Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Analogiczny okres tamten rok , nie bylo kłujek i bylo to samo , jesien przyjdzie jak nie beda ludzi leczyc to ... ???

Opublikowano
19 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Tak właśnie wywołuje się  presję na ludziach którzy nie chcą  się  szczepić, a miał być  wolny wybór  itd.🤦‍♂️ wile osób głosili te metody rok temu, nazywali to teoriami spiskowymi. Ludzi się  nastawia, dzieli poróznia...taki jest cel rządzących. 

Zadajmy sobie pytanie, po co oddzielać zaszczepionych skoro to pewność dla firmy że ten pracownik nie zachoruje? Niezaszczepieni wybrali to ryzyko świadomie że  może być ciężko jeśli covid ich dopadnie, a pracodawca niech zwolni ich z pracy skoro twierdzi że niebawem i tak umrą.

Presji ni jakiej nie ma. Wciąż ci ludzie mogąpracowac. Mają takie same pomieszczenia jak inni. Nikt im nie odbiera drogi awansu premii itd. Pracodawca nie może ich zwolnić i nie chce. Ale ma prawo na swoim terenie ustalać własne warunki, które ich nie dyskryminują. Oni mają wybór.

19 godzin temu, V12 napisał:

Niby nie , ale co sezon to jest przyszlosc 

Tak tak te teorie ktore staly faktem 🙃

Na razie nie ma obowiązku szczepienia co sezon. A jeśłi będzie to raczej dobrowolnie jak teraz z grypą i być moze nawet płatnie.

11 godzin temu, deSilva napisał:

To nie to, pracodawca się zaszczepił i mu mózg zlasowało :P  nie wie co robi.    xD

Uwierz mi chciał byś mieć tak zlasowany mózg by zarabiac tyle co ten pracodawca.

Opublikowano

v12-gdy ciebie weznie swirus to ostatnia rzecz o ktorej pomyslisz to bedzie chlanie, zreszta sam pewnie sie o tym przekonasz-gdzie jedziesz ?? nad morzem prawie nikt obostrzen nie przestrzega wiec pewnie przywieziesz pasazera na gape 😛

my nad morze jedziemy noca wiec zadnych korkow nie ma. teraz byl wypadek i z 5 kilometrow stali na szczescie w druga strone.

0_1_108808_Dna_przez_pluszowymis.jpg

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, jacus napisał:

gdzie jedziesz ??

Nie jade dzis , tak napisalem że moze , ale pewnie wjade w pszenice dzis bo deszcz idzie.

Dwa tyg temu bylismy we Władku na jeden dzien w sumie to z ciekawosci wlasnie bylismy zobaczyc jak sie Polska bawi . 

A na kwaterach duze oblozenie , ja bardziej lubie jeziora i mazury ale to wiosna i tak wrzesien poczatek ,

Wogole jakim Ty kolego w tej kwesti jestes pesymista , z tego co mowisz to wiosna to wyjscie nawet do malego sklepiku to jakis pasazer na gape 

A tak podpierasz sie statystykami oblicz pradopodobieństwo kiedy oficjalnie jest 100 testów na powiedzmy 37mln 

Edytowane przez V12
Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał:

v12-gdy ciebie weznie swirus to ostatnia rzecz o ktorej pomyslisz to bedzie chlanie, zreszta sam pewnie sie o tym przekonasz-gdzie jedziesz ?? nad morzem prawie nikt obostrzen nie przestrzega wiec pewnie przywieziesz pasazera na gape 😛

my nad morze jedziemy noca wiec zadnych korkow nie ma. teraz byl wypadek i z 5 kilometrow stali na szczescie w druga strone.

0_1_108808_Dna_przez_pluszowymis.jpg

Słyszałeś że biała kobieta urodziła bliźnięta,jedno białe drugie brązowe?

Opublikowano

ja nawet slyszalem ze biala locha urodzila 14 prosiat i kazde mialo inny kolor......

corka w tamtym roku byla we wladyslawowie, chwalila sobie .

dwa tygodnie temu niedziela w ustroniu tez byla piekna, myslalem ze plaza bedzie doladowana a tu kawalek od wejsc mozna bylo spokojnie miejsce znalezc, pare lat temu w sloneczny weekend ,trudno bylo szpilke nie mowiac o parawanie wetknac.. za to w tamtym roku byl luz .

1626962797_jec6fb_600.jpg

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jacus napisał:

ja nawet slyszalem ze biala locha urodzila 14 prosiat i kazde mialo inny kolor......

dwa tygodnie temu niedziela w ustroniu tez byla piekna, myslalem ze plaza bedzie doladowana a tu kawalek od wejsc mozna bylo spokojnie miejsce znalezc, pare lat temu w sloneczny weekend ,trudno bylo szpilke nie mowiac o parawanie wetknac.. za to w tamtym roku byl luz .

A mi do władka wygodnie bo tne autostradą ale na 4 dni to byłem ostatnio 2019, ale plaza parawny to nie dla mnie , w dzień to jak juz odsypiałem albo na statek i delektowałem sie morzem , dla mnie to nocne życie w takich kurortach ale jak za duzy tłum jest to tez mnie meczy 

Ogolnie Władek to juz przepych , nie które hotele to kosmos i cały cas sie rozbudowuje Chłapowo też ,  tak od 2007 roku mam porównanie co było a co jest 

heh Panie Jacuś śmieszny obrazek tak jak mnie to najlepiej zeby trafiło w tyłek , bo wtedy zgadzało by sie to z tym że mam ta całą szpryce w d*pie :D

Edytowane przez V12
Opublikowano

plaza i parawany tez nie dla mnie- sila wyzsza plci odmiennej... ja nawet na kolonie nie jezdzilem, zawsze siano,zniwa krowy,swinie.. przez chorobe bydlo sprzedalem, swiniami dzeci sie zajma i mozna na pare dni sie wyrwac.

ja  wiecej jezdze i spaceruje niz sie opalam-opalony juz jade. gdybym chcial sie oplac to bym na chorwacje jechal-niewiele dalej,ceny porownywalne, poparzenia sloneczne gwarantowane 😂.

a tak to 20 w sloncu,wiatr ,deszcz,burze,traby powietrzne, w wodzie piwko mozna schlodzic-raz miala 13 stopni, 

Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał:

1626962797_jec6fb_600.jpg

Czy my tu mówimy o ludziach czy o świniach? bo z tobą to mam wrażenie że o ,a raczej że świnią

Opublikowano (edytowane)

eee ja juz chyba sie wyczerpałem w tej dyskusji , jak czytam artykuły o tym keczupie , to nie wiem czy wzbudza to we mnie politowanie , śmiech , złość ?? 

Nie wiem , to wręcz nie logiczne przeczace wszelakiej nauce , żadnych WAD same ZALETY jak co czytam to sobie mysle to chyba wyprodukowali "bogowie " a nie ludzie 

bo kazdy produkt i materia ma wady

także rozsądku wszystkim życzę , tym co maja inne zdanie niz ja  też , oby kazdy był zadowlony ze swoich decyzji...:)

Edytowane przez V12
Opublikowano
hubertuss napisał:

Presji ni jakiej nie ma. Wciąż ci ludzie mogąpracowac. Mają takie same pomieszczenia jak inni. Nikt im nie odbiera drogi awansu premii itd. Pracodawca nie może ich zwolnić i nie chce. Ale ma prawo na swoim terenie ustalać własne warunki, które ich nie dyskryminują. Oni mają wybór...

A ja Ci powiem, że właściwie to jest ustawa o Covidzie a narażanie ludzi używających wszelkich dostępnych środków do ochrony przed infekcją sprawia, że on musi. Jest coś takiego jak BHP i ocena ryzyka zawodowego na stanowisku pracy. Tak, że ten - ja gościa rozumiem.

V12 napisał:

eee ja juz chyba sie wyczerpałem w tej dyskusji , jak czytam artykuły o tym keczupie , to nie wiem czy wzbudza to we mnie politowanie , śmiech , złość ?? 

Nie wiem , to wręcz nie logiczne przeczace wszelakiej nauce , żadnych WAD same ZALETY jak co czytam to sobie mysle to chyba wyprodukowali "bogowie " a nie ludzie 

bo kazdy produkt i materia ma wady

także rozsądku wszystkim życzę , tym co maja inne zdanie niz ja  też , oby kazdy był zadowlony ze swoich decyzji...:)

Jak niema wad? Są. Jeno nie odbiegają od innego stanu a i są mniej zjadliwe od wad tych specyfików co trzeba brać przy wycieczce w tropiki...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, pafnucy napisał:

restrykcji raczej coraz mniej.

Czekaj czekaj do pazdziernika ! Historia lubie sie powtarzac

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, witejus napisał:

dla zaszczepionych ,nie słyszysz co przebąkują półgębkiem rządzący?

Ludzie co maja glejt nie słyszą , znasz powiedzienie ?. syty glodnego nie rozumie .

nie zauważyliscie ze portale meinstrem i ogolne "prozdrowtne" od jakiegos czasu rozpisuja sie o objawach skrzepów krwi ich objawach i szukaniu pomocy w razie co . 

Dziwne ??? ...

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, jacus napisał:

Jacuś świrusie, od kiedy na pomniku pisze się powód śmierci?

Nad morzem była dziś tak cieplutka woda(jak w basenie), że szok-cudowna wprost, wiatr i fale to chyba sprawiały. Za chwilę wracam z powrotem, ale w inne miejsce nad morzem, robię dziś za kierowcę na imprezie. Trzeba korzystać 200%, bo zaraz wpadniemy w restrykcje i jeszcze grzywny nam dopierniczą dodatkowe.

Edytowane przez Ywa