Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Roki212 napisał:

@GRZES1545 To zaraz i trzech dawek będzie mało i za czwartą się zabiorą :)

ni ma co wybrzydzać . darmo dają to cza brać.

Opublikowano
1 minutę temu, Bercik92 napisał:

Wszyscy kiedyś umrzemy 🤷‍♂️

Ale na moim pomniku będzie moje zdjęcie z paszportem szczepionkowym w ręce a na Twoim nie xD 

Ot taka różnica... a my sobie durno życie uprzykrzamy jakby to jakikolwiek sens miało. 

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, Roki212 napisał:

Jakiś czas temu mówili że ma być akcja z dzwonieniem i zachęcaniem do szczepień 

To może o to chodziło. Nie wiem, ale ogólnie dziwny telefon. Tak pół słuchałem pół ziarno do żmijki nagarniałem

Opublikowano

Nikt nie wybrzydza tylko skoro miała wystarczyć jedna czy tam dwie to po co kolejne, mała skuteczność działania czy właśnie nie mają co z tymi dawkami zrobić bo mało chętnych 

Opublikowano
2 minuty temu, Kallina86 napisał:

Ale na moim pomniku będzie moje zdjęcie z paszportem szczepionkowym w ręce a na Twoim nie xD 

Ot taka różnica... a my sobie durno życie uprzykrzamy jakby to jakikolwiek sens miało. 

Opublikowano

w radio w tłoku gadał jakiś tam jaśnie oświecony prof że juz za póżno na rozdawanie hulajnów i telefoniade, farozyki na ambonach tero piejo że by się szczepić i KGW festyny łorganizujo i kiełbase z kaszano za darmo i ciastów napiekły na poczestunek i kunkursóf dla dzieciarni nawymyslali ale pono już za pożno wszystko

Opublikowano
1 minutę temu, Roman4321 napisał:

w radio w tłoku gadał jakiś tam jaśnie oświecony prof że juz za póżno na rozdawanie hulajnów i telefoniade, farozyki na ambonach tero piejo że by się szczepić i KGW festyny łorganizujo i kiełbase z kaszano za darmo i ciastów napiekły na poczestunek i kunkursóf dla dzieciarni nawymyslali ale pono już za pożno wszystko

Opublikowano
2 minuty temu, Roki212 napisał:

Nikt nie wybrzydza tylko skoro miała wystarczyć jedna czy tam dwie to po co kolejne, mała skuteczność działania czy właśnie nie mają co z tymi dawkami zrobić bo mało chętnych 

by kasę dawali, to byś nie pytał. bierzesz czy nie? bo ja wezmę...

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

To może o to chodziło. Nie wiem, ale ogólnie dziwny telefon. Tak pół słuchałem pół ziarno do żmijki nagarniałem

Do mnie też dzwonili i zachęcali jak powiedziałem że na chwilę obecną nie jestem zainteresowany to babka pytała o powód czemu nie chcę się szczepić to powiedziałem jej że mam przeciwskazania medyczne i tyle aby nie wchodzić w dyskusję :)

1 minutę temu, pafnucy napisał:

by kasę dawali, to byś nie pytał. bierzesz czy nie? bo ja wezmę...

jak dla mnie słabe porównanie kasa a jakaś szczepionka :P

Opublikowano (edytowane)

sam bym sie posmial gdyby w tygodniu 4 znajomych  nie chowali , dobrze ze nie pije bo moja watroba dwoch pogrzebowych by nie wytrzymala.

glan ma racje gdy pisze ze swirus zabil raka i choroby serca- i dalej bedzie zabijal jesli szczepionka go jesli nie zabije-co jest niemozliwe-to oslabi.

nie wiem czy wiecie ale wirus mutuje-szczepionki na grype znane od lat co roku sa przygotowane na inna mutacje-zeszlegoroczna. na nastepna trzeba sie zaszczepic co roku i tak od wielu lat wiec czemu na swirusa ma byc inaczej ????

nie macie internetowego konta pacjenta ?? na pewno od dawna jest tam zaproszenie na szczepienie, ja wjde z gabinetu i juz pik i skierowanie czy recepta an sms-a przychodzi

Edytowane przez jacus
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

wiec czemu na swirusa ma byc inaczej

bo na to trup ściele się gęsto... a nawet gęściej...

Opublikowano

A ja i z 20. Tylko proszę mi dopłacić za oddanie tego cudu. Na rzecz narodu się poświęcę. Tysiąc złotych jedna dawka 🙃

Opublikowano
1 minutę temu, marulekk napisał:

@pafnucy Jak chcesz to ja ci moje 10 w przód szczepionek mogę oddać 😉

biere. muszę jakoś te hulajnoge wygrać.

Opublikowano

i tam mi sie spomniało w kontekscie tej akcji dywersyjnej z punktem szczepień, swego czasu jak jeszcze lidle w powijakach były to za płotem przy wieży  radiowy w Gliwicach tyj co tao akcje zrobili przebierańcy żeby był ta jaki pretekst do wojowanio , tak se tam w kszaczorach był taki napis że tu jest miejsce pamiętne ale czasy ido nowe ktosik chyba to sprzedał i powstał lidel i zdaje sie rosman a ta tablica palnikiem ucieli i kasik przepadła, wieża łogrodzona pleksipłytom  i sie ludziska spacerujo

radiostacja_fot._mosquidron_materialy_um_gliwice.jpg

Opublikowano (edytowane)

Może kto najwięcej razy się zaszczepi to z automatu hulajnogę gratis dostanie

Może będzie tak jak w biedronkach lidlach książeczka i za każdą szczepionkę naklejkę będziesz naklejał sobie,  uzbierasz 60 i dostaniesz garnki gratis za 100 hulajnoga

Edytowane przez marulekk
  • Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

bo na to trup ściele się gęsto... a nawet gęściej...

No nikt tego nie negule tylko patrz jeszcze że wszystkie inne choroby zeszły na drugi plan na które też się umiera i większość zgonów była podciągana pod swirusa 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Większość to tylko 95 % .

a nie większa połowa?🤔