Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No mamy tydzień do zakazu zgromadzeń przynajmniej. Trochę różnych branż przy okazji rolników będzie chciała pokazać sprzeciw rządowi. A może to już czas na kolejny lokdawn 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

nie znam goscia wiec nie jest dla mnie autorytetem- mogl sie zaszczepic i nie mialby takiego problemu.

z pierwszej reki moge ci powiedziec ze ja zachorowalem i tez to ciezko przeszedlem.

Lektura tego artykułu pachnie tanią promocją; za słabe na wyobraźnie. Postaraj się bardziej.

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, pafnucy napisał:

przy jakimś wypadku też nie?

Wtedy jest uzasadnienie , nie mam nic do stracenia 

Zreszta od 1.5 roku a kto wie ile jeszcze ,nie dostal bym należytej pomocy w czasie , a bez odwiedzin rodziny'to bym mial opieke ze hoho . 

Ja bym nie wiedzial ze starych czasow ,ze jak rodzina nie oporzadzi pacjeta to personel na pewno sie o niego troszczy 

Edytowane przez V12
Opublikowano
57 minut temu, pafnucy napisał:

przy jakimś wypadku też nie?

To jeżeli miałeś wypadek to zamiast środka przecowbólowego będą podawać szczepionkę na świruska?🤔

Opublikowano

czytanie ze zrozumieniem  rzadko u szurow wystepuje........

1 godzinę temu, Ywa napisał:

Lektura tego artykułu pachnie tanią promocją; za słabe na wyobraźnie. Postaraj się bardziej.

takich odlotow ja ty nie mam i nie bede mial ,wiec nawet sie nie staram.

1 godzinę temu, Bercik92 napisał:

Już tutaj dwóch szurów mamy 😆

no i ty z oddzielna kategoria niepodrabialny bercic dworniok, katowice korfantego 13- na silver tv widzialem dzisiaj powtorke

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

To jeżeli miałeś wypadek to zamiast środka przecowbólowego będą podawać szczepionkę na świruska?🤔

przeciez kazdy szur uwaza ze szczepionka dziala na wszystko,nawet przeciwbolowo

Opublikowano

a jego mafia antyszczepionkowcow jest najlepsza ,tylko boss-a maja nie teges, to jakis nielot jest 😎..

winietu byles kiedys w ameryce ? bo masz takie dziwne imie 🤣

Opublikowano (edytowane)

Jacus , potrafisz odróznic anty od tych co im to nie potrzebne ?? 

czy jesli nie chce posiadac auta to jestem antysamochodowy .???

Czy jesli nie kupuje wodki i jej nie pije to jestem antyalkoholowy ?

Potrafisz ogarnać że mnie cześć i tu piszacych martwi przymus ???? 

ja mam gdzieś co Ty i inni sobie tam aplikujecie

Chyba jednak to za trudne ...

🤣🤪😉

Edytowane przez V12
Opublikowano

nie jestes pustelnikiem na bezludnej wyspie- zyjesz w swiecie miedzy ludzmi, jesli ci na nich zalezy to nie powinienes ich narazac na chorobe-czy to za trudne zeby to zrozumiec ??

w tej sytuacji nie mozna stac z boku-albo jestes za albo przeciw,nie ma innego wyboru, choroba nie wie ze ty jestes niezaangazowany...wirus nie wie ze twoja chata z kraja, albo przejdziesz bezobjawowo albo sie pochorujesz .. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jacus napisał:

nie jestes pustelnikiem na bezludnej wyspie- zyjesz w swiecie miedzy ludzmi, jesli ci na nich zalezy to nie powinienes ich narazac na chorobe-czy to za trudne zeby to zrozumiec ??

w tej sytuacji nie mozna stac z boku-albo jestes za albo przeciw,nie ma innego wyboru, choroba nie wie ze ty jestes niezaangazowany...wirus nie wie ze twoja chata z kraja, albo przejdziesz bezobjawowo albo sie pochorujesz .. 

Ale to moja sprawa i mój ból moja choroba .  Całe życie płace na ochrone zdrowia i mam prawo chorować na byle co i POWINIENEM dostac bezplatna opieke . w rzeczywistosci jak nie ma sie hajsu na prywatnie to bywa krucho 

Podaj dane naukowe o ochronie przed transmisja .

Mi to tito tak segregujesz , czy kto za czy przeciw , była obiecywana dobrowolnosc licze że obietnica nie zostanie złamana 

Druga sprawa to wyobraź sobie ze ta szczypawica to stalowa zbroja która zakladasz , i mimo tej zbroi dalej sie boicie wejsc na podworko gdzie jest 5 owczarkow niemieckich ? 

takie porownanie metafora , odnosze wrażenie że Ci co to biora boja sie jeszcze bardziej

Edytowane przez V12
Opublikowano
29 minut temu, jacus napisał:

Jeśli szczepionka ma takie cudowne działanie to Ci co ja przyjęli nie powinni się bać choroby a więc osób nieszczepionych też. A jak ktoś się boi o swoje zdrowie to może się zaszczepić . A ci co szczepionki nie przyjęli niech martwią się o siebie

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Też mnie to zastanawia, że po szczepionce srają ze strachu, oczywiście nie wszyscy, ci co nie, to pewnie się nie przyjęła.   :P Prawidłowa nazwa powinna brzmieć - szczepionka strachu.   :P

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

Niektórzy mają problem ze zrozumieniem  tego że żyją w społeczeństwie na ograniczonej  wspólnej przestrzeni .  Od tego proponował bym zacząć próbę zrozumienia  tego tematu .

Opublikowano

nie cytuje sie poprzedniego postu, to pierwsza zasada ,kiedys za to od razu lecialy %..na kazdym forum obowiazuje taka zasada..

wy nie rozumiecie najprostszej rzeczy -sluzba zdrowia -nie tylko polska- jest w stanie rozkladu.. kilka tysiecy chorych wiecej to dla niej dramat, jeszcze pare takich fal i padnie na ryj..

przez takich  debili ktorzy sie nie szczepia cierpiec beda inni ludzie-zajete na oddzialy covid-owe szpitale, zdalna "opieka medyczna". 

ilu ludzi zmarlo przez to ze bali sie isc do lekarza ?? ilu przez porady na telefon ?? ilu przez ankiety pogotowia ??

przez obostrzenia zmarlo wiecej ludzi niz na samego wirusa- taki urok populizmu i debilizmu politykow..

teraz jest szczepionka ktora by wiele zalatwila gdyby nie stado baranow ktore wie swoje i slucha jak najglupszych doradcow...czym wiekszy szur tym lepszy.

kto zaszczepiony sie boi ?? u nas juz wiekszosc sie zaszczepila i nikogo w strachu nie zauwazylem. 

zreszta to szury sraja ze strachu przed zastrzykiem.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, peugeot napisał:

że żyją w społeczeństwie na ograniczonej  wspólnej przestrzeni 

Natomiast doskonale rozumiem , że jak w razie co na własne życzenie doznam uszczerbku na zdrowiu to społeczeństwo ma to gdzieś . pomijam dlugo falowe skutki bo to czas pokaże 

Edytowane przez V12
Opublikowano
Przed chwilą, V12 napisał:

Natomiast doskonale rozumiem , że jak w razie co na własne życzenie doznam uszczerbku na zdrowiu to społeczeństwo ma to gdzieś 

Nie nie ma gdzieś . Pójdziesz do gminy i dostaniesz pomoc z podatków innych ludzi .

Opublikowano
19 minut temu, jacus napisał:

Bez obaw szanuję w sensie rozumiem część społeczeństwa, ich tzw. wybiórczość w dostrzeganiu tylko wybranej rzeczywistości, co wynika m.in. z najzwyklejszej psychologii, ludzkiego strachu, ograniczającego w pewnym stopniu umysł . Moja natura jedynie gardzi perfidnym przyzwalaniem na zakłamywanie rzeczywistości i trzymaniem się tego kurczowo i bez sensu. Tak na chłopski rozum.

Bez problemu dostosuję się do jeszcze większego rygoru jaki nas czeka. ale nie ze względu na chorobę a jego prawdziwy cel, obraną taktykę, która ma kompletnie inny cel.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jacus napisał:

nie cytuje sie poprzedniego postu, to pierwsza zasada ,kiedys za to od razu lecialy %..na kazdym forum obowiazuje taka zasada..

wy nie rozumiecie najprostszej rzeczy -sluzba zdrowia -nie tylko polska- jest w stanie rozkladu.. kilka tysiecy chorych wiecej to dla niej dramat, jeszcze pare takich fal i padnie na ryj..

przez takich  debili ktorzy sie nie szczepia cierpiec beda inni ludzie-zajete na oddzialy covid-owe szpitale, zdalna "opieka medyczna". 

ilu ludzi zmarlo przez to ze bali sie isc do lekarza ?? ilu przez porady na telefon ?? ilu przez ankiety pogotowia ??

przez obostrzenia zmarlo wiecej ludzi niz na samego wirusa- taki urok populizmu i debilizmu politykow..

teraz jest szczepionka ktora by wiele zalatwila gdyby nie stado baranow ktore wie swoje i slucha jak najglupszych doradcow...czym wiekszy szur tym lepszy.

kto zaszczepiony sie boi ?? u nas juz wiekszosc sie zaszczepila i nikogo w strachu nie zauwazylem. 

zreszta to szury sraja ze strachu przed zastrzykiem.

Powtarzam ci któryś raz z kolei, możesz mieć swoje zdanie ale uspokój się z tymi wyzwiskami, ja się nie zaszczepiłem i wypraszam sobie takie aluzje, zwłaszcza od kogoś takiego jak ty! ostatni raz nazywasz kogoś baranami czy debilami!

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
3 minuty temu, peugeot napisał:

Nie nie ma gdzieś . Pójdziesz do gminy i dostaniesz pomoc z podatków innych ludzi .

Aha... 

Dobrej nocy :)

Opublikowano

seanku -a gdzie tam wymienilem ciebie ???? jesli wziales to do siebie to jednak jakies przemyslenia masz i sam widzisz ze jakis problem jest w tym ze sie nie zaszczepisz..

ywa -nie wiem o czym ty piszesz , bylem chory -5 nocy nieprzespanych, 3 tygodnie z zyciorysu wyjete ..to jest rzeczywistosc-a ty o czym ???

mialem kiedys polpasca-wirus ospy - przecierpialem pare tygodni i to bardziej ,choc wtedy bylem jeszcze piekny i mlody- macie jaks teorie kto ten wirus wymyslil i po co ??? gates i soros juz wtedy byli znani, macie moze jakies pomysly i teorie ??

• Haha 1