Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na warsztacie , mam sporo sond LAMBDA , od różnych samochodów 

Chyba będe z nich robił amulet na szyje , moze coś pomoże a jak nie to trudno ide do piachu .:)

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Te sady potrzebne w samochodach jak na d*pie pryszcz .

O tu sie nie zgodze , chyba że stać Cie na wylewanie paliwa do rowu 

Opublikowano

Jak do rowu Duży fiat ile palił 9 l pedał podłoga za kawalerki i tak samo Polonez nic się nie pier**liło w elektronice jakieś tam błąd silnika i muli zaraz tylko koła się kręciły takie powinni być samochody .

Opublikowano

Czujnik tlenu przy sprawnym silniku najczęściej pada od strony grzałki a i tak auto jedzie normalnie aż do zes..ania sondy. Zdarza się to powyżej 10 lat eksploatacji ostrożnie szacując bo można spokojnie 5 lat dodać. Za to operując mapą korzystającą z czujnika tlenu czyli także z sensorów w dolocie można ciekawie się pobawić.

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

20 starczała na pół godziny zabawy.

Wiadomo , to palilo a mocy tyle co kot 

ja to mlodsze pokolenie nigdy z tym nie mialem stycznosci i sie ciesze . 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, DTaras napisał:

Fiat Ci palił 9 z butem w podłodze? Jak dziewczyny woziłem po żużlowej bieżni i różne inne głupoty to 20 starczała na pół godziny zabawy.

Lubiały wychlać jak sie przycisneło, ale mnie się podobały i ten licznik z kreską czerwoną🤗 Brat miał i często dawał mi pojeździć 👍

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

galan - Fiat że zhamowanym (skręconym) mostem jugosłowiańskim plus rozwiercone dysze plus customowy wałek zanim obrzucił złomem kierowcę kręcił bączki i na suchym asfalcie. Trzeba mu tylko było na sztywno dupsko podkręcać. A i tak półoś z kołem potrafiła wyjechać... Qwa - kiedy to minęło?

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, galan99 napisał:

Jak do rowu Duży fiat ile palił 9 l pedał podłoga za kawalerki i tak samo Polonez nic się nie pier**liło w elektronice jakieś tam błąd silnika i muli zaraz tylko koła się kręciły takie powinni być samochody .

taaa jasne. mi mały palił 8.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, DTaras napisał:

Za to operując mapą korzystającą z czujnika tlenu czyli także z sensorów w dolocie można ciekawie się pobawić.

Temat rzeka indywidualny dla każdej jednostki . 

Najwieksze możliwosci przyszly wraz z sondami szerokopasmowymi (5 przewodow) . 

Ale po 2010 roku to benzyna jak i diesel umarl tam tylko sie licza normy spalin . 

Jakość zeszła a stopień skomlikowania do potęgi 

Dla mnie kwinestencja to V-ki o V8 w góre z lat 90 . spokój pracy i nie zbyt duże wysilenie to cós pieknego

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, GRZES1545 napisał:

Lubiały wychlać jak sie przycisneło, ale mnie się podobały i ten licznik z kreską czerwoną🤗

to było coś. ta czerwona kreska. jak mały byłem wuj  przyjeżdżał takim jeszcze z ze światłami z tyłu pionowo.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Lubiały wychlać jak sie przycisneło, ale mnie się podobały i ten licznik z kreską czerwoną

Fiat ze swapem od 2l scierry fajnie szedł. Byli tacy co 2.8(chyba) z BMW adaptowali dla zabawy ale to z połową dawcy. Był lekki ale trochę zbyt krótki. Na 1500 ładoskim górnym wałku wyciągał kreskę i już tak zostawała...

• Like 1
Opublikowano

Pafnucy - te z przecinkami miały piękny zegar, taki półokrągły i pałąk do klaksonu. W Kairze mnie taki wiózł ostatnio. Tego bym nie pociął. V12 - które V8 bo są dwie szkoły.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, GRZES1545 napisał:

Te auta miały urok😌 jeszcze u nas czasem spotkam odnowione egzemplarze.

Jak bym wiedzial , ze to taka wartosc zyska to bym 10 lat temu to kupowal i robil 

Dla mnie to rzadnego zaiteresowania jazda tym to walka . .

za ten hajs co to tera jest to bym dolożyl do amerykanca z lat 60

9 minut temu, DTaras napisał:

V8 bo są dwie szkoły.

To zalezy o co pytasz najwiecej wiem o m60 bmw bez vanosa bo chwile mialem . ale w latach 90 nie bylo aż tak zlych silnikow warunkowal je przebieg .

No chyba ze wchodzimy w amerykanskie v8

Zresta ogolnie nie ma co tez demonizowac dzisiejszych pierdkow ze takie nie trwale i awaryjne 

1.6 TDI w jednych rekach , 2013 r ponad 350tys , wtryski te same , dpf tez ogolnie bez niespodzianek , oliwa co 15 tys , jezdzony spokojnie . mysle ze 400 pyknie i wtryski i dwumas do roboty .

Ale w sprowadzonym 220 tys i wszystko sie pier**li

Edytowane przez V12
Opublikowano

Po 2010 nie zeszła jakość, nawet wytrzymują więcej. Tylko ten cerdolony downsizing i pasowanie na lekkobieżne oleje. Jest jedno ale - jak zrezygnujesz z rozwarstwionej mieszanki i zmienisz conieco w osprzęcie idzie z tego zrobić moc. Były Leony w wersji Cupra z dwójką silnikiem były fabrycznie kręcone na 370 koni. Bez tuningu skrzyni to byłoby bez sensu...

Bo sprowadzone 220 tys to jest 400 po liftingu. Masz crossplaney i flatplaney w V8

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, DTaras napisał:

Były Leony w wersji Cupra z dwójką silnikiem były fabrycznie kręcone na 370 koni. Bez tuningu skrzyni to byłoby bez sensu...

Akurat auta typu  hot hatch to nie obiekt moich moto zainteresowan . 

Ta moc z 2.0 jak najbardziej , odpowiednie EGT i można smigać 

Tylko coraz mniej miejsc co by można to bylo wykorzystac , juz nawet 300 konna 7er z lat 90 w automacie nie ma gdzie jezdzic w weekend a co dopiero taki dzik jak ten Leon 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Ale lekki z piecem jak w samolocie to najlepsza zabawa.

Egt podaje tylko ile ognia jest w wydechu. Tego się raczej nie robi bez usztywnienia bloku i poprawki w głowicy. Cupra była modyfikacją serii.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, DTaras napisał:

Egt podaje tylko ile ognia jest w wydechu.

aaaa bo pisałeś o tym że była wypuszczona wersja fabrycznie 

ogolnie pseduotunerzy nie dbaja o EGT , szczegolnie przy WOT za mało podlany , albo juz przepływy nie ogarniają i EGT za duże a wiadomo co wtedy 

Nawet 1.8 T jak bedzie miało przy WOT za ubogo to sie wykańcza , czesto winna jest temu przepływka która zaniża , już o zagazownaych turbo PB to nawet nie wspominam ...

Temat rzeka ciekawy , ale turbo benzyna to mase hajsu zjada ale daje satysfakcje i fajne wspomnienia 

Edytowane przez V12
Opublikowano
34 minuty temu, witejus napisał:

@jacus,ten porucznik to też szur i foliarz,głupek?

Szkoda mlodych chlopaków , sa zdrowi silni , chca miec rodziny .

a to kto wie jak to bedzie