Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, RU68 napisał:

podaj mi ile osób zmarło albo miało dotkliwy objaw poszczepienny ? 

I własnie to jest , płytkie myslenie nawet za kilka lat gdyby cos komus zaczelo krzaczyc to nie powiąże to z tym . 

Ja nie kupuje tej technologi , nie ma to nic wspolnego ze stosowanymi od dziesieciu leci szprycami , sami sie przyzanaja ze wady i zalety tej technologi wyjda za kilka , może kilka naście  lat . I w imię czego ja mam się narażac jak 1.5 roku przeżyłem ?? Za mało mam lat żyby borykac sie w przyszlości z ewentulanymy wadami .

Po drugie , wychodzą powili niepożadane i sa notowane w karcie katalogowej produku , co bys powiedział zdrowym osoba co straciły zdrowie przez zakrzepy albo zapalenie serca ?? Przecież nikt nie poinformował na poczatku tej zabawy  ich o ryzyku ! Skąd wiem że moge to przyjąć , że nie jestem chory na cos w tej chwili uczulony itd , nikt nic nie bada byle nastepny , gramy w rosyjska ruletke ?? 

Ładnie się mówi i przymusie kogoś , wszystko dobrze jak jest dobrze , zreszta teraz jednostka  to tylko statystyka iles na MLN tylko co wtedy jesli jest to osoba Ci bliska , wszystko dobrze jeśli była to decyzja  dobrowolna z dawkowaniem zysków i strat . ALE NIE PRZYMUS PRZEZ OBCYCH 

nie boje sie tam tego co tam jest w powietrzu pewnie miałem z tym stycznośc dziesiątki razy . A jak mam nie byc leczony , to zwort nie wykozystanych skladek i nie płacenie nastepnych . Ogólnie wedle mojej opinie to juz powinni mi zwrócić za 1.5 roku bo opieki NIE MA  , aaaaa nie  jest teleporada 

U żabusiów to jeszcze nic pewnego czas pokaże kierunek rozwoju 

Dobrym przykładem są fajki jedni krzyczą rak od fajek , drudzy dziadek palił cały zycie i 80 w zdrowiu dozył , a wujek nie palił i rak płuc 

Prawda pewnie po srodku choć ja twierdze ze szkodza na pewno nie pomagaja , ALE słowo klucz do palenia NIKT NIE ZMUSZA kazdy podejmuje ryzyko , świadomie lub nie 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, RU68 napisał:

dlaczego mam się składać na leczenie kogoś kto w swoim uporze naraża się świadomie na zagrożenie .

Obojetnie ilu będą leczyc Twoja składka ani sie  nie zmniejszy ani nie wzrośnie . Nie poprawi to tez jakośći służby zdrowia na kase 

Nie wiem czy zaobserwowałeś ale ten system tak działa od zawsze , ktos może nie chorowac cały życie i płaci składki nie kozystając a drugi ma pecha i ciagle kozysta ze szpitali  jak myslisz czy wystaczy mu funduszy tylko z jego składek ??? 

może wystaw postulat żeby leczenie ludzi co grandzą po alko i czesto uszkadzaja nie winne osoby płaciły za leczenie ?? Bo raczej działania nie pożądane alko sa znane a jednak nikt takich regulacji nie odważył sie wprowadzić .

A tutaj kto mi daje gwarancje działań nie pożądanych pan z ekranu ??

Każdego dnia miliony ludzi naraża sie świadomie na zagrożenia róznej maści , jakos z tego powodu nie jest odbierana im opieka medyczna 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ubezpieczenie zdrowotne to nie opłata za leczenie  . To solidarnościowy system ochrony zdrowia  wszystkich obywateli .

Wy naprawdę nie wiecie jak działa współczesne społeczeństwo czy tylko udajecie , w szkole nie uczą tego ? 

Zaraz pewnie przytoczycie  przykłady ludzi łamiących zasady ,  wiem są tacy , ale  mogę domagać się ich respektowania . 

Opublikowano
8 minut temu, peugeot napisał:

Wy naprawdę nie wiecie jak działa współczesne społeczeństwo czy tylko udajecie , w szkole nie uczą tego ?

Nie uczą. I myślę, że powinieneś to wiedzieć. 

Opublikowano
33 minuty temu, Kallina86 napisał:

Nie uczą. I myślę, że powinieneś to wiedzieć. 

Wydaje mi się że  przynajmniej niektórzy nauczyciele uczą zasad panujących w  społeczeństwie  i przedstawiają  korzyści jak i pewne wady takiej organizacji życia . 

Opublikowano
5 godzin temu, galan99 napisał:

Gdzie jest wirus NA URLOPIE NAD MORZEM WYPOCZYWA ALE WRAZ  Z POWROTEM Z WAKACJI WRÓCI BY ZROBIĆ 4 FALĘ .

Może być zdjęciem przedstawiającym co najmniej jedna osoba i tekst „Gdzie teraz jest wirus który ma zaatakować w sierpniu???”

wlasnie wrocilem znad morza- tam prawie nikt maseczek nie uzywa, dystansu nie zachowuje. dezynfekcji nie stosuje, na szczescie tam ludzi o wschodniopolskiej mentalnosci nie ma wiec sie nie zaraza, zeby zobaczyc auto z t,b,r,l to trzeba troche sie nachodzic..

Opublikowano
1 godzinę temu, peugeot napisał:

Wydaje mi się że  przynajmniej niektórzy nauczyciele uczą zasad panujących w  społeczeństwie  i przedstawiają  korzyści jak i pewne wady takiej organizacji życia . 

Tak szczególnie zdalnie można  się  wiele nauczyć👍

Opublikowano
8 godzin temu, RU68 napisał:

Makron ma starą babę ale i jaja potrafi zdecydować i wziąć odpowiedzialność za decyzja

Jaką ,finansową ?prawną?pójdzie siedzieć za tych co umrą po szczepieniu ,za groźne powikłania poszczepienne.

• Like 1
Opublikowano

Makron to palant jakich mało ma jaja bo mu kasy w budżecie brakuje to wprowadza bandyckie szczepienia .

Że nie nie wejdą do restauracji , kina i tak dalej i dalej pier**lić to to niech padają restauracje prędzej zrobią rozpierduchę Makronowi .

Izrael zaszczepiony a połowa już zarażona ale nie czują się oszukani pomimo wprowadzania  restrykcji jak byli przed szczepieniem .

Izrael to zło nagonka strachu .

W Polsce tylko skończy się sezon urlopowy to rząd od razu ogłasza wzrost zachorowań na wykresach a pojawi się kampania WRZEŚNIOWA to już jak wiadomo pierwsze przeziębienia i się zaczyna inwazja na to czekają barany a lud wierzy powinien ro***erdolić ten cały burdel .

• Like 2
Opublikowano
7 godzin temu, witejus napisał:

Jaką ,finansową ?prawną?pójdzie siedzieć za tych co umrą po szczepieniu ,za groźne powikłania poszczepienne.

😊 A naiwni widać wierzą 

Opublikowano
jacus napisał:

5 godzin temu, galan99 napisał:

Gdzie jest wirus NA URLOPIE NAD MORZEM WYPOCZYWA ALE WRAZ  Z POWROTEM Z WAKACJI WRÓCI BY ZROBIĆ 4 FALĘ .

wlasnie wrocilem znad morza- tam prawie nikt maseczek nie uzywa, dystansu nie zachowuje. dezynfekcji nie stosuje, na szczescie tam ludzi o wschodniopolskiej mentalnosci nie ma wiec sie nie zaraza, zeby zobaczyc auto z t,b,r,l to trzeba troche sie nachodzic..

A jaka to mentalność ze z ciekawości zapytam.

Opublikowano

Cieszymy sie Tym latem. Może to ostatnie z normalnych w nie normalnych czasach. Siedzimy w bagnie i zamiast próbować się z niego wydostać, my się tu urządzamy 🥺

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, HF86 napisał:

Cieszymy sie Tym latem. Może to ostatnie z normalnych w nie normalnych czasach. Siedzimy w bagnie i zamiast próbować się z niego wydostać, my się tu urządzamy 🥺

Święte słowa , 💪 Szkoda że nawet pogoda przygniata ryj do gleby , przynajmniej w mojej okolicy 😐

Edytowane przez Gość
Opublikowano

A czym się przejmujecie ze do kawiarni czy kina was nie wpuszcza?

Opublikowano
26 minut temu, V12 napisał:

To nic nowego Podczas 2 wojny światowej tez Francja była podzielona na 2 części już Historia się powtórzyła .

Zraz Żółte kamizeli podpalą kraj z Maronem przecie  Niemcy jak to Niemcy pod naciskiem przepchnęli ustawę że Transpart zapłaci za Emisję SPALIN BĘDZIE DROGIE PALIWO .

Opublikowano

Paliw  jest coraz mniej na tym globie wiec nie jest dziwne że bedzie coraz droższe

Opublikowano
9 godzin temu, witejus napisał:

Nie taką odpowiedzialność ja piszesz podejmuje decyzje w gdzieś ma czy mu głosów będzie ubywać .A u nas ku...a loterie i inne cuda żeby zachęcić  wszystko byle utrzymać głosy wyborców -czy się zaszczepicie czy nie mam to w gdzieś tylko po jakiego grzyba płacz że tyle ofiar .Wszyscy mądrzy przed faktem po fakcie płacz i tyczy to głównie rolników począwszy od ubezpieczeń upraw a skończywszy na dopłatach i skarbówce cwaniakować kombinować a później BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! i żal do całego świata 

1 godzinę temu, akooo napisał:

A czym się przejmujecie ze do kawiarni czy kina was nie wpuszcza?

To też dla niektórych praca i źródło dochodu w to że " wieśniacy" nie korzystają (też nim jestem ale korzystam  ) bo to sknery i nie wiedzą jak wygląda życie bo zaczyna i  się kończy w oborze lub na polu a wydanie każdej złotówki to wielkie przemyślenia i kalkulacja czy się opłaci i wszędzie oszczędności  (z wyjątkiem zakupu nowego  Fenda na 15 ha żeby pokazać innym )  - nikogo nie obrażam ale to fakty . Więc takie wyśmiewające uwagi trochę nie na miejscu żyjcie i dajcie żyć innym -świat nie istnieje tylko po to by to co akurat nam niepotrzebne nie miało prawa bytu .

Opublikowano
19 minut temu, RU68 napisał:

Nie taką odpowiedzialność ja piszesz podejmuje decyzje w gdzieś ma czy mu głosów będzie ubywać .A u nas ku...a loterie i inne cuda żeby zachęcić  wszystko byle utrzymać głosy wyborców -czy się zaszczepicie czy nie mam to w gdzieś tylko po jakiego grzyba płacz że tyle ofiar .Wszyscy mądrzy przed faktem po fakcie płacz i tyczy to głównie rolników począwszy od ubezpieczeń upraw a skończywszy na dopłatach i skarbówce cwaniakować kombinować a później BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! i żal do całego świata 

To też dla niektórych praca i źródło dochodu w to że " wieśniacy" nie korzystają (też nim jestem ale korzystam  ) bo to sknery i nie wiedzą jak wygląda życie bo zaczyna i  się kończy w oborze lub na polu a wydanie każdej złotówki to wielkie przemyślenia i kalkulacja czy się opłaci i wszędzie oszczędności  (z wyjątkiem zakupu nowego  Fenda na 15 ha żeby pokazać innym )  - nikogo nie obrażam ale to fakty . Więc takie wyśmiewające uwagi trochę nie na miejscu żyjcie i dajcie żyć innym -świat nie istnieje tylko po to by to co akurat nam niepotrzebne nie miało prawa bytu .

Nie rozumiem , kuzwa jesteś zaszczepiony to czego się bać siedzieć przy jednym stoliku w restauracji z nie zaszczepionym 🤷‍♂️ , przeciez cudowna szczepionka chroni