pakujesz? V12 - strach opanowany to istniejąca ostrożność a nie zaprzeczenie. Jako motocyklista powinieneś to wiedzieć. Trening poprawi technikę a nie brawura. Czy jak tam u Ciebie jest?

Wlasnie przyjolem do wiadomosci , zadne zaprzeczenie . zagrozenie byc moze realne jak sarna w nocy , choc bardziej boje sie sarny jadac nawet skuterem po zmroku .

Brawura ... Hmm

jak ktos kupuje sporta aby wyć od swiatel do swiateł w duzym miescie to w mojej ocenie sam sie prosi o worek . to ze technicznie na torze robi dobry czas nie pomoże kiedy osoba ze slabszym wzrokiem wyjedzie z podporzadkowanej . 

W kregu moto jak slyszy sie smuntnych rzeczach , to nie z powodu ze ktos nie opanowal na zakrecie , albo wyrwalo go ze siodla . w wiekszosci sa czynniki zewnetrzne , choc wielu gdyby nie przeginalo dalo by sie ich zauważyc albo oni sami zdolali by wychamowac

Jedynie na zwierzeta tylko los ma wplyw

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Cenzura

14 minut temu, V12 napisał:

Wlasnie przyjolem do wiadomosci , zadne zaprzeczenie . zagrozenie byc moze realne jak sarna w nocy , choc bardziej boje sie sarny jadac nawet skuterem po zmroku .

Brawura ... Hmm

jak ktos kupuje sporta aby wyć od swiatel do swiateł w duzym miescie to w mojej ocenie sam sie prosi o worek . to ze technicznie na torze robi dobry czas nie pomoże kiedy osoba ze slabszym wzrokiem wyjedzie z podporzadkowanej . 

W kregu moto jak slyszy sie smuntnych rzeczach , to nie z powodu ze ktos nie opanowal na zakrecie , albo wyrwalo go ze siodla . w wiekszosci sa czynniki zewnetrzne , choc wielu gdyby nie przeginalo dalo by sie ich zauważyc albo oni sami zdolali by wychamowac

Jedynie na zwierzeta tylko los ma wplyw

Do elektryków robią specjalne urządzenia naśladujące dźwięk silnik.

Obecnie szukam choppera125. Zastanawiam się czy przyślą na palecie, bo mi się nie chce jechać np 1000km.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Ywa napisał:

.

Obecnie szukam choppera125. Zastanawiam się czy przyślą na palecie, bo mi się nie chce jechać np 1000km.

Nowy ? uzywki brac w ciemno nie polecam

Z wyciem mialem na mysli osiaganie znacznych predkosci . 

Sa sporty co na 1 biegu przekraczaja 140km/h

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Używka. Mam świetnych mechaników więc bez obaw. Poza tym tak samo kupowałam ciągnik i do tej pory jestem zachwycona nim.

Ma być przyjemny i praktyczny, aby omijaćm.in.  latem straszliwe korki.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
3 minuty temu, Ywa napisał:

Używka. Mam świetnych mechaników więc bez obaw. Poza tym tak samo kupowałam ciągnik i do tej pory jestem zachwycona nim.

Tak ale na odleglosc stanu ramy'sie nie oceni 

8 minut temu, Ywa napisał:

Ma być przyjemny i praktyczny, aby omijaćm.in.  latem straszliwe korki.

Na taki cel polecam maxi skutera 250cmm , na codzien bajka , no i moj ulubiony automat . ale jesli nie masz prawka to lipa 

Opublikowano

Liczy się pochodzenie, następnie wysyłam rzeczoznawcę  na oględziny, jeśli w mojej ocenie rzeczoznawca jest noga( co wytknęłam) to wszystko wraz z fotami idzie do chłopaków w serwisie a potem wzywam rzeczoznawcę do poprawek. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, peugeot napisał:

Piszesz bez zastanowienia , jeśli chcesz zasiać np pszenicę to idziesz zapytać się   pszenicy kiedy najlepiej ją zasiać ,  czy może wiesz z doświadczenia kiedy jest dobry termin na siew ?

Bo to jest bardzo śmieszne od Maja wirusa nie ma pojechał na urlop ale jak wiadomo jesień chłody katar , kaszel ludzie zaczynają łapać infekcje ale nasi politycy jeszcze nie wiedzą kiedy to będzie może koniec września a może wcześniej nie wiedzą . Jak było ludzi w przychodniach pełno na korytarzach że przecisnąć nie można było się to teraz pusto czemu bo się pozamykali i nie leczą .

Tylko przypisali wszystko co jest to Covid aby była szpryca .

Konfederacja

2 godz.  · 

Jeszcze kilka miesięcy temu główne media i ich "eksperci" przedstawiali Izrael jako wzór do naśladowania, wzór "powrotu do normalności." Ekscytowano się, że nie tylko błyskawicznie i masowo wyszczepiono tam zdecydowaną większość ludzi (na 9,3 mln ludzi ponad 5,9 mln otrzymało minimum jedną dawkę), ale również szybko wprowadzono paszporty covidowe i segregację sanitarną.

TVN24 mówił o "sukcesie Izraela" wynikającym z "najwydajniejszego programu szczepień" i donosił za "Financial Times", że "minister zdrowia Izraela jest prawdopodobnie jedynym ministrem na świcie, który się uśmiecha".

RMF informowało o "sukcesie kampanii szczepień w Izraelu", dzięki której kraj ten wraca do normalności.

Wirtualna Polska donosiła, że "Izrael radzi sobie z epidemią koronawirusa" i "wszystko wskazuje na to, że szczepionka na COVID-19 działa jak należy."

Polsat News przekazywał, że "Izrael ogłosił sukces w walce z pandemią, a szczepionka jest skuteczna w niemal 100 proc."

Niezawodna Gazeta Wyborcza ekscytowała się w nagłówkach, że "w ciągu 3 tygodni zaszczepiono tam 1,3 miliona ludzi", co oczywiście miało być gwarantem powrotu do normalności.

Radio ZET nie chciało być w tyle za przedstawianiem Izraela jako wzoru do naśladowania i informowano, że "po sukcesie programu szczepień nie ma już śladu po pandemii."

Jak to wygląda teraz, po kilku miesiącach?

Rekordowe liczby zachorowań - we wtorek w Izraelu poinformowano o wykryciu 9 831 zakażeń koronawirusem SARS-CoV-2 w ciągu doby - to największa dobowa liczba zakażeń w Izrael od 18 stycznia, gdy wykryto 10 118 zakażeń w ciągu doby.

Ponownie wprowadzono obostrzenia (podnoszone są głosy o nowym, totalnym lockdownie) a także trzecią dawkę szczepionki, bez której, jak poinformowały władze, nie otrzyma się przedłużenia ważności paszportu covidowego

Izrael musi się przygotować na ewentualność piątej fali pandemii koronawirusa – powiedział odpowiedzialny za walkę z pandemią przedstawiciel władz prof. Salman Zarka, dodając, że "będziemy potrzebowali nowego zastrzyku co kilka miesięcy – może raz na rok, a może co 5-6 miesięcy".

Dane wskazują, że np. Pfizer miał 90% skuteczności w poprzednim wariancie koronawirusa, a teraz wobec Delty wykazuje jedynie 39% skuteczności. Ponad połowa zainfekowanych w Izraelu jest W PEŁNI ZASZCZEPIONA!

Rząd i eksperci przekonywali, że jeśli społeczeństwo się zaszczepi, to nie będzie lockdownu. Przekonywano, że droga do pokonania koronawirusa wiedzie przez wyszczepienie populacji. Izrael pokazuje, że tak się jednak nie dzieje.

Wygląda na to, że lepiej z koronawirusem poradziła sobie np. Szwecja, bez polityki lockdownów i tak masowych szczepień, ale o niej niestety główne media po dziś dzień nie chcą za wiele mówić.

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „TAKBYŁO: Zrobili to, czego "nie zrobił żaden inny kraj". Sukces Izraela "kryje się w 17 rozmowach" Błyskawiczne tempo szczepień W Izraelu. W ciągu trzech tygodni 1,3 mln obywateli wyborcza.pl Izrael znalazł sposób. Pandemia koronawirusa słabnie W Izraelu tylko 4 nowe zakażenia koronawirusem. Sukces kampanii szczepień RMF WP wiadomości TAK JEST: Vaccine Rekordowe liczby zachorowań 3. dawka szczepionki Powrót lockdownu Minister zapowiada "piÄ…tÄ falę" Skuteczność szczepionek 39% KONFEDERAÇJA WOLNOŚĆ NIEPODLEGŁOŚĆ”

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Ywa napisał:

Liczy się pochodzenie, następnie wysyłam rzeczoznawcę  na oględziny, jeśli w mojej ocenie rzeczoznawca jest noga( co wytknęłam) to wszystko wraz z fotami idzie do chłopaków w serwisie a potem wzywam rzeczoznawcę do poprawek. 

Zgadza sie

na zachodzie jak sie szuka na powaznie z odpowiednim zapasem $ , to okazuje sie ten sam model np samochodu w tym samym roczniku z WIEKSZYM przebiegiem jest droższy niż rodzynek perełka w Pl 

Magia heh

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Niepokoją Cię warianty COVID-19?

Badanie AZD2816 ocenia szczepionki przeciwko zakażeniom COVID-19 wywoływanym przez wariant szczepu wirusa.

Osoby, które zakwalifikują się do udziału, mogą otrzymać*:

Opiekę w ramach badania świadczoną przez lokalnych lekarzy

Stosowaną w badaniu szczepionkę

Zwrot kosztów dojazdów związanych z badaniem

Już teraz sprawdź, czy możesz się kwalifikować – udział nie jest obowiązkowy.

Na czym polega badanie AZD2816?

Choć w wielu krajach dostępne są już szczepionki przeciwko zakażeniom COVID-19, nie wiadomo, jak skuteczne będą one w przypadku mutacji czy wariantów wirusa SARS-CoV-2.

Badanie AZD2816 ma na celu ocenę 2 eksperymentalnych szczepionek mających zapobiegać zakażeniom COVID-19 wywoływanym przez wariant Beta wirusa SARS-CoV-2 pochodzący z Południowej Afryki.

Badacze sprawdzają skuteczność obu tych eksperymentalnych szczepionek w wywoływaniu odpowiedzi immunologicznej, a także ich bezpieczeństwo oraz tolerancję.

Uczestnicy badania to osoby, które:

otrzymały już 2 dawki (w odstępie 3–12 tygodni) szczepionki przeciwko COVID-19 co najmniej 3 miesiące przed przyjęciem eksperymentalnej szczepionki testowanej w tym badaniu
lub

nigdy wcześniej nie otrzymały szczepionki przeciwko COVID-19.

Uczestnicy tego badania otrzymają więc eksperymentalną szczepionkę w postaci jednego zastrzyku przypominającego (jeśli byli wcześniej szczepieni) lub 2 zastrzyków podanych w odstępie 4 lub 12 tygodni (jeśli nie byli wcześniej szczepieni).

W badaniu weźmie udział około 2475 uczestników.

Kto chętny na  eksperymentalną szczepionkę preparatem .

https://wlocie.pl/wiadomosci/trzecia-dawka-szczepionki-w-polsce-niedzielski/?fbclid=IwAR1SNTdCAAxRbCZOdswRA9p6C4OcLRz9d0XM-5qeeZXrB44SWkK6DbO2jUw

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Jest walka

8 sierpnia 2021 r. w Katowicach powstało pierwsze w Polsce Stowarzyszenie Prawników Głos Wolności.

Celem stowarzyszenia jest obrona praw i wolności obywatelskich w stanie epidemii.

Opublikowano

Lockdawn lokdawn lato lokdawn 😉setki dzieci na dmuchanych zamkach z różnych szkół miast i województw bo przecież lato. Za tydzień uj reżim maski dystans i dezynfekcja, a może i za 3 tygodnie hybrydowe albo i zdalne. 

Opublikowano
16 minut temu, peugeot napisał:

Ywa , zamiast leczyć się na różne sposoby weź podaj do sądu te wszystkie wirusy i odstępstwa od normy , przecież one robią to bez twojej zgody - wygrana w sądzie pewna . 

Tak zrobię bez skrupułów. Jednakże myślę, że rząd zdelegalizują niedługo- tak się kompromituje bezprawiem! Co również widać po samych porażkach obecnego prezydenta USA począwszy od jego prawa emigracyjnego do tego co teraz. Jest już skończony od wielu miesięcy i choć mówi o swej następczyni, to Amerykanie również jej nie trawią więc jest jakiś cień nadziei po kolejnych wyborach. Nasz rząd papugi przygląda się wszystkiemu co tam dzieje się czyli m.in. w Stanach, Kanadzie, Australii i in. tylko po to, aby kopiować ich poczynania np. planują restrykcje regionalne podobnie jak w Australii a ta z kolei wprowadza model z Chin, gdzie tak naprawdę nie znamy całej prawdy, bo takie mają założenie!

Opublikowano
18 minut temu, HF86 napisał:

może i za 3 tygodnie hybrydowe albo i zdalne. 

Może ?? Czekaj obserwuj 

Opublikowano

Przynajmniej jedno jest pewne. Jesienią lasów nie zamkną. Są odważni ale nie na tyle żeby wk..wic grzybiarzy 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Lockdawn lokdawn lato lokdawn 😉setki dzieci na dmuchanych zamkach z różnych szkół miast i województw bo przecież lato. Za tydzień uj reżim maski dystans i dezynfekcja, a może i za 3 tygodnie hybrydowe albo i zdalne. 

Maski maski i maski doprowadzą do wielu chorób płuc i będą trąbić wirusy atakują dobrze o tym wiedzą że tak będzie .

• Like 1
Opublikowano

Sluchaliscie naszych wodzów?punkt szczepionki w każdej szkole. Ja się pytam po jakiego uja?