Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

iwonko dziecko drogie zapytaj rodzicow o czarna wolge ktora jezdzila po wsiach i porywala dzieci

Porwała cię czarna wołga za gówniarza,że masz jakieś fobie na czarną wołgę?

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, Roman4321 napisał:

żeby się dowiedzieć czy mamy wirusa trzeba testa robić taki to wirus

Pani R. Walensky z CDC  zapytana czy są testy na inne warianty,  odpowiedziała nie.

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, Roman4321 napisał:

żeby się dowiedzieć czy mamy wirusa trzeba testa robić taki to wirus

Zapytaj się np kogoś komu wirus żółtaczki zniszczył wątrobę , czy  wirus podczas zakażenia meldował  że właśnie zdobył nowego  nosiciela . 

Edytowane przez peugeot
Opublikowano

a ktorys zrobil z was test profesjonalny-nie ten z biedronki ???

gdy cie jednego z drugim zlapie ten objawowy to sie przekonacie ze testy sa prawdziwe.

znajomy zarazli sie prawdopodbnie w wojsku zoltaczka,zmarl w wieku prawie 60 lat,z tego z 5 ostro chorowal.

Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

tyle ze prawdziwy szur umrze na swirusa a na lozu smierci bedzie twierdzil ze go nie ma 😛, wiec z wymiany pogladow nic nie wynika ..

iwonko dziecko drogie zapytaj rodzicow o czarna wolge ktora jezdzila po wsiach i porywala dzieci- szury byly sa i beda, to nie wymysl dzisiejszych czasow. zawsze byli-tylko mniej widoczni w przestrzeni publicznej,.

jedyne rumble warte uwagi.

Jak to nie ma, przecież jest!podałam nawet kiedyś pracę z UJ.

Mam lepszą grafikę 

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

Jacuś kto powiedział na olimpiadzie w X 2019 roku w Chinach "To dla was białe świnie"?

A Fauci to hipokryta sterujący masami.

Magiczne bronie nie były jedynie roboczym terminem, ale cytatem z samego Xi, który mówił o nich podczas jednego z wystąpień we wrześniu 2014 roku. Autorka przypomina także, iż obecny prezydent Chin odwołuje się do cytatu przewodniczącego Mao o tym „by zagranica służyła Chinom” (w pełnej wersji „Niech przeszłość służy teraźniejszości, niech zagranica służy Chinom”) przywołanego w 2013 roku jako podsumowanie polityki nowej administracji.https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/chinscy-szpiedzy-i-metody-ich-dzialania-na-przykladzie-nowej-zelandii/710mtj1

https://tvrepublika.pl/Australia-protesty-przeciw-lockdownom-W-tym-czasie-padaja-rekordy-zachorowan,125754.html

https://www.pap.pl/aktualnosci/news%2C916257%2Cfala-protestow-przeciwko-restrykcjom-epidemicznym-w-australii.html

11 minut temu, peugeot napisał:

Zapytaj się np kogoś komu wirus żółtaczki zniszczył wątrobę , czy  wirus podczas zakażenia malował że właśnie zdobył nowego nosiciela . 

5 minut temu, jacus napisał:

a ktorys zrobil z was test profesjonalny-nie ten z biedronki ???

gdy cie jednego z drugim zlapie ten objawowy to sie przekonacie ze testy sa prawdziwe.

znajomy zarazli sie prawdopodbnie w wojsku zoltaczka,zmarl w wieku prawie 60 lat,z tego z 5 ostro chorowal.

Jesteście miękcy, że wzięli Was na strach i litość.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Ywa napisał:

Jesteście miękcy, że wzięli Was na strach i litość.

Rozumiem że jesteś twarda i bezlitosna , tak ?

Edytowane przez peugeot
Opublikowano

ywa i co z tego wynika ?? wirusy byly ,sa i beda. przeciw obostrzeniom protestuja mlodzi i zdrowi-oni starymi i chorymi sie nie przejmuja..

byly pandemie ktore wymordowaly nawet 1/3 ludnosci, u nas w polowie XI w umieraly setki ludzi na cholere- lokalny historyk nie podaje niestety co wtedy szury pisaly,tylko wpisy z gazet. setka ludzi pochowanych w zbiorowej mogile za wsia pod lasem to w galicji byla norma. kto to wymyslil ?? czy ci ludzie gdyby mieli do wyboru chorobe i smierc czy lekarstwo to co by wybierali ??

a wam sie wydaje ze jestescie wyjatkowi, ze specjalnie dla was wymyslono wirusa i szczepionke.. to jest wlasnie najwazniejsza cecha szzura,kazdy normalny czlowiek wie ze jest tylko nic nie znaczacym trybikiem w maszynia a szur jest "napoleonem"

wbijcie sobie w te puste glowy-problemem nie jest wirus i pandemia tylko zapasc sluzby zdrowia !!!  przez takich jak wy ludzie beda umierac na raka,serce,cukrzyce...... przez to ze lekarze zajmuja sie medialna pandemia a nie szarymi chorobami, dziesiatki tysiecy ludzi umrze choc w normalnych czasach mogliby zyc.

szury to psychopaci-nikt inny dla nich nie jest wazny. babcia -a niech umiera ale ja sie nie zaszczepie....

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, jacus napisał:

wbijcie sobie w te puste glowy-problemem nie jest wirus i pandemia tylko zapasc sluzby zdrowia !!!  przez takich jak wy ludzie beda umierac

O czym berdzisz ? przez 1.5 roku nie skorzystalem z żadnej nawet teleporady i setki osob ktore znam I ja cos blokuje ???

. Ale w razie wypadku zdrowego najważniejszy jest tescik czy aby na pewno czlowiek ktory chwile temu w pocie czola pracowal a ulegl urazowi , nie jest czasem chory bezobjawowo .

Znajomy mial problem zeby usuneli mu ciało obce z oka !!!!!! bo nagle opiłek ktory wleciał do oka mógł go zainfekować!

Ehh ten temat to siegnol juz ...

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Idac tym tokiem , to nie ma ludzi zdrowych sa nie zdiagnozowani.

Z takim podejsciem należy wszystkich za spawac w domach :)

Edytowane przez V12
Opublikowano
V12 napisał:

22 minuty temu, jacus napisał:

wbijcie sobie w te puste glowy-problemem nie jest wirus i pandemia tylko zapasc sluzby zdrowia !!!  przez takich jak wy ludzie beda umierac

O czym berdzisz ? przez 1.5 roku nie skorzystalem z żadnej nawet teleporady i setki osob ktore znam I ja cos blokuje ???

. Ale w razie wypadku zdrowego najważniejszy jest tescik czy aby na pewno czlowiek ktory chwile temu w pocie czola pracowal a ulegl urazowi , nie jest czasem chory bezobjawowo .

Znajomy mial problem zeby usuneli mu ciało obce z oka !!!!!! bo nagle opiłek ktory wleciał do oka mógł go zainfekować!

Majster. To się nazywa prewencja. Czy strach to coś złego? Nie. Mobilizuje nadnercza do wytworzenia kortyzolu a ten adrenaliny. Działamy i myślimy szybciej. Stres pomaga wytworzyć działania zaradcze. Przepisy lotnictwa pisane są krwią i jest tam mnóstwo procedur - tak samo prewencyjnych. Nie bagatelizowałbym tego strachu wszak ubyło trochę pracowników służby zdrowia z powodu wirusa koronowego.

Jeżeli chodzi o lekarzy - nie mam problemu z dostępem. Co to znów za argument?

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, DTaras napisał:

Jeżeli chodzi o lekarzy - nie mam problemu z dostępem. Co to znów za argument?

Prywatnie też nie mam , i to bez prewencji :)

A wszycy mowia że stres szkodzi a decyzje podejmowane pod jego wplywem sa ... średnie.

Edytowane przez V12
Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał:

Ci wszyscy się mylą. 

No jak to ???media pierwszego kontaktu tak twierdza od lat...:) 

Opublikowano
27 minut temu, V12 napisał:

Idac tym tokiem , to nie ma ludzi zdrowych sa nie zdiagnozowani.

Z takim podejsciem należy wszystkich za spawac w domach :)

Idąc Twoim tokiem myślenia , należało by rozwiązać całą służbę zdrowia . A chyba nie o to Ci chodzi ? 

Opublikowano (edytowane)

Jesli zlecam usuniecie , ciala obcego z oka to ma byc to wykonane , a nie szukanie u mnie dodatkowych schorzen. 

Swoja droga płace i mam usluge , szkoda tylko ze nie moge zawiesic skladek bo ida dla mnie bez użytek .Czyli wyzucam kase na ktora pracuje 

Może odnies sie do tego ze jeden z domownikow z pozytywem jest izolowany a reszta może smigac do wolhj ?? nie jest to grotestowa prewencja ?

Albo ze w urzedzie pracownik bez'maski a petent juz musi . Ludzie i nadludzie ???

Edytowane przez V12
Opublikowano

Jeśli chcesz płacić tylko gdy będziesz chory , wtedy  to nie będzie ubezpieczenie a pełna opłata za leczenie . Są państwa w których nie ma powszechnych ubezpieczeń zdrowotnych . 

Mylisz się , lekarz nie ma obowiązku za wszelką cenę narażać własnego życia i mieć kontakt z każdym chorym bez stosowania np : badań wykrywających u pacjenta jakiegoś groźnego wirusa czy środków ochrony osobistej .

Opublikowano
2 minuty temu, peugeot napisał:

Jeśli chcesz płacić tylko gdy będziesz chory , wtedy  to nie będzie ubezpieczenie a pełna opłata za leczenie . Są państwa w których nie ma powszechnych ubezpieczeń zdrowotnych . 

Mylisz się , lekarz nie ma obowiązku za wszelką cenę narażać własnego życia i mieć kontakt z każdym chorym bez stosowania np : badań wykrywających u pacjenta jakiegoś groźnego wirusa czy środków ochrony osobistej .

Pewnie ze nie ma . 

Ale dobrze ze kiedy jest prywatnie jego strach w tym przypadku mija

Opublikowano (edytowane)

Zrobiło się chłodno deszczowo ludziska zaczynają kichać smarkać i co będzie Covid k**wa atakuje .

Nie ma teraz kataru , przeziębienia , bólu  gardła wszystko wpiszą covid .

Sraczka - Covid 

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
V12 napisał:

Może odnies sie do tego ze jeden z domownikow z pozytywem jest izolowany a reszta może smigac do wolhj ?? nie jest to grotestowa prewencja?

Gdzieś to usłyszał?

Opublikowano (edytowane)

przyroda dazy do rownowagi jesli ktos ma slaba glowe, to reszte organizmu ma mocne-co wpisy wielu zdrowych co do lekarzy nie chodza to potwierdza.🤣

3 godziny temu, V12 napisał:

wlasnie dlatego jeszcze sluzba zdrowia dziala bo sa tacy co ja omijaja z daleka.....

skad znasz stan sluzby zdrowia jesli z niej nie korzystasz ?? o czym mozesz bredzic ?? byles ostatnio w szpitalu,przychodni ??? jesli nie to na jakiej podstawie sie wypowiadasz ?? przechodziles procedury-pisales oswiadczenia, prechodziles przez bramke ?? spowiadales sie pogotowiu ??

dwa tygodnie temu sam mialem wyciaganie opilka z oka- wywiad na poczatek, bylem chory ,koniec wywiadu... nikt w pczekalni przez pare godzin nie mowil ze mu testy robili ani nie widzialem jakis nadmiernych zabezpieczen,tylko maseczki-do badania sciaglem bo parowalo na sprzet,mloda pani doktor szczepiona.

jesli ktos nie podal sanepid-owi ze z kims mieszka to nic dziwnego

Edytowane przez jacus
Opublikowano

Z tego co wiem , w takich przypadkach domownicy i osoba na kwarantannie  zobowiązują że nie będą mieli ze sobą bezpośrednich kontaktów ( osobne pomieszczenia z których kożystają )  . Jak niektórzy podchodzą do takich zakazów to chyba już wszyscy wiedzą .

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, jacus napisał:

skad znasz stan sluzby zdrowia jesli z niej nie korzystasz ??

Na szczeście osobiście , nie muszę , a jesli to tylko prywata .

A już stomatologia to zawsze prywata , 

ale pośrednio moi bliscy korzystają . 

Ciało obce w oku nie ja miałem , jak coś tne to zakładam kask albo szczelne okulary  , trzeba byc ostrożym bo może nie mieć kto usunąć :)

, robiłem tylko za kierowcę skończylo się na zabiegu prywatnym , 

DTaras ,

chyba Pan  Peugeot wyjasnił sedno 

Edytowane przez V12